Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום מישהו אמר לי (וזו לא פעם ראשונה שאני שומע את זה) שאם אתה עומד ברמזור, ואתה עובר את קו העצירה כדי שאמבולנס/מכבי אש יוכלו לעבור, ומצלמים אותך, אתה נאלץ לשלם דו"ח ולקבל את הנקודות.

הנושא עלה כי אפשרתי היום לאמבולנס לעבור, בכך שנצמדתי ימינה ועברתי את קו העצירה. (בצומת הזה אין מצלמות).

האם זה נכון? :shock:

הייתכן שעל זה שאולי הצלת חיים תאלץ לשאת בתוצאות כאלה?

האם זה קרה כאן למישהו?

תודה

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

כן זה נכון, במידה וזו מצלמת מהירות היא מצלמת פעמיים ובמקרה כזה ניתן יהיה לראות שאולי נכנסת לצומת באדום אבל לא יצאת ממנו ואז ניתן אולי יהיה לבטל את הדו"ח.

אני זוכר את המקרה המפורסם שנהג קטנוע (שהיה בעצמו מורה נהיגה) נדרס לעיניי המצלמות, נהג קטנוע אחר שהחנה את הקטנוע באזור אסור לחנייה כדי לעזור לנפגע קיבל דו"ח חנייה!

שר התחבורה דאז איים בטלוויזיה בשביל עוד זמן מסך, שכל הנהגים שנראו עוברים באזור האירוע ולא עצרו לעזור יואשמו באי מתן עזרה לפצוע.

פשוט בדיחה עצובה

פורסם

ע"פ החוק היבש, אסור לבצע עבירות תנועה בשום מקרה גם לא על מנת לשחרר רכבי חירום.

בפועל, במקרה שצולמת כשחצית קו עצירה, ניתן יהייה לראות גם שעצרת בסמוך אליו (בתנאי שלא חצית את הצומת ברמזור אדום. זה אסור בכל מקרה) וגם מייד אחרי סביר שניתן יהייה לראות את רכב החירום חוצה אף הוא באדום (גם אם בתמונה אחרת).

ניתן לפנות אל לשכת התנועה המקומית ולבקש ביטול הדוח. אני מבטיח לך שיתחשבו ולא יסרבו.

פורסם
כן זה נכון, במידה וזו מצלמת מהירות היא מצלמת פעמיים ובמקרה כזה ניתן יהיה לראות שאולי נכנסת לצומת באדום אבל לא יצאת ממנו ואז ניתן אולי יהיה לבטל את הדו"ח.

השאלה היא על מצלמת רמזור. מה קשורה מצלמת מהירות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק במדינה שלנו דברים כאלה יכולים לקרות.

איך זה ייתכן שאם אתה זז בשביל לתת לרכב חירום לעבור תקבל דו"ח, במידה ובאמת עברת את קו העצירה והייתה מצלמה.

אני בטוח שאם אוכלוסיית הנהגים היו מודעים לכך מהיום אף אחד לא היה יותר מסתכן/זז בשביל מישהו אחר.

פורסם

viper05, זה בדיוק מה שאני חשבתי לעצמי!

בוא נגיד ובאמת בסופו של דבר מבטלים את הדו"ח והנקודות. עד שזה יקרה וזה יבוטל יעבירו את הנהג גיהנום!! הרי כולנו מכירים את המשטרע, ואת הפרוצדורות המסובכות על הדברים הפשוטים.

למי יש כוח לזה!!

מדינה של מפגרים!!

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

זה לא טיפשי אין שום הצדקה לסכן חיי אדם בשביל לתת לאמבולנס לעבור . וגם נהגי האמבולנס יודעים שאסור להם להגיד לרכבים לפנות את הכביש ברגע שזה הופך לסיכון לצשל להכריח נהג לגלוש לתוך צומת.

פורסם

דני, אני לא מדבר על נהגים שיילחצו מהמצב וייתנו פול גז לתוך הצומת!!

אני מדבר על מצבים פחות קיצוניים. כמו זה שקרה לי, שבסך הכל עברתי את קו העצירה ונצמדתי לימין. לא סיכנתי אף אחד וכמובן בדקתי שהדבר אפשרי.. (ושאין מצלמה)

אני מסכים איתך שיש מצבים בהם זה עלול להיות מסוכן. אך לא על זה הדיון.

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם
איך זה ייתכן שאם אתה זז בשביל לתת לרכב חירום לעבור תקבל דו"ח, במידה ובאמת עברת את קו העצירה והייתה מצלמה.

viper05

בוא נגיד ובאמת בסופו של דבר מבטלים את הדו"ח והנקודות. עד שזה יקרה וזה יבוטל יעבירו את הנהג גיהנום!!

