Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוקה נואשות לייעוץ בקניית רכב (רכב לסטדנטית בתקציב של 25-30)

smadur1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכל מבורכי הידע ומביני עניין במכוניות!

אני סטודנטית, בעלת רשיון 5 שנים ומחפשת אחר הרכב הראשון שלי. רכב אמין, חסכוני, קטן, יפה ובטיחותי. וכמובן אוטומט.:lol:

מכיוון שעד כה תמיד קנינו רכב מסוכנות/חברים/משפחה - אני פונה אליכם בבקשה לייעוץ.:wave:

קראתי את כל השרשורים לגבי קניית רכב משומש ואלו הנתונים שלי:

התקציב הוא בין 20 ל- 30,000 אלף

נסיעה בינעירוניות של 170 ק"מ 5 פעמים בשבוע מכאן שהרכב צריך להיות חסכוני בעלויות הדלק והאחזקה, כזה שלא אצטרך לבקר איתו במוסך בכל שני וחמישי. מה גם שתכ'לס החוש הטכני שלי הוא לא חזק במיוחד...

רכב בטיחותי כולל מערכת ABS וכרית אויר אחת לפחות.

עדיפות לרכב קטן, אין לי צורך במכונית משפחתית 5 דלתות ובתא מטען גדול אך שיהיה מרחב פנימי. וגם לנוחות של חניה זמינה.

איזה סוג מנוע מומלץ? באיזה נפח?

הרכבים שהמליצו לי עליהם: סקודה פביה שנתון 02 בנפח 1600 שאותה ניתן למצוא ב 20-25 אלף. לא כ"כ אהבתי את העיצוב.

מאזדה 121 משנת 98. נדירה .

סוזוקי יורו סוויפט נפח 1300 משנת 99

רכבים פחות ממולצים: אופל קורסה נפח 1200 משנת 2000

יונדאי אטוס נפח 1000 משנת 2001

פיאט פונטו 60 משנת 2003

פיג'ו 206 משנת 99 למרות שהיא אידיאלית לנשים. הבנתי שיש בהן בעיות חשמל תכופות.

אשמח לכל תגובה, הערה, המלצה ואזהרה. אם יש לכן רכבים נוספים אז תכתבו.

תודה רבה רבה!

מבטיחה לברך אתכם בשבת בקידוש.. ;-):king:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית הייתי ממליץ לך על רנו מגאן משנתון 2002 עם מנוע 1.9 דיזל , רכב חסכוני מאוד , יעמוד בלחץ הנסיעות ה יחסית גדול שלך

ו יסחוב , יהיה גם נוח ונעים לנסיעה , וגם בטיחותי , יש לזכור שרנו היא מובילה בביטחות ,

הטיפולים בה לא יהיו יקרים מידי , והביטוחים גם לא כל כך יקרים , יש חברות ביטוח ישירות שיעשו לך חובה וצד' ג' באזור ה 2500 ש"ח לשנה

ואפשר בקלות למצא דגם טוב , במחיר נוח שאפילו ישאף לכיוון ה 20 וישאיר לך מקום ליישור קו כללי ,

(טיפול טיימינג , ברקסים, וכן הלאה )

ההמלצה שלי רנו מגן מהשנתון הזה , הבעיה אחת, זה שהוא יהיה ידני ,

peach'es, i can eat

peach'es all day long

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנסועה שאת מדברת עליה גבוהה והתקציב שלך לרכישת רכב נמוך יחסית. כדאי שתדעי שעלויות האחזקה החודשיות (דלק, טיפולים וביטוחים) צפויות להיות גבוהות.

אני הייתי מציע לך להתגמש בדרישות ולחפש מכונית עם דיזל, ידנית וחסכונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצערי אני חולק על המגיבים הקודמים, רכב דיזל בתקציב שלך יהיה רכב אשר ראה מזמן את ימיו הטובים , והוצאות האחזקה שלו יהיה בהתאם.

אומנם בנסועה שאת מדברת עליה דיזל זה הבחירה הנכונה, אך התקציב שלך אינו מאפשר דיזל במצב סביר.

את צריכה לחפש רכב עם מנוע בנזין קטן וחסכוני עם גיר ידני כדוגמאת ה 206 , קליאו, סריון וכדומה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היא רוצה אוטומט - ואין דיזל אוטומט נורמלי במחירים האלה.

סקודה פביה - בטוחה שאוטומטית ? אם כן, זו הבחירה העדיפה גם אם העיצוב לא הכי לטעמך.

מאזדה 121 - לא רע, קשה להשיג 98 (יש בכלל?) ואני לא בטוח שיש כריות אוויר. גם יקרה.

סוזוקי יורו סוויפט - רכב מאוד מיושן שמבוסס על סוויפט משנות השמונים, רק בלית ברירה.

אופל קורסה נפח 1200 - אם זה עם גירי האיזיטרוניק הרובוטי הייתי מוותר, הוא לא ידוע באמינות מופלגת והאחזקה של הקורסה יחסית יקרה.

יונדאי אטוס - אחלה רכב לדרישות שלך, הייתי מאמץ בחום.

פיאט פונטו - גם אחלה אפשרות, אחזקה זולה וחסכונית.

פיג'ו 206 - גם אפשרות טובה, לא עד כדי כך הרבה בעיות חשמל כמו שאוהבים לספר.

למה לא תשקלי גם דייהטסו סיריון 1300 סמ"ק ?

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום שוב לכל הגברברים הנחמדים שנחלצו לעזרתי!

איני יכולה להתפשר על אוטו ידני ולכן אני פונה בבקשה להמלצות מסוג רכב אוטומט.

