Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש עשיתי כיוון פרונט (הצמיגים הקדמיים היו די גמורים), וכמו כן החלפתי את הצמיגים עצמם (קדמיים). מאותו רגע הרכב מושך ימין. חזרתי לבדיקת כיוון פרונט - אמר שהכל תקין, אך רק אחוריים צריך לכוון (ובפעם הראשונה הוא לא הזכיר את אחוריים). לאחר שהתייעצתי עם מספר אנשים שכולם אמרו לי שגלגלים אחוריים לא יכולים לגרום למשיכה ימינה, הלכתי למקום אחר. עשו שמה בדיקת פרונט - גם תקין. לפי בקשתי הוחלפו שני צמיגים קדמיים שוב פעם לחדשים - ועדיין משיכה ימינה נמשכת. מה יכולה להיות הבעיה?

לפני כיוון פרונט הראשון והחלפת צמיגים - לא הייתה שום משיכה, אוטו יכל לנסוע ישר קילומטרים בלי שאגע בהגה. עכשיו מספיק לעזוב לשנייה - הוא בורח ימינה...

זקוק נואשות להצעתכם...

פורסם

כל סטייה בזויות ההיגוי, בין אם המתלה הקדמי או האחורי יכולה לגרום למשיכת הגה.

אגב, כלל ידוע הוא שתמיד מכוונים מתלה אחורי לפני שנגשים למתלה הקדמי אז גש לבצע כוון פרונט במכון מקצועי.

אם באמת הזויות היגוי נמצאות בתחום הייתי מנסה להחליף צדדים של הצמיגים האחוריים לצורך נסיון. אם המשיכה נעלמת או משנה צד, אחד הצמיגים האחוריים (או שניהם) לא תקין.

פורסם

תחליף צמיגים אחורה > קדימה

ובלי קשר - כמו שאמר דניאל, כיוון פרונט תמיד, אבל תמיד מתחיל בסרן האחורי - שהוא למעשה נקודת היחוס לכיוון הסרן הקידמי

פורסם

לפני שתחליף גלגלים תחליף קודם את מכון הפרונט שלך...

גש למקום מקצועי עם סנסורים ותוכנת איזון לכל 4 הגלגלים.

כמו כן בכלל לפני שהרכב עולה על הליפט - בעל המקצוע מור להגיד לך מה נראית לו הבעייה לפי אכילת הצמיג או לפי נסיעה קצרצרה

יש לי מקום אחד מקצועי בתלאביב אם תרצה - פנה אליי בה"פ

פורסם

מסכים איתך יוסי חברי הטוב , המסלול המקצועי של הפרונטאי מאוד מכריע בנושא גימור. השם והמושג "כיוון פרונט" הוא מקור הבעיות , ההתמקדות היא בפרונט ומי בכלל מסתכל אחורה , צמיגים חדשים מרכיבים קדימה , בטסט השנתי בודקים חופש רק בגלגלים הקדמיים. זו הוכחה מספקת שהגלגלים האחוריים זניחים ?!.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני טוען כל הזמן שברוב המכוניות אי אפשר לכוון לא "פרונט" ולא אחורה - הכל בלוף.

הזוית היחידה הניתנת לכיוון היא למעשה ההתבדרות של הגלגלים הקדמים (ה toe-in toe-out) על ידי הברגת תפוחי ההגה פנימה והחוצה.

מעבר לזה, שאר הזויות ברוב המכוניות (קמבר, קסטור וכו') לא ניתנות לכיוון.

אם הם חורגות מהתחום שקבע היצרן אז הרכב חטף זאפטה.

במקרה הטוב החלפת חלקי מיתלה שהתעקמו יחזירו את הזויות לתחום התקין, במידה ולא אין לרכב תקנה אלא אם ינסו ליישר את חלקי השילדה או הגוף שהתעוותו שזה מאוד קשה.

"מכוני הפרונט" ינסו להתמודד עם סטיה בזויות האלה על ידי הרחבת קדחים, כיפוף חלקי מיתלה על ידי לחיצות, מכות וכל מיני מרעין בישין אחרים והכל ברכה לבטלה. גם אם הם יגיעו לאיזו "פשרה כואבת" בין הזויות הסוררות המכה הבאה שהרכב יחטוף ממדרכה או מבור בכביש תיקח את הזויות של המתלה למקום יצירתי חדש.

העצה שלי לכל מי שהרכב אצלו מושך לצד מסוים ווידא שזה לא קשור לצמיגים, לחץ אויר או בעיה מכנית כלשהי לגשת למכון הפרונט ולבקש כיוון הגה בלבד ואם מחשב הכיוון יראה שהקמבר או הקסטור לא תקינים שיגש לפחח מיקצועי שיבצע מדידות עם מטר על השילדה והגלגלים, כל המרחקים מכל הכיוונים ובדיקה של סימטריה בין ימין ושמאל במרחקים וינסה למתוח ולתקן את השילדה או גוף המכונית.

מי שלא רוצה להשקיע את ההשקעה הזו שימכור את הרכב או שיחיה עם המשיכה העיקר לא להיות באשליות לגבי "מכון הפרונט".

זו דעתי, זכותכם לחלוק עלי.

פורסם

רק לא לבקש בטעות כוון גלגלים בלבד כאשר לרכב ניתן לכוון זוויות היגוי שונות...

