Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה לכולם ,

אני צריך להכניס את הרכב בהקדם למוסך מכיוון שגילתי אתמול שנקרעה הגומיה על הציריה המחוברת לגלגל שמאל.

שאלתי היא האם יש חשיבות להביא מהיבואן גומיה מקורית או להסתפק בגומיה תחליפית שיתקין לי המוסך שלי.

מדובר על גומיה שמחוברת לגלגל שמאל שכל הזמן נפתחת / נסגרת ולא בגומיה של צד הגיר.

האם יש גריז בתוך הגומיה הזאת ?עכשיו אין סימנים בכלל של גריז , בשנה שעברה כשנקרעה הגומיה על הצירית שיוצאת מהגיר כל האזור היה מרוסס בטיפות גל גריז .

פורסם

שלום רב !

קיים גריז גרפיט בתוך הציריה, מומלץ בחום להחליפה.

מומלץ לקנות גומיה מקורית התחליפית אורך החיים שלה קצר, ויתברר לך מה שחסכת בהחלפת הגומיה, הוצאת שוב בהחלפה חוזרת תוך שנה, או החלפת ציריה .

בברכת שנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

להשתמש רק בגריז המתאים לציריות ולא גריז גרפיט רגיל. זהו גריז מאוד עמיד, המתאים לתנאים הקשים בהם הציריות עבודות ומכיל כמות גדולה של מוליבדנום.

בדר"כ הגריז מגיע עם גומיה לציריה מקורית ואם לא הוא ניתן גם להשגה בחנויות חלקי חילוף. שם לב שלא ימכרו לך גריז רגיל או HD אלא רק גריז מתאים ל CV JOINTS וזה אמור להיות רשום בצורה מפרשת על המארז.

פורסם

לא הבנתי מהם התנאים הקשים שעוברים על צירייה.

איוורור לא חסר שם

התנועה ברוב הזמן קבועה ובלתי משתנית

לא נוצר במקום חום רב

החוזק המכני שלה מאוד גדול

היא מגורזת כל הזמן

היא סגורה הרמטית ממים רוב הזמן,מבוץ,ומשלג.

ולכן לא ברור לי איזה תנאים קשים קיימים שם,כמובן שהסבר יעמיד אותי על טעותי.

פורסם

יש אפשרות להלביש גומיה על הציריה ללא פרוק

"גומיה אוניברסאלית " כלומר לא מוקורית של הרכב .

יתרון לא מחייב פרוק של הצריה

חסרון עמידות נמוכה לא יותר משנתיים .

הרכבת גומה מקורית מחייבת פרוק ציריה מהפעמון

לא כולם יכולים לעשות את זה .

בנושא של הגריז אכן הציריה עובדת קשה מאוד ומחייבת משחת סיכה ( גריז) מתאימה

רוב המשחות הסיכה המתאימות בנויות על בסיס של נפט משחות עם יכות עבודה נהדרת

אך בזמן קצר מאוד ממיסות את הגומיה של הציריה (גרמושקה )

לכן תשתמש במישחה מתאימה לציריות

בהצלחה

אורי

פורסם

הפטנט של הגומייה הגמישה עם מכשיר ההרכבה לא ראוי בעיני. בצורה זו לא ניתן לבצע ניקוי יסודי לצירייה, הרי עם הגומייה הייתה קרועה לכלוך חדר לצירייה.

פעמון ציריה עובד בתנאים מאוד קשים ונדרש שימון יעודי למכלול. החלקים הפניימים של הצירייה עובדים בתנאי סיכה גובלית ובלחצים גבוהים, לא לשכוח שהצירייה מעבירה את המומנט בין חטיבת הכוח לגלגלים ולא מדובר במומנטים מבוטלים כלל.

נסה לנגוע בציריה ברכב אחרי נסיעה, חום הבלמים מגיע לשם ובשימוש בגריז לא יעודי הוא הופך להיות מימי לחלוטין.

אוורור בטח שאין שם.

כמו כן נושא הרגישות לגומייה חשוב, כפי שהסביר אורי ולכן הוא חייב להיות בעל תכונות שלא יפדע בחלקי פלסטיק או גומי המשמשים לגומייה.

בצעירותי יצא לי להשתמש בגריז רגיל (multi purpose) לציריות - העסק לא מחזיק הרבה זמן מעמד וצירייה חדשה לחלוטין חוזרת דופקת.

פורסם

עוד לא הבנתי

ודריב שאפט של משאית לא עובד קשה,לא עוברים דרכו מומנטים לא מבוטלים ?

אני לא מצליח להשתכנע שיש שם תנאים קשים,מה כל הזמן נוסעים עם ברקסים לחוצים ?בגשם היא מתקררת יפה מאוד מתרסיסי מים מהכביש,לא מצליח להבין,אנא אם אפשר הסבר מעמיק יותר.

