Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסקטים נשלפו מהמשאית, .

ללמברו צריך 3 סקטים. איך הסתדרתם ? אני לא מאמין שירדתם ב"ווילי"

במחסום באחת מהכניסות לעיר, אפילו לא שאלו מי זה ומה זה על המשאית, אלא פשוט נתנו לנו לעבור..

עוד משאית שאוספת ברזלים וחלודה...:-)

אתה אכן צודק.

בתמונה בבית היא כבר נראית יותר טוב.

שוב בהצלחה.

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון לפני הכל סאן-רוף שתוכל לשבת זקוף!-רן

attachment.php?attachmentid=184610&stc=1&thumb=1&d=1262725012

אם תסתכל היטב בתמונה, תוכל לראות שיש חלון בגג... אמנם אני מסופק אם הראש שלי יכול לעבור דרכו, אבל חלון יש.

ללמברו צריך 3 סקטים. איך הסתדרתם ? אני לא מאמין שירדתם ב"ווילי"

שוב בהצלחה.

באחת התמונות של הפריקה מהמשאית ניתן לראות כי אכן השתמשנו בשלושה סקטים. שניים ארוכים בצדדים, ועוד אחד קצר, באמצע.

פחדתי שלאחר שנוריד אותה מהמשאית, לא נצליח לעצור אותה, והיא תתגלגל לנו מטה במורד הרחוב... מזל שהבלם יד עובד כראוי...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
אין כמו בבית...

הנסיעה הקצרה בלמברו, רק הראתה לי עד כמה הכלי הזה לא יציב, או לפחות נותן תחושת אי יציבות.

דרך אגב, מסתמן כי שיפוץ הלמברטה עם הסירה יידחה בשלב זה, ומה שישופץ זאת הלמברו, אם כי זה עדיין לא סופי.

אני לא מבין על מה אתה מתלונן:

יש לך רכב איטלקי, מנוע מרכזי, שיוצר בכמיות בודדות, למביני עיניין...

ולא משנה מה תשפץ קודם אבל בשום מקרה זה לא כמו סופי!!! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני לא מבין על מה אתה מתלונן:

יש לך רכב איטלקי, מנוע מרכזי, שיוצר בכמיות בודדות, למביני עיניין...

ולא משנה מה תשפץ קודם אבל בשום מקרה זה לא כמו סופי!!! - רן

רק שכחת לציין שיש בו שני מושבים בלבד, ואת הביצועים:

מ- 0 ל- 100 קמ"ש - תלוי במשאית עליו היא נמצאת.

ולא, זה בטח לא יהיה כמו סופי, כי זה ייסע!!

פורסם

כמה וכמה מצוקות התגלו....

ראשית, האם לפתוח כאן שרשור נוסף של שיפוץ הלמברו, או להמשיך ולכתוב בשרשור הזה.

שרשור חדש כמובן שיהיה תחת השם "מוציאים את הלמברו מהחול", כהצעתו של ישי, אך עדיין לא הוחלט מה יהיה...

מאז שהלמברו נכנסה לחניה, ניסיתי לסובב את המנוע ידנית, ע"מ לראות אם הוא תפוס או לא, אך ללא הצלחה.

היות ולא היה לי שמץ של מושג האם היא בהילוך או לא, ו/או איך מעבירים הילוכים בלמברו, יצאתי מנקודת הנחה שהמנוע פשוט בהילוך, ולכן הוא לא מסתובב להנאתו.

גם כששלחתי את הילד שלי ללחוץ על הקלאץ', וניסיתי לסובב את המנוע, המנוע לא הסתובב, ואת זה ייחסתי לעובדה כי בטח הקלאץ' פשוט לא מחובר לשומדבר, והמנוע פשוט בהילוך, אם כי לאחר שראיתי שהלחיצה של הילד כן מזיזה את המנוף של הקלאץ' נהייתי מעט פחות אופטימי.

