Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מגיע מתחום האופנועים, אני בן 18.5, אני מכור קשות לדו"ג, אבל בגלל מגבלת הרשיון(A1) אין לי כרגע כלי בתקציב שלי שיענה לדרישות שלי, הוצאתי רשיון B לפני כשנה, ומאז לא היה בבעלותי רכב, רק נסעתי כמה פעמים על BMW 328 אוטומטית של חבר.

החלטתי לקנות רכב שישמש אותי ביומיום לנסיעות רגועות באזור המרכז(בלי להיכנס לת"א), בלי התגרזנויות, פשוט שיהיה כלי רכב נגיש וזמין.

אני יכול להוציא עד 50,000 על אוטו, אבל זה יאלץ אותי לקבל סיוע מאמא שלי, וזה לא משהו שאני רוצה, לכן החלטתי להגביל את עצמי לאזור ה30000, זה סכום שאני יכול להוציא, וגם ישאר עוד קצת כסף בצד לביטוח, ולהנאות הקטנות של החיים.

אני מוצא עצמי פוזל לכיוון האיביזה 1.6 ידנית 5 דלתות, משנים 01-02, לפי מה שחברים סיפרו לי זה אחלה אוטו.

1. האם הוא מתאים לנהג חדש ללא נסיון על הכביש(למעט שנתיים וחצי נסיון בתור רוכב אופנוע)?.

2. איך הוא מבחינת תצרוכת דלק, אמינות, סחירות(יתכן שאאלץ למכור אותו בעוד פחות משנה עקב גיוס לצה"ל), מחירי טיפולים, האם אפשרי למצוא רכב כזה שמור?.

3. ראיתי שרוב האקזמפלרים מהשנים שאני מחפש עברו כבר את ה100,000 ק"מ, האם זו סיבה לדאגה?, זה אומר שבתקופה שאחזיק את הרכב אצטרך להשקיע על טיפולים גדולים והחלפת חלקים יקרים?.

4. על איזה דגם כדאי ללכת? 75 כ"ס או 100 כ"ס?, מובן מאליו שיותר כ"ס זה יותר כח זמין והנאה, אבל האם גרסאת ה100 כ"ס תהיה מאיימת מדי בשבילי, ותהיה "מתכון לצרות".

5. האם יש רכבים אחרים שאתם יכולים להציע לי במסגרת התקציב שלי עם דגש על אמינות, צריכת דלק, עלות תחזוקה, והתאמה לנהג צעיר, וכמובן שיהיו טיפה כיפיים ובועטים, ולא עגלה מתה ומתפוררת בלי אחיזה עם מתלים של אופנוע BSA ומרכב של טנק מרכבה.

פורסם

קודם כל , אתה נוב.

עכשיו, קח 10K , תוכל למצוא אוטו שהרבה יותר משתלם בכל צורה.

איביזה 00-02 זה אוטו לרוב של צעירים, קשה למצוא אקזמפלרים במצב טוב וגם אם כן, לא הייתי מכנה אותו האוטו האמין ביותר.

יש לי הרבה חברים ששוברים איתו את הראש (מטורבו ועד 1.4).

במידה ויש לך 40K הייתי ממליץ לך ללכת על 206, 1600-1400 , זריזות , נראות טוב, צריכת דלק נמוכה ולרוב אמינות. חלקן נטחנו, אבל יש היצע גדול כך שאפשר לסנן. יש הרבה אפשרויות , אבל לא ממש הגדרת דרישות. תגיד מה הכי חשוב לך.

פורסם

תקשיב תירשום דרישות , ממה שהבנתי מהסיפור את רוצה רכב אמין וטוב (כמו כולם ובצדק) אבל את לא הסברתה אם השנתון חשוב לך ועוד דברים קטנים שיכולים לשנות .

מה עוד ,אני חושב שאין בעייה להתחיל עם רכב בעל 100 כ"ס בעיקר אם יש לך רקע מתחום האופנועים ,אז סביר להניך שאתה מבין מה זה מהירות (מה שכן נהיגה ברכב שונה לגמרי מנהיגה באופנוע כמו שאתה כבר יודע )ואיך להיתרגל לכלי חדש .

