Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף קבריו דור 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם - אני חדש כאן אז אם אני טועה בפורום או בניסוח - סליחה מראש.

היום כשהייתי בתל-אביב ראיתי גולף דור ראשון קבריו (למדתי באינטרנט שזה דור ראשון, ז"א הרכב המרובע ולא הדגם משנת 1984 ואילך) והרכב נראה לי שמור מאוד. רציתי לדעת כמה דברים - האם הוא נחשב אמין, האם יש בעיית חלפים ומה המחלות או הדברים שרצוי לבדוק.

והשאלה הכי חשובה - מה המחיר שיכול לעלות רכב מהשנים 1988-1990? האם העובדה שהוא נדיר משמעה שיש לו ביקוש? והאם נכון שבחורף המחיר נמוך מאשר בקיץ?

המדובר ברכב בצבע שחור שנראה שמור הבעלים אומר שלא עבר תאונות, יד רביעית עם בערך 180 אלף ק"מ מקוריים.

תסלחו לי שאת הטלפון של הבעלים אני לא מוסר או פרטים נוספים מזהים - הבחור לא פרסם שהוא מוכר ואני די במקרה פגשתי אותו, אז אני לא רוצה שיחטפו לי אותו.

תודה, מור

פורסם

גולף דור ראשון נחשב אמין, וגם פשוט יחסית לטיפול. בטח בהשוואה למכוניות מודרניות יותר.

לא נראה לי שצריכה להיות בעיית חלפים. יש עוד המון כאלה ובני דורם על הכביש, ואם אי אפשר להשיג בארץ, אז אפשר באיביי להשיג הכל.

לא נראה לי שבארץ יש הבדלי מחיר בין חורף לקיץ למכוניות פתוחות.

מזג האויר בחורף הוא מצויין לגג פתוח, ויש היצע דל מאוד של מכוניות פתוחות כך שהמחיר נשמר.

לא יודע אם הרכב הזה מופיע במחירון, אבל אם לא, תבדוק כמה עולה גולף רגילה מאותו שנתון ותוסיף 30-40% או אם קיים גולף GTI במחירון באותו שנתון, אתה יכול להניח שזה מחיר דומה.

כמובן שבגלל ההיצע הדל, אם למישהו יש מכונית שמורה במיוחד, הוא עשוי לבקש מחיר יותר גבוה, וגם עשוי לקבל.

בהולנד המחירים לדגם הזה בשנתונים האלה נע בין 1000 ל 4000 יורו, בהתאם למצב הרכב, ואיזה מנוע יש לו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תודה על התשובה. במחירון מן הסתם אין גולפים בני 20 שנה, מה-גם שרכב קבריו שומר על המחיר הרבה יותר טוב מאשר רכב רגיל שהוא "סתם" ישן.

בכל מקרה - יש עוד מישהו מהארץ שיכול למסור מידע על מחירים כאן?

מור

פורסם

אם השנים האלה לא מופיעים במחירון, הנה בשבילך הצעה איך להעריך מחיר ריאלי.

תבדוק את המחירון של גולף קבריו ב- 4 השנים הישנות ביותר שמופיעות במחירון, תראה כמה ירידה יש בכל שנה, ואז תפחית את אותו אחוז לכל שנה נוספת עד שתגיע לשנה שלך.

הנה דוגמה:

מחירון 92 = 18000 ש"ח

מחירון 93 = 20000 ש"ח

מחירון 94 = 22500 ש"ח

מחירון 95 = 24500 ש"ח

בדיקה קצרה מגלה שיש ירידה של בערך 10% כל שנה עד מודל 92.

אז בחישוב גס, מחירון ריאלי למודל 91 יהיה 16200 ש"ח, למודל 90 זה יהיה בקירוב 14500, למודל 89 משהו כמו 13000 ולמודל 88 בסביבות 11500.

למרות שיטת ההערכה הזאת, סביר להניח שבעל רכב כזה במצב טוב יבקש יותר (וכנראה גם יקבל)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מחירים של רכבים כאלו, במצב טוב, נעים סביב 25K ש"ח, בלי קשר לשנתון. רכבים יפים במיוחד ימכרו גם במחירים גבוהים בהרבה.

רכב במצב רע, או כזה שמצריך השקעה (מכנית או קוסמטית / גג) - מחיר הרכישה שלו יהיה זניח לעומת עלות "שיקומו".

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המחיר ביחס ישיר למצב האוטו והתוספות שיש לו ,המודל פחות מענין יש 86 יותר יפות מ92

שיקום רכב גרוע לוקח הרבה זמן עצבים וכסף

• תוכן חדש...