עקב המחסור באופטימיות, פירקתי את הפלאג, שפכתי פנימה שמן מנוע שתי פעימות, החזרתי את הפלאג, והמשכתי בדרכי.

מאז, הספקתי ללמוד איך מחליפים מהלכים בלמברו.

זאת לא תיבת H רגילה, וגם לא משהו שמזכיר החלפת הילוכים באופנוע / למברטה.

זה יותר מזכיר את תיבות ההלוכים הטיפטרוניק, בצורת העברת ההילוכים.

ישנה ידית הילוכים (באופן מפתיע, כמובן).

אם מורידים את הידית מטה, היא מחליפה הילוך (מעבירה בין השני לשלישי לטובת העניין) ומייד חוזרת חזרה למקום שלה. חזרה על פעולת ההורדה, אמורה להעביר בין השלישי לרביעי, כאשר לאחר כל פעולה הידית חוזרת לנקודת המוצא שלה.

היום, כשהילד חזר מבית הספר, שאלתי אותו עם הוא רוצה לעזור לי עם הלמברו.

פניו אורו, וזה בהחלט היה סימן מספק.

ירדנו אל הלמברו.

תדרוך קצר לילד על אופן העברת ההילוכים בלמברו, כאשר אני בכל פעם ופעם מנסה לדחוף את הלמברו, ע"מ לגלות מתי נגיע לניוטרל.

לאחר מספר נסיונות, הניוטרל נמצא, ואצתי רצתי לנסות לסובב את המנוע. אך אבוי. המנוע לא מסתובב.

הפעם כבר אין כל תירוץ...

המנוע תפוס.

מצוקה אמיתית.

אין ברירה... חייבים להמשיך הלאה ולראות מי נגד מי, ומה ניתן לעשות.

פירקתי את ראש הצילינדר, כאשר המנוע עדיין על הלמברו. בסה"כ ארבעה ברגים...

לאחר הפרדה ממושכת של ראש הצלינדר מהצלינדר עצמו, כל השמן אשר הכנסתי דרך החור של הפלאג נשפך, וידעתי כי אני בדרך הנכונה...

לאחר ההפרדה של הראש מהצילינדר, הבוכנה עמדה בגאווה, קרובה מאוד לקצה של הראש. נסיון דחיפה ידני לא צלח. מצוקה...

נסיון דחיפה ידני יותר אלים, גם הוא ללא הועיל.

נכנסתי הביתה לקחת את פטיש הפלסטיק, והתחלתי להכות על הבוכנה בעדינות, אך גם זאת ללא הועיל.

עברתי לאלימות...

לאחר מספר מכות עם פטיש הפלסטיק, קיבלתי את ההרגשה שהבוכנה זזה מעט מאוד.

נסיון סיבוב ידני של המנוע, הוכיח לי שלא טעיתי.

כך המשכתי להכות עוד ועוד בבוכנה, כאשר אני עוזר לה בסיבוב ידני של המנוע, עד השלב הסופי בו לאחר הרבה שימון, לא מעט זמן, הרבה מכות נמרצות והרבה סיבובים ידניים, הבוכנה עשתה מהלך שלם.

שוב שימון, שוב סיבוב ידני, והחזרה של ראש הצילנדר לצילנדר, והחזרת הברגים.

כעת נשאר לאטום את הכל כראוי, לאתר קרבורטור (משימה לא קלה כלל וכלל), ולנסות להתניע את הלמברו לאחר לא מעט שנים.

הסיפוק היום לאחר שחרור המנוע היה גדול מאין כמוהו, ואני מקווה כי הצלחתי להעביר לששת קוראיי, ולו מעט ממנו.

פורסם

אח תאמין לי הפורם הזה חייב לפחות יומן שיפוץ אחד שלך בזמן נתון .

אני בעד שירשור נפרד שבעזרת אחד המנהלים יעברו לשם ההודעות הרלוונטיות .

קורא מס 6

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יוני, כבר התחלה טובה שהבוכנה זזה

מאחל לך הצלחה בהמשך.

