Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יש לי מגבר 4X75 שמחזיק קומפוננט וסאב בגישור.

הוא עבד מצויין עד שהחלטתי לטחון אותו.

למשך כמעט שעתיים הוא ניגן על מקסימום ווליום (אצלי בפאנל זה 63).

עכשיו אם אני שם את הווליום על 40 (שזה כמה שאני בד"כ הייתי מנגן איתו) המגבר כבר נכנס לפרוטקשן.

(נדלקת מנורה אדומה והוא פשוט נכבה) אבל אם אני מוריד את הווליום ל30 הוא נדלק ועובד.

אם אני מעלה שוב ל40 שוב זה נכבה שוב.

יכול להיות שבגלל מקרה אחד שהוא התחמם יותר מדי השתנתה לו הרגישות ?

כאילו אתמול הוא עבד שעות על 63 היום הוא בכלל לא מצליח לעבור את ה40 :(

יכול להיות שדפקתי אותו ? אם כן זה בר תיקון ?

מה עוד יכול לגרום לזה ?

תודה רבה על העזרה שלכם !

פורסם

ייתכן שהוא נדפק אך לא בהכרח. הכל בר תיקון - על אחת כמה וכמה כשהוא עדיין עובד, השאלה היא האם משתלם לתקן..

ייתכן (אפילו סביר בנסיבות המתוארות..) שדפקת סליל רמקול כך שהוא מקצר בווליום גבוה. דרך מצויינת לבחון זאת היא אלימינציה - תנתק את כל הרמקולים מהמגבר ותחבר אותם בחזרה אחד אחד עד שיתגלה הסורר.

באיזה מגבר מדובר ?

אני לא מבין למה שמעת במשך שעתיים ברמת עיוות שכזו (ועוד כשאתה מודע לכך שאתה מגזים..) איך אתה נהנה מזה ?

...CASKA for life

פורסם

לא ישבתי אפילו באוטו...

הייתי עם חברים באיזור שטח שכזה באמצע שומקום אז...פתחנו בגש,פתחנו דלתות ואללה מסיבה יש מערכת חדשה למה לא לנצל ? :|:|:|

כמובן שבהזדמנות הראשונה שלי אני אבצע את הבדיקה ואעדכן פה בתוצאות, אבל,

הקומפונט שלי עמידים ל120 RMS והסאב עמיד 1300 ואט (אז אני מאמין שזה גם יוצא בערך 300 RMS ככה) אין סיכוי שמגבר אחד 4X75 הוציא מהם את המקסימום :?

סוג המגבר לצערי לא ידוע לי =\ זה מגבר יד שנייה שחבר טוב מכר לי, הוא העתק מדוייק של איזה מגבר מוכר הוא פשוט לא ידע להגיד לי איזה...בכל מקרה (עד לפני אתמול) הוא ניגן מצויין צליל יפה ונקי (גם בווליום גבהה) בלי רעשים ובלי קונצים אז הייתי ממש מרוצה ממנו.

תודה רבה רבה על התגובה המהירה !! :)

פורסם

אני מוסיף על ההסבר של עמיתי מלמעלה-קיפוד-כשאתה בודק רמקול בנפרד,אתה מכבה את המערכת לפני כל חיבור וניתוק.

אחרי שאתה מחבר רמקול אתה פותח לאט לאט את הווליום עד שעולים על הבעיה וחוזר חלילה.בהצלחה ותעדכן אותנו!

פורסם

תודה ארזה.

בכל מקרה, זה לא עניין של להוציא את המקסימום מהרמקולים, דבר שכזה יכול בהחלט להיגרם ממגבר שהתאמץ יתר על המידה והחל לזרוק זרם DC לרמקולים.

בכל אופן, לאחר מאמץ ממושך ומוגזם כזה של המערכת והרמקולים היה חכם להנמיך את הווליום בהדרגה ולתת לאלמנטים להתקרר לאט כשהם עוד בתנועה.

...CASKA for life

פורסם

אוקי אז בינתיים עשיתי בדיקה טיפה שונה ממה שהנחתם אותי, אני עדיין מתכוון לעשות את שלכם עוד היום אבל בינתיים עקבתי אחרי אותו עיקרון רק בלי הניתוקים, דרך הפאנל ניטרלתי את הסאב לגמרי ובעזרת הfader\balance הפעלתי רק את קומפוננט צד ימין - לא נכנס לפרוטקשן. אח"כ רק את צד שמאל - לא נכנס לפרוטקשן. עכשיו את שניהם, נכנס.

ניטרלתי בכלל את הקומפוננט (שוב, דרך הפאנל בלבד וללא ניתוקים) והפעלתי רק את הסאב, נכנס לפרוטקשן.

הבדיקה שלי אמינה ?

ייתכן שהבעיה היא רק ברמקולים או שיש מצב שבכלל הבעיה היא במגבר ? ומאמץ מכניס אותו לפרוטקשן.