מבחינתי מכון פרונט זה המקום להתחיל ולסיים התעסקות בתיקון משיכות או התנהגות נסיעה חריגה עוד לפני שקופצים לפחח שיתחיל ליישר את המרכב, כי זה פשוט לא מציאותי כלכלית וגם אולי טכנית.

במצבים מסויימים הטכנאי פרונט מבין שיש עסק עם רכב בעל מרכב עקום בצורה חריגה, יפסיק את הנסיונות ויודיע ללקוח כי המשך תיקון לא כדאי, בשלב זה אולי כדאי לפנות לפחח לביצוע בדיקת מדידת מרכב מוצלבת.

אותי מעניין לדעת מה אתה היית עושה אם זה היה המצב ברכבך.

פורסם

במעט מאוד מכוניות ניתן לכוון את הקמבר והקסטור.

ולמעשה אלו הן הזוויות שמשפיעות הכי הרבה על התנהגות ההגה, שוויון בין הכוחות שמחזירים אותו למרכז בין חזרה מפניה ימינה ובין חזרה מפניה שמאלה ונקודת ההתיצבות של ההגה אם עוזבים אותו בנסיעה.

אילו היה מדובר ברכב שלי שעבר תאונה רצינית, לא הייתי עוזב את הפחח עד שמול עייני ראיתי מדידה מדויקת עם מטר פשוט של המרחקים השונים בין הגלגלים למרכב ובין הגלגלים עצמם וקבלת סימטריה בין המדידות בכל צידי הרכב, רק אחר כך הייתי הולך למכון פרונט ומתקן את הזויות שהיצרן מאפשר שברוב המקרים זה ה toe-in toe-out בלבד. אם התוצאה הייתה כזו שהייתי יכול לחיות איתה סבבה, אם לא, מוכר את הרכב, חבל להוציא יותר כסף, זה לא יתן כלום.

אם מדובר ברכב משומש שאני הולך לקנות הייתי מבצע נסיעת מבחן על כביש פנוי ישר ולא נטוי לשמאל או לימין ועוזב את ההגה, אם הוא היה מושך בעקביות לצד מסוים לא הייתי נוגע ברכב. כמו כן הייתי מוודא שההגה חוזר לבד מפניות ימינה ושמאלה עד לנקודת המרכז המדויקת. אם מפניה ימינה ו/או שמאלה הוא לא היה חוזר לבד לנקודת המרכז אלא נעצר קצת לפני בצורה לא סימטרית בין חזרה משמאל לחזרה מימין, גם לא הייתי נוגע ברכב.

פורסם

תתפלא (או שלא) , גם למרכב של רכב יש טולראנסים והם לא יוצאים מהמפעל בדיוק במידות המדוייקות שנקבעו וזה תקין לא לדאוג, רק עניין של תהליכי יצור, מה גם שבמשך השימוש של הרכב המאמצים גם עושים את שלהם למרכב ויש תזוזות , גם חלקי מתלה, קפיצים וגומיות מעט מתרככים והרכב מתיישב אחרת.

לפעמים אתה מעלה רכב על המכשיר רק לגלות יש איזה זווית לא בדיוק בתחום או שהזויות בתחום אך הזווית המצטלבת קצת חריגה ומשפיעה על התנהגות הרכב, ואם זה קורה זה בדרך כלל קורה אחרי החלפת חלקי מתלה, הרי מספיק שמכונאי לא יחזק ברגים כאשר הרכב נמצא על הגלגלים בכובד משקלו בשביל לקבל סטיות גובה קלות שמפיעות על הזוויות מתלים.

אז מה עושים? עוד לפני שלוקחים ג'ק בודי או מנפנפנים את הרכב לפחח, משחריים לגמרי את הברגים של המתלה כללית ומחברים חזרה בצורה נכונה, לרוב הכל חוזר למקומו בשלום ואם לא, קצת משחק על הטולראנסים של התת-שלדה (אם ישנה) ברגי היד סרן לבולם, בולם למרכב, משולשים למרכב או לתת שלדה ואתה יכול לקבל תיקון של עד חצי מעלה, ומי כמוך עם ניסיון במתלים יודע שזה הרבה.

פורסם

אם יש לך תחושה מוחשית בהיגוי של משיכה לצד מסוים עד כדי כך שזה מציק בנהיגה ומעייף את היד בשמירת ההגה על קו ישר או אי חזרה למרכז מפניה שמאלה או ימינה רבע סיבוב לפני המרכז הסטיה היא קצת יותר מחצי מעלה לפה או לשם והתיקונים אותם הזכרת לא יועילו.

פורסם

לא ראיתי שרשמת איזה רכב יש לך או שפספסתי , אם יש לך מאזדה 6 פרימיום אז יש להם מחלה של משיכה ימינה , אותי שלחו דרך שילובים מוטורס למקום שעושה פרונט , עשו לי כיוונים בגשר משהו כזה דבר שלקח איזה שעתיים עבודה ו700 שקל , הייתי אצל איזה 5 מקומות ורק שם הצליחו לסדר לי את זה , עכשיו אני עוזב את ההגה והרכב נוסע פלס.

קוראים למקום פרונט ארביב בחולון באיזור התעשיה.

דרך אגב אני רוצה לציין גם שכל הצמיגים אצלי הם חדשים.

פורסם

לחץ אוויר, בדקת?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...