Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ביצעתי בדיקה לפני קניה למאזדה לאנטיס GLX 1600 שנת 2001 יד ראשונה עם 180000 ק"מ

אתם תוכלו בבקשה להגיד לי מה קריטי ומה לא?

הם רוצים על הרכב 36,000 ש"ח לפני הבדיקה ומוכנים להתקזז על תיקונים אבל עדיין לא דיברנו על כמה.

הרכב במחירון 37,400.

תודה מראש על העזרה.

ללא שם-1.jpg

פורסם

בגדול, מעבר לכסת"ח הרגיל, אני הייתי בודק (כנגד קבלה כלשהי) מתי בוצע טיימינג לאחרונה ולוקח את הרכב למכון גירים שייתן חו"ד לגבי מצב הגיר.

מעבר לזה יש לקחת בחשבון שהרכב עבר תאונה מקדימה ואת משמעות הפגיעות בגג. תמיד כדאי לדרוש את דו"ח השמאי לתאונה בכדי לקבוע את ירידת הערך ולראות אילו חלקים הוחלפו.

בנוסף קח בחשבון החלפה קרובה של מצבר, תושבות שככל הנראה דורשות החלפה, צמיגים שמצבם לא ידוע (למה הם לא זהים מקדימה? האם קיים צמיג חליפי?), מצב קוסמטי לא מזהיר, מדחס מרעיש שהחלפתו יקרה ושוב פעם לבדוק טיימינג ומשאבת מים.

לפי דו"ח הבדיקה אני מתרשם שהרכב הנ"ל לא מטופל כראוי (צמיגים קדמיים לא זהים\עודף שמן\ייתכן וחסר נוזל בלמים).

האם קיימת היסטוריית טיפולים מתועדת? כלשהי?

פורסם

האמת היא שהרכב מטופל במוסך מורשה מרגע קנייתו ויש לי ספר טיפולים

הוא עבר טיימינג ומערכת קירור לפני פחות מחודש. הבנתי שיכול להיות שמתחו את הרצועה קצת יותר מידי.

הרכב גם עבר טסט לפני חודש ככה שעניין הצמיגים לא מטריד מבחינה בטיחותית ועל פי מה שהבוחן אמר אתמול.

מצבר זה לא בעיה, אני יכול להחליף, ומבחינה קוסמטית הוא ממש לא רע כמו שזה נראה בדו"ח (גם לאחר התאונה)

אתה יכול להמליץ לי על שמאי באיזור כפר סבא רעננה?

מה שמטריד אותי זה הגיר...

פורסם

אף מכון בדיקה לא יתחייב לך על הגיר האוטומטי. אם זה מה שמטריד אותך ברכב נסה לפנות למכון גירים אוטומטיים, אולי שם יוכלו לתת לך חוות דעת.

ובכלליות לגבי הרכב - על פניו עושה רושם שלא מדובר במציאה גדולה. גם קילומטראז' גבוה יחסית, גם תאונות לא קלות שעבר וגם הזנחה קלה מצד הבעלים (צמיגים, טאסות, מדחס רועש וכו'). אני לא הייתי קופץ על הרכב הזה, בוודאי יש מאזדות טובות ממנה בשוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פרה-פרה.

ראית ספר טיפולים כזה בצירוף קבלות?

לא סביר שהרכב עבר טסט עם צמיגים שונים מקדימה וזה לא בטיחותי, במיוחד בימים גשומים כאלו.

כמו שצביקה ואנוכי ציינו מקודם - פנה למכון גירים אמין וידוע לצורך אבחון.

לגבי השמאי - אתה אמור לבקש מבעל הרכב הנוכחי את דו"ח השמאי המתייחס לתאונה. בעל הרכב יכול להשיג אותו תוך 10 דקות דרך חברת הביטוח שלו או ישירות דרך השמאי.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

בינתיים לקחתי את הרכב למוסך עד ברעננה לקבל חוות דעת ומחירי תיקון.

אני באמת אבקש מבעל הרכב תכתובת מתקופת התאונה.

בכל אופן, הוא אמר שהוא רוצה לבדוק גם במוסך שלו כמה יעלו לו התיקונים ואולי ישתלם לו לתקן הכל שם ולהציג לי קבלות.

פורסם

לא סביר שהרכב עבר טסט עם צמיגים שונים מקדימה וזה לא בטיחותי, במיוחד בימים גשומים כאלו.

לצערנו הרב בטסט לא בודקים שהצמיגים שמורכבים על אותו הציר זהים בתצורתם אלא רק (וגם זה לא תמיד) שהם זהים במידתם. אין סיבה שרכב עם ארבעה צמיגים שונים ותקינים לא יעבור טסט.

ולפותח השרשור - לדעתי עדיף לך להתקזז עם המוכר על עלות התיקונים ולתקן בעצמך. כך תוכל לבחור את המוסך שיבצע את העבודה ובצורה עקיפה גם לפקח על טיב העבודה שתבוצע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...