Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנות ה-80 מישל גדז' והסיטרואן ויזה אלף המסלולים/אלף האגמים/אלף "השלוליות" (בצחוק ) קרעו את מסלולי הראלי-קרוס בארץ הקודש .

ויכוחים מאשקלון ועד צרפת נסובו סביב מקור השם של המכונית, שנקראת בצרפתית MILES PISTES , על שם מרוץ ראלי מפורסם במסגרת אליפות צרפת בראלי, שגם נהגים וקבוצות בינ"ל נהגו להשתתף בו.

אז הנה, לאחר חיפושים, סרטון הוידאו של הראלי הזה -

http://www.youtube.com/watch?v=zQFuu1kepTU&eurl דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אחלה סרטון!

בכלל גרופ B תמיד עושה לי את זה :wink:

אגב, בסביבות דקה 6:30 אפשר לראות שהמנטה ממשיכה במירוץ "על הג'אנט".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דובי,

למיטב ידיעתי - הויזה נקראת רישמית: ויזה אלף המסלולים.

בגלל התאמתה למסלולים מסוגים שונים - אח"כ דבק בה השם אלף האגמים על שם המירוץ המפורסם.

אבל אולי אני טועה.

אולי מישל מוכן להרחיב?

אלון

פורסם

3 מכוניות כאלה כיכבו בארץ בשנות השמונים

הראשונה הובאה ע"י מישל גד'ז ו2 המכוניות הובאו ע"י היבואן הרשמי (אז הוא תמך בספורט המוטורי)

באחת מהן נהג יצחק זיית והשניה על ידי דני לוי.

לתקופתה היא היתה מכונית על ובהשוואה להיום?

זה כאילו שנהגנו על מכונית WRC

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי

בסרטון לא מופיעה כלל הויזה ! איזה פארש אתה !!

בשנת 1983 יוצרו 200 יחידות בלבד,בכדי לקבל הומולוגציה לגרופ "B" דאז !!

ב-10 ביולי 1983 אחת ה"פרוטוטייפ" של הויזה 4X4 ניצחה את הקטגוריה במירוץ הראלי הידוע -"MILLES PISTES" (אלף המסלולים) ובזכות נצחון זה ניתן השם לדגם החדש של הויזה !

בשנת 1986 נסעתי לצרפת בכדי לקנות 205 GTI (הלהיט של אותה תקופה), ושם הצרפתים הסבירו לי שלדעתם עדיף לקנות את הויזה , על אף מנועה הנחות -1360 סמ'ק, וכי היא טובה יותר בזכות ההנעה הכפולה !!

ההתלבטות לא היתה פשוטה , מה ידענו אז ומה הבנו ? ה-205 GTI היתה יקרה יותר והרעיון התאים לי , בשיחת טלפון לוועד העמותה של המועדון המוטורי , אושר לי לייבא את הרכב והובהר לי, כי אין שום בעייה בבחירה שלי ואף ברכו על העולה החדשה לארץ הקודש !

היו כאלה שהרימו גבה ואף גיחכו על הבחירה....

באותה עת במחסני CITROEN נותרו רק 15 מתוך ה-200 שיוצרו .

את ההמשך אתם כבר יודעים ומי שירצה להזכר, ההסטוריה מתועדת כאן -http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72450

הויזה עדיין קיימת ונוסעת על אף גילה המופלג (26) . מחירה כיום בצרפת כ-16000 יורו !

מבטיח לכם שהיא תתחרה שוב כאשר יערך המירוץ עם המסלול המתאים כיאה לגברת הזקנה !!

המכונית הזו גרמה לי ולכל המקורבים להנות במשך תקופה ארוכה ,וכיום אני באמת מתגעגע לזמנים ההם והותיקים בענף יודעים על מה אני מדבר !

מישל

פורסם
מישל

בסרטון של הראלי הזה רואים לא ויזה אחת אלא שתיים...אפילו .

מי שלא ראה את הויזה מזנקת באשקלון, לא ראה זינוק מימיו.

