Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב לאחר בדיקה במכון . בדיעבד התברר שלא עלו בבדיקה על כך שהרכב עבר תאנוה קלה ובעקבותיה הוחלפו כנף קדמית, פנס וג'נט. לפני הבדיקה ניגשנו למוסך (יבואן) בו המוכר טיפל ברכב וביקשנו להוציא משם העתק של הטיפולים . כנראה שהמוכר הסתיר את הדף בו מדובר על התאונה והביא לי רק דפים המתייחסים לטיפולים הרגילים.

האם ערך הרכב נפגע לאחר החלפת החלקים הנל .אם כן האם יש טעם בתביעה? מול מי ?המכון , המוכר או שאין לי להלין אלא לעצמי שלא שלא דרשתי את כל הניירת של הרכב. ביקשתי אותה בדיעבד מספר ימים אחרי הרכישה ואז גיליתי על התאונה.

פורסם

הסתרת נתונים (גם ע"י מוכר פרטי) היא עבירה על החוק.

עומדות בפניך 3 אפשרויות:

1) להתלונן במשטרה (אולי אחרי התלונה הבחור יסכים להתפשר או לוותר תמורת ביטול התלונה)

2) להגיש תבעית בתביעות קטנות על ירידת הערך של הרכב.

3) לא לעשות כלום - כי הרכב במצב סביר.

אישית הייתי מתלבט בין 2 ל-3 וסביר להניח שהייתי בוחר ב-3 למען בריאותי הנפשית - ויהיה לו לתרופות :oops:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא בעיה - יש לו את הסטוריית הטיפולים הכוללת את העובדות המרשיעות שהמוכר לא מתכחש להן...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה כבר נותנים ירידת ערך על החלפת כנף+פנס+ג'נט?

אני מדבר על שמאי, לא על מו"מ בין המוכר לקונה (כי זה מה שבין משפט יעשה - יבקש חוות דעת של שמאי רכב מוסמך).

שמאי של חברת הביטוח, לדעתי, לא נותן אפילו אחוז אחד,

שמאי שלא מטעם הביטוח, אולי ייתן אחוזים בודדים.

אני אישית לא הייתי אפילו חושב להתחיל בתביעות,

חבל על הזמן, עצבים וכספים שלך.

כל מה שנאמר, זה דבר נפרד מהבנה שנפגעת רגשית מהעניין,

פשוט, כאשר גוררים את כל העסק למשפט, המניע צריך להיות ענייני, ולא רגשי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לטעמי אין למה לגשת בכלל לבית משפט עבור דבר כזה.

ההחלפה של כל אלה היא זהה לחלוטין להחלפה של כל דבר מכני אחר ברכב - 0 השפעה.

כמו שלא היה איכפת לך אם החליפו מדחס או לא, כך לא צריך להיות משנה לך אם הוחלף ג'אנט וכנף.

אם היה כיפוף כלשהו בשלדת הרכב, אז זה היה כבר סיפור אחר לגמרי.

מכיוון שזה לא - אתה מוזמן לנסוע ולהנות מהרכב.

פורסם

מבחינת שמאי של חברת ביטוח אין ירידת ערך. הרבה מכוניות עברו תאונה קלה בדומה למה שציינת לכן קבל את זה as is.

לערב שמאי חיצוני זה קודם כל לשלם כ-450 ש"ח, האם כדי? תחליט לבד.

פורסם

שמאים בד"כ לא קובעים ירידת ערך על תאונה כזו שהיא יחסית קלה.

אבל זה ידוע שתמיד מי שקונה רכב עם תאונה קטנה , אפילו ממש קטנה מוריד איזשהו סכום בגלל עצם העובדה שהרכב עבר תאונה.

אפילו שהשלדה לא נפגעה או כל דבר אחר שגורר איתו ירידת ערך.

כי זה כמו שתחליף רדיאטור ברכב. יש לך ירידת ערך על דבר כזה? לא. בדיוק אותו סיפור עם החלקים שהוחלפו ברכב שלך. פשוט ההבדל הקטן הוא המילה "תאונה".

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

תודה למשיבים - לאור התשובות אני אכן שוקל לוותר אבל - האם מכון הבדיקה לא פישל גם הוא - אפילו אני - לא מקצועי שכמוני גיליתי בדיעבד שהברגים שמחזיקים את הכנף חדשים\הוברגו מחדש . לו הייתי תובע - האם התביעה לא צרכה להיות גם מול המכון ?

פורסם

עוד שאלה- האם יש סיכוי שהמוכר קיבל פיצוי על ירידת ערך הרכב? אם כן כיצד ניתן לדעת זאת ? האם כשאני מבטח את הרכב הפרמיה צריכה להיות זולה יותר ?

פורסם

ממש בעיה לקבל היסטוריה ביטוחית אם המוכר לא משתף פעולה.

אני ניסיתי לעשות את זה לפני שקניתי את הרנו מגאן שלי ורק אחרי שישבתי על הסוכן ביטוח שלי וקדחתילו בראש הוא משך בכמה חוטים והצליח להשיג לי.

חברות הביטוח משום מה מעולם לא דואגות לחפש מיוזמתן תיעוד לירידת ערך, גם כשאתה מבטח את הרכב, אבל הן יפהכו עולמות כדי לעשות את זה כשאתה עושה טואטל-לוס ותמיד ידעו להוריד לך בלי לפצות אותך רטרואקטיבית על פרמייה גבוה מדי.

• תוכן חדש...