Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו!! :shock: .

מדהים כמה שזה דומה למציאות! רק שבארץ הביאו את הRCD510 (מסך טאץ' מקורי ) :wink: .

לגבי הויכוח למעלה - אני לא מבין על מה כל הרעש? זה לגיטימי לחלוטין לבחון מגאןS מול הGTI וכן גם קליאוS מול מיאטה (אין לי ספק במה הייתי בוחר :wink: ) אפילו שהן נישות שונות במהותן אך עדיין אמורות לספק כייף לנהג מעבר לסגמנט ומחירן קרוב..

יש דברים אחרים שאולי שווה להתלונן עליהם - מבחני דרכים על סגמנטים של "מנהלים\פרימיום" וחלק גדול מדבר על ההגה..

למה לעזאזל נראה לכם שלקוח שרוכש רכב "X" (למשל פאסאט\קאמרי\ביואיק\X5\טוארג\A6 וכו'..) איכפת לו מההגה.. הוא רוצה רך וקל לחניה ונעים למגע.. מעטים מהלקוחות הנ"ל חושבים על כמה ההגה מתקשר :?. אני עדיין לא נתקלתי באחד כזה במנחת בערד מבצע שיקיינים על הצד..

עוד הערה לגבי זה שההגה לא מתקשר במגאן - גם בסובארו שלי (GT 99) ההגה שווה לתחת! לא מתקשר בכלל וזה אכן חיסרון גדול! אבל זה לא שולל את הרכב מהיותו רכב ספורטיבי עם ביצועים גבוהים מאוד(גם בצריכת דלק :roll:)! היום רוב הרכבים מגיעים עם הגה חשמלי דיי אילם. זה מה יש! הרכב האחרון שהרגשתי אליו מחובר כמו ל106 האגדית שהיתה לי היה 911 טורבו וזה לא בדיוק "מן הבא ליד"..

נ.ב:אני חושב שהעקיצה האחרונה היתה מיותרת ולא מכבדת את הפורום! (אהרונוביץ\הבוס..) כדאי לחשוב פעמיים לפני שרושמים דברים כאלה :idea:

ועוד קצת צבע להודעה (או שלא - נוקיה).

12122008(003).jpg

n748625771_998145_909.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
OK, לא התנסחתי טוב [צריך לחמם מחדש את העברית בכל פעם שאני נוחת כאן...].

הכוונה אינה לא לבחון אלא דווקא כן - ואז במקום לעשות מהן ענין כמו כל השרשור המיגע הזה לצעוק בקול גדול שזה חארטה ולא הדבר האמיתי כי התעשיה בוגדת בנו והפסיקה מה שנקרא טו דליוור [פאקינג ESP שלא מתנתקת במכונית שנקראת 'ספורט' אלק??!!]. ולדעתי מי שאשם בזה זה עתונות הרכב [ולא הישראלית - התעשיה לא סופרת אותכם]. הישראלית אשמה בדברים אחרים, אבל על זה תשאל את אהרונוביץ' או את הבוס שלך, ההוא ששומר על זכות השתיקה, לא אותי.

א. אם אתה רוצה להתבכיין ש"תעשיית הרכב היא לא מה שהייתה", ו"כבר לא עושים יותר מכוניות מהנות" אז תבכה בבקשה לכרית. אל תפיל את הצרות שלך עלינו. בטח שלא בצורה המבישה הזו.

ב. עיתונות הרכב בארץ, אגב, מדברת על הנושא הזה הרבה יותר מעיתונות הרכב בחו"ל, לידיעתך.

ג. ועוד לידיעתך - עדיין עושים היום מכוניות מהנות. כן, אפילו עם הגה חשמלי ו-ESP לא מתנתק.

ד. אם תמשיך לנסות להסיט את הדיון באופן פתטי שכזה, אני אשתמש בזכות העריכה שלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יכול רק להניח שאתה הלא מהוקצע כאן - קל מאוד לראות שהיא מתנהגת פשוט נפלא. אולי נהגת עליה זמן קצר מאוד ובכבישים הלא נכונים (בלי יותר מדי סיבובים...) כי זה נכון שההתרשמות הראשונית ממנה היא שלילית (ככה היה גם עבורי) אבל מהר מאוד מבינים את הקטע ומתחילים ליהנות מאוד.

