Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[יעוץ ברכישה ] CITROEN C5 2004-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ארנון, הוצאת את התגובה מהקשרה, יחסית לסגמנט, המנוע לא פחות ולא יותר חסכוני, ההערה שלי הייתה הערה כללית, מנוע שעושה 1:7 (ואני מתבסס על בדיקות מקצועיות) הוא לא חסכוני בכלל.
מה זאת אומרת "מנוע שעושה 1:7" ?

זה כמו להגיד על בית שחשבון החשמל שלו הוא תמיד 1000 ש"ח, בלי להתייחס למספר הדיירים, לעונה בשנה, למספר המזגנים וכו'.

מחשב הדרך מדווח על צריכה שנעה בין 17 ק"מ לליטר (שיוט בלתי אפשרי בכביש שטוח לחלוטין ב- 90 קמ"ש) לבין 3 ק"מ לליטר (דוושה מודבקת לרצפה בהילוך שני בעלייה).

הממוצע, כפי שאמרו כאן, הוא בסביבות 9-10 ק"מ לליטר.

זה גם הנתון המשוקלל שמפרסם אתר נטקאר, והוא עקבי לחלוטין עם נסיוני ונסיונם של אחרים.

כדי להגיע לצריכה של שבעה ק"מ לליטר צריך לגור באיזור הררי או בעיר, או להתאמץ מאוד לבזבז דלק.

מנסיון אישי לא מומלץ להסתמך על מחשב הדרך ברכב, שנוטה לעיתים להגזים (לטובה) :-)
מחשב דרך במכונית מודרנית הוא המודד המדוייק ביותר שיש.

הרי מחשב הרכב יודע בדיוק מה לחץ הדלק בצנרת, והוא זה שפוקד על המזרקים להיפתח ולהיסגר.

המדידות שלו אמורות להיות מדוייקות לחלוטין. בעבר מחשבי דרך היו יחידה נפרדת ממחשב ניהול המנוע (אם בכלל היה כזה), והם אכן לא היו מדוייקים.

דרך אגב, הדיוק של מחשב הדרך הוא כזה שב- C5 (ואני משוכנע שגם במכוניות אחרות) מחוג מפלס הדלק מנותק לחלוטין ממצוף המדידה שבמיכל.

המצוף משמש רק למדידת כמות ראשונית בהתנעה. מאותו הרגע, המחוג נע על פי הצריכה שמחשב הדרך מחשב.

אחרי המתיחה ההידראוליקה יותר מוצלחת.
במה היא מוצלחת יותר ?

ככל שידוע לי (ותיק העתונות שליווה את השקת הגרסה מתוחת הפנים מונח לפני) שתי הגרסאות (וגם ה- C5 החדשה שהושקה זה עתה) מכילות את אותה מערכת הידראקטיב III או III+ (בהתאם לדגם).

פורסם
מה זאת אומרת "מנוע שעושה 1:7" ?

זה כמו להגיד על בית שחשבון החשמל שלו הוא תמיד 1000 ש"ח, בלי להתייחס למספר הדיירים, לעונה בשנה, למספר המזגנים וכו'.

ידידי, שוב אתה מוציא דברים מהקשרם, בתגובה הקודמת התייחסתי למשקל הרכב, לנפח (מספר הדיירים והעונה), שוב, הבעתי את דעתי האישית לגבי צריכת הדלק הלא-נמוכה של הרכב, והכנסתי גם נתון בכדי להסביר את עצמי. להבא אשתדל להמנע מלהביע את דעתי.

הממוצע, כפי שאמרו כאן, הוא בסביבות 9-10 ק"מ לליטר.

זה גם הנתון המשוקלל שמפרסם אתר נטקאר, והוא עקבי לחלוטין עם נסיוני ונסיונם של אחרים.

כדי להגיע לצריכה של שבעה ק"מ לליטר צריך לגור באיזור הררי או בעיר, או להתאמץ מאוד לבזבז דלק.

מחשב דרך במכונית מודרנית הוא המודד המדוייק ביותר שיש.

הרי מחשב הרכב יודע בדיוק מה לחץ הדלק בצנרת, והוא זה שפוקד על המזרקים להיפתח ולהיסגר.

