Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שזה כפתור לנסיעה עם פחות זיהום אויר וזה גם מגביל את המנוע, יש מצב שבגלל זה אני צריך לתת הרבה גז כדי שהאוטו יסע קצת מהר, יכול להיות שזה על מצב "מוגבל" ? בכל מקרה שלוחצים על הכפתור פעם אחת ואחרי זה עוד פעם אז הכפתור נשאר באותו צורה ואין מנורה ( בדקתי ביום בינתיים אולי יש מנורה שרואים אותה רק בערב ) אז איך אני יכול לדעת באיזה מצב זה ? ואם יש מנורה אז זה אומר שזה דלוק וזאת אומרת נסיעה פחות מזוהמת וחסכונית ?

עוד שאלה : יש בגיר מצב L שהוא כמה הילוכים לפני ה D איזה הילוך זה, זאת אומרת מה זה עושה ? ( תמיד היה לי רק גיר רגיל אז תבינו אותי ...

פורסם

מצב ה E זה מצב חסכוני בדלק, אשר מעלה הילוכים בקצב מהר ע"מ לחסוך בדלק (מלשון Economy) .

מצב ה L מיועד לעליות ושומר על הילוכים נמוכים (מלשון Low ) .

מצב ה D מיועד לנסיעה רגילה (מלשון Drive ).

פורסם

מצב ה E בפונטו ספייס מונע מהמנוע לטפס מעבר ל 4,000 סל"ד, ובכך אמור להוות מצב חסכוני יותר.

בפועל, ההבדל בצריכת הדלק זניח למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני כבר לא יכול לערוך את ההודעה המקורית שלי, אז ככה :

עד עכשיו הרגשתי שאני צריך לתת קצת יותר מדי גז ושהמנוע יותר מדי מתאמץ שאני נותן קצת יותר גז אז נראה לי שהכפתור אצלי על מצב לחוץ והקטע שהוא שאני מרגיש שהאוטו לוקח קצת יותר מדי דלק, ואני ידעתי שיש משהו לא תקין כי זה היה ברור לי שהמנוע סתם יותר מדי מתאמץ וככה הולך לי יותר דלק, הקיצר נראה לי הכפתור הזה ממש לא מתאים לי והוא מתאים לאנשים שנוהגים רגוע ביותר ( לא שאני נוסע כמו מטורף אבל אני מודע לזה שקניתי רכב ולא אופנוע 50 סמ"ק:) ) אז אני צריך לדעת איך אני מכבה את הכפתור הזה, אני יודע איך אבל לא מבחין בין מצב מכובה לבין מצב דלוק, אין מנורה אין כלום, מחר אני אנסה להבחין אולי בנסיעה אבל צריך להיות עוד דרך. אני יכבה את הכפתור ומקווה שהאוטו מעתה יזרום איתי יותר ואני אזרום פחות עם המתדלקות בתחנות.

עריכה : לחן ופוקוס תודה, אבל לפי דעתי הכפתור הזה ממש לא חסכוני, הוא גורם לך לתת יותר גז, הוא גורם שהמנוע מתאמץ יותר וכל זה מביא לצריכת דלק גבוהה יותר ככה שאני לא בטוח שהכפתור הזה מיועד להפחתת צריכת הדלק, אולי למי שנוסע/ת ממש רגוע זה מתאים.

פורסם

.

E דולק = מופיע בלוח שעונים במחשב הדרך הסימן " DE" (ה- E בקטן!!)

E כבוי = בתצוגה מופיע רק " D ".

דיברת כבר עם חיים ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
.

E דולק = מופיע בלוח שעונים במחשב הדרך הסימן " DE" (ה- E בקטן!!)

E כבוי = בתצוגה מופיע רק " D ".

דיברת כבר עם חיים ?

student שוב תודה ידידי, ירדתי לנסיעה קצרה ( המחשב היה דלוק והאתר היה פתוח לכן כביכול הייתי עדיין במצב "מחובר" פה )

ואכן בדקתי בלוח השעונים ואכן יש הבדלים בנסיעה, בכוונה ביצעתי עקיפה כדי לבדוק את הנסיעה במצב שהכפתור מכובה ואכן יש הבדל, אני מרגיש כעת כאילו המנוע נפתח... כניראה שאצטרך לבדוק בעצמי את עלויות הדלק בשניי המצבים ולחשב כדאיות הפעלת הכפתור מדי פעם. שוב, לפי דעתי הכפתור היה במצב דלוק והוא לא מתאים בדרך כלל לאופי הנסיעה הלא איטית שלי ולכן חוויתי צריכת דלק גבוהה יותר בשל מאמץ יתר של המנוע כדי בכל זאת לייצר נסיעה לא איטית.

דיברתי עם חיים לפני שעה בערך, הוא סבלני ולכן יצא שסיפרתי לו על הבעיה בפירוט והוא חושב שיש שניי אפשרויות, או החלפת שמן גיר + עוד כמה פעולות שקשורות לעינין הזה ( שמן גיר - כמו שאמרת לי student שיכול להיות, מה אתה עושה פה ? לך תעבוד בפיאט... ) או שזאת בעיה יותר גדולה שכרוכה בשיפוץ הגיר או החלפתו, יאמר לזכותו שהוא בעל המקצוע היחיד עד עתה ( והייתי אצל הרבה כולל מוסך מרכזי פיאט ) שהעלה את האפשרות שלא החליפו שמן כל זמן שצריך ואולי בכלל שמו שמן שאינו מתאים לגיר, בקיצור שבוע הבא אני אצלו כדי שהוא ירגיש בעצמו את הבעיה וכך ידע הכי טוב ונקווה לטוב.

• תוכן חדש...