הגולף לעומתה, לפחות מבחינת התנהגות כביש, מרגישה הרבה פחות זוהרת (וכמובן שיש בחינות אחרות שבהן היא עדיפה).

רוני

רוני יקר,

מאחר ואיננו מכירים אישית - די אם אומר שהנחתך הראשונית מוטעית למדי. אלא שאין הנחתום מעיד על עיסתו...

נהגתי עליה במספר כבישים מהטובים בארץ, מרובי פניות, הדוקות ומהירות, בעליות ובירידות, עם שפיעה חיובית ושלילית. הבנתי את הקטע - ולא נהניתי, כי לא היה הרבה ממה ליהנות. מבחינתי, חוסר בתקשורת ויכולת ניהוג מוגבלת עם הדוושה הימנית(להבדיל מגולף GTI, ספורט קליאו ופיז'ו חמות קלאסיות) גורעים מאד מההנאה - ואין זה משנה אם אני מתקל את הפניה בשמונים במכונית A או בשמונים וחמישה קמ"ש במכונית B. כבעלים לשעבר של מיאטה - אני מאחל לך כבעלים עתידי של המכונית שתבין למה אני מתכוון.

ההגה? אם תחושתו דביקה, אינו מעביר כל תחושה מלמטה, סובל מדיוק לוקה וממירכוז לא טבעי - מה עוד נותר בו לחיוב למעט קלותו בחניה?

מתנהגת נפלא? במה בדיוק? על אספלט מעט צרוב ישנה לחימת הגה לא מעטה ותת היגוי שמחכך ידיו בהנאה. בוודאי שניתן להפנות אותה בחדות לתוך הפניה בסגנון ראלי, אלא שתחושות העברות המשקל, בשילוב ההגה הדביק לא ממש תורמים לתקשורתיות של החויה. זה אפשרי, אבל לא ממש מהנה. ספורט מגאן מתנהגת כמו אחת שמכריחים אותה "לעשות את זה", לא כפרטנרית טבעית.

הגולף פחות "זוהרת" בהתנהגותה? תחושותיה טבעיות יותר, ההגה עולה על זה של מגאן בכמה דרגות והתנהגותה בסמוך למגבלות "עשירה" יותר בפידבק, שלא לדבר על זנב חי יותר.

אדרבא, חשבת מדוע אין ה-ESP מתנתק בגרסה זו מעל 50 קמ"ש, בעוד בגרסאות CUP ו-R26 הוא בר ניתוק מלא? נקודה למחשבה. האין בכך הודאה של היצרן בשלדה בוסרית משהו???

ולסיכום, אינני היחיד שסבור כך. עתונות הרכב הבריטית והגרמנית, שאהבה כל כך את R26, קטלה גרסה זו מאז יצאה לשוק בטיעונים דומים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נאלץ להסכים שלא להסכים. גם אני נהגתי במגאן 225 במגוון כבישים. היא הייתה נהדרת. יש לה שני חוסרים משמעותיים: הגה בעייתי (ולאו דווקא עצם העובדה שהוא לא מתקשר - עם זה ניתן לחיות מצוין, ראה ערך קליאו ספורט דור חדש) ו-ESP לא מתנתק (מפריע מאוד על מסלול - על הכביש ממש לא, כי הוא מופעל מאוד מאוחר ונותן לך להשתעשע היטב לפני.

גולף GTI בפירוש לא מאפשר יכולת ניהוג עדיפה עם הדוושה הימנית. יש לה יותר תת היגוי ופחות היגוי יתר מלמגאן והיא פחות מדויקת.

למגאן בכלל יש מעט מאוד תת-היגוי. אם הוא מגיע פשוט מכניסים עוד הגה והוא נעלם (בדומה לקליאו). לגולף ממש אין יותר פידבק על המגבלות, ובטח שלא זנב חי יותר (אלא אם נהגת על גולף עם קויל-אוברים).

