Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע בקרתי עם חבר אצל בחור שעושה קידוחים. המקדח יושב על משאית מק DM800 (קבינה בצד עם אף). שמתי לב שכל המקים עם מקדח הם מהדגם הזה ויחסית לשנתון יש הרבה מהם שעדיין עובדות.

אולי מישהו יוכל להסביר לי מה כ"כ מיוחד בדגם הספציפי הזה?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נצפה הבוקר על האוטוסטרדה באיזור שפיים VOLVO N86.

נראה במצב עבודה יומיומי , להערכתי הצבע הסגול\ורוד שלו עדיין מקורי , כל הניקלים והסמלים עדיין קיימים.ארגז ארוך ואפילו ישר.

נראה מצוין לגילו , כבר מזמן לא ראיתי כזה נוסע.

צטער, לא היתה לי מצלמה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

לשאלת החבר מה המיוחד ב dm800 אני אנסה להסביר,הדי אמים הראשונים הגיעו ב68 והיו עם מנועי קמינס 335כ"ס ב74 החלו להרכיבם במפעליי רכב אשדוד ולאחר מכן קיבלו מנוע 350 עם גיר פולר רוטריינגר rt 915 עם דיפ אני עבדתי על די אם 79 משופץ ,היכולת של הגיר בשילוב הסרנים האחוריים של 58000 ליברות לזנק בעליה עם משקל שאז הובלנו ביום יום ולא רק עם ציוד כבד ,היינו עולים עםמשקל של 50 טון נטו בלי הגבלה קוביה קראנו לאוטו עמוס שקיי ענק של טונה וחצי .שתי מכולות שכל אחת 25 טון קבוע מאילת לחייפה או חממה קרית גת ,דבר שבזמנו נחשב לרכב הכבד והאמין ביותר,היית מחליף הילוכים לפי האוזן ולא לפי שעון הטורים שלא עבד בדרך כלל,יכולת עבירות מדהימה בשטח,בשנת 83 הופסקה הרכבת המאקים באשדוד והיגעו לארץ מספר מאקים ב85 וזהו ,לאחר מכן היגיעו כל מיני משאית עם מכללים של פולר וקמינס ,אבל לא יותר עם הגיר 915 שהיו לו חמישה הילוכים נמוכים LOW חמישה הילוכים hi וחמישה נוספים שעל כל הילוך נמוך היה כפתור של הדיפ והיית מתחיל בעליה קשה עמוס עם ראשון דיפ ולא שובר אקס או מחלק כח כמו שקרה במשאיות אחרות כמו אוטוקר או פורד 9000 שהיו שוברים מחלק כח בגלל בק אקסים של 48000 ליברות,לא מביאים יותר מכללים כאלה לארץ יותר ,היום עובדים על משקל נמוך בהרבה עם מכללים ארופאים ,נכון אל תשוו בין משאית מהיום למאקים של אז אבל זה גם לא אותם נהגים. היה משהו בדיאם שאי אפשר להסביר במילים ואני שמח שזכיתי להכיר את הדור הקודם של הנהגים והמכונות,הנה אני ליד הדי אם בתמונה

נתיבים2.jpg

הדי אם.jpg

הנמל החדש.jpg

נתיבים3.jpg

פורסם

srulik, תודה רבה על התשובה המקיפה. החכמתי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

חברים, איפה דב קרדו? -כבר לא ראיתי אותו יותר משבוע כאן!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

רבותי המומחים שאלה לי אליכם באבטומוביל שבו כתבה על רכבים צבאיים ,ישנה כתבה על המשאית שכונתה סיקס.

בכתבה ישנה תמונה של שיירה בדרך לסנטה קטרינה,המשאית האמצעית נראת כמו המשאיות בשאר התמונות והתרשימים ,ואילו הקידמית האחורית נראות אחרת ,אילו משאיות אלו?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כנראה מישהו טעה במערכת ושם את הצלומים הלא נכונים.

