Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול אני נוסע עם חבר לכיוון קניון רמת אביב ברחוב שבו היה פעם מועדון ה5 (ממש איפה שהמעונות).

לפני נסע קטנוע ולפניו יונדאי אקסנט ישנה.

ממשיכים בניסעה ברחוב, ובדיוק לפני הפניה שמאלה לקניון רמת אביב, היונדאי עצרה בפתאומיות ורוכב האופנוע המסכן עצר בפתאומיות, החליק עם הקטנוע ושבר את הרגל והושלך על הרצפה.

אני וחבר שלי באותו רגע ירדנו מהאוטו , הזמנתי אמבולנס ועזרנו לבחור לעבור למדרכה והרמנו לו את האופנוע.

בזמן הזה שרק אני וחבר שלי עזרנו לו ברחוב הומה אדם, אנשים מסתכלים ומחייכים , לא שואלים אם הכל בסדר, מציעים את עזרתם וכ'ו.

פשוט אדישים למה שקורה. מטר ממני אני רואה מישהי מדברת בטלפון צוחקת ובזמן הזה היא מסתכלת עלינו.

אף אחד לא טרח לצאת מהאוטו ועוד הפוך מכך- מצפצפים לנו כי עצרנו באמצע הכביש כדי לעזור לבחור המסכן.

ועוד נהג היונדאי בא ושאל "נכון זה בגלל הברקס שלי" ונעלם לאחר כדקה.

ממש בושה וחרפה של אנשים, באמת שאני מאוכזב.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי זה קרה בזמן שלמדתי נהיגה על משאית.

בנתיב הכי ימני רכב עצר בפתאומיות לפני רמזור, הרכב אחריו נכנס בו.

הייתי בדיוק בנתיב פניה שמאלה. עצרתי והדלקתי 4 ווינקרים כדי לעזור לרכבים שעשו את התאונה.

ואנשים פשוט התחילו לעקוף אותי מימין בלי לבדוק מה קרה, איך האנשים מרגישים, כלום.

אנשים פשוט לא מגיבים לזה, כל עוד זה לא קרה להם הם חושבים רק על להגיע הביתה כמה שיותר מהר.

פשוט בושה.

פורסם

למרות שלצערי ראינו הרבה מקרים שאפילו איש אחד לא עזר ופשוט השאירו אנשים שוכבים על הכביש לאחר תאונה בלי להזעיק עזרה, יכול להיות שהפעם אנשים לא עצרו בגלל שאתם כבר הייתם שם והם לא רצו להפריע, הריי גם התקהלות של 20 אנשים סביב האופנוען לא תועיל אלא רק תזיק...

פורסם

מעניין, כשלי הייתה תאונה לפני כמה 3 שנים בכביש ליד קבר בנימין בין ראש העין לכפ"ס, תוך דקה וחצי הייתה התקהלות של אנשים שבאו לעזור, עשר מכוניות לפחות. אולי זה תלוי באיזור :x

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

גם אני חושב שזה תלוי באזור.

מהמקרים שאני הייתי עד להם, תוך זמן קצר ביו אנשים שבאו לעזור לי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ברגע שכבר יש כמות של אנשים אשר מגישה עזרה בעת תאונה, אני באמת לא רואה צורך ליצור התקהלות של 20 מכוניות, פקקים ואופציה לתאונה נוספת.

פורסם

רוב האנשים לא עברו קורס ולימוד במתן סיוע לפצועים בזמן תאונה, מה שאומר שלעיתים התערבות של אדם לא מוסמך בפצוע עלולה להחריף את מצבו ולגרום לו נזק.

(אינני מדברת על מקרים קיצוניים לדוגמא, שבהם רכב עולה באש והוצאת האדם מהרכב הבוער תהיה הכרחית על מנת שלא יפגע מעבר לפציעה שלו).

לא אחת נתקלתי בתאונות דרכים עם נפגעים שבהם הייתי היחידה בזירה שדיברה עם הפצועים, הזמנתי את כוחות הביטחון הכוונתי אותם למקום ודיווח על מצב הזירה ומצב הפצועים (לא הערכה רפואית, אלא רק מה שנראה לעין, כגון דימום , פצע פתוח, גיל הנפגע, הכרה וכו').

מעבר לכך לא רואה כל צורך של מי שלא מוסמך לגשת לפצועים, או להזיז את הרכבים מהמקום, מכיוון שבוחן תאונות דרכים במקרה של נזקי גוף ופינוי של פצועים לבית החולים מחייב להביא אותו למקום ולסגור את הזירה כולה.

למי שיש את הידע והוא חובש או פרמדיק, יגש ויסיע באופן אוטומטי.

