Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלושה ברגים....

המדפים במחסם כורעים תחת נטל החלקים המונחים עליהם.

לאחר מאבקים ממושכים, נותרו שלושה ברגים על השילדה...

כל השאר ויתרו או נשברו, אך אלו עקשנים.... הבעיה שלהם היא שאני יותר עקשן, ואם הם לא ישתפו פעולה (ייפתחו או יישברו, לבחירתם), הם ינוסרו.

ע"מ להקל עליהם את ההחלטה, שמתי עליהם כמות נדיבה של WD.

מלבדם, נותר לסיים את השלמת המנוע (הלחמה של חוט חשמל, כיוון פלטינה וכיוון ה"טיימינג" (בכוונה זה במרכאות, כי זה לא באמת כיוון טיימינג)).

צריך גם לפרק את הסירה מהשילדה שלה, אבל זה כבר יילך בקלות (רק שלא אשכח לצלם איך זה אמור להיות, ע"מ שאוכל להחזיר כל דבר למקומו), וזאת עקב מצבה הטוב של הסירה, ועקב כך שלא חלף זמן רב (יחסית), מאז שנסגרו הברגים.

אז אפשר יהיה להחליט באיזה צבע / צבעים לצבוע את הלמברטה עם הסירה, למצוא מישהו שיעשה עבודה יותר טובה ממה שאני יכול לעשות לבד, ובמחיר סביר.

היה ערב של כייף...

מרוב שהיה לי נחמד וטוב, שכחתי לצלם (לא סתם כתבתי שאסור לי לשכוח לצלם את הסירה).

אשתדל לרדת למחסן מחר, לצלם את השילדה העירומה, לכתוב אזהרה בפורום (צפיה בתמונות העירום רק מעל גיל 18), ולהעלות תמונות, ע"מ לא לאכזב את ששת קוראיי.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
חשמל...

מעולם לא הייתי טוב בזה.

לוקחים תקע, מכניסים אותו לשקע, לוחצים על הכפתור, והופ, האור נדלק.

לחילופין, פותחים את הדלת של המקרר, והופ, האור נדלק.

למברטה?

חשמל?

מה הקשר???

מממ... צריך ניצוץ... אין ברירה.

צריך לחבר את הפלטינה למעבה (קונדנסר) ומשם לסלילים.

אין תקע ואין שקע. מצוקה...

אם כך, הולכים בדרך הישנה. מלחימים, או שאולי צריך לכתוב נלחמים?

אחרי מאבק ממושך אפילו הצלחתי להלחים את חוט החשמל באמצעות מלחם וקילו וחצי בדיל וחיברתי אותו מהפלטינה (שעוד אצטרך בעתיד (הקרוב?) לכוונה) אל המעבה ומשם לסליל.

עשיתי עבודה כל כך טובה, כך שחוט החשמל אפילו החזיק 5 דקות לפני שנפל.

עכשיו אני מחפש מישהו שילחים עבורי ויעשה עבודה שתחזיק לא לחמש דקות, אלא לכל אורך חיי הפלטינה והמעבה.

אם יש מתנדב מירושלים, או שיכולים להפנות אותי לאחד כזה - אשמח. למי שיודע איך עושים את זה, זה לא צריך לקחת יותר מדקות ספורות של עבודה.

גם אם יש מישהו שמוכן ללמד אותי איך לעזאזל נלחמים, אופס - מלחימים, אשמח ללמוד. כלומר, תיאורטית אני יודע את זה היטב, אבל הפן המעשי "קצת" לוקה בחסר אצלי.

לאחר ההלחמה, מה שיישאר ע"מ לסיים באופן מוחלט וסופי עם המנוע יהיה לכוון את המרווח בפלטינה (לא צריכה להיות בעיה גדולה מידי), ואת ההצתה (אני מקווה שגם זה לא אמור להיות בעיה גדולה מידי, אבל זה סוג של חשמל, אז יש מצב שזה יהיה מעט בעייתי עבורי).

