Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום שמן - על מה משפיע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת על מה משפיע החום שמן?

עד היום לא ידעתי, וגם לא ניסיתי לדעת, על מה משפיע החום שמן.

אף פעם לא נסעתי חזק עם האוטו כשהחום שמן היה קר, ובמידה והייתי נוסע חזק הייתי מקפיד להסתכל על החום שמן יותר מאשר בצורה רגילה.

לא קרה לי שהוא התחמם או אפילו התקרב לקו של השלוש רבעים, אבל במידה והוא היה מתקרב הייתי סוגר את האוטו, ומתקשר לאנשים שיעזרו לי, כי מה אני יודע מהחיים שלי :lol:

אבל האם באמת זה משפיע? באמת אסור לנסוע חזק עם האוטו כשהחום שמן קר? ולמה?

תודה.

בן.

Back to the original - NC again.

פורסם
כשהחום שמן היה קר
:shock:

יש לך שעון שמן? או שמא אתה מדבר על שעון חום מנוע? זכור לי שיש שעון חום לשמן לג'יפים, לא לפרטיות (לפרטיות יש מנורה אולי..).

בכל מקרה, כאשר השמן מגיע לטמפ' עבודה (הטמפ' שבה הוא נמצא אחרי מספר דקות נסיעה) הוא פחות צמיגי ולכן מגיע לכל המקומות במנוע ומשמן אותם.

כאשר הוא מגיע לטמפ' הזו, זה אומר שהוא עבר כבר כמה פעמים במנוע והמנוע משומן כראוי.

כל עוד השמן קר, ז"א שהמנוע לא עבד מספיק והוא לא משומן מספיק ע"מ שכדאי יהיה לנסוע "חזק".

פורסם
כשהחום שמן היה קר
:shock:

יש לך שעון שמן? או שמא אתה מדבר על שעון חום מנוע? זכור לי שיש שעון חום לשמן לג'יפים, לא לפרטיות (לפרטיות יש מנורה אולי..).

אכן, יש לי שעון חום שמן.

Back to the original - NC again.

פורסם

לי יש בעיה כלשהי ברכב, שעדיין לא הצלחתי ממש לסדר, בנוגע לחום השמן. דיברתי על זה כבר כמה פעמים כאן.

בגדול - זה לא מסוכן כל עוד הנורה לא נדלקת. אצלי חום השמן מגיע כמעט ל-3/4 בנסיעה רגילה ונשאר שם. בנסיעה חזקה הוא מגיע כמעט למעלה אבל הנורה מעולם לא נדלקה.

בדיקה במוסך (הוצאת המדיד, הכנסת מדיד אחר שמחובר למכונה עצומה שמודדת חום וכנראה עוד המון דברים, כי אחרת אני לא רואה שום צידוק שהיא תהיה זרוקה ככה במוסך :wink: ) הראתה שב-3/4 החום הוא על כ-100 מעלות, כשמתקרבים למקסימום הוא עולה ל-120-130. במספר מקרים אנשים מוסמכים אמרו לי כי טמפ' כזאת היא נורמלית לחום שמן מנוע, ושהשמן מאבד את תכונותיו רק ב-160-170 ומעלה, כך שאין לי מה לחשוש.

בכל מקרה בטיפול הבא (בקרוב) אני אנסה למצוא את הסיבה לבעיה. אני אעשה בדיקת מערכת קירור, אבדוק את המחליף חום שמן/מים בקרטר, אבדוק אם המאווררים עובדים כמו שצריך (אולי היוניט מזייף) וכן עוד כמה דברים שאנשים טובים ייעצו לי בפורום הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העניין הזה קרוב אלי, מכיוון שברכב שלי איזה חכמולוג החליט להעיף את ה-Oil cooler

ונאלצתי להזמין את החלק מחו"ל. בנוסף יש אצלי ברכב שעון לחץ ושעון חום שמן.

לפי הספר, צריך להימנע מטמפרטורת שמן מעל 110C, כאשר ב-120C השמן מתחיל לאבד מהתכונות שלו.

לפני שהתקנתי את המצנן המנוע היה עובד על 110 עד 120, היום הוא עובד על 100 ובמקרים קיצוניים מגיע ל-110.

אגב ככל שטמפרטורת השמן עולה - לחץ השמן במנוע יורד (יש לי יוניט לחץ בראש מנוע).

צחי.

No worries 8)

פורסם

אצלי החום לרוב על 80-90 , בנסיעה חזקה (לרוץ את כביש 5 באמצע הלילה עם וולקן לבנה ולרדת מדי פעם לרביעי ולברוח לו קצת) החום עלה בסוף ה"מרוץ" ל 100.. אולי 105 לא יותר מזה..

פורסם

האם שמן פחות צמיגי מאבד את היעילות שלו בטמפ' יותר נמוכות

או אם להגיד זאת בדרך אחרת-

האם שמן צמיגי מאבד את היעילות שלו הטמפ' יותר גבוהות.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...