אם אין לך חשיבות למהירות כלל (אמרת שאתה לא רוצה להישתגע ) אז אתה אפילו יכול לכחת פולו משנת 99 אולי טיפה ליפניי בשליש מהמחיר שהגבלתה את עצמך ,אם יש חשיבות למהירות וליכולת אז יש תמיד את הגולף שהיא לא רעה ואתה יכול לימצוא אחת כזו שנת 99 אולי אפילו 2000 בבערך התקציב שלך .

כמובן שיש לך את כל האיבזות אבל כמו שאמרו לפניי זה אוטו שעובר יסורים קשים על יד צעירים (טוב לא תמיד רק על ידם).

אני במחיר הזה הייתי הולך או על סידרה 3 שנת 98 או על audi a3 בערך אותו שנתון אבל הן לא בדיוק לדרישות שלך וסביר להניך שהן יותר בסביבות ה 35000 מאשר ה 30000 למרות שראיתי כמה בפחות .

פורסם

אמינות, צריכת דלק נמוכה(יחסית לרכבים אחרים, ברור לי שזה לא אופנוע, ובטח שלא קטנוע), זמינות חלקים במחיר סביר - אלה הם השיקולים המרכזיים שלי.

אבל לא הייתי ורצה להתבאס שאני צריך לנסוע באוטו ולהסתכל בתסכול באופנועים שעוברים על פני(למרות שזה יקרה בכל מקרה).

האיביזה קורצת לי בגלל שזהו שהיא חולקת יחד עם הגולף אותו המנוע, ולפי הבנתי שאר המכולולים גם סבבה, ומהחירים בהם היא נסחרת גם סבבה.

נניח ואני אמצא אחת עד 120,000 ק"מ, יד ראשונה או שנייה, ואקח אותה לבדיקה מן הסתם(בשביל מה היא קיימת אם לא בשביל לאתר ריג'קטים), נניח אחרי כל הבדיקה וההורדה על הריג'קטים אני מוציא איביזה SIGNO או STELLA ב25 אלף, משקיע עוד 3-4 על יישור קו מקיף במוסך, יש לי רכב בובה שישרת אותי שנה בלי תקלות לא צפויות?.

חשבתי גם על פונטו HGT, או על 206, הייתי רוצה רכב שהוא טיפה ספורטיבי, או לפחות מרגיש ככה, אבל אם זה לא סביר במסגרת התקציב שלי אני כנראה אוותר.

פורסם

תבדוק גם את הפולו קלסיק 2001 קצת פחות מ 30000 ש"ח

פאסאט 1800 2000 , מגאן2 2006 , פולו קלסיק 2001 ,

גולף 2001

מזדה 323F 2001

פורסם

SIGNO יש 100 כ"ס כמו שאתה יודעה והמחירים שלה מתחילים בערך מ20 אבל לא למצב הכי טוב (יש גם בפחות).

אם אתה רוצה טיפה יותר כוח אז אתה יכול להיסתכל על הגולף 1.8 משנת 99 בערך ,יש לה 125 כ"ס והיא בערך במחיר שלך ,היא ניראת ומרגישה יותר איכותית מהאיביזה שניראת כמו מכונית ערסים בניי 17.

אגב לגולף יש זמינות חלקים ,והצריכה שלה סבירה יחסית להספק מנוע.

פורסם

איביזה היא לא רק רכב של צעירים ובטח שלא הרכבים עם ה-5 דלתות.

היתה ברשותי איביזה שנת 2000 דווקא דגם ה-3 דלתות ומאוד נהנתי. אומנם היא היתה יד ראשונה עם קילומטר'ז נמוך ובמצב מצויין אבל לא היו לי בכלל בעיות איתה, רק טיפולים וקלאץ'.

האוטו יחסית אמין ובמחיר שלו לא תמצא הרבה מכוניות ברמה הזאת. עדיף לקחת את הגרסא הידנית 100 כ"ס. הגיר האוטומט שלהם לא מהאמינים והוא סוחב רק עם הגירסא של ה-100 כ"ס.

בכל מקרה עדיף גרסת ה100 כ"ס וזה בשביל כוח זמין ולא בשביל להתפרע, צריכת הדלק כמעט ולא עולה פה וזה כדאי מנסיון.

• תוכן חדש...