Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואללה, אין לי שמץ מושג מה זה המפלצת הזאת.

או איזה יתוש-מוטציה או איזה גחלילית עם לדים אדומים מתחת לשילדה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב לכולם,

השנה קרה מקרה מוזר שלא היה בשנים עברו.

בשנה האחרונה מצאתי קרוב ל-10 עכבישים בבית, אמא מצאה עוד כמה. לרוב הממוצע בשנה עומד על 2-3.

אני אף פעם לא הורג אותם אלא תמיד מניח מעליהם כוס ואז עם נייר מעל הפתח ומוציא ככה החוצה. אבל מה עושים שיפסיקו להיכנס הבייתה? יש בכלל פתרון? לא רוצה פתרון שיהרוג אותם כי אני מבין את הנחיצות שלהם למאזן האקולוגי ומבין כי הם בע"ח חשובים לניטור המערכת.

היום כמעט דרכתי על אחד כשהוא טייל לו ברחבי הבית. לא נחמד. הם מהזן הקטן והקופצני. לא צילמתי כי ממש מיהרתי אבל הוא היה בגודל של מטבע של 10 אג'. לא יותר. לרוב זה בערך הגודל שלהם ולפעמים הם בגודל של חצי שקל. כלומר לא גדולים בכלל אבל לא נעים למצוא כאלה כל הזמן בבית (אהה ואני קומה 3. אחרונה).

יש בכלל מה לעשות שלא יכנסו לפה אבל לא לפגוע בהם? יש גם כלבה בבית אז הפתרון צריך להיות כזה שגם לא יפגע בה.

תודה רבה.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, נקבה ברחה מהקור והטילה ביצים אצלך בבית. עכשיו לאט לאט אתה מוצא אותם.

הייתרון הגדול הוא שבכדי להגיע מגודל בקיעון לגודל של מטבע 10אג', הוא אכל הרבה חרקים אצלך בבית, עכשיו תכפיל את זה במספר העכבישים ותראה שהם עושים עבודה יסודית בנירוי הבית ממזיקים.

עכשיו, כשהחורף יעבור, לאטלאט תראה פחות מהם כי הם יצאו מהבית, בחוץ יותר נעים ויש יותר טרף.

עפ"י התיאור שלך, מדובר על עכביש קפצן.

פורסם

הבנתי, כלומר לא באמת צריך לעשות משהו חוץ מלהמשיך לתפוס ולהוציא אותם?

תודה רבה באגירה!

פורסם

למה אתה מוציא אותם בכלל? הם לחלוטין לא מזיקים, לא מלוכלכים ולא מעבירים שום מחלות, להפך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לי אישית אין בעיה גדולה איתם אבל לחברה כן. וגם לאמא.

חוץ מזה שלא בא לי שיסתובב ליידי עכביש כשאני מחר*ן. לא נעים.

היום היה אחד שהסתובב חופשי על הרצפה וכמעט דרכתי עליו כשאני יחף. גם לא כיף במיוחד.

פורסם

יש לי בסלון מאוור תקרה שבאופן טבעי לא הודלק כבר חודשים, בין כל כנף וכנף יש עכביש אחר שרישת את הרווח בקורים, נראה CREAPY למדיי! :twisted:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דומה מאוד. לי זה משום מה נראה כמו זאבן גדול, אבל אני לא מבין גדול. הוא דפק ספרינט כשניסית ללכוד אותו?

באגירה, איך מבדילים בין זאבן גדול לפרוונית? האם לפרווניות שחורות יש גוון חום כזה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש תרשים זרימה די בדוק אם מדובר בזאבן או בפרוונית.

הבא מקל/ ענף די ארוך וגע בעדינות בעכביש-----> אם דפק ספרינט אדיר ונעלם, הצלחת להבריח זאבן.

* אם לא ברח-----> גע בו שוב בעדינות , אם הרים 2 רגליים קדמיות, ככל הנראה מדובר בפרוונית.

Chaetopelma_aegyptiaca.jpg

* בדיקה אחרונה, דקור אותו שוב ! אם הסתובב והלך באדישות, מדובר בפרוונית רגועה בצורה ממש יוצאת דופן.

אם לא הסתובב והלך, ראבאק, ברח בן אדם, ברח, היא עצבנית עליך אש!

פורסם

הפרוונית הרבה יותר מסיבית, היא צדה ממסתור וצריכה להיות ספרינטרית רק למרחקים קצרים ביותר. אני משער שבגודל זהה, היא תשקול כפול ויותר מזאבן.

זאת פרוונית:

315369.jpg

בעין מקצועית, הזאבן הרבה יותר ארוך ודק ואפילו עם צבעים ודוגמא שונים לחלוטין, אבל זה בעין מקצועית, בד"כ בעין של "הצילו עכביש" הם עלולים להראות דומים.

זה זאבן:

57342986.jpg

• תוכן חדש...