פורסם

גל הינע של רכב הנעה אחורית מעביר מומנטים נמוכים יותר (הרי יש עוד הפחתה בדרך). מה גם שבגל הינע יש גירוז במפרקים האונברסאליים שלו וגם תחזוקה שוטפת של החלפת הגריז, מה שלא קיים בצירייה ומדובר אולי לא גריז CV JOINT, אבל גריז גרפיט איכותי.

שרוצים לסוך מכלול מסויים בודקים את מצבי העבודה הקיצונים שבו המכלול יעבוד, כך שלמצבים של גשם או שלג אין משמעות.

בנסיעה עירונית רגילה הטמפ' באיזור הצירייה ,עקב השימוש בבלמים, מאוד גבוהה.

גם במצבים של סיבוב הגה נוצר שינוי בתנאי עבודה במכלול, ככל שהזווית גדולה יותר העומס גובר, העומס גם עובר בנקודה מאוד קטנה (גולות פלדה בקוטר של ס"מ בערך) ולכן גם הקירור לקוי מה שמצריך סיכה טובה יותר. אין זה המצב במפרקים אוניברסאליים של גל הינע, שבה זווית העבודה נמוכה יחסית.

זו גם הסיבה מדוע השחיקה של צירייה תמיד יותר גבוהה בגבולות הסיבוב והיא מתחילה לנקוש בסיבובים.

מקווה שההסבר מספק אותך כעת.

פורסם

מחוסר ידע ציינתי שזו הגומיה לציריה אך במחשבה שניה כנראה מדובר בגומיה למסרק הגה.

אני מבחין במקום בו קרועה הגומיה במוט שמשונן משני צדדיו ולכן אני מסיק שזה מוט ההגה..אם אני טועה תקנו אותי.

האם זה משנה את ההמלצות כאן ללכת על מקורי ולא תחליפי ?, זאת גומיה שנפתחת ונסגרת בכל סיבוב הגה ,וממוקמת לא צמוד לגלגל עצמו.

פורסם

ממש לא נכון בהגה כוח יש גומיות שממש רגישות למוצרי הנפט .

גומיה תגדל עד פי 3 או 4מגודלה המקורי במגע עם נפט ,

חשוב מאוד להלחיל את הגומיה לגומיה מתאימה (תהליך יותר מסובך לרוב תלוי באיזה צד של המסרק ).

חשוב מאוד לטפל בזה בהקדם כיוון שמסרק ההגה משמש גם כחלק מבוכנת ההגה ,

טיפות של מיים על הציר גורמות לנקודות חלודה וישר לנזילת שמן הגה .

שמן הגה בצבע אדום לרוב בא כדי למנוע החלפה עם שמן שפוגע בגומיות שים לב .

בהצלחה

אורי

פורסם

שלום רב !

גם במקרה זה הייתי ממליץ על גומיה למסרק הגה מקורית, ולו רק בגלל מרכיב המחיר של הגומיה שולי, מרכיב העבודה המחייב כמדומני, פרוק תפוחי הגהע,על מנת להשחיל את הגומיה למסרק, אורך חיי גומיה לא איכותית, יחייב אותך תוך זמן קצר יחסית, להחליף שוב גומיה, מה שיגרום להכפלת העלות תוך זמן קצר, כלומר מה "שחסכת" היום, תשלם כפול מחר. והמסקנות ברורות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גומיות של הגה על בסיס נאופרן או ניטריל (המרכיב הסטנדרטי לדעתי) יעמדו בשימוש בגריז רגיל, שזה אגב הגריז המומלץ למסרקי הגה (למה שיגיע נפט לגומייה?). לא מבין מה ההבדל בין גומית הגה רגיל לבין גומית הגה הידראולי. נוזל הידראולי בטח לא אמור להיות שם במצב תקין.

גומיות של הגה לא עומדות בתנאים קשים, לא של פיתול כמו גומיות כמו של צירייה ולא סיבוב, חלק מקורי תמיד יהיה עדיף, אך אם להתפשר לדעתי כאן ולא בגומיה של ציריה.

פורסם

נפט לא יגיע לגומיה,אבל העומסים שהגומיה עוברת מצדיקה גומיה טובה ומקורית,רק יצרן הגומיה יכול לדעת מה הרכבה,ומעבר לכך גומיות לא מקוריות סביר להניח שהן מכילות כמויות לא מבוטלות של חומר ממוחזר או נחות ומכאן מחירן הזול.

בקשר לגריז,אני ממליץ על גריז שמכיל מוליבדן דו סולפיד,גם מחליק היטב,מאוד לא תוקפני,וחשוב שבזמן סיבוב הציריה במהירויות גבוהות,תמיד הוא אוסף את עצמו לכיוון מרכז המפרק ולא החוצה.

• תוכן חדש...