נ.ב. שמחתי לפגוש אותך ברמת הדסה

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
אח תאמין לי הפורם הזה חייב לפחות יומן שיפוץ אחד שלך בזמן נתון .

אני בעד שירשור נפרד שבעזרת אחד המנהלים יעברו לשם ההודעות הרלוונטיות .

קורא מס 6

ואני קורא מספר 7 .

בהצלחה בשיפוץ, עושה לי חשק לפרק את המנוע של הווספה שלי ולבדוק מה הולך שם. רק שלצערי אין לי זמן ומזומן לנושא הזה.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

החלטתי שהיום אני מפרק את המנוע.

אמרתי לעצמי, לא יעזור כלום, היום אני מפרק מנוע.

סיימתי עם החובות המשפחתיים לערב זה, ירדתי לחניה, אירגנתי לעצמי תאורה (מנורת השולחן של הבת שלי המחוברת לחוט מאריך ועומדת על מקרר ישן שנמצא בחניה), צילמתי את הריקשה, ובעיקר את המנוע של הריקשה לפני, סימנתי את חוטי החשמל ע"מ שאדע להחזיר אותם למקום (או לפחות ליד המקום), ואז...

פתאום נזכרתי שאני צריך לפרק עוד המון דברים לפני שבכלל אני יכול לחשוב על לפרק את המנוע...

צריך לפרק את הכבל של הקלאץ', את הכבלים של הגיר, את הדרייב שאפט, את האגזוז ועוד כהנה וכהנה דברים לפרק, לפני שמתחילים תכלס לפרק את המנוע מהתושבת שלו (ארבעה חמישה ברגים, וגם הם לא נראים לי בכלל סגורים).

אמרתי לעצמי שעם תאורה כזאת, אין מצב שאני עושה את זה, ועוד מסיים הערב.

אבל... החלטתי היום משהו... ככה אני אפר החלטה? ועוד החלטה שלי שלקחתי בלב שלם ובפקחון?

חייבים לעשות מעשה!

נכנסתי למחסן, ראיתי את שלדת הלמברטה והמנוע אשר קניתי מישי, ואור עיניי! יש מנוע לפרק הערב!! אפשר לעמוד בהחלטה!

מיד התחלתי במלאכה.

ניגשתי לפרק את חוטי החשמל היוצאים מהמנוע. מישהו עשה שם אילתור על אילתור, ולקח לי זמן להבין מה עשו שם, ואיך חיברו את החוטים. לקח לא מעט זמן לפרק בעדינות את האילתורים, אך גם זה עבר בשלום (אולי).

היות והברגים שומנו מבעוד מועד, קל היה יחסית לפתוח את הברגים של הציר המרכזי, כמו גם הברגים של הבולם האחורי, וכך הבולם האחורי הונח בשלום על רצפת המחסן.

את הציר המרכזי החזיק את המנוע היה כבר יותר קשה לשלוף, וכאן בא לעזרתי ידידי הטוב, הפטיש הכבד.

לאלא... אין הכוונה למישהו שאני מחזיק ממנו פטיש, כי אם לפטיש אמיתי, כזה עם ידית מעץ ומשקולת מתכת במשקל 2 קילו.

בשלב מסויים, הציר המרכזי מגיע עד למנוע, וכל דפיקה נוספת עם הפטיש עלולה לסכן את הבלוק.

בעזרת המאריך של הראצ'ט הכיתי את הציר המרכזי החוצה, וכעת המנוע עומד על המאריך של הראצ'ט...

תפסתי את המאריך של הראצ'ט עם ג'בקה, והכתי עליה עם הפטיש עד לשליפה של המאריך החוצה.

וכך, בפעם הראשונה מזה זמן רב, נפרדו להם המנוע והשילדה.

המנוע היה כל כך מג'וייף, שלא היתה ברירה אלא להתחיל לנקותו. אמנם נקיון גס באמצעות מברג, אך כמויות הבוץ שיצאו מהצד החיצוני של המנוע, לא היו מביישות את גן הילדים.

