Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מנוע TU של 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לא מזמן סיימתי לשפץ מנוע של 205 שקניתי במטרה לצבור יותר ניסיון.(תאוריה יש אבל פרקטיקה, רק בטיפולים ודברים קטנים)

אז ככה , קניתי את האוטו עם מנוע דופק , לפי הרעש היה נשמע כמו קרנק או טלטל.

אחרי שפירקתי את המנוע מהרכב התחלתי לחפש חופשים ומאיפה מגיעות הדפיקות.

מיסבי טלטל של בוכנה 2 ו 3 היו גמורים, הטלטלים במצב סביר, לא נראה שיש בלאי או משהו חריג.

הקרנק במצב טוב( מדידות לפי ספר היינס) , גם הבלוק מנוע בסדר והבוכנות בסדר, כמובן הכל לפי הספר.

הוחלפו כל מיסבי הטלטלים ומיסבים ראשיים של הקרנק, עד עכשיו אין חופש, כמובן שהכל עבר ניקוי יסודי,

הוחלפו רינגים כי המנוע היה גם מעשן. כמובן שהוחלפו כל מחזירי השמן והפאקומים למיניהם.

הכל כמו חדש, לא היה צורך לשפץ ראש מנוע חוץ משלייף שסתומים שעשיתי והחלפת מחזירי שמן של השסתומים.

הוחלף קאם-שאפט, גם אותו היה אפשר לא להחליף אבל נפל ליידי אחד במצב יותר טוב בחינם, היה לחב ראש מנוע זהה אז אם כבר אז כבר.

לאחר ההרכבה הכל טוב ויפה , קצת סטרט עם סולר ושמן כדי לשטוף את השאריות , שמן , מים , פלאגים , והמנוע עובד כמו חדש מלבד הטיקטוק של השסתומים שלא התאמצתי לכוון (רציתי לעשות את זה אחרי הרצה) וכיוון הצתה שהיה צריך לעשות (כבר היה מאוחר וחשוך).

טוב המנוע לא עבד ממש יציב, הצתה מוקדמת, מסתבר שפיספסתי את הטיימיג בשן, טוב לא נורא, אחרי תיקון וכיוון הצתה מחדש הכל עובד פיקס.

לא דופק ולא שורק ולא מעשן.

אבל!!!

לאחר נסיעה ( זחילה ) בטורים ממש נמוכים בהילוך ראשון שני המנוע שוב התחיל לדפוק .

פה אני נכנע ומבקש עזרה, למה לעזאזל הוא שוב דופק?

הכל מחוזק עם מפתח מומנט לפי היינס הכל חדש אפשר לומר , מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם

מדובר בקראנק עם מסבי החלקה.

האם ביצעת בדיקת מרווחים באמצעות PLASTIGAUGE או בעזרת מיקרומטר פנימי+חיצוני

על מנת לבדוק שהחופש (OIL CLEARANCE) תקין בהתאם להוראות יצרן?

כמובן מדובר בקראנק עם סיכה הידרוסטטית ומרווח גדול מדי או קטן מדי לא יאפשרו "רחיפה"

של הקרנק וברגע שמתחילות המכות, קצב ההדרדרות הוא מאד מהיר.

האם נבדק לחץ השמן ונקיון תעלות השימון באיזור הקראנק?

פורסם

נבדק עם מיקרומטר רגיל, כל מעברי השמן נוקו כמו שצריך, הכל נראה תקין.

מה השיטה הנכונה לבדוק את הקראנק?

פורסם

מנוע דופק אומר לרוב בעיית קראנק.

היית חייב לעשות בדיקה עם PLASTIGAUGE כדי לוודא מרווח בתחום התקין, כי יש סיכוי גבוה שהיית צריך לפרק ולחרוט את הקראנק.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אוקיי עכשיו אין לי כל כך זמן לזה וגם יורד גשם , אבל בכל זאת אם אני חורט את הקראנק אני צריך מיסבי החלקה במידות אחרות ,נכון?

מה עדיף לעשות , לחרוט או לביא אחד אחר?

ומה העלויות בערך?

פורסם

ידידי bravh שלום,

אני בדומה לך באמצע שיפוץ מנוע XU 1.9,

השרשור הנ"ל מעניין אותי מאוד.

שתי שאלות:

bravh - האם בדקת את משאבת השמן? (יש הסבר ב- haynes איך...)

Bearing - איך בודקים את לחץ השמן באיזור הקרנק?

בהצלחה,

אלעד.

• תוכן חדש...