יוני יקירי

יש משפט שאומר... "טוב שכן קרוב מאח רחוק"

ואדרבה ועדרבה אחד שיודע גם להלחים....

ובא לציון גואל.

פורסם

התכנון להיום היה לרתום היטב את הלמברטה (הנוסעת, זאת שיצאה מהחול) על העגלה, ולרדת איתה תלביבה, בתחילה אל אירוע פתיחת הקיץ של מועדון הווספות והלמברטות - בעיקר שמחר מצויין יום הלמברטה הבינלאומי, ומשם להמשיך למפגש בנוקיה, לתת כבוד ליורם דוקטורי.

היות ולא היה לי מי שיעזור לי להעמיס את הלמברטה על העגלה (עדיין לא סידרתי אפשרות לעלות עליה בנסיעה - יטופל בשבוע הקרוב), נאלצתי לוותר על יום הכייף המתוכנן.

אבל!!

לא בזבזתי זמן, ולקחתי את המנוע אל יוני אופנועים, לשיעור בהלחמה.

יוני הסביר לי ולימד אותי כל סוף סוף איך מלחימים בצורה טובה, ולא בצורה שתחזיק 5 דקות, וגם זה בחלל ריק וללא קירבת אדם או חיה.

לאחר שהסתיים השיעור, כוונה הפלטינה, כוונה ההצתה, והמנוע עשה את דרכו שלם ומאושר חזרה אל המחסן.

במחסן נעשה נסיון נוסף לפתיחת שלושת הברגים האחרונים שנותרו על השילדה, ולאחר שנסיון זה גם לא צלח, הופעל אחר כבוד מסור הדיסק, אשר פתר את שלושת הבעיות הנ"ל.

כך מובטח לי סופ"ש שלם בו לא אגע בלמברטה...

בעצם, צריך לפרק את הסירה מהשילדה של הסירה. יש מה לעשות במחסן - כייףכייףכייף!!!

אשתדל מאוד להעלות תמונות עוד לפני כניסת השבת, למען כל מי ששומר שבת ולא יכול להתאפק עוד מוצ"ש...

פורסם

בסדנא לשיפוץ רכבי אספנות שעשיתי לפני שנים פעם באדיבותו הרבה של ליאור ברוך, לימד אותנו החשמלאי שאם אנחנו לא רוצים להתקע בדרך עם בעיות רצוי שלא נחבר חוטים באמצעות החלמות אלא באמצעות נעלי כבל (וכך עשיתי מאז כשנזקקתי לחיבור חוטים וזה הוכיח את עצמו עד כה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בסדנא לשיפוץ רכבי אספנות שעשיתי לפני שנים פעם באדיבותו הרבה של ליאור ברוך, לימד אותנו החשמלאי שאם אנחנו לא רוצים להתקע בדרך עם בעיות רצוי שלא נחבר חוטים באמצעות החלמות אלא באמצעות נעלי כבל (וכך עשיתי מאז כשנזקקתי לחיבור חוטים וזה הוכיח את עצמו עד כה)

זה אכן רעיון הרבה יותר טוב מהלחמות, אבל כשצריך לחבר חוט שיוצא מהפלטינה אל הקונדנסור, ולקונדנסור אין אפשרות לחבר נעל כבל (למעט בהלחמה), אז אין הרבה ברירות, אלא להלחים....

פורסם

תמונות...

מצאתי כמה כאלו בפלאפון, והיות ואין מקום טוב יותר לפירסומן מאשר כאן, אז הנה הן לפניכם:

נתחיל במנוע לפני סגירה, ונמשיך במנוע לאחר הסגירה.

משם נעבור ונראה את יוני אופנועים מלמד אותי שיעור בהלחמה, תוך כדי שהוא מלחים לי את החוט הסורר (תלמיד חצוף שכמוני, מצלם את המורה בזמן השיעור. מזל שהיה שם עוד תלמיד שהקשיב, אז המורה לא ממש שם לב).