מדוע ה-ESP לא מתנתק? היצרן וסיבותיו שלו, אבל זה בטח שלא בגלל שלדה "בוסרית". עובדה שבגרסאות הבכירות הוא כן מתנתק. אולי הם מייעדים את ה-225 הרגילה לקהל אחר.

עיתונות הרכב באירופה לא קטלה את ה-225 הרגילה. היא פשוט לא התלהבה ממנה, וזרקה אותה לכל הרוחות אחרי שהגיעו הגרסאות היותר חמות. זה לא אומר שבבסיסה היא לא מכונית טובה, כי היא כן - עובדה שאת ה-CUP וה-R26 אהבו מאוד בחו"ל. אתה לא באמת חושב שאלו מכוניות כל כך שונות בהתנהגותן...

באשר למיאטה - כבר הקדמתי אותך :twisted:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נאלץ להסכים שלא להסכים. גם אני נהגתי במגאן 225 במגוון כבישים. היא הייתה נהדרת. יש לה שני חוסרים משמעותיים: הגה בעייתי (ולאו דווקא עצם העובדה שהוא לא מתקשר - עם זה ניתן לחיות מצוין, ראה ערך קליאו ספורט דור חדש) ו-ESP לא מתנתק (מפריע מאוד על מסלול - על הכביש ממש לא, כי הוא מופעל מאוד מאוחר ונותן לך להשתעשע היטב לפני.

גולף GTI בפירוש לא מאפשר יכולת ניהוג עדיפה עם הדוושה הימנית. יש לה יותר תת היגוי ופחות היגוי יתר מלמגאן והיא פחות מדויקת.

למגאן בכלל יש מעט מאוד תת-היגוי. אם הוא מגיע פשוט מכניסים עוד הגה והוא נעלם (בדומה לקליאו). לגולף ממש אין יותר פידבק על המגבלות, ובטח שלא זנב חי יותר (אלא אם נהגת על גולף עם קויל-אוברים).

מדוע ה-ESP לא מתנתק? היצרן וסיבותיו שלו, אבל זה בטח שלא בגלל שלדה "בוסרית". עובדה שבגרסאות הבכירות הוא כן מתנתק. אולי הם מייעדים את ה-225 הרגילה לקהל אחר.

עיתונות הרכב באירופה לא קטלה את ה-225 הרגילה. היא פשוט לא התלהבה ממנה, וזרקה אותה לכל הרוחות אחרי שהגיעו הגרסאות היותר חמות. זה לא אומר שבבסיסה היא לא מכונית טובה, כי היא כן - עובדה שאת ה-CUP וה-R26 אהבו מאוד בחו"ל. אתה לא באמת חושב שאלו מכוניות כל כך שונות בהתנהגותן...

באשר למיאטה - כבר הקדמתי אותך :twisted:

רוני

באשר למיאטה - תתחדש! המכונית הסבה לרעייתי ולי רגעי אושר רבים - ורבים מהם נחוו בכבישים מהמעניינים בארץ וסביב מעגלי תנועה נבחרים...

הבדלי כיול קלים עושים את כל ההבדל. אין דין ספורט קליאו 2001 כספורט קליאו 2002. אין דין 306XSI כ-306S16 וכ-306GTI. ב-225 נחבא אולי פוטנציאל, אך רק בגרסאות הממוקדות יותר ממצים אותו.

ולעניין הגולף, כנראה שכבר לא נסכים בגלגול הזה. מאידך, לאור מה שאני קורא על שירוקו, בהחלט יש למה לחכות.

גילוי נאות:אינני בעלים של מוצר כלשהו של VAG וגם לא של רנו, כך שאין לי זיקה רגשית כלשהי לצד זה או אחר.

פורסם
לא בשוק הישראלי.

לפני פחות מחודש הייתי אצל קמור - לא מוכנים להביא את ה135. אפילו לא הסכימו לשמוע על זה :x

אתה מתכוון לקופה? כי את הקבריולט הם מביאים (ככה לפחות רשום).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אכן.

גם אני התעניינתי לגבי 135I קופה מספר פעמים והתשובה היתה שלילית, בעוד את גרסת הקבריו דווקא מייבאים.

