Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי במסגרת הצבאית עם משאית אינטר לכיוון ב"ש ובכניסה לעיר יש תמרור 70 שכולם מתעלמים ממנו ותמרור כניסה לדרך עירונית,

אני נסעתי על 80קמש ועצר אותי שוטר צבאי אחרי התחנת דלק והביא לי דוח על נסיעה במהירות העולה ב27קמש מעל המותר (אחרי הפחתה) מכיוון שמותר לנסוע בדרך עירונית עם האינטר רק 50קמש (למרות שזה כביש של 70 אבל מסתבר שנחשב עירוני)

שללו לי את הרשיון הצבאי ל21 יום ויהיה לי משפט בבית דין ורציתי לדעת איך הולך הפרוצדדורה למי שיודע ומה העונש הצפוי כי זה נשמע לי קצת לא הגיוני שאני אענש על שכביכול נסעתי 27קמש מעל המותר בדרך עירונית (שזה חמור) למרות שבתכלס זה כביש של 70 והסיבה אולי היחידה שנחשב ל"עירוני" זה בגלל התחנת דלק ליד.

אשמח לעזרה ממי שמבין בנושא.

פורסם

כנהג רכב צבאי אתה תלוי במה שכתוב לך על הרכב , ועל חוקי התנועה ,הנמוך מבניהם.

ז"א שאם יש שלט דרך עירונית ותמרור של 70 קמ"ש אסור לך לחצות את מה שכתוב לך על האינטר.

בדיוק כמו שעם האמר אתה מוגבל ל65 , בכל כביש .

בקיצור אכלת אותה , אתה כנראה תענש על זה , תקווה שיקלו איתך בגלל התמרור ,אבל על תבנה על זה .

יום טוב

אומי

(שקיבל 35 ריתוק על 90 קמ"ש עם האמר כשפינה פצוע לסורוקה ...)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הכביש לא נחשב עירוני בגלל "התחנת דלק ליד", אלא בגלל שיש שם תמרור של כניסה לדרך עירונית.

כן זה ברור, התכוונתי שהסיבה ששמו את התמרור זה בגלל התחנת דלק

אבל הקטע הוא שאם נגיד הייתי נוסע 80 בתוך העיר (ששם זה ממש מופרז) זה היה אותו דבר מבחינת העבירה הטכנית כי בשני המקומות מותר לנסוע עם האינטר 50, אבל בעיר זה מסוכן מאוד בעוד שהכביש ההוא יותר קרוב לכביש בינעירוני וגם ההגבלת מהירות בהתאם (70)

(שקיבל 35 ריתוק על 90 קמ"ש עם האמר כשפינה פצוע לסורוקה ...)

איפה נשפטת? אשמח אם תוכל לספר על כל הפרוצדורה

פורסם

אין פה מישהו שיש לו קצת ניסיון עם מערכת המשפט התעבורתי בצהל?

ובכלל מה עדיף להגיד במשפט?

אודה למי שיעזור

פורסם

השוטר הצבאי לא עמד שם סתם, הוא מודע מראש לכך שרבים מנהגי המשאיות יטעו ויסעו במהירות התמרור ואף למעלה מכך, ולא בהתאם להגבלה ברישיון.

במקרה הזה, מצבך קשה יותר, כי מבחינתם עברת לא רק את ההגבלה הצבאית, אלא אף עברת את ההגבלה האזרחית ב-7 קמ"ש, כך שאיך שלא תהפוך זאת, מבחינתו עברת עבירה.

איני יודע אם ה-27 קמ"ש הם לאחר הפחתה של 5 קמ"ש או לא, אבל גם אם לא, הרי שלאחר הפחתה עדיין חרגת ב-2 קמ"ש מהמותר בתמרור.

גם אם תרצה שיגלו הבנה לטעות שלך, הרי שסיפקת להם כל קלף אפשרי להרשיע אותך לפי כל חישוב שלא תעשה.

נכון ש-2 קמ"ש הם זוטות, אבל זה בדיוק המסמר שיתן לשופט לגיטימציה להרשיע.

אם נחזור למקור, הרי שחריגה של 27 קמ"ש יהוו סיבה להחמרה גם במשפט אזרחי.

לידיעתך, בד"צ (לא של העדה החרדית :wink:) יכול להחליט גם על שלילת הרישיון האזרחי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בד"צ (לא של העדה החרדית :wink:) יכול להחליט גם על שלילת הרישיון האזרחי.

.

חכה, חכה, עוד מעט גם זה יוכל לשלול לך את הרשיון.

ולפותח השרשור, לכל היותר תוכל לנסות לטעון לעונש מופחת, כי האשמה קיימת גם קיימת כאן.

אני לא רואה סיבה לשלילת הרשיון האזרחי, שכן העבירה היא צבאית במובהק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני לא רואה סיבה לשלילת הרשיון האזרחי, שכן העבירה היא צבאית במובהק.

צודק,

מאידך, אם מסתכלים על מהות העבירה, (27 קמ"ש יותר) האופציה ללכת לחומרה קיימת.

