Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי יונדאי לנטרה 97 2000 סמ"ק אוטומט.

אתמול לאחר נסיעה די ארוכ בעיר (ירושלים) עם מזגן התחיל הרכב להתחמם עצרתי בצד ולהפתעתי(בדקתי מים שלשה ימים לפני) היו חסרים מים. בגלל שהייתי באמצע העיר עצרתי בצד ומילאתי מיים חיכתי שיתקרר והמשכתי בדרכי (הייתי הולך למוסך הבעיה שבדיוק לוויתי את חבר שלי לחתונה שלו).

אחרי פעם שמלאתי שוב את המיים ובדקתי שאין נזילה, יש רעש מוזר של אוויר שיוצא מהרדיאטור.

קראתי פה שיש משהוא כזה שנקרא ניקוז אוויר מהראדיטור.

מקרה מוזר הוא שהמכל של המיים (לא הרדיאטור עצמו) היה ריק ולאחר שמילתי ישירות לראדיטור ונסיעה של 10 דקות המיכל התמלא ממש פלא פלאות.

אם למישהו יש איזה רעיון מחשבה הארה או הערה שתוכל להועיל לי אשמח מאד.

פורסם

קודם כל צריך למצוא לאן וכיצד נעלמו המים.

סיבות אפשריות:

1. נזילה ברדיאטור.

2. צינור קרוע.

3. משאבת מים

4. ראש מנוע.

5. בריחת עודפי מים ממכסה הרדיאטור או מיכל ההתפשטות עקב לחץ גבוה כתוצאה מהתחממות יתר

נסה תחילה לזהות טפטוף מים על הרצפה מתחת לרכב, סימני אבנית או ירוקת על הרדיאטור או צינורות הקירור.

אם אתה לא מוצא יתכן שיש טפטוף נסתר ממשאבת המים.

דליפה מראש המנוע תוכל לזהות על ידי בועות אוויר שמבעבעות מהמים כאשר המנוע עובד (לאחר שבצעת ניקוז אויר) או עשן של אי מים מהאגזוז.

התחממות יתר יכולה להיות גם תוצאה של טרמוסטט לא תקין או מאוורר שלא פועל ואז המים רותחים ויוצאים דרך מכסה הלחץ.

בכל מקרה, אם ברחו הרבה מיים מהמערכת צריך לנקז אויר בעת ההוספה לפי הוראות היצרן הספציפיות לרכב. באופן כללי מדובר שבזמן שאתה מוסיף מים למיכל ההתפשטות תהיה פתיחת הצינור העליון או המכסה של הרדיאטור, פתיחת החימום בתוך הרכב. פתיחת ברזי ניקוז שונים בצנרת (לפי סוג הרכב). רק כאשר מכל אחד מהפתיחות הנ"ל יוצא זרם מים רציף ניתן לסגור אותו.

"המקרה המוזר" שאותו אתה מתאר הוא תוצאה של אויר במערכת, איכשהו לאחר זמן ולאחר פתיחה של הטרמוסטט חלק מהאויר הלכוד הצליח קצת להשתחרר ולאפשר למים לזרום.

עצתי לך היא שלא לסוע עוד עם הרכב כי אתה מסתכן בנזק גדול (במידה ועוד לא נגרם כזה) לראש המנוע והבוכנות.

אם אתה לא מזהה מקור נזילה קח אותו למוסך לבדיקה יסודית.

• תוכן חדש...