המדידות שלו אמורות להיות מדוייקות לחלוטין. בעבר מחשבי דרך היו יחידה נפרדת ממחשב ניהול המנוע (אם בכלל היה כזה), והם אכן לא היו מדוייקים.

בתגובה הקודמת שלי יש לינק ל-Ynet, שם כתוב "צריכת הדלק מאכזבת ועמדה במהלך המבחן על פחות משבעה ק"מ לליטר."

לא עשיתי מחקר מעמיק, אבל בכל אופן התייחסתי למבחן הנ"ל. לגבי המגורים באיזור הררי או בעיר, אני חושב שרובנו גרים בעיר :-)

דוגמא אישית - בטויוטה קורולה ראנקס 2005 המחשב הראה על צריכה של 1:13 משולב (100 ק"מ) ובבדיקה שאנחנו עשינו יצא 1:10.

ייתכן והתקלה נקודתית אצלי, ושוב, זאת רק דעתי, אבל אני מעדיף לבצע בדיקות כאלה בעצמי ופחות להתבסס על מחשב הדרך.

לצורך העניין - יש בהרבה רכבים סטייה אפילו במהירות הנסיעה, כש-100 קמ"ש זה בעצם 96 קמ"ש.

דרך אגב, הדיוק של מחשב הדרך הוא כזה שב- C5 (ואני משוכנע שגם במכוניות אחרות) מחוג מפלס הדלק מנותק לחלוטין ממצוף המדידה שבמיכל.

המצוף משמש רק למדידת כמות ראשונית בהתנעה. מאותו הרגע, המחוג נע על פי הצריכה שמחשב הדרך מחשב.

לא שמעתי על זה מעולם (מה שלא אומר שזה לא נכון כמובן), יש לך מאמרים בנושא שתוכל להפנותי אליהם?

מצטער על ההודעה הארוכה :-)

פורסם
בתגובה הקודמת שלי יש לינק ל-Ynet, שם כתוב "צריכת הדלק מאכזבת ועמדה במהלך המבחן על פחות משבעה ק"מ לליטר."לא עשיתי מחקר מעמיק, אבל בכל אופן התייחסתי למבחן הנ"ל. לגבי המגורים באיזור הררי או בעיר, אני חושב שרובנו גרים בעיר :-)

לדעתי נתוני צריכת דלק במבחן רכב אינם משקפים את הצריכה היום יומית, לו אני הייתי כתב רכב המקבל רכב חדש לבדיקה, לא הייתי צורך פחות. אצלי הפריוס (דוגמא רעה אני יודע), הייתה עושה 1:5. :-)

פורסם

ככל שידוע לי (ותיק העתונות שליווה את השקת הגרסה מתוחת הפנים מונח לפני) שתי הגרסאות (וגם ה- C5 החדשה שהושקה זה עתה) מכילות את אותה מערכת הידראקטיב III או III+ (בהתאם לדגם).

מה שכתבתי היה מה שאמרו לי בשלושה מוסכים, אחד מהם המרכזי בבני ברק, מהתקופה שחשבתי לקנות קסנטיה או C5.

בכל מוסך ששאלתי (מוסכים שטיפלתי בהם בצרפתיות שלי), זו הייתה התשובה.

הסבירו לי שזה משהו שקשור בשרידות יתר של הצינורות בלחץ שמן. (פחות הזעות / נזילות) .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לדעתי נתוני צריכת דלק במבחן רכב אינם משקפים את הצריכה היום יומית, לו אני הייתי כתב רכב המקבל רכב חדש לבדיקה, לא הייתי צורך פחות. אצלי הפריוס (דוגמא רעה אני יודע), הייתה עושה 1:5. :-)

כנ"ל לגבי, כנראה שבגלל סיבות כאלו ואחרות אנחנו לא עושים נסיעות מבחן :lol:

ולגבי צריכת הדלק, לפי אתר נטקאר, היא 9.3 ליטר ל-100 ק"מ, מדובר בנתוני יצרן ולא בבדיקות שהם עשו, כפי שניתן לראות פה.

פורסם

השיטה של נטקאר (הכפלה במקדם קבוע) לא רעה, כנראה.