בצלום עם הדקלים, אף לא משאית אחת מהשלושה סיקס. שלושתם משאיות שלל רוסיות . המשאית האמצעית היא "זיל" . המשאיות הראשונה והשלישית נקראות " טופולוב" או "מולוטוב", אני תמיד מתבלבל ביניהן.

גם המשאית בג'בל עתקה (הצלום השמאלי התחתון) משאית "זיל" רוסית.

פורסם

יש משאית כחולה בכיכר הדמעות בחולון, נראית ממזרח אירופה. אשמח אם מישהו יוכל לזהות אותה.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
יש משאית כחולה בכיכר הדמעות בחולון, נראית ממזרח אירופה. אשמח אם מישהו יוכל לזהות אותה.
AVIA...

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=565698&highlight=avia#post565698

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אובכן, כפי שכבר הבנתם, ניצלתי את החופש המאולץ לצורך "משחק" עם המשאית.

כפי שחלקכם וודאי זוכרים, באיזשהו שלב של ניסיונות להניע, הפסיק לעבוד החשמל בתא הנהג (כולל פיקוד לסטרטר). הייתי בטוח, שנשרף לי משהו, והנחתי את העניין בצד - היה הרבה יותר דחוף לי להניע את המנוע (ולזה אני לא ממש צריך את המפתח או את החשמל בתא הנהג - חשמלאי או לא?:wink: )

עכשיו, לאחר שהמיכשול העיקרי הוסר (טפו טפו טפו)- המנוע מניע ועובד, התפנתי סופ-סוף לענייני החשמל.

התחלתי מלוח הפיוזים - ניקיתי ושמתי ספריי מגעים. -נאדא!

פירקתי את הלוח השעונים (סיפור מהתחת, אגב, בעיקר בגלל החיבור של הספידומטר)- ואז התגלתה לי הסיבה של כל הבלגן: התנתקו כל החוטים מהמפתח (הסוויץ)!!! לא אחד, לא 2 - כולם! כנראה, בגלל שהסוויץ לא מחוזק טוב, ומסתובב מסביב לצירו, באיזשהו שלב הכל פשוט נימתח מדי ו"עף"! לאחר מספר ניסיונות (שתוך כדי כמעט הרסתי את הסטרטר וגלגל התנופה - ניתקע לי החוט תוך כדי שהמנוע עובד, והסטרטר עבד כמה שניות טובות עד שקלטתי את זה), הכל הוחזר למצב "כמעט חדש"- ופלא -הפלאים: אני שוב יכול להניע מהסוויץ, עובידם לי השעונים, תאורת תא הנהג, ווישרים ועוד כמה דברים!!!

בזה סיימתי את הניסיונות- נהיה כבר חושך. נשאר לגלות, למה לעזאזל נידלק לי הפנס הימני הראשי קבוע בעת הפעלת הסוויץ, למה הפנסים לא עובדים מהמתג שלהם, ו(הכי חשוב) - למה אין לי שום תאורה מאחורה?! כולל, אני מאמין, גם אור ברקס - לא בדקתי, אבל יש לי תחושה, שזה גם ככה...

בקיצור, עוד מלא עבודה, אבל לפחות משהו זז.:-)

הרוורס, אגב, עדיין לא ניכנס, ואני פוחד לשרוף את הקלאץ, אם אני אמשיך את הניסיונות- חברה, מישהו מכיר טוב את דגם הספציפי הזה? (D1210)?!:shock:

אגב, למי שתהה - אז הספקתי גם להצביע - החלטתי, שהאדישות יותר גרועה, מכל דבר אחר...

פורסם

אוטובוסים נורא ישנים אפשר למצוא בתחנות מרכזיות של אגד.

ובקשר למשאיות נורא ישנות יש בירוחם אחת באזור תעשייה....זרוקה שם.

נראה לי שנת 68.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...