למיטב ידיעתי, כאשר בד"צ שולל רישיון אזרחי - מדובר בהמלצה לרשות הרישוי האזרחית.

אומנם בכניסה לדיון לוקחים את הרישיון האזרחי, אבל קיימת אפשרות לפנות לרשות הרישוי ולבקשו חזרה - אם הנימוקים והמקרה יצדיקו זאת, הוא אכן יוחזר.

יתכן והסיבה לכך שרשות רישוי אזרחית רואה זאת כהמלצה, נעוצה בעובדה שבבתי-דין צבאיים, סדרי הדין, הראיות וההחלטות מתקבלים קצת שונה מאשר במערכת האזרחית. פעמים רבות מה שהיה נדחה בבית משפט אזרחי, יתקבל בבית-דין צבאי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה המטרה באכיפת המהירות של מ.צ.? שלילת רישיון צבאי? וכשהוא ייצא חמשוש הבייתה מותר לו לנסוע על 160?

משטרת ישראל יכולה לתת דוחות לחיילים בתפקיד - אומנם דוח פנימי שנשלח בדואר אבל זה דוח לכל דבר. מ.צ. זה דבר כל כך מיותר לפעמים.

Xbox12341

פורסם

מה המשקל הכולל של האינטר?

אם מדובר ב-12 טון ומעלה, הרי שלפי תקנות התעבורה (האזרחיות), אסור לנסוע בדרך עירונית מעל 50 קמ"ש גם אם יש תמרור המתיר אחרת.

.

פורסם

האינטר מבחינת משקל כללי מותר זה פחות מ12 טון.

27קמ"ש זה לאחר הפחתה...

ברור שהאשמה קיימת ולא נראה לי שיש דרך להתנער ממנה

אגב אמרתם ששלילה אזרחית כנראה שלא יתנו, אז מה יותר סביר שיתנו שלילה צבאית? קנס?

הם נותנים גם ריתוקים?

ניסיתי לחפש פסקי דין צבאיים על עבירה דומה ולא מצאתי

הבעסה שעכשיו כשאין לי רשיון צבאי אני כנראה אשמור כמו מניאק בש"ג

ואגב, הלילה איזה אדיוט נכנס לי באוטו כשהיה בחנייה

פורסם

משקל כולל של האינטר הוא 8.5 טון (6 עצמי 2.5 מורשה) אבל הצבא מחמיר ומגביל את הרכב ל-50 בעיר ו-90 בבין עירוני (או 80, זכור לי ששינו את זה אבל לא יודע מה כרגע).

אני גם נתפסתי שם על 73 (68 אחרי הפחתה), בכביש שמוביל מהכניסה המערבית לעיר לכיוון בסיס ציוד וחצרים, כביש צדדי שהוא לא בתוך העיר, אין שם בתים רק חול בצד אחד וחומה בצד השני, מהירות מותרת 70, אבל זה נחשב לשטח בנוי.

במקרה שלי נשפטתי ביחידה לריתוק 21 יום.

מה שמצחיק שאפילו הקצין רכב של היחידה שהוא 30 שנה בצבא לא ידע על ההגבלה הזאת והתפלא על הדו"ח.

פורסם

מתוך תקנות התעבורה:

54(ד)(1) רשות הרישוי רשאית לציין ברשיונו של רכב מהירות מרבית מותרת פחותה מן המפורט בתקנת משנה (א), אם לדעתה דרוש לעשות כן מטעמי בטיחות התנועה;

(2)לא ינהג אדם במהירות העולה על המהירות המירבית שצויינה ברישיון הרכב;

(3)לא ינהג אדם ברכב כאמור בתקנת-משנה זו אלא אם כן המהירות שצויינה ברישיון הרכב רשומה על גבי חלקו הקדמי והאחורי של הרכב, על לוחית עגולה בקוטר של 20 ס"מ לפחות עם מספר צבוע שחור שעוביו 1 ס"מ לפחות על רקע לבן, ושתהיה תמיד במצב נקי וניתן לקריאה.

אומנם את ההגבלה ברישיון האינטר קבעה סמכות רישוי צה"ל, אבל זאת עדיין סמכות מוכרת ומקובלת במדינת ישראל ולפיכך הגיוני שלמרות שמדובר ברכב צבאי ובנהג צבאי, העבירה היא גם עבירה אזרחית לכל דבר וענין.

יעוץ עם עו"ד יתן לך פרספקטיבה טובה יותר על הענין.

.

פורסם

טוב לדעת, עכשיו אני מבין למה יש אוטובוסים שרשום עליהם 80 בתוך עיגול.

אבל על רכבים צבאיים לא רשומה הגבלה בעיגול, אז לפי החוק שציטטת אי אפשר לקבל על זה דו"ח משוטר רגיל, אם הבנתי נכון.

פורסם

כל רכב צבאי חום (ז"א מספר שחור) בחלקו האחורי מופיע הכיתוב

ש.פ וש.ב ולידם מצויינת מהירות בקמ"ש.

שוטר רגיל לפי מה שאני יודע יכול לעצור אותך ולהזמין מ"צ שיבואו וימצצו לך את הדם.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

• תוכן חדש...