אני מקווה שבימים הקרובים אמצא מעט זמן לפתוח את המנוע (שאגב מסתובב), והכנה לכך בדמות ריסוס של כל מקום אפשרי בשמן נעשתה הערב. אז אעשה לי רשימה של חלקים אותם אני צריך לרכוש, ואעשה הזמנה.

לאחר שהמנוע הופרד מהשילדה, אני חושב שאין ברירה...

חייבים לפצל את השרשור לשני שרשורים שונים.

האחד יהיה תחת הכותרת הנוכחית, ואילו השני צ"ל להיות: "מוציאים את הלמברו מהבוץ - יומן שיפוץ למברו"

אל השרשור על הלמברו, אני מבקש שיועברו ההודעות אשר מתייחסות ללמברו, והודעה פרטית ברוח דברים אלו, תישלח למנהלי הפורום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שבועיים ימים....

שבועיים ימים חלפו להם מבלי שעדכנתי כאן את המשך השיפוץ...

שבועיים ימים נטולי מריבות טיפשיות, למרות שהצעצועים של הילדים היו מפוזרים פה ושם...

שבועיים ימים חלפו להם, והכייף של השיפוץ המשיך בהם במלוא עוזו.

לאחר שפורק המנוע, נפתח המכסה שלו. הפתיחה עצמה היתה קלה למדי, וזאת עקב עבודת הכנה ממושכת בשמן על הברגים.

לאחר פתיחת המכסה, הסתבר שטוב עשיתי שלא ניסיתי להתניע את המנוע בטרם הפתיחה. אחד ממובילי השרשרת במנוע נשבר, וחלקים ממנו התפזרו במנוע. התנעה של המנוע היתה עלולה להרוס את הגיר במצב הטוב, ולהרוס את הבלוק במצב הפחות טוב.

באמצעות אילתור מסויים של לוחץ קלאץ' (לחץ פיזי מתון), שוחרר הקלאץ', ובאמצעות ריתוך של פלאח לאחת מדיסקיות הקלאץ', יצרתי כלי אשר עוצר את הקלאץ' מלהסתובב, ע"מ שאוכל לפתוח את הבורג המרכזי שלו.

לאחר מכן, פורקה השרשרת ומובילי השרשרת.

השלב הבא היה פירוק הגיר, כאשר כל מיסב וכל גלגל שיניים אשר יצא ממקומו, תועד בסדרה של צילומים, וזאת ע"מ שיהיה לי איזה סוג של מושג איך לעזאזל אני מרכיב את הדבר הזה בחזרה.

היות וישנה מגבלה של תמונות אשר אפשר להעלות בהודעה אחת, כבר אמשיך בהודעה נוספת, בליווי תמונות.

Picture 040.jpg

Picture 003.jpg

Picture 005.jpg

Picture 028.jpg

Picture 035.jpg

פורסם

לאחר שפורק הגיר, עברתי לפרק את הצילנדר, ואת הראש של הצילנדר.

הראש מוברג באמצעות ארבעה ברגים היוצאים מהמנוע, ועוברים דרך הצילנדר עצמו. לפתוח אותם לא היתה בעיה, שוב, בגלל עבודת שימון טובה מספר ימים לפני פתיחת הברגים.

אבל...

הרי אי אפשר שהכל יילך בקלות, אחרת איפה ההנאה?

הראש לא היה מוכן להיפרד מהצילנדר. לא ידעתי שהכובע יכול להידבק כ"כ חזק לראש... האיטלקים האלו...

בהתחלה ניסיתי לשכנע את הראש לצאת בצורה יפה. משם עברתי לשימוש בלחץ פיזי מתון, ולאחר שגם זה לא עזר, עברתי לאלימות של ממש.

הבעיה באלימות היא, שזה חוזר אליך בבומרנג...

זה שהאטם נהרס לא אכפת לי כל כך, הרי ממילא אני מחליף את כל האטמים, אבל הראש נפגע מעט, וכעת הוא בבדיקות האם ישנה דרך לשיקומו או לא.

