Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

הלכתי לבדוק בירושלים פיג'ו 106 1995 1600 סמ"ק.

בן אדם מבוגר, בן 45+, הרכב על שמו.

כמה בעיות שיש עם הרכב:

צבע מתקלף כמעט כולו

מחיר גבוה יחסית שהוא דורש: 13,000 ש"ח אבל עבר טיפול 10K לפני חודשיים ויש לו טסט לשנה.

אין מערכת

אין שלט לאזעקה (אבל לפחות יש אזעקה) הוא אומר שהוא ניתק לפני שנתיים את האזעקה.

הרכב עבר רק 122K.

יש לו קבלות על טיפולים שונים:

מצבר ורצועות טיימינג הוחלפו לפני שנתיים.

גיר אוטו' לפני 3 שנים הוחלף.

ראש מנוע שופץ לפני שנה.

יד 3. (02)

יש דפיקה קלה בדלת האחורית-ימנית. ללא תאונות ושלדה נקיה, לטענתו.

הבן אדם נראה מאוד אמין.

(האוטו היה מלוכלך ומאובק אז לפני הקניה לבקש שישטוף אותו כדי שאראה יותר טוב בעיות חיצוניות או שזאת חוצפה לבקש זאת?)

1. הוא גם אמר לי שזה אוטו לא רגיל אלא משהו כמו "peugeot 106 bi xs". הוא לא יודע מה זה אומר. אתם יודעים??

2. עוד משהו שראיתי כשנסעתי עליו: דוושת הבלמים בקושי נלחצת. פועלת אבל מאוד קשה וקשוחה... כאילו אין לאן ללחוץ וטווח הלחיצה מאוד מאוד קטן. אבא שלי אמר שיש סיכוי שזה אוויר במערכת וזה גרוע. (אבא לא היה איתי כשבדקתי את הרכב)

3. כמה עולה לעשות צבע לאוטו כזה? (בירושלים או בכפרים בסביבה)

4. את ההגה היה לי קצת קשה להזיז... אולי זה כי אני רגיל להגה כח של הבורה או שיש בעיה בו?

סה"כ הבן אדם נראה אמין ואוטו מאוד שמור מכאנית. אבל הוא לא הכי יפה, אין מערכת למוסיקה וצבע מתקלף.

מה אתם ממליצים? צריך לקחת לבדיקה במכון? (דינמומטר בירושלים?) שווה לקנות גם במחיר שהוא מעל למחירון? (הוא דורש 13,000 ש"ח)

אגב שאלה קצת לא קשורה ואשמח לתשובה קצרה: יש אפשרות לשפר את הרכב מבחינת מראה בעלויות סמליות? אפשר קישורים? חיפשתי קצת בגוגל והתוצאות העלו רק שיפורים מכאניים.

[יש במודיעין עוד פיג'ו 106 XSI שאני רוצה לבדוק - ממש יפה: ג'אנטים, צבע, סאן רוף חשמלי, 1997 אבל בלי טסט כבר חודש, ממישהו בן 18, יד רביעית, על שמה של ידידה שלו שאני יכול לפגוש, לטענתו וב-11,500 ש"ח. שווה לנסוע לבדוק אותה?)

Mazda 2 2013

פורסם

שווה או לא שווה זה עניין שלך מול המוכר.

בגדול, ה106 האוטומטית בשנים האלו לא ממש מומלצת. גיר שלושה הילוכים לא אמין במיוחד שמסרס את הביצועים של הרכב.

עניין הצבע אופייני לרכבי פיג'ו ישנים שלא בוצע בהם ווקס בתדירות גבוהה. צביעה מחדש של כל הרכב יכולה לעלות כל דבר מ2000 ש"ח והלאה, תלוי באיכות העבודה הדרושה ובכמות התיקונים הדרושה.

בדרך כלל לא מנתקים אזעקה בגלל בעיה בשלט אלא בגלל בעיות באזעקה. כך או כך, זה עניין של נוחות נטו היות והאזעקה היא לא זו שתמנע גניבה של הרכב.

בדיקה במכון לא כדאי לעשות לרכב כזה. אם כבר כדאי לקחת אותו למוסך שמתמחה בפיג'ו ולבקש את חוות דעתו על המצב המכני של הרכב ואחר כך לקפוץ לפחח רכב כדי לקבל חוות דעת על מצב השלדה והמרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על מה בדיוק הוא דורש מעל המחירון? מה מיוחד ברכב שלו?

לדעתי, לאור הנתונים שנתנו כאן, הרכב לא שווה שקל אחד מעל המחירון.

פורסם

תודה על תגובותיכם.

אני מניח שהוא דורש מעל המחירון כי הוא לא לחוץ למכור, עברה טיפול 10K לפני חודש וכי יש לה טסט עד נוב' 10. (פז"מולדת שנתיים אגב :) )

OK, אז בדיקה במכון לא מומלצת. מוסך ופחח - קיבלתי. (אפשר לקבל הערכה כמה עולה בדיקת שכזאת?)

ירון, אין לרכב עבר בעייתי והוא שמור - ננהג ע"י משפחה מורחבת אחת וע"י אנשים בוגרים.

יש עוד דעות, חברים?

Mazda 2 2013

פורסם

OK, אז בדיקה במכון לא מומלצת. מוסך ופחח - קיבלתי. (אפשר לקבל הערכה כמה עולה בדיקת שכזאת?)

כל דבר מחינם ועד כמה מאות שקלים. תלוי בהיקף הבדיקה ובקשר שלך למכונאי/פחח.

יש מוסכים שבודקים בחינם, כשירות ללקוח. יש כאלו שדורשים קצת כסף על זמן המכונאי והליפט שאבד ויש כאלו שלא דורשים דבר אבל יסתפקו בטיפ קטן למכונאי שהקדיש לך מזמנו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה צביקה. אני אעשה זאת כנראה וכנראה אקנה את הרכב בשבוע הבא. (אם לא יצוץ משהו פתאומי)

איפה אני יכול לשאול כדי לקבל המלצה למוסך שמבין בפיג'ו בירושלים? (המרכזי הוא אופציה?)

Mazda 2 2013

• תוכן חדש...