Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

HU: פיוניר 6050

קונפוננט: מורל דוטק אוביישן

מגבר: JBL 1004

סאב: רוקפורד P2 (הלבן)

התקציב שלי בעיקרון בלי הסאב הוא 4000.

עכשיו מפה יש לי בעייה, בדלות נכנסים אצלי 5 ורבע ואני רוצה הגבהה או משהו שיכנס 6.5.

כמה אמורה לעלות ההתקנה כולל בידוד?

פורסם

ikkon8,

אני מצטער להודיע לך אבל אי אפשר לענות על השאלה הזו בצורה אמיתית, היות וההגדרה שלי ושלך להתקנה הם לא אותם ההגדרות, שאני הולך להתקנה קודם כל אני בוחר חיווט ברמה גבוהה אחר כך מיקום רכיבים\מגברים לאחר מכן אני חושב אם אני אצטרך בניות\שיינוים ורק בסוף פונה למתקין על מנת לקבל הצעת מחיר.

איזה חיווט אתה רוצה וכמה אתה מעוניין להשקיע בו? אתה רוכש את החיווט לבדך או שאתה רוכש אותו מהמתקין?

באיזה רכב מדובר וכמה שכבות איטום תרצה?

איפה אתה רוצה למקם את המגבר?

צריך לבנות תיבה לסאב?

וכו' וכו'.

בסופו של דבר כל ההחלטות האלה תלויות בך ויש להם אפקט מאוד גדול במחיר הסופי.

פורסם

ההגבהה זה לא הסיפור הגדול,האיטום כן (והמשמעותי ביותר בסאונד)

איטום דלת בודדת נע בין 500 ש"ח לסביבות ה1000+

אחרי ההתרשמות שלי,הייתי אפילו מוותר על הסאב לבנתיים ומשקיע באיטום - ישמע הרבה יותר טוב מתצורה של דלת לא אטומה + סאב!

יש כאן בפורום כמה מתקינים ברמה גבוהה שיוכלו לעזור לך,רק פרט באיזה רכב מדובר

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

מה?

אתה מציע קומפוננט ואיטום בלי סאב ? :shock:

האיטום בא בכדי לשפר את איכות הסאונד, סאב בא בשביל ליצר סאונד.

האיטום צריך לבוא אחרי כל החלקים.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

נטלי,

תופתעי לגלות שגם איטום יוצר סאונד.

לדוגמא אצלי אחרי פרוייקט האיטום פתאום היה לי הרבה יותר ווקאליות מהרמקול וגם הרבה יותר באס, עד כדי כך שהיום אני נוסע עם סאב על פחות מרבע GAIN.

פורסם

כותרת יותר מועילה:

"חוות דעת על מערכת בתקציב 4000 ש"ח"

תן כותרת שתועיל לא רק לך.

כותרות כלליות כמו זו, מזבלות את הפורום.

עריכה: דני קורה מחשבות :D

יואב

יואב :arrow:

פורסם

1 - שיפור הסאונד ועוצמתו היא הנקודה המרכזית והמשפיעה ביותר,ולכן ההעדפה להשקיע קודם בסט קידמי טוב שהרי משם עיקר הסאונד

2 - סאב לא אחראי לאיכות כמו שהוא אחראי לעוצמה הנשמעת,סאב צריך להשתלב וליצור אשליה שהוא מגיע מקדימה על מנת ליצור במה קדמית,וזה נקרא סאב איכותי וטונאלי

את הסאב הוא יוכל לרכוש בשלב מאוחר יותר,וכן אני מבטיח לך ומוכן גם להתחייב על זה שהסטאפ של דלת אטומה ללא סאב טוב יותר מהוספת סאב לדלת ערומה

זו ההתרשמות שלי

פורסם

דניג.

עדיין אתה צריך סאב, מה גם שלרוב, אנשים קונים סאב הרבה יותר מפוצץ ממה שהם באמת צרכים\משתמשים.

אני מסכימה שאיטום מוסיף המוווון וברגע שיש לך כזה, אתה לא מתאר לעצמך את המערכת בלעדיה.

אבל אי אפשר לוותר על סאב בתמורה לאיטום.

אולי אפשר להתפשר על סאב חלש יותר, אבל לא לוותר לגמרי.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

עבודה והרבה סבלנות

חוצמזה יש תחליפים כגון רפה בנד - ב500 ש"ח תוכל לקנות גליל שיספיק לך לשתי דלתות (ואני מדבר על איטום 2 דפנות בכל דלת) ועוד ישאר לך מספיק עודף

אם יש לך הבנה וידיים טובות אפשר בהחלט לאטום לבד

לא עבודה קלה אבל הסיפוק עצום :mm_wink:

פורסם

חברים אני רוצה להגיד לכם שאתם מפתעים אותי...

במערכת של 4000 ש"ח אתם רוצים שהבחור ישקע 1500 ש"ח על חיווט ואיטום בלי סאב ?!

איטום איפשר להוסיף אם הסאונד נשמע רדוד ומעוות.

אבל בלי סאב?!? הצליל יהיה ריק וממש לא כמו שמערכת ב 4000 ש"ח.

איטום זה השלב השני אחרי אלמנטים.

העצה שלי היא שישקיע באלמנטים טובים סאב נורמלי וHU (ה6050 סבבה לגמרי)

המגבר בהחלט לא רע.

ולטעמי (כמובן תלוי בסוג האוטו, בדרך כלל בצרפתיות /גרמניות אקוסטיקה טובה והאיטום הוא פחות נחוץ.) אם צריך איטום תמיד ניתן להוסיף.

אצלי עשיתי טיפה איטום ושומעים ממש טוב. תשאלו את מי שכבר שמע במפגשים.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

סט ללא איטום מאבד המון מהעוצמה (DB) ותחום התדרים הנמוך

כמובן שסאב מוסיף ומשלים אבל אם זה או זה או זה אז איטום בוודאי

אמרתי בעבר - אחרי התרשמות אני לא חושב שאני אתקין מתי שהוא סט קומפוננט (מכל דגם וסוג) ללא איטום

כמו שהמורה שלי תמיד אמרה - פונטציאל לא ממומש

אז המורה,אם את קוראת את זה... :-)

פורסם
איטום איפשר להוסיף אם הסאונד נשמע רדוד ומעוות.
ולטעמי (כמובן תלוי בסוג האוטו, בדרך כלל בצרפתיות /גרמניות אקוסטיקה טובה והאיטום הוא פחות נחוץ.)
אז למה שלא תבנה תיבה לרמקולים לבית מפח גרמני? אני בטוח שזה ישמע נפלא, במיוחד לאור העובדה שזה פח גרמני טהור. :brickwall:
  • תוכן חדש...