אבל עבר זמן רב מאז שנהגתי על רכב ידני והנוחות היא ללא פשרה.

עד כמה חשוב שנפח המנוע יהיה גדול? לא אוכל להסתפק ברכב אוטומט מנוע בנזין 1600?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שב30K ש"ח אפשר למצוא רכב דיזל ידני במצב לא רע בכלל. אבל ידני לא בא בחשבון, אז לא משנה.

אם עיקר הנסיעה שלך היא עירונית ואפילו בין-עירונית מישורית ורגועה או פקוקה ברובה אין סיבה שלא תרכשי רכב עם מנוע קטן יחסית ותהני מתצרוכת דלק מעט טובה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה עוזר, בהנחה שאת 170 הק"מ את עושה בדרכים בין עירוניות (ואני ממש מקווה בשבילך שכן), אז פונטו-ספייס ELX היא אופצייה חסכונית במיוחד (שלי צורכת ליטר דלק לבערך 17-18 ק"מ בדרכים בין עירוניות).

טיפולים לא יקרים, שתי כריות אוויר ונוחה למדי.

לא היה קל למצוא אחת שמורה, מצד שני.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום שוב לכל חברי הפורום!

לאחר התלבטויות רבות החלטתי לרכוש רכב שעונה על דרישותיי מסוג דייהטסו סיריון שנתון 2001 בנפח 1300 אוטומט.

אם מישהו מוכר/מכיר שיפנה אותו בבקשה אליי.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחירה מצויינת. ידידה קנתה את הרכב הנ"ל בהמלצתי ונהנת ממנו מאוד. שיהיה בהצלחה למצוא אחת שמורה (זו לא משימה קלה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

שלום שוב לכולם!

אכן לא קל למצוא דייהטסו סיריון כזו שמורה ולכן זה מביא אותי לאופציה נוספת שבעבר גם כן נשקלה: יונדאי אטוס שנת 2000/2001 הבעיה היחידה היא שנפח המנוע הוא 1000, האם זה עדיין עונה על הדרישות שלי לרכב חסכוני, אמין ובטיחותי שמתאים לנסיעות של 170 קמ ביום?

אשמח לשמוע תגובות ודעות על היונדאי.

תודה רבה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זאת לא העצה שתרצי לשמוע בפורום רכב,

אבל 170 ק"מ ליום זה המון!! תעשי חשבון שבועי/ חודשי/ ושנתי ואת מגיע לק"מ עצום.

קחי בחשבון שכל רכב שתקני שאינו חדש לחלוטין או יחסית חדש מאד ובטח בתקציב שאת מעלה פה, יתכן מאד שיתקשה לתפקד ללא טיפולים ותחזוקה גבוהה יחסית (עוד פעם, אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל...) שלא לדבר על הוצאות דלק.

אני משער שאת נוסעת רחוק לימודים - בית כל השבוע ומכאן הדרישות. לא יודע מה דעתם של אנשים פה בפורום, אני לא הייתי רוצה להתפס ביום חורף סוער ביונדאי אטוס על כביש מהיר.

לדעתי תחשבי שוב על העלות הכלכלית , ותשקלי אופציות אחרות אם יש לך.

אם לא, אני הייתי הולך על רכב גדול יותר, מרווח,נעים, ובטוח יותר לכיסוי מרחקים יחסית ארוכים לדוגמא, למתוח מעט את התקציב ולחפש פורד פוקוס 2001.

זאת דעתי האישית.

בהצלחה,

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האטוס לא מתאימה לכסות מרחקים מעין אילו, הרכב נועד לתנועה עירונית, ומבנה הרכב יהווה בעיה בנסיה בכבישים מהירים. (שילוב של גובהה ורוחב הרכב).

את בבעיה, עם ק"מ שנתי שמגיע ל 45,000K , את חייבת לנסות ולמתוח את התקציב, אולי תוכלי להגיע לפיאט פנדה, פשרה אשר תחסוך לך דלק , ואולי אם תוכלי להניח יד על מאגאן דיזל ידנית ואו קנגו עם מנועי הדיזל המודרנים 1.5dci.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם אני לא מומחה כמו שאר החברים כאן ...

אבל אומר לך מהנסיון וההגיון

כי הרכב שמתאים לך הוא טויטה קורולה או סוברו אימפרזה משנתון של 99 והעיקר שהרכב יהיה במצב שמור

יתרונות :

אמינות מוכחת (נוכח העובדה שאת מתכוונת ליסוע 40000 ק"מ בשנה את חייבת רכב שלא נוהג לבקר הרבה במוסכים)

טיפולים זולים

שפע של הצעות שוק קניה + מכירה

אוטומט

חסרונות :

רכב קצת גדול לדרישות ולצרכים שלך

צריכת דלך גבוהה יותר מרכב קטן

אבל שיקלול של יתרונות וחסרונות יביא אותך למסקנה המתבקשת

בעניין הרכבים שהוזכרו ... סיריון קשה למצוא מהשנתון הזה ואטוס לא עונה לדרישות שלך (אמנות כבר דיברנו ?...)

נסיעה טובה קנייה מהנה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמינות מוכחת לרכב בן 10 ??

האמינות של הרכב בגיל הזה היא פועל יוצא של הטיפול שהרכב זכה לו במהלך ימי חייו על הכביש, הצהרה גורפת שכזו אינה תופסת מים.

דבר נוסף, האימפרציה אינה רכב חסכוני, ובק"מ גבוהה זה יעלה לך אלפי שקלים נוספים בשנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...