*צפירות וחוסר סבלנות/סובלנות של נהגים שכבישם נחסם כתוצאה מתאונת דרכים הם חוצפנים, אבל זה עיניין של חינוך, וכמו שלא כל אצבעות הידיים שוות כך התנהגותם של האנשים שונה מאדם לאדם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל כל הכבוד לכם שעזרתם לאותו אדם. דבר שני, אני גם חושב שזה תלוי באיזור וסוג האוכלוסיה הנמצאת בו.

ועוד דבר, אני חושב שזה גם סוג של גלגל, כי אלה שלא עוצרים חושבים שאם זה היה קורה להם אז אף אחד לא היה עוזר להם אז באותה מידה הם לא עוזרים.

פורסם

לא חייביל להיות בעלי ידע בעזרה ראשונה כדי לעצור ליד הפצוע ולהרגיע אותו או להתקשר ליעד שלו כדי שיוכל להודיע שהוא לא מגיע.

לא בכל תאונה עם נזקי גוף מגיע בוחן (אצלי למשל לא הגיע) וחוץ מזה מספיק לסמן את הגלגלים על הכביש או לסמן את תנוחת האופנוע וניתן להזיז הכל. אם האופציות הן תאונה נוספת או קצת מאמץ של הבוחן אז שהבוחן יתאמץ.

עריכה: מה שהכי כואב לי זה שבמקום שנקלל את המתעלמים הגענו למצב שמברכים את העוזרים. זה רק מראה לאיזה מצב הידרדרנו שזה שפועל בצורה הכי מתבקשת פתאום נתפס כיוצא הדופן והבהמות נתפסות כנורמטיביות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון שבוחן לא יגיע לכל זירה, אבל כלי רכב מוזזים ממקום התאונה רק באישור שלו בלבד.

ברגע שיש אישור השוטרים שהגיעו למקום מזיזים את כלי הרכב ומחוייבים לצייר סקיצה מדוייקת של מקום התאונה עם מירב הפרטים שיסייעו לבוחן בפיענוח התאונה.

לא אחת קורים מקרים בהם נהגים האשמים בתאונה, מזיזים את כלי הרכב מהמקום ומטשטשים ראיות ומנסים לשנות את הזירה כדי לצאת זכאים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מוסיף על כך, ע"פ החוק, במידה ויש תאונה עם נפגעים. הזזת כלי הרכב הנה עבירה פלילית, לכן יש איסור להזיז את הכלי רכב, אפילו שהנהגים שנתקעים בפקק צופרים מקללים. כי במקרה ויאשימו מישהו - זה את מי שהזיז ולא את הנהג הצופר.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

עם כבר דיברת על התנהגות, אז יש לי סיפור משלי.

לפני שנתיים בערך עשיתי תאונה עם הרכב הקודם שלי, החלקתי ונכנסתי לתוך רכב מאחורה, בגלל רמזור שלא עבד בצומת הומה, לא משנה את השתלשלות התאונה אבל מה שעצבן אותי הוא שאנשים שעברו פשוט צפצפו לי ואף אחד לא הציע עזרה ולא שאל עם הכל בסדר ואפילו לא הזמינו משטרה(למרות שאני נפגעתי), ואז הדובדבן בקצפת הוא שעוברת שם ניידת משטרה לידי ולא עניין אותה התאונה ולא נפגעים ולא כלום ועוצרת לידי ואומרת "אתם מפריעים לתנועה אתם לא רואים?", ואז אבא שלי הגיע והעמיד את הרכב שלו מאחוריי כדי לעזור לי ולאוטו השני והיא "פקדה" עליו להזיז את הרכב ולעוף מהכביש, במקום שתעשה את המוטל עלייה ותעצור את התנועה ותסייע ותזמין אמבולנס, אבא שלי היה צריך לעשות את זה. 

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

לא צריך לקחת את זה לקיצוניות של "מי שלא עצר לעזור הוא חתיכת חרא". ומה אם כבר יש אנשים שעוזרים? לא צריך 30 איש על פצוע אחד, זה רק יכול להזיק. לי אין בעיה להודות שאם הייתי רואה תאונה ואנשים שעוזרים לפצוע, רוב הסיכויים שהייתי מסתלק משם מהר. א. כבר עוזרים לבנאדם. ב. אני לא אדע איך לעזור ממילא. ג. הנוכחות שלי ושל הרכב שלי שם רק יכולה לגרום ליותר בלגן ולפגוע בטיפול בבנאדם (או סתם לעכב את התנועה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זוכרים את האירוע מלפני שנתיים- שלוש בערך, שרוכב אופנוע נמחץ ע"י שתי משאיות (נדמה לי בצומת חולון),

והמצלמה צילמה עשרות רכבים עוברים ליד הגופה ולא עוצרים?

היתה אפילו כוונה להעמיד לדין את אלה שצולמו ולא עצרו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...