Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם שברולט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא לא יד ראשונה קנינו אותו לפני שנה כמעט ומאז

יש לנו בעיה באוטו של קירור המים

לא מרגישים את הבעיה בד"כ. זה קורה רק כשנוסעים לאט בעליות או כשהאוטו עומד עם מנוע דולק הרבה זמן

אבא שלי הלך למוסך ניקו את הרדיאטור הכל היה נראה בסדר והבעיה חזרה על עצמה אני גם יוסיף שהמאוורר גם בסדר גמור

ועדיין מדי פעם המים מתחממים באותם מצבים שהזכרתי

בעיה נוספת היא שאין לנו חימום במזגן משום מה - רק מקרר

חבר שלי אומר ששתי הבעיות קשורות אחת לשניה ומישהו סידר איזה קומבינה לפני שקנינו את האוטו

הוא לא הסביר לי בדיוק על מה הוא מדבר הוא רק אמר שדוד שלו מוסכניק הסביר לו

אודה לכם אם תוכלו לנחש על מה חבר שלי מדבר בדיוק ואיך אפשר לתקן את זה וכמה יעלה?

פורסם

לומינה ? קווליר ? אימפלה ? מאליבו ? אלרו ? :roll:

בכלליות, נורמלי שטמפ' מע' הקירור תעלה קצת בזמן נסיעה במהירות נמוכה או בעמידה ממושכת. במידה והמאוורר מופעל בזמן, והמד לא עובר את הקו האדום, אין בכך סכנה.

בכל מקרה, למען השקט הנפשי אני מציע לבדוק תקינות משאבת מים ומע' קירור בכלליות.

אם אין חימום, ייתכן ומדובר בסתימה של רדיאטור החימום ( בתוך לוח המחוונים ) . אמרו לך שעשו קומבינה?גש למכונאי וברר אצלו, או יותר טוב, גש למוסך מורשה, והם כבר ידעו אם נעשה איזשהו תיקון " חאפרי " .

גיא

Treat It Like You Love It, But Drive It Like You Hate It

פורסם

לא הבנתי בקשר ללוח מכוונים למה התכוונת

וחוץ מזה שאלה נוספת- עשינו בדיקה לרכב לפני שקנינו שלא נדבר על זה שהאותו הוא מUMI ולא נראה לי שיש להם מכוניות עם קומבינות כאלה

או שדברים כאלה לא בודקים בבדיקה רגילה?

פורסם

1. הקומבינה שאתה מדבר היא כמובן רדיאטור חימום , כנראה שהוא נזל ומה שעשו , פשוט עשו מעקף.

2. אצלנו בטמפאסט רוב הזמן החום היה על 100-110 , ב UMI אמרו ככה זה.

3. גש ל UMI , ותעשה בדיקה לראות אם יש בריחה בראש (הוא שם לך מן שסתום כזה עם חומר ירוק ואם החומר נהיה צהוב זה אומר שיש בעיה)

פורסם

אם תוכל לתת קצת פרטים על האוטו ועל מה שקורה, אולי נוכל לעזור לך מבלי לנחש בעצמנו במה מדובר (דגם, שנה, ק"מ, איפה נמצא המחוג של החום בד"כ, לאן המחוג של החום מגיע כשהוא "מתחמם" וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קוואליר שנת 96 185000 ק"מ לפעמים בעליות ובעמידה המנוע מתחמם ומגיע עד לאדום

וזה קורה רק במצבים האלה

זה לא מפריע כמעט במשך שנה זה קרה לי ולאבא שלי איזה שלוש פעמים שהיינו צריכים לעצור בצד ולהמשיך אחרי כמה זמן

חוץ מזה קורה שהמחוג מגיע לפעמים למעל 90 ומגיע גם לקו לפני האדום

עכשיו השאלה אם קיים כזה מצב שלפעמים המאוורר לא נדלק?

אם יש קשר לזה שאין חימום במזגן?

פורסם
1. הקומבינה שאתה מדבר היא כמובן רדיאטור חימום , כנראה שהוא נזל ומה שעשו , פשוט עשו מעקף.

3. גש ל UMI , ותעשה בדיקה לראות אם יש בריחה בראש (הוא שם לך מן שסתום כזה עם חומר ירוק ואם החומר נהיה צהוב זה אומר שיש בעיה)

אם קנינו את האוטו מUMI

יכולים להיות באוטו קומבינות כאלה???

פורסם

אם קנינו את האוטו מUMI

יכולים להיות באוטו קומבינות כאלה???

כן , זה לא קומבינה , זה יותר כמו הסדר למי שלא רוצה לתקן ..

פורסם

שלום לך! לי יש לומינה מודל 98 עם 150000 ק"מ--זה לא משחק תפקיד פה.

גם לי לפני שבוע האוטו התחיל להגיע לטמפ' גבוהות ואפילו האוטו עשה מעין רעש של שריקה, (הרגשתי כאילו יש לי פילטר פתוח) בקיצור קישרתי את הרעש עם החום והבנתי שמדובר במשאבה-החלפתי את המשאבה והאוטו עובד כרגיל בלי שריקות וחום סביר ביותר!

משאבה מקורית תעלה לך בערך- 600-500 שקל

משאבה תחליפית-250 שקלים

תהנה!!!.....

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

אני אשאל רק שאלה אחת אבל חיב תשובה מדויקת.

כאשר אתה אומר מנוע מיתחממם אתה מתיחס לשעון החום.

השאלה כאשר הוא מתחמם הוא מעבד או פולט מים והעים ביכלל חסר מים ברדיאטור

ואם כו כמה מים אתה מוסיף :roll:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
קוואליר שנת 96 185000 ק"מ לפעמים בעליות ובעמידה המנוע מתחמם ומגיע עד לאדום

וזה קורה רק במצבים האלה

זה לא מפריע כמעט במשך שנה זה קרה לי ולאבא שלי איזה שלוש פעמים שהיינו צריכים לעצור בצד ולהמשיך אחרי כמה זמן

חוץ מזה קורה שהמחוג מגיע לפעמים למעל 90 ומגיע גם לקו לפני האדום

עכשיו השאלה אם קיים כזה מצב שלפעמים המאוורר לא נדלק?

אם יש קשר לזה שאין חימום במזגן?

אז ככה:

דבר ראשון - צריך לבדוק שאין נזילות. הצינורות באמריקאיות לא שורדים הרבה זמן (כמו בצרפתיות :wink: ) ובמידה ומילאת מים - יש צורך בניקוז אויר (אם המנוע מולך, בצד ימין שלו, קרי: צד נהג, יש בורג ניקוז אויר קטן שצריך לפתוח).

איך בודקים נזילות:

וודא שלא חסרים מים במערכת.

במידה וחסרים מים, השלם את הכמות הדרושה (ונקז אויר).

סגור את מכסה הרדיאטור / מיכל עודפים.

הנע את הרכב.

במהלך ה 10-15 דקות הקרובות, עקוב אחר כל הצינורות במנוע ובדוק שאין נזילות.

- חשוב לסגור את מכסה הרדיאטור/מיכל עודפים שכן רק עם המכסה סגור הלחץ במערכת יעלה (עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה) ורק כך אפשר לבדוק נזילות בצורה ביתית.

במידה ואין שום נזילות ולא מוצאים את הבעיה, כדאי להמשיך את הטיפול בדרך הזו:

לבדוק טרמוסטט, משאבת מים, כל הצינורות, לבצע שטיפה למערכת הקירור (ואם יש צורך אז גם לרדיאטור). זה אמור לפתור את הבעיות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...