ד"א, יוני - אני חייב לך כוס קפה בלי סוכר ובלי עוגה / עוגיות.

20120429_180538.jpg

20120429_180548.jpg

20120429_175634.jpg

20120504_115627.jpg

פורסם

עוד שתי תמונות של המנוע סגור לחלוטין, לאחר העזרה שקיבלתי היום, מונח בשקט ובשלווה על רצפת המחסן (טוב, נו, על הקרטונים, אבל לא נהיה קטנוניים כרגע).

20120504_231630.jpg

20120504_231642.jpg

פורסם

ועוד קצת תמונות - הפעם של השילדה...

ראשית של השילדה עם הבורג האחרון שנותר בה, ולאחר מכן, השילדה עירומה לחלוטין.

לא סתם אני מפרסם את ההודעה בשעת ערב מאוחרת, הילדים מתחת לגיל 18 כבר אינם גולשים בפורום בשעות כאלו....

20120504_155029.jpg

20120504_155039.jpg

20120504_231657.jpg

20120504_231711.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע העת וצריך לבחור צבע... בעיקר אם אני רוצה לקחת אותה לפחחות וצבע בהקדם (לא נראה לי שאצליח לעשות זאת בעצמי ברמה מספיק גבוהה).

בסה"כ אין הרבה עבודת פחחות (ריתוך ויישור), אך כן יש הרבה ניקוי מחלודה (ניקוי חול נמצא בעדיפות גבוהה).

צבע אחד יהיה קצת משעמם, כי יש המון פח בגלל הסירה.

שילוב של שני צבעים הוא בהחלט מעניין (אבל איזה??), כמו גם שילוב של צבע ודוגמא אשר בהחלט בא בחשבון (שוב, אבל איזה?).

האם ללכת על הצבעים המקוריים (על פניו האפשרות המועדפת) או ללכת על משהו יותר מעניין כמו צבע וכיתוב.

הצבע של הסירה צריך להיות תואם לצבע של הלמברטה, כאשר במידה ואכן הסירה תהיה בצבע אחד, בעיקר אם הצבע יישאר כפי שהוא עכשיו (ניתן לראות בתמונה בהודעה הקודמת), סביר כי יהיה עליה בצד כיתוב של Lambretta, בצבע שחור ובגופן של הלמברטה.

רעיונות, הצעות ושאר דברים ייתקבלו בברכה (ולא, ורוד גברי זה לא ממש לא רעיון, לא הצעה ואפילו לא עונה על הקריטריון של שאר הדברים).

פורסם

הצבעים הקלאסיים הכי הולמים כלים שכאלו

אני מאוד אוהב את השילוב בין טורקיז ללבן.

ואפילו קצת יותר סולידי של צבע קרם וצבע לבן עם מושבים בחום יכול להית מהמם.

פורסם
פה תימצא את מניפת הצבעים האורגנליים לפי חלוקה לשנים,דגמים ומודלים!

http://www.mmlambretta.com/paints/paintcodes.html

לא הכרתי את האתר הזה עד היום. תודה על ההיכרות עימו!

הצבע האדום מהאתר (יש שם שני סוגים, יהיה מספיק זמן להתלבט) מוצא חן בעיניי, כך שעל פניו מסתמן שילוב של צבע קרם או לבן ביחד עם האדום, כאשר על הלמברטה הוא ייראה בדוגמא כמו הלמברטה הקיימת (ניתן לראות בתמונה), ואילו בסירה מגן הגלגל יהיה בצבע האדום, ועל הסירה עצמה יירשם שם המוצר בפונטים של החברה.

למרות הכל, עדיין מוקדם לקבוע, וזה רק רעיון כללי...

Picture 034.jpg

• תוכן חדש...