Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבל RCA של Stinger

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אותי מעניין למי יש היום(לפחות בפורום) מערכת טובה יותר\שווה, למה שהייה אצל אייל.

מבחינת הרכיבים כמובן שלדניאל יש מערכת ברמות הגבוהות ביותר ,אבל זה על הנייר. בעניין שמיעה המערכת של אייל (הייתה) טובה בהרבה משל דניאל. לא נתקלתי במערכת ברמה של אייל בארץ עדיין ואף לא משהו שמספיק קרוב לזה . לצערי כמובן.

אולי נאדר יפתיע , אם כי אני בספק. אני בהחלט מקווה ומאחל לו מכל הלב שיגיע לרמות האלו.

לגבי הכבלים - אני לא הייתי שובר את הראש יותר מידי בעניין . כל כבל ממותג ברמה הזו יהיה טוב באותה המידה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עופר, אני רוצה לרגע לבקש ממך להשוות את המערכת שלך, עם המערכת של אייל רוזן,

אני מדבר על במה,תמונת סאונד,איכות,שמיעה כללית.

אתה חושב שהמערכת שלך רחוקה מזה?

למה אני שואל את זה כי אני רוצה להבין באיזו רמה המערכת שלו הייתה?

זאת אומרת, למה אצלך\אצל דניאל(במידה והוא ישנה את המיקום של המידבאס) אצל לאון(עם המילה 3 WAY) אצל נאדר

לא שומעים\יכולים לשמוע טוב כמו אצל אייל,או לפחות קרוב כמו שאמרת.?

פורסם

לגבי המערכת שלי - היא נשמעת לא פחות ממעולה , אבל תזכור שרק ההורנים שהיו אצל אייל עולים יותר מכל הסט שלי ביחד..

יש הרבה רכיבים טובים אצל כל מיני אנשים , הסיבה שיש הבדל גדול בין המערכת שלו לבין מערכות אחרות ששמעתי עד היום היא לא ברמת הרכיבים . מה שעשה אותה כל כך טובה זה :

1. התאמה מושלמת בין הרכיבים עצמם.

2. התקנה מושלמת - נפחים , איטום זויות וכו..

3. כיוון סופר מקצועי ..

כמו שאמרתי הלוואי הלוואי ולעוד אנשים יהיו מערכות שישמעו כך .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
ואיפה אני יכול לעשות את הכיוון הסופר מקצועי הזה?:-P

מי כיוון לו?

דבר ראשון מלבד האוזניים , חשוב לבדוק בעזרת RTA מקצועי אם יש בעיית פאזות לפני שמתקינים סופית את הרמקולים ... ולבדוק איזון טונאלי ...

שורה תחתונה אם אתה על +- 3 DB איזון טונאלי על כל הספקטרום ואין לך בעיה של פאזות אתה אמור לשמוע אחלה :)

פורסם

כיוון מקצועי בסגנון הכנה לתחרות וכו', נעשה במשך זמן ארוך, ולא תמיד - הגוף שמציג את עצמו כ"אחד שיודע לכוון", ויש לו ציוד מקצועי ביותר - יודע באמת מה הוא עושה, מה שגם שמעתי מכמה חבר'יה ש"הגופים" הללו לוקחים סכומים מאוד לא מבוטלים על פעולות הכיוון שלהם. עד 1500 ש"ח על כיוון מ"ע.

פורסם

כיוון מערכת לוקח הרבה מאוד זמן, ועם כל הכבוד ל RTA ושאר מכשירים כאלו ואחרים - כיוון מערכת ל SQ עושים עם האוזניים, ולא, לא עושים את זה ביום ולא ביומיים.

חודשיים לקח לי לכוון את הסט-אפ הקודם, עד שהגעתי לתוצאה המיוחלת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עופר אתה מכיר מישהו שיכול לעשות עבודה דומה?

לא מכיר מישהו ברמתו.

וכמו שנאמר , מדובר בתהליך ארוך של ניסוי ותהייה , כיוונים גם בעזרת מכשור וגם באוזניים. זה לא משהו שאפשר לבוא למישהו ולהגיד לו תכוון לי. לא ברמה של הרכב המדובר לפחות.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בקשר לכבלים לי יש ברכב סטינגר בולט, וברכב הקודם היה לי גם הליקס, לא נראה לי שיש הבדל שמיע .

לגבי המחיר אל תשלם יותר מ200 ש''ח על הבולט,הכבלים יחסית גמישים ונוחים לעבודה.

לגבי הכבלים של אודיסון לדעתי הם יותר מידי יקרים, לעומת מה שתקבל מסטינגר, לא פחות טובים במחיר נמוך יותר.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם
מיהו אייל המדובר ?

איזו מערכת הייתה או שעדיין יש לו ?

יש תארדים שהוא פתח פה בפורום ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=74459

זו המערכת. לצערי הוא כבר פירק ומכר אותה.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

RTA לא מודד רוחב / גובה / עומק / נפח במה, אימג' וכו'. אתה לא יכול למקם רכיבים על פיו. יכול מאד להיות שמיקום הרמקולים שיצור למשל את הבמה הטובה ביותר, ייתן בפועל פיק בתדר מסויים, ואז צריך "לתקן" ו"ליישר" עם אקולייזר.

למרות כך, לאחר המעבר שלי לשלושה חלקים אחרי החג, אני כן מתכוון לעשות מדידת RTA, אחרי כוונים בסיסיים, כדי לראות אם אכן יש איזה פיק רציני או ההפך, ואז להשתמש באקולייזר בעדינות ובהגיון. כוון בעזרת RTA, לא יכול להיות פחות טוב מאשר באזניים בלבד, צריך את השילוב. כי הפוטנציאל למיטוב בעזרת הRTA גבוה יותר מאשר רק באוזן. תכל'ס, מה שבסופו של דבר קובע זה זוג האזניים שלנו - ולא שום מכשיר.

הענות שטוחה לגמרי - אם תצליח לעשות - לא בהכרח תעיד על שמיעה מדהימה, לפעמים ההיפך. אבל את הגרף בהחלט צריך "ללטש" ו"לעגל", ולצורך כך RTA ואקולייזר בעל 30 באנדים הם כלים מתאימים לבצע זאת.

פעם בתחרויות SQ היה חוק שצריך להיראות גרף שטוח בRTA, ואז היו למתחרים כיוונים שונים באקולייזר למדידת הRTA ולבחינת הSQ מכיוון שהרכב לא נשמע הכי טוב כשהיה פלאט. לאחר מכן ביטלו את החוק הזה כי הבינו שם באיגודים שבעצם הוא חסר משמעות..

וכמו שאיתמר אמר, זה לא זבנג וגמרו. זה כוונון שיכול לקחת לא מעט זמן.. אבל את הבסיס+, לדעתי ניתן בכמה שעות לעשות.

לגבי RCA, כמו שכתבתי, בולט הייתה הבחירה שלי, ועכשיו שאני צריך זוג נוסף, גם ארכוש בולט.

[מה אעשה עם כל האורך שלהם עכשיו כשיהיה פרוססור ליד המגברים?:-(]

• תוכן חדש...