יתכן ואינם מעוניינים בקניבליזציה מול סדרה 3 קופה, בעלת המנועים הזהים(3 ליטר אטמוספרי וטוין טורבו, כלומר 335I/325I).

ואפרופו שירוקו וסדרה 1, בכל המבחנים שנערכו לשירוקו 2 ליטר TFSI מול 125I קופה בחו"ל, הבימר הובסה. דומני שהדגם המאוזן ביותר בסדרה 1 יהיה דווקא 130I הצ'באק(ורצוי ב-3 דלתות) - אלא שגם הוא לא מיובא:-(

דווקא מתחרה פוטנציאלית אחרת היא יונדאי ג'נסיס קופה; הנעה אחורית, שילדה מודרנית, עיצוב משובח(לטעמי) ויחס דולר לכ"ס מעולה. פניתי לכלמוביל לגבי דגם זה - ולמותר לציין שגיששתי בערפל...

ג'נסיס קופה כבר נמכרת בקוריאה, תתחיל להימכר בארה"ב במרץ הקרוב ותגיע לאירופה לקראת הקיץ (השוק הגרמני יהיה הראשון לקבלה באירופה). הביקורות הראשונות בהשקה בקוריאה(בשוק הביתי כיול המתלים רך יותר וההיגוי קליל) היו מצוינות ומופתעות לטובה כאחת. כשתגענה המכוניות לאירופה, מכוילות כהלכה, אני מקווה שהן תעשינה לשוק מכוניות הקופה הזולות את מה שעשתה דאטסון 240Z לשוק מכוניות הספורט בארה"ב ב-1970.

פורסם

קמור מסרבים להביא את הסדרה 1 עם מנוע שהוא יותר מ1.8/2 ליטר - הן בגרסאת ההאצ'בק 3/5 דלתות, והן בגרסאת הקופה.

לגבי הקבריו, הבנתי שמבחינה תאורטית אם מוכנים, מבחינה מעשית, לא ממש - צריך למלא הזמנה ואז הם פותחים בקשה מול היצרן להקצאה ורק אח"כ יגידו לכם מתי אספקה (לפחות ככה אמר הסוכן כששאלתי אותו על ה135).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
קמור מסרבים להביא את הסדרה 1 עם מנוע שהוא יותר מ1.8/2 ליטר - הן בגרסאת ההאצ'בק 3/5 דלתות, והן בגרסאת הקופה.

לגבי הקבריו, הבנתי שמבחינה תאורטית אם מוכנים, מבחינה מעשית, לא ממש - צריך למלא הזמנה ואז הם פותחים בקשה מול היצרן להקצאה ורק אח"כ יגידו לכם מתי אספקה (לפחות ככה אמר הסוכן כששאלתי אותו על ה135).

על יבוא אישי חשבת ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בהמשך לתר'ד הארוך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=227346

ולציפייה למחיר גבוה מהGTI היוצאת יש חדשות והן טובות:

השירוקו החדשה נחתה אצלינו לפני כשבועיים ויוצאת למכירה בימים אלו.

הרכב יגיע בשני מנועים :

1.4TSI

160 כ"ס

24.5/1800-4500 מומנט קג"מ/סל"ד

צריכת דלק ממוצעת של 1/16.6

מנוע 2.0T 200 כ"ס

28.6 קג"מ/1800 סל"ד

אותו מנוע מהGTI היוצאת (אותו מנוע מגיע גם בCC ובעוד רכבים מוכרים מהקונצרן..)

הרכב יגיע עם 6 כריות אויר וESP.

מסך מגע .

צנג'ר 6 דיסקים MP3.

מזגן בקרת אקלים מפוצל+פתחים מאחור

ועוד..

בדגם ה2.0T הרכב יגיע גם עם סאן רוף פנורמי (חצי גג)

עם שליטה מההגה על מחשב הדרך ושליטה על מערכת השמע.

וכמובן שליטה על ההיל' -DSG (כמו בGTI).

מחיר לידני 1.4TSI :

164,990 ש"ח

מחיר לDSG 7 היל' 1.4TSI:

179,990 ש"ח.

