Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב..

יש לי מערכת קולנוע ביתית, ואני לא ממש מרוצה מה "סאב" שקניתי איתה, כי הוא מנגן תדרים גבוהים מדי- אך גם הנמוכים.

לפי מה שקראתי באתר על מערכות קולנוע ביתיות, הגדירו שמה ש"סאב וופר" הוא רמקול המנגן רק את התדרים 40HZ ומטה.

ולפי מה שידוע לי מעולם המערכות ברכב הוא, שיש מכשיר הנקרא קרוס אובר, אשר מסנן תדרים מסויימים לפי רצון המשתמש. הלא כך? בגלל מידע מוגבל מאוד שלי על עולם המערכות ברכב, פניתי לפורום המכובד הזה.:roll:

רציתי לדעת, כמה יעלה קרוס אובר, היכול לסנן את כל התדרים שמעל 40 HZ ויפעיל כל מה שמתחת ל 40?

מאיפה רוכשים מכשיר כזה? והאם קרוס של מכונית, יפעל טוב גם על סאב ביתי? יש אפקט מסויים שקרוס אובר של אוטו עושה לסאב ביתי.

אם בכל מקרה אין קרוס אובר כזה, תנו לי הצעה, איך אני מסנן את התדרים האלה?( לא בא לי להחליף סאב):lol:

פורסם

הכי פשוט בעולם - סליל בטור. קרוס מדרגה ראשונה.

כמה אוהם הסאב?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שים לב שהתדרים שהסאב מנגן, אף רמקול אחר במערכת לא מנגן.

כך שאם הוא לא ינגן אותם, הם פשוט לא ישמעו לך, ואז יהיה מחסור בחלק מהתדרים.

בהחלט אפשר לנסות לחתוך אותו, רק קח בחשבון שלא בהכרח זה יהיה עדיף מהמצב הנוכחי.

מתחדשת*

פורסם

לפעמים "בור תדרים" עדיין יכול להישמע לנו טוב. למען האמת, תמיד יש בור תדרים, בכל מערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום רב..

יש לי מערכת קולנוע ביתית, ואני לא ממש מרוצה מה "סאב" שקניתי איתה (איזה מערכת קנית? חברה, דגם), כי הוא מנגן תדרים גבוהים מדי (כיצד הוא מחובר? יציאה מיועדת לסאב?) - אך גם הנמוכים.

לפי מה שקראתי באתר על מערכות קולנוע ביתיות, הגדירו שמה ש"סאב וופר" הוא רמקול המנגן רק את התדרים 40HZ ומטה (מי אמר לך את זה???).

ולפי מה שידוע לי מעולם המערכות ברכב הוא, שיש מכשיר הנקרא קרוס אובר, אשר מסנן תדרים מסויימים לפי רצון המשתמש. הלא כך? בגלל מידע מוגבל מאוד שלי על עולם המערכות ברכב, פניתי לפורום המכובד הזה.:roll:

רציתי לדעת, כמה יעלה קרוס אובר, היכול לסנן את כל התדרים שמעל 40 HZ ויפעיל כל מה שמתחת ל 40?

מאיפה רוכשים מכשיר כזה? והאם קרוס של מכונית, יפעל טוב גם על סאב ביתי? יש אפקט מסויים שקרוס אובר של אוטו עושה לסאב ביתי.

אם בכל מקרה אין קרוס אובר כזה, תנו לי הצעה, איך אני מסנן את התדרים האלה?( לא בא לי להחליף סאב):lol:

חסרים הרבה פרטים בהודעה שלך.

איזה סאב? איזו חברה? איזה דגם...

איזו מערכת? אילו חיבורים יש ואם יש חיבור מיוחד המיועד לסאב.

האם הסאב אקטיבי או פסיבי, היכן הוא ממוקם.

בלי זה יהיה קשה לתת תשובה מדויקת.

חוץ מזה יש לך אפשרות של חיבור אקולייזר למערכת ואז תוכל לבודד ו\או להגדיש את התדרים הנדרשים.

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

אז ככה:

הסאב שלי הוא 4 אוהם

ואין לי בדיוק "מערכת קולנוע", יש לי שתי מערכות למחשב, של CRIETIVE SBS 370, אמרתי מערכת קולנוע כדי שמישהו יתייחס לזה. בכל מערכת יש "סאב" 11וואט RMS (שני סאבים- כי יש שתי מערכות).

אני בתהליך שיפור של שתי המערכות, והפיכתן ליותר איכותיות, (החלפתי את תיבות הפלסטיק של הרמקולים הרגילים לתיבות עץ, וגם הוספתי טוויטרים, ועוד מלא דברים.:?- השיפור נשמע היטב, והעלאתי את המערכות האלה 2 צעדים קדימה)

עכשיו נשארתי עם הקטע הזה שהסאבים האלה מנגנים (לפעמים) תדרים גבוהים מדי(מיד באס- ושומעים את זה חזק מאוד!), ואני לא מרוצה מהעניין הזה.

אז אם עכשיו זה נשמע הרבה יותר ברור, אני מקווה שתעזרו לי ולא תתעלמו :?

בנוגע לאיקולייזר, אני הורדתי את כל תדרי המיד באס באיקולייזר של המדיה פלייר, וגם באיקולייזר של כרטיס הקול, וזה לא ממש עובד.