אל תשכחו שכל התהליך הזה שעובר בין הצילום עד שהדוח מגיע הביתה הוא דיי שגרתי. אתם לא באמת מצפים שכל תמונה ותמונה תיבדק לעומק האם הכניסה לצומת היתה עקב רכב חירום, נכון ?

פורסם

תחשבו על זה ככה: בתוך האמבולנס יש מישהו בסכנת חיים.

אתה מתקדם לצומת כדי לתת לו לעבור (כשיש לך אדום), ברגע שעשיתה את זה גרמתה לסיכון לאנשים אחרים בצומת ולעצמך.

בגלל בן אדם אחד בסכנה אפשר לגרום לעוד מספר אנשים בסכנה.

אז עם נעזוב את את הרגשות בצד, נשאר בן אדם אחד בסכנה או כמה שבסיכון בגללו.

ככה זה לפי החוק היבש אני מניח.

פורסם

לאמבולנס כולנו תמיד נפנה את הדרך (מי רוצב על המצפון שלו מוות של מישהו) ,מצד שני לניידת משטרה לא תמיד.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

מתוך ספר התאוריה "הכנה לבחינות העיוניות"2007

עמוד 49:

מהן החובות החלות על עוברי דרך לגבי רכב ביטחון בתפקיד?

1. כאשר רכב בטחון בתפקיד מתקרב, הנהגים חייבים לתת זכות קדימה לרכב ביטחון.

להטות את רכבם קרוב לשפת הכביש, רחוק מהצומת, ולעצור עד שיבור רכב הביטחון.

2. הנהגים חייבים לשמור על רווח של 100 מטר לפחות מאחורי רכב בטחון בתפקיד.

- הוראה זו אינה חלה על רכב בטחון אחר הנמצא בתפקיד.

3. אנשים המוליכים בעלי חיים חייבים לתת זכות קדימה לרכב בטחון.

4. הולכי רגל חייבים לפנות את הכביש מיד.

אי מתן זכות קדימה לרכ בטחון

סמל הסעיף 5429

קנס 250ש"ח

ניקוד 4

"נהגת ברכב הנ"ל בדרך בה עבר/עמד לעבור

רכב בטחון, ולא נתת לו זכות קדימה,

בכך שלא עצרת את רכבך קרוב ככל האפשר

לשפת הכביש הימנית עד שעבר רכב זה,

בניגוד לתקנה 93 (א) (1) לתקנות התעבורה.

גם בספרי הלימוד ועל פי החוק, אין אישור לעבור את הצומת באדום,או/ו להכנס לתוכה כאשר אין אפשרות או לבצע עברת תנועה אחרת עם רכבך, גם כאשר רכב הבטחון נמצא מאחוריך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אסור לעבור באדום נקודה.

הכלל הזה חל ברמה העקרונית גם על נהגי רכב ביטחון והצלה, ולכן כאשר רכב ביטחון והצלה עובד באדום, הוא לוקח זאת על אחריותו. חלילה המעבר הזה יגרום לתאונה, אזי לנהג רכב הביטחון והצלה יש בעיה. אומנם לא יחמירו איתו כפי שיחמירו עם נהג רגיל, אבל עדיין יהיה לו כאב ראש לא קטן, גם אם בסופו של דבר לא יועמד לדין/קנס וכד'.

מפענחי סרט הצילום רואים את רצף התמונות, מקובל שכאשר המפענח רואה שרכב ביטחון נדחף מאחרי ה"עבריין" שפינה את הדרך, אזי לא שולחים דו"ח.

הבעיה קשה יותר כאשר ה"עבריין" מפנה את הדרך באדום וצולם, ותוך כדי התחלף הרמזור לירוק ורכב הביטחון/הצלה לא צולם.

גם לדבר זה יש פתרון: בד"כ יש תעוד של האירוע הבטחוני/הצלתי, ועל-כן אם ה"עבריין" ירשום לעצמו את פרטי המקום והזמן, הוא יוכל לטעון לנסיבות הענין. אם הדבר יאומת, סביר שהדו"ח יבוטל.

אתם לא באמת יודעים מי באמבולנס ולצורך חומר למחשבה אני אשנה קצת את נוסח דבריו של damplin:

תחשבו על זה ככה: בתוך האמבולנס נמצאת אמא/אבא/אח/אחות/חבר/חברה/בן/בת/סבא/סבתא וכד' והם בסכנת חיים.

אתם לא מפנים דרך לאמבולנס בצומת, לא סיכנתם אף אחד ממשתמשי הדרך ולא הסתכנתם בתמונה ודו"ח.

האמבולנס מגיע באיחור של דקות לבית החולים והחולה נפטר.

אז עם נעזוב את את הרגשות בצד, נשאר בן אדם אחד מת והוא במקרה אחד הקרובים ביותר אליכם.

זה אומנם אדום וירוק אבל לא שחור ולבן. כל אחד צריך לחשוב כאילו היקרים לו נמצאים באמבולנס ולפעול במיטב שיקול הדעת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...