שאלה נוספת מתי בעצם נכנס המגבר לפעולה ? הסאונד שאני שומע זה תמיד הוא ? או נגיד עד 30 ווליום זה הגברה של הפאנל ורק אחרי ה30 נכנס המגבר לפעולה ?

בהנחה והבעיה ברמקולים, אחריות מכסה דבר כזה? ואם לא כמה עולה תיקון כזה בת"א בערך?

ואם זה במגבר, כמה בערך עולה כזה תיקון ? בת"א אפשר לעשות כזה תיקון ?

אז כשזה קרה ככ נלחצתי לא ידעתי מה לעשות המגבר פשוט רתח מחום אז ניתקתי את הפאנל והוצאתי מהמגבר את הפיוז (שאגב עוד בריא ושלם)

דבר נוסף הרמקולים הם חדשים וזו הפעם ראשונה שלהם שהם פוגשים מגבר..יש דבר כזה "הרצה" לרמקול ? כאילו שבוע שבועיים שאני לא אמור לאמץ אותם ? (כבר טיפה מאוחר לזה לצערי אבל אני שואל לידע כללי..)

שוב, תודה על העזרה חברה ואני יעדכן אחרי הבדיקה של הניתוקים.

ותסלחו על המליון שאלות אני מתבאס רצחח עוד אין לי את המערכת השלמה שבוע אפילו :(

פורסם

תחילה-לא שווה לקלקל בריאותך בגלל המערכת! כמעט כולנו כאן בפורום עברנו אי אילו קשיים ומשברים עם המערכות שלנו,מה שנקרא-צרת רבים,צרת טיפשים...:wink:

לשאלתך לגבי ההגברה-מערכת שמחוברת למגבר מקבלת תמיד ובאופן קבוע את ההגברה מהמגבר ללא קשר לעוצמה.גם אם העוצמה היא על 0,2,7 או 30 ו 50 -זה מגיע מהמגבר.

לדעתי הצנועה,יתכן שהבעיה במגבר שלך,אבל לפני שנכנס סתם למסקנות,אתה חייב לבצע כל מיני בדיקות.הטוב ביותר היה אם היית הולך למתקין מנוסה שיעזור לך לעלות על הבעיה.

נסה משהו קטן לפני שאתה מתייאש...נתק את כל כבלי הRCA מהמגבר ותסובב לאט את כל הגיינים שיש לך במגבר.מה קורה?

אל תשכח לכבות את המערכת תחילה לפני כל דבר שאתה עושה!

פורסם

עשיתי את בדיקת הניתוקים וזה קרה לי בכל הרמקולים. בסאב שמחובר בגישור זה נכבה יותר מהר.

אז הגעתי למסקנה (תגידו לי אתם אם היא מוטעית) אכן זהו המגבר.

הוא פשוט לא עומד בעומסים.

זו בעייה רצינית (ויקרה) לתקן מגבר עם טראומה כזו ?

התוכנית שלי היא כזו, יום שני אני הולך לחנות הראשונה שאני מוצא וקונה את ה

Mac audio z4200

יש לכם המלצות בסכום הזה ? או אפילו פחות.

אני חושב לחבר את המגבר הקיים לרמקולים האחוריים שלי בגישור (פיוניר 440W)

ובמגבר החדש את הקומפוננט Pheonix gold SG radial 120 RMS

ואת הסאב בגישור סוני XSL122P5 מה אתם אומרים ?

שוב, עדיין אני רוצה לתקן את הקיים, במה זה כרוך ?

אני אנסה עכשיו את בדיקת הGAIN.

תודה רבה לכם על ההדרכה !

פורסם

ביצעתי את בדיקת הGAIN לא יודע בדיוק מה הייתי אמור לעשות ואיך.

מה שבעצם עשיתי זה הורדתי את 2 הגיינים שיש לי שם לMIN.

ניסיתי למצוא את הנקודה הכי טובה שיש לי ווליום נורמאלי גם לסאב גם לקומפוננט.

אם הקומפוננט בMIN, יותר מדי סאב יכניס אותו לפרוטקשן. אם הסאב בMIN, יותר מדי קומפוננט יכניס אותו לפרוטקשן.

זה עכשיו בדוק סוגר את הפינה של מה נהרס לי לא? - המגבר, תסכימו איתי ?

מצאתי את המגבר שלי באינטרנט http://www.trademe.co.nz/Trade-Me-Motors/Car-stereos/Amplifiers/4-channel/auction-217846837.htm

אם כך זהו הממזר, היכן אפשר לתקנו באיזור ת"א ומהו הסכום לפי הידע שלכם בתקלה.

ובבקשה תגובות גם על ההודעה הקודמת.

פורסם

חידוד בקשר לבדיקה האחרונה..

תחילה הוצאתי את 4 הRCA וסובבתי את הGAINים למטה למעלה, דבר לא השתנה.

רק אז עשיתי את הבדיקה השנייה כאשר היו כבר מחוברים.

• תוכן חדש...