מחיר ל2.0T DSG :

219,990 ש"ח

תמונות בקרוב ...

פורסם

הגולף החדשה כבר אצלינו ולהלן העידכונים:

הרכב מגיע ב3 מנועי בנזין ומנוע דיזל אחד.

מנוע ה1.6 102 כ"ס

מנוע 1.4 122 כ"ס TSI

מנוע 1.4 160 כ"ס TSI

מנוע 2.0 140 כ"ס TDI

במנועי הבנזין בגרסאות האוט' הרכב יגיע עם תיבת הDSG 7 הילוכים קידמיים..

ביצועים לפי הסדר בגרסאות האוט'. :

1.6 102 כ"ס

7 היל' DSG

15.1/3800 קג"מ/סל"ד

0-100 11.3 שניות

צריכת דלק ממוצעת 1/14.9

פליטת CO2 157

1.4TSI 122כ"ס

7 היל' DSG

20.4/1500-4000 ק"גמ/סל"ד

200 קמ"ש סופיים

0-100 9.5 שניות

צריכת דלק ממוצעת 1/16.6

פליטת CO2 138 גרם

160 כ"ס 1.4TSI

7 היל' DSG

24.5/1800-4500 קג"מ/סל"ד

220 קמ"ש סופיים

0-100 8 שניות

ממוצע צריכת דלק 1/16.6

פליטת CO2 139 גרם

בטיחות:

בכל רמות הגימור 7 כריות אויר וESP , הרכב זכה בציון מקסימאלי בפגיעת חזית,צד,צואר וזכה לציון מקסימאלי בENCAP ובADAC הגמרני (מחמיר מאוד!).

איבזור:

בכל רמות הגימור:

מזגן בקרת אקלים מפוצל + פיתחי מיזוג מאחור

נעילה מרכזית+שלט מפתח קפיצי

חלונות חשמליים מלפנים ומאחור

מערכת HILL HOLD לסיוע בתחילת נסיעה.

מראות צד חשמליות +חימום למראות

רדיו דיסק RCD510 - מסך מגע 6.5 אינץ' +8 רמקולים+ צנג'ר 6 דיסקים MP3+קורא כרטיס SD ושקע מולטימדיה (הכל מקורי מהיצרן!)

ועוד דברים קטנים שדילגתי עליהם כמו הגה עור וכו'..

רמת גימור GENERATION (זמין רק במנוע 1.6 ובTSI 122 כ"ס) :

בנוסף לבסיס :

חישוקי מגנזיום

סאן רוף

בקרת שיוט

מחשב דרך מורחב.

שליטה מההגה על מחשב הדרך ומערכת השמע.

שמשות אחרויות כהות (סופג קרינת שמש)

בתי מראות וידיות בצבע הרכב.

מראות איפור מוארות בסוככי השמש

תאורת קריאה אישית מאחור.

רמת גימור HIGHLINE (זמין רק ב160 כ"ס):

כולל את כל רמת גימור GENERATION ובנוסף:

צמיגים רחבים וחישוקי 16"

שליטה מההגה על ההיל' (DSG כמו בGTI).

פנסי ערפל בפגוש הקידמי עוקבי פניה..

פנסים אחוריים בגוון CHERRY RED

מושבי ספורט קידמיים מתכוננים לגובה עם תמיכה למותניים

ריפודי עור אלקנטרה משולב עם בד.

משענת יד מרכזית בשורה האחורית

דיפונים MATTE CHROMIUM על לוח המחוונים ובדלתות

חבילת כרום

כיסי איחסון בגב המושבים הקידמיים

ושקע 12V בתא המטען

מחירים:

1.6 ידני - 118,990 ש"ח

1.6 אוט' - 128,990 ש"ח

1.4טיאסאי 122 כ"ס - 139,990 ש"ח

1.4טיאסאי 160 כ"ס - 169,990 ש"ח

רמת גימור ג'נריישן (ניתנת רק ל102 כ"ס ול122) - 16,000 ש"ח.

תמונות בקרוב..

• תוכן חדש...