דובי

וואלה דובי אתה צודק ,( השעה היתה מאוחרת כשראיתי את זה אתמול) :-o

אני מקווה שבקרוב מאוד אעביר את חומר הצילום לדיסק ונציג כאן את חוויות אשקלון הזכורה לטוב..

כדאי לארגן מפגש בימים הקרובים, אפילו ,וכל אחד יביא את הספרייה שלו . התחרות תהיה קשה כי בתחום הזה תמיד ניר בן ארי ניצח בעזרת ה-6X6 שלו בדמות יוסק'ה האבא הנחמד שלו !!

מישל

פורסם
/.....

מי שלא ראה את הויזה מזנקת באשקלון, לא ראה זינוק מימיו.

דובי

וזה בלשון המעטה!!!

אני זוכר כילד את האימונים לפני בשדות של יגור. את ניסיונות הזינוק עם לחץ אוויר כזה או אחר, עם צמיג כזה או אחר, מהילוך ראשון או שני... בקיצור - הייתה אווירה של מקצוענות.

יום לפני המירוץ הלך מנוע באימון. כל המוסך מתגייס... מזמינים אוכל מהמסעדה לייד (איך קראו לו, מישל? פארס?) מורידים מנוע - מכניסים מנוע חדש. חצות - אין כלב במפרץ חיפה הישן - צרחות הצמיגים והמנוע החדש של הויזה מעירות אפילות את תושבייי נשר! איזו תקופה זו הייתה. אנחנו רק יכולים לקנא בדור הזה של מישל, דני, ניר ועוד רבים אחרים.

הלוואי עלינו, במהרה בימינו.

אלון

פורסם

הזינוק של הויזות היה מדהים, גם כשזינקו מאחור עם תוספת זמן.

אחת עקפה מצד ימין השניה עקפה מצד שמאל עקפו שלוש או ארבע זוגות של מכוניות מפרפרות וסגרו ביחד

למרכז המסלול לפני הפניה הראשונה.

כך זה נראה מהטריבונות.

זכור לי מרוץ גשום אחד בעפולה עם לא מעט בוץ, שבניגוד להיגיון הויזות איבדו את יתרונם והמאבקים היו צמודים!!

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

לא,לא דובי , הוויזה שלי עם הנעה קדמית בלבד השתתפה במירוץ אחד בודד בעפולה , וזה היה במירוץ הראשון של העונה ב-1990 ,זה היה ללא גשם וזכיתי במקום השלישי, במירוץ השני כבר הייתי עם הסמבה של ראם (שנרכשה) כשכל המכלולים של הוויזה עברו דירה לחיקה של הכלה החדשה שהתאימה יותר להנעה בודדת !!!

אני לא יודע לאיזה וויזה התכוון top444 (אופיר בבלי ידידי) אני לא הייתי שם אם זה היה ב-1991 , ולא זכור לי שעוד מתחרה "סירס" את הוויזה שלו כמוני ונטרל את ההנעה האחורית !!!

מישל

פורסם

שלום מישל

אני זוכר ממש בברור שבשלבים מוקדמים של תחילת המרוץ ירד גשם, ציפיתי ליתרון גדול יותר של הויזות וקרה

בדיוק להיפך.

הם עדין הובילו אבל ניצמדו אליהם.

לא זוכר את השנים או פרטים מזהים למרוץ עצמו, פרט לזה שהשתתפו גם חבורת אופנועי קרוס "שגנבו את ההצגה" - לא לי כמובן.

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

אופיר היי

אם אתה זוכר היטב , כנראה שזה קרה בשנה האחרונה של הפעילות בעפולה 1991 , אולם אז לא התחרתי כלל כי וועד העמותה הפר את ההבטחה לפתוח קבוצה לרכבי 4X4 ב-1991 ,אחרי שאני מילאתי את חלקי ב-1990 כאשר התחרתי ב-4X2 ורכבי 4X4 הושבתו לשנה תמימה !! אולי ז'קי או דני יוכלו להרחיב בנושא !

מישל

• תוכן חדש...