Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לבדוק רכב מחר ואין אפשרות לצערי לצאת מתחום באר שבע.

קראתי בפורום על אלן ומונדיאל ולכן הם ירדו מהפרק

נותרו :

ניוטסט

סולטסט - מיושנים למיטב זכרוני

אוטוטופ

למי שיש ניסיון איתם ויודע מה רמת הבודקים והמכשירים אשמח להמלצות

רב תודות

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

ממליץ על מכון של barzelay, הוא גם חבר בפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ממליץ על מכון של barzelay, הוא גם חבר בפורום.

על ניסיון מהמכון שלו קראתי פה :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1274943&postcount=7

המלצות נוספות יתקבלו בברכה

פורסם

כל מכוני הבדיקה לא מבצעים בדיקה של כמות הקרר (גז) במע' המזגן כי זאת ניתן לעשות רק ע"י התחברות עם מכונת מיחזור מיוחדת והוצאת כל הקרר אל המכונה השוקלת אותו. כמובן שגם צריך שיהיה לבודק גם את כמות הקרר המוכתבת ע"י יצרן הרכב/מזגן.

כמו כן יש עוד הרבה דברים שאינם נבדקים במכוני הבדיקה ולדוגמא:

1. איכות נוזל הבלמים (נוכחות לחות וכו').

2. איכות וטיב נוזל קרור.

3. בדיקה אם אכן כריות האויר קיימות באמת או שהוסרו מהרכב תוך כדי ביטול נורת הבקרה שלהן.

4. האם יש רישום תקלות כלשהוא במחשב נהול המנוע.

5. מתח המצבר תחת עומס ומצב אלקטרוליט המצבר.

6. בדיקת איכות קליטת רדיו וכו' (במע' מקוריות רדיו זה הנו יקר).

7. האם מפשיר אדים בחלון אחורי אכן מחמם החלון.

בכל מכון בדיקה כלשהוא, הבדיקה לפני קנייה הנה רק חלקית ומוכתבת ע"י משרד התחבורה כולל הנוסח לרישום הממצאים.

יש מכונים, שמרצונם הטוב, מרחיבים קצת יותר את הבדיקה אבל גם הם נמנעים מלכתוב את הממצאים לגבי פריטים נוספים שנבדקו אלא רק אומרים זאת בע"פ למזמין הבדיקה.

הקישור שכתבת הנו חלק משרשור שבו יש כן כמה ממליצים עליו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי

אולי יש לך מושג מי מהמכונים בבאר שבע מחזיק את הציוד המתקדם ביותר ?

פורסם

צהריים טובים

אני ממליץ לך,בנוסף לבדיקה במכון כזה או אחר,לגשת עם הרכב למוסך מורשה יבואן ולהתחבר עם סורק ייעודי למחשב הרכב,ובכך לגלות (או לא לגלות,אני מקווה) תקלות כאלה ואחרות ברכב הדורשות תיקון/גמישות במחיר מצד המוכר.

כך תוכל להיות רגוע יותר לגבי הרכב וקנייתו.

מה גם שאם אתה לא בטוח תוכל תמיד לבקש מהמוכר להמתין יום ולחתום עימו על זכרון דברים,ובזמן זה להעלות את ממצאי הבדיקה לפרום ואני בטוח שייסייעו לך.

עניין בדיקת הרכב במוסך מורשה יבואן הוא אומנם עוד קצת התרוצצות והוצאת כסף,אך אני חושב שזה כדאי.

פורסם

בדרך כלל, הכי טוב, זה אם בדיקת המכון נראית טוב והרכב מתאים לך לגשת עם המכונית וטפס הבדיקה למוסך המכיר היטב מכונית זאת ולקבל חוות דעת על מה שצריך באמת לתקן, עלויות, דחיפות התיקון וחשיבותו או זניחותו.

גם במוסך מורשה היבואן לא יוכלו לבדוק אם לא הוצאה כרית אויר פגומה ובמקומה הושתל נגד חשמלי קטן ש"ישקר" את מחשב כריות האויר שאכן קיימת כרית אויר תקינה ברכב.

זאת ניתן לגלות רק לאחר עבודת פרוק כדי לראות שאכן קיימת כרית אויר שמחוברת חשמלית כראוי.

במכון הבדיקה יש מכשיר לבדיקת עובי צבע הרכב שלפין ניתן לדעת אם נצבעו חלקי רכב שונים ובעקבות זאת לחפש ולראות אם זה בעקבות תאונה.

לסיכום, השילוב הטוב ביותר הנו בדיקת מכון בדיקה מקצועי עם בדיקה משלימה וחישוב עלויות וכו' במוסך מתאים.

בהצלחה ברכישת המכונית ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

חיים ורפי

הרכב הנבדק הוא רכב יד 2 מסוכנות יבואן של הרכב שהגיע אליה בעסקת טרייד אין

לסוכנות מוסך מורשה יבואן צמוד.

הרכב כבר נבדק באחד המכונים של באר שבע בהזמנת הסוכנות ,אני ראיתי את טופס הבדיקה ,ללא ספק משביע רצון והם (הסוכנות)התחייבו לתקן את כל הליקויים. לא סומך עליהם ולכן לוקח אותו לבדיקה שלי.

בנוסף נאמר לי שאקבל מהם אחריות לחצי שנה או 10 אלף ק"מ.

אני יודע שהרכב הספציפי הוחלף בעברו במגרש באר שבעי גם כן בטרייד אין ללא רישום כיד.

האם לקחת את הרכב למוסך מורשה יבואן בלתי תלוי ? סה"כ זה יצא כבר 2 מוסכים ושני מכוני בדיקה ובכלל עד כמה האחריות שהם נותנים במכירה רלוונטית בפועל ?

פורסם

אני רק יכול להמליץ לך להזהר מאוד ובדוק את כל הרישומים ולוודא שהרכב לא היה של חברה/השכרה/ליסינג וכו'.

בדיקה מוזמנת ע"י המוכר תוצאותיה תמיד יהיו מחשידות בקצת משוא פנים וכתיבת ממצאים בצורה מקילה.

בחר לך במכון בדיקה משלך וגם ששם לא ידעו מי המוכר, שאולי איתו יש להם קשרי עבודה שוטפים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

100%

הסטוריית הרכב נבדקה במשרד הרישוי

למיטב הבנתי אין בעיות מהבחינה הזאת.

תודה

אם למישהו יש אי אילו המלצות או אי המלצות על מכוני הבדיקה בבאר שבע זה המקום.

• תוכן חדש...