Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

לאחר שגיליתי אתמול שאין לי טרמוסתט ברכב בעזרתכם שהסברתם לי היכן הוא נמצא.

יש לי עוד שאלה השבוע במהלך הנסיעה ,התחמם המנוע המחוג עלה מעל האמצע ,עצרתי בצד וראיתי שהרדיאטור כמעט ריק ,

מילאתי אוטו הגעתי הביתה והבחנתי ששוב חסרים מים ראיתי שאני מכבה את האוטו כשהמנוע חם מגיע לחצי המחוג יוצאת לי כמות מים דרך העודפים מדוע זה קורה?

(ואין לי טרמוסתט )

פורסם

לפי מה שהצלחתי להבין מההודעה שלך, אני חושב שבגלל שהרכב התחמם, ומפאת העובדה שאין לך תרמוסטט, אחרי שמילאת מים, מערכת הקירור הייתה מלאה יתר על המידה, מי הקירור רתחו ולכן בעבעו עצמם החוצה דרך צינור העודפים. אני לוקח ניחוש פרוע שיש לך מים רגילים (מי ברז) במערכת הקירור?

מי קירור לא הולכים לאיבוד אלא אם כן ישנה בעיה היכן שהוא במערכת הקירור, בדוק זאת וטפל בזאת במהרה לפני שתצטרך להחליף מנוע.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

שלום רב !

תיקון קל והבהרה, לתגובתו של ארז וולף:

בטנדר סובארו, לא קיימת האפשרות למלאות יותר מים, מלוי עד קצות שפתי פתח המלוי, יגרמו לגלישת מי הקירור, דרך צינור העודפים לרצפה(אין מיכל עבוי בטנדר סובארו).

העובדה שאין תרמוסטט, וכאשר המחוג הגיע לחצי, המאוור החשמלי היה אמור להכנס לפעולה, ואמור לשמור על רמת חום

הכותב ציין שהיה חסר הרבה מים, מה שמעלה חשש לחדירת קומפרסייה למים= אטם ראש שרוף.

כן ציין הכותב שהוסף מים, לא ברור באם מי ברז או מי קירור(במקרה זה , זה כבר לא משנה), והמשיך לצאת מים מצינור העודפים.

ההסבר הוא כזה, או שהרדיאטור פלט את עודפי המים.

או שמכסה הרדיאטור שחוק, או לא מתאים לרכב ויש לדאוג שמצויין עליו שהוא בעל 0.9 ליברות.

מכיוון שלא צויין כלל האם המאורר החשמלי נכנס לפעולה, בשלב מסויים במנוע חם, ואם יתברר שכן, ומכסה הרדיאטור תקין, יש לבדוק באם הרדיאטור לא סתום, משאבת המים תקינה ומבצעת סירקולצייה, ולבסוף בדיקת לחץ הפוך, כדי לשלול חדירת קומפרסייה למי הקירור, אני מצפה מפותח השרשור להבהרה, בקשר לעבודת המאורר, ומישוש רשת הרדיאטור במנוע חם, כדי לאשר האם הרשת חמה לכל אורכה ורוחבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

יתכן אף כי יש לו קרע באחד מצינורות המים אשר לא שם לב אליו, צינורות חימום, רדיאטור עליון או תחתון, צינורות משאבת מים וכו' יתכן ואף קרע קטן שבזמן והרכב קר לא תשים לב אליו כלל אלא רק כאשר המערכת בלחץ.

עליך לבדוק כל אפשרויות אלה תחילה כי אלה נראות לעין, לפני בדיקת פריצת אטם הראש.

עוד שאלה: אם הרדיאטור היה סתום למה שיזרקו מים כלל?

פורסם

ארז ידידי שלום רב!

כמו תמיד אני אתחיל מהסוף להתחלה:

כוונתילסרדיאטור סתום חלקית, לא קיימת כלל תופעה של רדיאטור בתום בצורה מלאה, במקרה כזה כושר היעילות של קירור מי הקירור יורדת, ומכעוון שתמיד החום עולה למעלה, רשת הרדירטור למטה קרה, ויוניט המאורר המורכב באמצע, לא מקבל מים חמים, שלא מגיעים אליו, ולכן המאורר לא נכנס לפעולה, המים הנמצאים ברדיאטור רותחים, מבעבעים, ונפלטים החוצה מצינור העודפים.

בדיקת נזילות חזותית, או בעזרת מכשור מתאים, היא חיונית בלי כל ספק, אך עם כמות מים כה רבה שנעלמת לפי טענתו של פותח השרשור, אין צורך עלל במכשיר לחץ, או בראייה חזותית, משום שאני מתרשם, שהמים נפלטים מצינור העודפים בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה.

המאוורר כן נכנס לפעולה,מה המשמעות של ה 0.9 ליברות?

ברדיטאור היו מי נוזל קירור ,ואיך אני יודע אם ישחדירת קומפרסייה לתוך המנוע.

בדקתי אם מכשיר לחץ ואין נזילות מים.

איך אני מבצע בדיקה כדיי לראות אם הרדיאטור סתום חלקית?

פורסם
שלום צביקה.

המאוורר כן נכנס לפעולה,מה המשמעות של ה 0.9 ליברות?

ברדיטאור היו מי נוזל קירור ,ואיך אני יודע אם ישחדירת קומפרסייה לתוך המנוע.

בדקתי אם מכשיר לחץ ואין נזילות מים.

שלום רב !

מכסה הרדיאטור הוא מכסה לחץ, האמור לשמור לחץ מ'סימלי, במערכת הקירור של 0.9 ליברות, שהלחץ עולה, הקפיץ מתכווץ ומשחרר לחץ בצורת אדי מים, או מים ףכאשר יש רתיחת יתר, או חדירת קומפרסייה למים.

יתכן והמערכת שומרת לחץ, אך יש חדירת קומפרסייה למים, במנוע חם בלבד, וזאת יש לבדוק בעזרת לחץ הפוך/ ליקייג, בו מוזרם לחץ אווחר מדוד, לתוך חלל כל צילנדר בנפרד, וזאת לבבר אטימות מלאה של הצילנדר, במידה של אטם ראש פרוץ, או ראש אכול, המים ברדיאטור יבעבעו, או יגלשו החוצה.

רדיאטור סתום ניתן לבדוק בצורה פשוטה אך בזהירות:

יש למשש בעזרת גב כך ביד את רשת הרדיאטור לכל אורכב ורוחבה, במנוע חם הרשת אמורה להיות חמה לכל אורכה ורוחבה של הרשת במידה שווה.

בברכה

צביקה

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי רונן.

אשמח אם תעדכן לגבי המקרה הנ"ל אשר פרסמת לפני כמה חודשים ולא עדכנתה.

תודה מראש.

ארז.

פורסם

אחרי שנסעת ברכב, והוא כבוי!!!!

תגע ברשת הראדיאטור לכל אורכה ובחלק התחתון והעליון של הראדיאטור לנסות לאתר הפרשי טמפ' שיעידו על סתימה , בלי קשר תרכיב טרמוסטט,

אם יש סתימה והראדיאטור ישן אז כנראה רצוי להחליף אותו כבר, בכל מקרה רצוי ביותר ללכת למכון ראדיאטורים, טנדר סובארו זה רכב עמיד אבל אם תצטרףך להשקיע במנוע זה כלכלית כבר לא שווה כי זה יכול להגיע לחצי משווי הרכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז , השרשור מלפני חצי שנה, סביר להניח, שהבעייה נפתרה, הרדירטור נוקה, התרמוססט הורכב, והכל הא על מקומו בשלום

...או שלא !

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...