Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשלבי סיום של בניית הקומה השנייה בביתי. את שלושת החדרים הראשונים ואת המדרגות בניתי בעצמי, לאחר שעות העבודה, ועכשיו התעייפתי. הבאתי קבלן שיבנה עוד חדר שינה ומקלחת\שירותים.

לפני תחילת העבודות הוא אמר לי שהוא יישם על כל הבטון במתחת לריצפת חדר המקלחת חומר איטום, ועליו ישים את החול ואת הקרמיקה. עכשיו הוא לקראת סיום של הריצוף בחדר הזה ואני נזכרתי שהוא לא שם חומר איטום. לפני שאני פונה אליו שיפרק את כל הריצוף והוא יספר לי סיפורים יש לי שאלה:

האם באמת צריך חומר איטום מעל רצפת הבטון? אם כן, איזה חומר מומלץ?

רצפת המקלחת היא אריחי הקרמיקה. אין אגנית (זה השם של זה?) או פטנט דומה אחר.

האמת היא, שבניגוד להרבה סיפורים על שיפוצניקים, הוא בינתיים דווקא בסדר. לא חף מטעויות, אבל בכל פעם שהוריתי לו לפרק משהו ולבנות מחדש בצורה נכונה, הוא עשה את זה ללא ציוץ.

פורסם

לא רק שצריך חומר איטום..חובה...

עכשיו בשלב מוקדם יחסית יהיה קל יותר ...בשעת נזילה או פיצוץ וכל ההתקרה בקומה למטה תתמלא רטיבות ועובש..אתה תצטער על כך.

אני אספר לך מה עשיתי אצלי בבית בזמן השיפוץ..אני יודע שאני עשיתי זאת בצורה מחמירה ואולי אף טיפםה מוגזמת..אבל העדפתי בזמן שאין ריצוף,אין צינורות ואין קופסאות ואין חול לבצע איטום מושלם לחדר האמבטיה שכן 95% מהצינורות והאיסטלציה נמצאים בחדר זה ולא רציתי שבזמן כלשהוא יבואו השכנים מלמטה עם טענות של נזילה.

שלב ראשון כמובן להוציא את כל החול ולנקות טוב אבק וכדומה,שלב שני (עדיפות כמובן שעדיין אין צינורות וקופסאות על מנת שהאיטום יהיה מתחת לכל האינסטלציה) מריחת מלט נוזלי מאוד(מלט עם מעט חול והמון מים על כל הרצפה כולל עליה של לפחות חצי מטר על הקירות ובאזור הדוש\אמבטיה בגובה של 2 מטר לפחות אם לא עד התקרה,מחכים יום אחד לפחות לייבוש ואז מריחה על כל הרצפה וכל המקומות שבהן שמת מלט חומר שנקרא סיכה,זהו בעצם חומר שהוא כמו דבק שמורכב מנוזל ואבקה שיש לערבב והוא בעצם חומר האיטום הרציני(יש גם חומר של אותה חברה בטובות להדבקה של כל מיני דברים,זהו חומר אחר).אחרי ייבוש הסיכה,מרכיבים את כל האינסטלציה ומניחים את כל הצינורות והקופסאות,בודקים שהכל עובד תקין ואין נזילות,ואז מבטנים את כל הצינורות והקופסאות בשכבה דקה של בטון(לא נוזלי) ולאחר ייבוש שוב פעם שכבה של סיכה על הבטון שעל הצינורות.

זה מה שביצעתי אצלי,אני עשיתי זאת לבד אבל אני בטוח שבעל מקצוע יתנגד לבצע כל כך הרבה פעולות שכן זה לוקח זמן ועבודה,תלחץ עליו ,זה איטום מושלם לדעתי שימנע צרות גדולות בעתיד.

בהצלחה.

פורסם

למיטב ידעתי ("חפרתי" הרבה בנושא בזמן ששיפצתי את הבית), מעבר לשימוש בחומרים איכותיים וטובים, אחד היישומים הכי חשובים ב"איטום" האמבטיה הוא חגורת בטון מסביב לחדר האמבטיה ע"מ שאם תהיה נזילה, חול שיספוג מים לא ירטיב גם את שאר החול שקיים מתחת לריצוף בבית. בצורה הזו אתה בעצם בונה "בריכה" מתחת לחדר האמבטיה.

קיים מגוון עצום של חומרים אקריליים אלסטיים לאיטום, "SIKA" היא חברה מעולה (אם אינני טועה, אמריקאית) של חומרי איטום ובניין.

ממליץ לך להציץ, קודם כל, בקטלוג הנ"ל http://www.gilar.co.il/acontent%20catalogue/c574.php

למיטב ידיעתי, המוצר הזה יעשה לך את העבודה: http://www.gilar.co.il/acontent%20catalogue/c574/8670.php

וגם זה בא בחשבון: http://www.gilar.co.il/acontent%20catalogue/c574/8671.php

מעבר לזה אני סומך עליך שתשתמש בטוב ביותר; אם אתה עושה חיבורי SP, תקנה רק מחברים מקוריים עם תו תקן. פי 2 במחיר (ביחס לסיני) אבל שווה כל לירה. צנרת: SP או פלסטיק מושחלת (מחזיק 20 שנה בלי לצייץ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ לך להתייעץ בפורום איטומן , או בפורום איטום.נט .

שם תמצא הכול , מפרטים , חומרים , תמונות . פשוט הכול .

אני נעזרתי בפורומים אלו , וחסכתי הרבה כסף , כשרציתי לאטום קומה תחתונה מרעש .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

המינימום הוא שכבת זפת חם על גבי בטון האמבטיה, כולל הגבהת חגורה ("רולקה") לסף הדלת, ושכבת חומר איטום טרוסיל / סיקה לקירות.

אם הקבלן שלך לא ביצע את האיטום הנ"ל, כדאי שתתעקש שיפרק ויפנה את המילוי, ויבצע את האיטום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה לכם על התגובות.

הן עזרו לי כשדיברתי עם הקבלן. בהתחלה הוא עוד ניסה למרוח אותי ולספר שהרובה בין המרצפות תעשה את האיטום, אבל בסוף הוא נכנע ואמר שהוא יפרק הכול. אני עדיין מתקשה להבין אם זה שהוא לא עשה את האיטום מראש זה במזיד או מטמטום.

פורסם

עכשיו תשים גם לב לאיזה איטום הוא מתכוון. מה שאני עשיתי הוא עירבוב של בי ג'י בונד בתצורת אבקה (כמו מלט) עם מים ביחס הכתוב, ויישום עם מברשת על השטח כאשר עליתי לגובה של כ- 30 ס"מ על הקיר, לחיפוי. לאחר מכן (אחרי הייבוש) מרחתי זפת קרה, ייעודית לנושא.

• תוכן חדש...