מנסיוני האישי, המספרים שלו מחוברים למציאות, מאוד.

וחוץ מזה, כאמור, חונה לי בחוץ C5. היא לא מכונית חסכונית, Far from it, אבל צריכה של 7 ק"מ לליטר אינה צריכה אופיינית למי שלא מתגורר בעיר.

למי שכן, גם פוקוס\מאזדה 3 וכיוב' לא יהיו משמעותית טובות יותר. ככה זה כשצריך להאיץ כל פעם יותר מטון פלדה בשביל לנייד נהג ששוקל 80 ק"ג.

הסבירו לי שזה משהו שקשור בשרידות יתר של הצינורות בלחץ שמן. (פחות הזעות / נזילות) .
זה בהחלט ייתכן. בשנותיה הראשונות אכן היתה מחלת ילדות של הזעה מצינורות החזרה. אני חושב שהעניין נפתר לפני מתיחת הפנים. בכל מקרה, המערכת בבסיסה היא אותה מערכת לפני ואחרי מתיחת הפנים.

לא שמעתי על זה מעולם (מה שלא אומר שזה לא נכון כמובן), יש לך מאמרים בנושא שתוכל להפנותי אליהם?
מאמרים לא, אבל ב- C5 שלי, אם תיכנס לתחנת דלק כאשר המיכל ריק ותמלא אותו מבלי לכבות את המנוע, המחוג יישאר על אפס, והנורה הכתומה תמשיך להאיר.

רק אחרי כיבוי מנוע למספר דקות תבוצע מדידה חוזרת בהתנעה.

חוץ מזה, בצירוף מקרים בלתי אפשרי כמעט, האיש שעבד בסיטרואן לפני עשר שנים על פיתוח ה- BSI (המחשב שנמצא בלב מערכת החשמל של מכוניות פיג'ו-סיטרואן), עשה עליה לישראל ויושב היום במרחק שני מטר ממני בעבודה.

היה לנו סימפוזיון שלם על האלגוריתם. :-)

פורסם
היא לא מכונית חסכונית, Far from it, אבל צריכה של 7 ק"מ לליטר אינה צריכה אופיינית למי שלא מתגורר בעיר.

למי שכן, גם פוקוס\מאזדה 3 וכיוב' לא יהיו משמעותית טובות יותר. ככה זה כשצריך להאיץ כל פעם יותר מטון פלדה בשביל לנייד נהג ששוקל 80 ק"ג.

נתון של פוקוס לתנועה עירונית בתוך מגאפוליס של גוש דן אצלי עומד על 1:9 באותם מסלולים ואותו סגנון נהיגה ונהג כמו ב C5 שכאמור צרך 1:7 . סובארו B4 ,פורד מונדאו ופאסט B5 נתנו תוצאה יותר קרובות ל . 1:6

מאזדה 6 הקודמת לאומתם נתנה תוצאה של 1:9 בתנוע עירונית שך רמזורים, פקקים ומלא האצות ביניים.

זה עדיין לא אומר שהיא מכונית יותר טובה אגב. לא הייתה לי עוד הונדה אקורד אבל אני מאמין שהיא תהיה יורת קרובה למאזדה בנתון תצרוכת הדלק.

פורסם

מאמרים לא, אבל ב- C5 שלי, אם תיכנס לתחנת דלק כאשר המיכל ריק ותמלא אותו מבלי לכבות את המנוע, המחוג יישאר על אפס, והנורה הכתומה תמשיך להאיר.

רק אחרי כיבוי מנוע למספר דקות תבוצע מדידה חוזרת בהתנעה.

ואני הייתי בטוח שזה רק אצלי ככה :-)

it's not a bug, it's a feature

חוץ מזה, בצירוף מקרים בלתי אפשרי כמעט, האיש שעבד בסיטרואן לפני עשר שנים על פיתוח ה- BSI (המחשב שנמצא בלב מערכת החשמל של מכוניות פיג'ו-סיטרואן), עשה עליה לישראל ויושב היום במרחק שני מטר ממני בעבודה.

היה לנו סימפוזיון שלם על האלגוריתם. :-)

אכן צרוף מקרים מעניין....

• תוכן חדש...