Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי העברת בעלות ברכב מעוקל

mati990
שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני עומד לפני איזה שהיא קניה והרכב מעוקל,השאלה היא האם יש דרך להעביר בעלות במצב כזה

תודה לכל העוזרים!

אל תתקרב לרכב...

ברוב המיקרים להסיר את העיקול עולה פי 10 ממחיר הרכב.

בכל מקרה המלצתי לא לקנות רכב שאין אפשרות להעביר בעלות.

שגיא

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא להתקרב, אלא אם כן אתה עושה עסקה משולשת עם הבעלים וכונס הנכסים.

ובכל מקרה לא להעביר שקל לפני שהרכב על שמך נקי מכל שעבוד ועיקול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא להתקרב, אלא אם כן אתה עושה עסקה משולשת עם הבעלים וכונס הנכסים.

ובכל מקרה לא להעביר שקל לפני שהרכב על שמך נקי מכל שעבוד ועיקול.

א.תבדוק על מה ואיזה גובה סכום העיקול ומי הוציא אותו.

ב. במידה וזה עיריה/כביש 6 וכו' והבעלים יכול כלכלית וטכנית להוריד אותו-לא נורא.תצטרך לחכות קצת עד להסרת העיקול

(בד"כ כמה ימי עסקים)

ג.במידה וזה פשיטת רגל/כינוס נכסים וכו'-ותר.רוב הסיכויים שלא יהיה שווה לך או לבעלים להוריד אותו.

אני באתי פעם עם מוכר של רכב מסחרי לדואר והתגלה שם עיקול על הרכב של כביש 6 של 2500 ש"ח.

כמה ימים לאחר מכן הרכב היה ברשותי כולל העברת בעלות כמובן.

חבר,אתה חופר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא להתקרב לרכב שאי אפשר מיד לעשות העברת בעלות?

אני למשל לקחתי הלוואה כדי לקנות את הרכב והרכב משועבד (אמנם לא מעוקל) לבנק ישראל.

אני לא מבין למה אנשים מפחדים מזה כבר היה בן אדם שכמעט קנה את הרכב שלי וכשהו שמע שקודם אני צריך לסגור את ההלוואה הוא נבהל והתחרט.

מה הסיפור?

בסך הכל חלק מהסכום שהוא נותן לי הולך לבנק ובזה נגמר הסיפור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משועבד זה משהו אחד ומעוקל זה משהו אחר.

שעבוד זה כמו שהבית שלך משועבד לבנק בגלל משכנתא. אין בעיה למכור אותו ולהעביר את השעבוד לבית אחר.

הבית בסופו של דבר רשום על שמך.

עיקול זה בגלל חוב שלא שולם.

הרכב למעשה לא רשום על שם הבעלים אלא על שם המעקל.

מי מבטיח לך שכשתשלם את הכסף של הרכב הבעלים לשעבר לא יברח ולך יקחו את הרכב?

תכלס הוא לא שלך ולא של המוכר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר נוסף שקורה במקומותינו

מתפרסמות מודעות לרוב של קניית רכבי אספנות שיובאו ע"י אחרים

יש הגבלה ברשיונות לזמן מסוים שאי אפשר למכור - בד"כ שנתיים או שלש

גם כאן יש אנשים שקונים דרך הסכם אצל עו"ד וכ"ו

ואם יש כאן עיקול שקורה אחרי עשיית ההסכם?

גם כאן יש בעיה

לא הייתי קונה רכב שלא ניתן להעביר בעלות מייד !!

לגבי עקולים שאין בעיה להסירם כגון כביש 6 וכ"ו לא רואה בעיה מיוחדת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שכבר ענו לפניי:

קודם כל, לא ניתן להעביר בעלות לרכב, שרשום במחשב של משרד הרישוי כ"מעוקל". וטוב שככה- למה שמישהו שפוי ירצה ליקנות אוטו, שמראש יודע, שמעוקל?:roll: -אלא אם מדובר במשהו, שנקנה לחלקים וכ"ד- אבל אז גם ככה לא עושים בד"כ העברת הבעלות, לטובת הקונה, דרך אגב במיקרה כזה!:wink:

דבר שני- אכן, הכל תלוי, למה יש עיקול?

אני רציתי ליקנות, וקניתי בסופו של דבר, שלושה רכבים, שהיו רשומים כ"מעוקלים", מיותר לציין ששלושתם נקנו ונרשמו על שמי. לשניים מהם משרד הרישוי פשוט "שכח" להוריד את הרישום, למרות, שהבעלים (בעלי עסקים בשני המקרים) כבר מזמן הסדירו את החובות שלהם למס הכנסה- אז, הם פשוט נזקקו ליום של "ריצות" כדי להאזין את הנתונים- וזהו. (ואגב, לזכותם יאמר- עשו זאת על חשבון זמנם הפרטי וללא כל תמורה בעבור כמה מאות שקלים, שהרכב ניקנה- רק בגלל אהבתם אליו ורצונם לראות אותו ממשיך לנסוע, ולא נזרק!)

במיקרה השלישי הבעלים פשוט שילם את החוב שלו לעירית ראשון- שהיה יותר גדול, מסכום העלות האוטו!:-D

בשלושת המקרים, כמובן, הכסף ממני למוכר הועבר אך ורק אחרי ווידוי הסרת העיקול והעברת הבעלות!

אבל: אם הבעלים לא יוכל מסיבה כזו או אחרת לסדר את העיקולים- אין מה לגעת באוטו, מלבד חלקים ובגרושים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עלכם בטענה שאן מה לעשות

תחשבו בראש של בעל החוב, יש לו עיקול על רכב ששוה - 1000 ש"ח ברזל וגם זה יותר מדיי

כמה לדעתכם יסכים לקבל בעל החוב (עו"ד) כנגד החוב שלו

ניתן לפנות לבית המשפט (בשם החייב) או בשם המחזיק (הקונה) ולבקש להמיר את העיקול בשווה כסף

ושוב כמה שווה הרכב - הערכת שמאי - 1000? 2000? לא יותר מזה

וזה מה שמגיע לבעל החוב

עלות המשפטית

אני חושב שזה החלק הקל-מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה- אם יש עם מי לדבר בכלל! אני מאנין, שברוב המקרים בעל הרכב, שיש לו חובות "כבדים" פשוט יעדיף לא להתעסק בככל בעניין. טח לא בשביל אוטו, ששווה 1000 ש"ח!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...