את הצילנדר היה הרבה יותר קל לפרק, ואז התגלתה לי הבוכנה במלוא הדרה.

גם כאן, שמחתי כי לא ניסיתי להתניע את המנוע בטרם הפירוק, וזאת לאחר שהסתבר לי כי אחד הרינגים שבור, דבר אשר בוודאי היה גורם לנזק לצילנדר עצמו.

הראש של הבוכנה יצא שחור משחור, וגם היא עוברת ניקוי עמוק.

לאחר פירוק הצילנדר, עברתי לפרק את המגעים והמגנטו.

המגנטו נשלף בקלות באמצעות כלי חליצה ייעודי, וסומן, ע"מ שאדע להחזיר את הסלילים למיקומם המדוייק (כיוון הצתה בגרוש).

לאחר שפורק המגנטו, ניתן היה לשלוף את הקראנק.

במקביל, עברתי אצל מסגר ע"מ שייבנה לי כלי עבודה ייעודיים ללמברטה, ואני בהחלט מרוצה מהתוצאות.

כל חלקי המנוע מסודרים בשקיות ניילון לפי מיקומם במנוע, כאשר הכל מגובה בתמונות.

סביר כי כשאחזיר את הכל למנוע, עדיין יישארו לי כמה ברגים שאין לי מושג מה הם עושים, ואצא מנקודת הנחה כי היצרן טעה.

השלב הבא הוא ניקוי יסודי של בלוק המנוע ושל חלקי המנוע מבחוץ ומבפנים.

בחינה של כל חלק וחלק ע"מ לראות מה עליי להחליף ובמה אני יכול להשתמש. לאחר מכן, הזמנת חלקים מחו"ל (בימים הקרובים יהיה הסכם של מועדון הווספות עם חנות חלקים בגרמניה לטובת 10% הנחה על המחירון), הרכבה של המנוע חזרה, שלב אחר שלב, ואז אצטרך לחשוב הלאה לאן מועדות פניי, ומה עליי לעשות ע"מ לא להשתעמם בהמשך...

תוכנית עבודה כבר יש, כעת גם צריך לעבוד לפיה...

נראה מה יהיה...

Picture 039.jpg

Picture 060.jpg

Picture 061.jpg

Picture 062.jpg

פורסם

החליפו לי את טו בשבט עם פסח, וכך מצאתי את עצמי עסוק בנקיונות.

המנוע של הלמברטה הושרה בצידנית עם נפט למשך פרק זמן לא מבוטל, ע"מ להסיר את הלכלוך הקשה, ולאחר שהוא הוצא משם הוא נתלה לייבוש.

היות ולא היתה לי הרבה סבלנות לחכות לייבוש, התחלתי לנקות אותו בעודו רטוב.

אשתי טוענת שזה עשוי לעשות למנוע קמטים....

אט אט, שלב אחר שלב, סנטים אחר סנטים, נוקה המנוע עד להגעה לתוצאה נקיה ומשביעת רצון, וכעת בלוק המנוע עומד נקי כביום ייצורו במפעל אינוצ'נטי לפני אי אלו שהם שנים.

כל סוף סוך ניתן לגעת בבלוק בידיים חשופות, ולא לדאוג לריפוד של היפנית כאשר מכניסים אותו לתוך המכונית.

לאחר סיום ניקוי המנוע, יש לי לחלץ שארית של סנדל ברקס, ואז כל שנותר הוא לנקות את שאר הרכיבים אשר יושבים במנוע, ולאבחן מה זקוק להחלפה, ובמה ניתן להשתמש ולהרכיב חזרה במנוע.

אני מצרף קצת תמונות של תהליך הניקוי (לפני, תוך כדי ואחרי, לאוו דווקא בסדר הנכון).

Picture 062.jpg

Picture 010.jpg

Picture 009.jpg

Picture 013.jpg

Picture 014.jpg

Picture 015.jpg

• תוכן חדש...