תודה .

פורסם

אם הסאב שלך חתוך לתדר מסויים לא יעזור הרבה הקרוסאובר,לא אמרתה איזה מוזיקה אתה שומע,כי מאוד תלוי איזה תדרים הכניסו לשיר עצמו

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם
אז ככה:

הסאב שלי הוא 4 אוהם

ואין לי בדיוק "מערכת קולנוע", יש לי שתי מערכות למחשב, של CRIETIVE SBS 370, אמרתי מערכת קולנוע כדי שמישהו יתייחס לזה. בכל מערכת יש "סאב" 11וואט RMS (שני סאבים- כי יש שתי מערכות).

אני בתהליך שיפור של שתי המערכות, והפיכתן ליותר איכותיות, (החלפתי את תיבות הפלסטיק של הרמקולים הרגילים לתיבות עץ, וגם הוספתי טוויטרים, ועוד מלא דברים.:?- השיפור נשמע היטב, והעלאתי את המערכות האלה 2 צעדים קדימה)

עכשיו נשארתי עם הקטע הזה שהסאבים האלה מנגנים (לפעמים) תדרים גבוהים מדי(מיד באס- ושומעים את זה חזק מאוד!), ואני לא מרוצה מהעניין הזה.

אז אם עכשיו זה נשמע הרבה יותר ברור, אני מקווה שתעזרו לי ולא תתעלמו :?

בנוגע לאיקולייזר, אני הורדתי את כל תדרי המיד באס באיקולייזר של המדיה פלייר, וגם באיקולייזר של כרטיס הקול, וזה לא ממש עובד.

תודה .

מזה היית מתחיל את הודעה ואז הינו עולים מיד על הבעיה.

תשובה: תחליף את המערכת ולא למערכת מחשב, אלא לרסיבר, רמקולים וסאב.

חבל להוציא כסף על משהו שמלחתחילה לא אמור להשמע כמו שאתה רוצה.

בתוך הסאב שלך ישנו קרוס מובנה (בגלל זה יש לך חיבור חשמל) והוא דואג להוריד לך את התדרים ולרוב אין הרבה תגובה בEQ של המחשב בגלל אותם התדרים שהקרוס לא מגיב אליהם.

יש אפשרות להחליף רכיבים עצמם, קבלים וכמה נגדים אך עדיין זה לא יתן לך אפקט של סאב.

ורק לידע הכללי תדרים של צליל הבאס (למשל גיטרה \ תוף \ או כל כלי אלקטרוני אחר) מ20 עד 120 הרץ,

מעל כבר נחשב כתדר MID LOW (מיד באס) ויותר למעלה לכיוון ה3קילו זה מיד (ווקאל)

מערכות מחשב אלו לא מיועדים לתת לך צליל מדוייק ונקי כמו חדר חזרות של אולפן, אלא למלא את החלל בצליל הרצוי בהדגש לאיכות ברמה מסויימת בצליל.

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

שלום רב.

1)לגבי איזה מוזיקה אני שומע- אני שומע ערבית, לא נראה לי שאתם מבינים בזה:|

2) להחליף מערכת? לא נראה לי.

3) אני מרוצה מאוד מהצליל של המערכת שלי, לכן אין לי סיבה להחליפה, אולם יש לי בעיה ב"סאבוופרים", שהם מנגנים תדרי מידבאס. בזמן שהסאב נותן באסים, פתאום יש קול חזק ובולט של מידבאס, או שזה לא מידבאס, אלה באס גבוהה וגרוע מאוד:|

סה"כ שאלתי אם קרוס אובר יעזור לפתור את הבעיה, וכנראה שהוא לא יעזור.

תודה לכולם.

פורסם

הפתרונות היחידים במקרה הזה הם או פתיחת המערכת ונסיון להבין מי נגד מי ולהחליף קבלים וסלילים במגבר של הסאב, או פשוט להוסיף סליל בטור כמו שהמלצתי לך קודם.

מאחר ומדובר בסאב של מחשב, הייתי ממליץ לך על סליל שיתן חיתוך באיזור ה 60-80HZ ולא 40 כי גם ככה התדר הזה כבר כמעט ולא נשמע מוופר 5.25" במקרה הטוב.

לשיקולך:

סליל בערך של 14 מיליהנרי יתן לך חיתוך ב 40HZ.

סליל בערך 10.6 מיליהנרי יתן לך חיתוך ב 60HZ.

סליל בערך 8 מיליהנרי יתן לך חיתוך ב 80HZ.

איך מחברים בטור? תראה כאן, איפה שרשום low pass filter.

אתה יכול לנסות להשיג סלילים כאלה אצל מתקני רמקולים או להזמין מהאינטרנט, דולרים בודדים לסליל.

איתמר.

פורסם

תודה רבה לכולם!

ובמיוחד לאיתמר, תודה רבה! נתת לי תשובה בדיוק לפי מה שרציתי.

מחר אני הולך לקנות את הסליל הזה, מאיפשהו במדינה, אני לוקח את ה10.6 , אם זה לא ייתן תוצאות, אני אקנה את ה14.

למען האמת, אני די גרוע באנגלית:roll:, אבל מה שהבנתי הוא שאני אמור לחבר את הסליל, כך שיכנס אליו החוט + ואז יצא ממנו, ואז לסאב לא?

• תוכן חדש...