Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהמשך לבעיית ה-CO..

ושאלה אחרונה:

מה תפקידו של חיישן למדה? ראה למטה

האם הוא יכול להוות מקור לבעיה? כן, כן וכן

איפה הוא נמצא? ראה למטה

יכול להיות שאין לי ברכב? מאוד לא סביר, למיטב ידיעתי בכל הזרקה ממוחשבת מודרנית ברכב סדרתי יש חיישן כזה

כבר פירקתם את כל האוטו ועוד לא בדקו לך חיישן למבדה ?

חיישן למבדה (יש להגות תוך בליעת הב') מודד את כמות החמצן בגזי הפליטה. מדד זה משמש פידבק חשוב מאוד למחשב ההזרקה לקביעת תערובת אויר/דלק. תערובת לא נכונה תביא לפליטת CO גבוהה.

כמו שכבר כתב לך בני ל, חיישן מלוכלך / תקול / מנותק מאיזשהי תקלת חיווט עלול לתת פידבק שגוי למחשב. תקלה בחיישן סבירה הרבה יותר מתקלה במחשב.

מיקום החיישן על צנרת הפליטה לפני הממיר כמדומני (או אחרי ? לא זוכר).

בדיקה קצרה העלתה שאין לי ברכב חיישן למדה..

תודה על ההסבר בכל אופן, אבל זה לא עוזר.

האמת שזה לא ברור לי באמת למה ברכב מוזרק אין חיישן כזה..

מה לגבי מחשב מנוע?

פורסם
בדיקה קצרה העלתה שאין לי ברכב חיישן למדה..

תודה על ההסבר בכל אופן, אבל זה לא עוזר.

האמת שזה לא ברור לי באמת למה ברכב מוזרק אין חיישן כזה..

מה לגבי מחשב מנוע?

טוב, אז אין חיישן. אגב, איך בוצעה הבדיקה הקצרה ?

תקלה במחשב צריכה להיות האפשרות האחרונה שלך. זה מאוד לא סביר שהמחשב עובד בכללי אבל 'השתגע' בכמויות ההזרקה.

עוד אפשרויות:

1. האם במסגרת האוברול/שיפוץ שנעשה למנוע (לפניך) הוחלפו מזרקים ? אם כן יכול להיות שהוחלפו בלא זהים לקודמים (גדולים מדי) ?

2. בכל סיפורי הנפלאות שעשיתם ברכב לא ראיתי בדיקה של ווסת לחץ דלק. לא מאוד מסובך לנסות להחליף אותו, אבל אני לא יודע כמה עולה כזה חלק. אולי 'להלוות' מרכב אחר לצורך בדיקה.

3. לא ראיתי גם שלילה של תקלה בחיישן כמות אוויר (לא יודע מה יש אצלך MAP או MAF). גם הוא גורם סביר לתקלה הזו. אם הוא תקול צפויה גם בעיה בסחיבה.

האם ידוע לך על שינויים שנעשו במסגרת השיפוץ: החלפת בוכנות ? שינוי יחס דחיסה ? מזרקים כמו שהזכרתי ? אם נעשו שינויים מהותיים, ומכיוון שאין למחשב פידבק (=חיישן למבדה), היה צורך למפות מחדש את ההזרקה. אם בוצעו שינויים ללא מיפוי, אז המחשב חושב שיש לך מנוע קצת אחר ממה שיש בפועל. במקרה כזה גם החלפת המחשב לא תעזור.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
בהמשך לבעיית ה-CO..

ושאלה אחרונה:

מה תפקידו של חיישן למדה? ראה למטה

האם הוא יכול להוות מקור לבעיה? כן, כן וכן

איפה הוא נמצא? ראה למטה

יכול להיות שאין לי ברכב? מאוד לא סביר, למיטב ידיעתי בכל הזרקה ממוחשבת מודרנית ברכב סדרתי יש חיישן כזה

כבר פירקתם את כל האוטו ועוד לא בדקו לך חיישן למבדה ?

חיישן למבדה (יש להגות תוך בליעת הב') מודד את כמות החמצן בגזי הפליטה. מדד זה משמש פידבק חשוב מאוד למחשב ההזרקה לקביעת תערובת אויר/דלק. תערובת לא נכונה תביא לפליטת CO גבוהה.

כמו שכבר כתב לך בני ל, חיישן מלוכלך / תקול / מנותק מאיזשהי תקלת חיווט עלול

לתת פידבק שגוי למחשב. תקלה בחיישן סבירה הרבה יותר מתקלה במחשב.

מיקום החיישן על צנרת הפליטה לפני הממיר כמדומני (או אחרי ? לא זוכר).

למה מסבכים את הדברים ולא הלוכים מהקל אל הכבד.

מורדים ראש מפרקים את כל האוטו ואחר כך שואלים שאלות.

הרי אמרתי מהתחלה ליבדוק אז בשביל מה פרקתם חצי אוטו לא חבל על

הכסף הרי הCO לא משתנה מהשמן בצורה כזו.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

למה מסבכים את הדברים ולא הלוכים מהקל אל הכבד.

מורדים ראש מפרקים את כל האוטו ואחר כך שואלים שאלות.

הרי אמרתי מהתחלה ליבדוק אז בשביל מה פרקתם חצי אוטו לא חבל על

הכסף הרי הCO לא משתנה מהשמן בצורה כזו.

לא סיבכנו שום דבר..

אני שאלתי אישית על חיישן הלמדה ששמו עלה כאן בפורום!

המוסכניק שטיפל באוטו כבר היה מודע לעובדה שאין חיישן כזה ברכב.

(הבדיקה המהירה ש-20vt שאל עליה הייתה שיחת טלפון עם המוסכניק)

פירוק הראש בוצע גם בשביל להחליף את הגומיות של השסתומים וגם כדי לבצע איזשהי בדיקה.

כמו-כן, השמן שהיה חודר למנוע בגלל אותם גומיות היה נשרף ואז היה יוצא עשן לבן מהאגזוז.

ובעיה זו נפתרה גם היא.

לגבי האוברול שהמנוע עבר- אין לי מושג מה עשו שם, אבל לפי בדיקות הקומפרסיה ושאר הדברים המנוע תקין.... מזרקים גם בדקו, הם תקינים גם כן.

מכאן נשארנו רק עם המחשב... הוא יבדק בימים הקרובים...

פורסם

סליחה שאני נודניק אבל רק כדי לפסול אפשרות טיפשית, האם המוסכניק אמר שאין חיישן למבדה בדגם הזה, או שספציפית אצלך באוטו הורידו אותו ? היה עוזר אם מישהו ממביני ה-ZX בפורום היה מאשר את הקביעה שלא צריך להיות חיישן בדגם שלך.

דבר שני החשדות שלי הם לא שקילקלו במהלך האוברול, אלא ששינו דברים. שינויים לא יגרמו לקומפרסיה נמוכה או למנוע לא תקין, אלא לתערובת לא נכונה ולכן לשינויים בהספק ובאיכות הפליטה. גם המזרקים, יכול להיות שהם 100% תקינים, אבל לא זהים למה שהמחשב שלך חושב שמותקן ברכב.

אתה יודע איך נבדקו המזרקים ?

לא ענית לגבי ווסת לחץ דלק ומד כמות אוויר - בדקו או לא ?

ואני חוזר בפעם השלישית (יכול להיות שאני אצא טמבל בסוף) שבהנחה שהמנוע עובד תקין, הסיכוי שהמחשב עצמו נדפק הוא נמוך מהסיכוי של כמעט כל תקלה אחרת. אם כי הוא לא אפס.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
סליחה שאני נודניק אבל רק כדי לפסול אפשרות טיפשית, האם המוסכניק אמר שאין חיישן למבדה בדגם הזה, או שספציפית אצלך באוטו הורידו אותו ? היה עוזר אם מישהו ממביני ה-ZX בפורום היה מאשר את הקביעה שלא צריך להיות חיישן בדגם שלך.

דבר שני החשדות שלי הם לא שקילקלו במהלך האוברול, אלא ששינו דברים. שינויים לא יגרמו לקומפרסיה נמוכה או למנוע לא תקין, אלא לתערובת לא נכונה ולכן לשינויים בהספק ובאיכות הפליטה. גם המזרקים, יכול להיות שהם 100% תקינים, אבל לא זהים למה שהמחשב שלך חושב שמותקן ברכב.

אתה יודע איך נבדקו המזרקים ?

לא ענית לגבי ווסת לחץ דלק ומד כמות אוויר - בדקו או לא ?

ואני חוזר בפעם השלישית (יכול להיות שאני אצא טמבל בסוף) שבהנחה שהמנוע עובד תקין, הסיכוי שהמחשב עצמו נדפק הוא נמוך מהסיכוי של כמעט כל תקלה אחרת. אם כי הוא לא אפס.

המוסכניק אמר,ובמוסך של היבואן אמרו גם כן שאין חיישן למדה ברכב הנ"ל-(zx 93.. כנראה שבשנים האלו פשוט לא התקינו ברכב)

אני לא מגין מה יש לשנות ברכב? וגם לגבי ההתאמה בין הרכיבים למחשב-אני לא מוצא קשר.

הרי המנוע עבר שיפוץ לפני 18000 ק"מ בערך, ומתוכם 15000 ק"מ לא היו אותם בעיות כמו עכשיו.. ז"א שמחשב כן עבד בסדר לאחר השיפוץ!

לגבי המזרקים אני לא יודע איך הם נבדקו,

ולגבי ווסת דלק אני מאמין שהוא נבדק יחד עם המנוע.

לגבי המחשב, אני כמעט בטוח שזה מחשב דווקא- הרי הבעיה גם נעלמה כמה פעמים וחזרה על עצמה, זאת אומרת שיכולה להיות בעיה בתפקוד תקין של המחשב.

השבוע אני הולך למכון ממוחשב ומקווה שיוכלו לאתר את מקור הבעיה.

בכל אופן-עכשיו יש לי גם נפילת טורים מעצבנת והרכב נכבה מעצמו בגלל צניחת הטורים.

יש גם בעיה בהתנעה, דרוש הרבה סטרטר והרבה פימפום עם הדוושה ע"מ להניע.

אני בטוח שהכל מתקשר לבעיה אחת שגורמת לכל הנזקים האלה. :evil:

פורסם

עידכון...

היום הרכב עבר טסט (כמה חאפרים יש במדינה הזאת :lol: )

כמו שאומרים- עבר בשושו.

נשארה בעיית פליטת הגזים.

האוטו יחובר השבוע למחשב, ונתחיל בבדיקת הבעיה.

כמו כן- יש לי שאלה קטנה:

מה ההבדל בין המנוע שמותקן אצלי לבין מנוע 16V של ה-zx???

אמיר.

• תוכן חדש...