Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום, וגם התחדשתי עכשיו בפולו GTI שנת 2000.

מאחר וזה אוטו ראשון שלי, ואני מבין בזה כמו בפיזיקה גרעינית, יש לי כמה שאלות טכניות על הרכב, שאלות של "צעירים".

1. הרכב הגיע עם קפיצים מונמכים של אייבך. עכשיו כשהאוטו מלא, כל קפיצה בינונית, אני שומע צליל מזעזע כזה של "קחחח" נורא כואב ללב. אני משער שזה הצמיגים מאחורה נוגעים בכנף, כי גם יש עליהם פס כזה של חריטה.

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? ואיך לפתור אותה?

2. שמתי לב כמה פעמים, אחרי שהנעתי, שנותנים קיק בניוטרל, ועוזבים את הגז, האגזוז מתיז מים... זה תיקני? שאלתי מישהו, הוא אמר שזה בסדר כשמניעים אחרי שהאוטו עמד זמן מה.

סברות אחרות?

3. אני מעוניין לצבוע את הג'אנטים שלי.. הם נראים כרגע כאילו מרחו אותם בחומצה גופרתית, יש קילופים, ולכלוכים שלא יורדים.

אמרתי שאם כבר לצבוע, אז לצבוע אותם בשחור, ופס כסוף מסביב.

איפה אפשר לעשות את זה באיזור המרכז? איכותי וזול?

4. איפה אפשר לעשות פוליש טוב לפנסים הקדמיים? הם פשוט דהו עם השני, ויש גוון צהבהב.. שמעתי שעושים פוליש כזה.. מישהו מכיר מקום שעושים את זה באיזור המרכז?

5. ראיתי שיש לי נזילה קלה של שמן מהגיר, אמנם אין טפטופים על הרצפה, אבל כל האיזור שם בשמן.. אני גם מרגיש שהגיר נכנס לי קשה, יש קשר בין ה2? איפה בודקים שמן גיר?

6. גם הקלאץ' שלי קשה, אמרו שצריך פשוט למתוח אותו, ויהיה סבבה.. איפה אפשר לעשות אתזה פרט למוסך מורשה? כי הם גנבים.

7. הפלסטיקה של הדלתות קצת מתפרקת, אני מרגיש שהבפנים של הדלת לא מחזיק טוב. כסוגרים את הדלת מרגישים את הפלסטיק זז קצת.. וזה נותן הרגשה לא טוב, של אי שלמות כזאת...

איפה אפשר לסדר את זה???

8. מישהו יודע במקרה, איפה נמצא הפילטר דלק ברכב הזה?

9. שאלה שחרשו אותה 200 פעמים בפורומים, ואחרי מליון חיפושים, אני עדיין לא סגור על זה מאחר ויש מלא תשובות.

דוד זרימה חופשית של סברינג, חוקי או לא? יכולים להוריד על זה מהכביש? טסט? אישורים למיניהם, תופסים?

10. כל כמה זמן עושים טיפול טיימינג ברכב?

תודה רבה מראש, לכל העוזרים,

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

אה, ו-11. לפעמים נדלקת אצלי נורית ABS, ולפעמים לא. מה יכולה להיות הבעיה?

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

2. המים באגזוז הם אדים שהיו בדוד של האגזוז והפכו למים כאשר הרכב מדומם. זה נורמלי.

3/4. יש מדריכים מפורטים בפורום איך עושים את זה לבד. אם לא חכה להמלצות.

5. האם אתה בטוח שזה מהגיר? יתכן וזו נזילה מהמנוע שהשמן במהלך הנסיע המגיע לאגן השמן של הגיר. בדוק מפלס שמן מנוע, שמן הגה. שמן גיר בתיבה ידנית אפשר לבדוק רק על ידי פירוק בורג גובה שמן. בכל מיקרה אם אין כתמים על הריצפה לאחר עמידה ממושכת כניראה שזה הזעה ולא נזילה.

6. קלאץ אפשר למתוח בכל מוסך אבל לא בטוח שזה יפתור בעיה של קלאץ קשה.

7. חפש איזה בורג בפלסטיקה של הדלת חסר ותשלים. אם יש חופש בין הלסטיק לפח של הדלת אפשר לשים קצת סיליקון ולמנוע רעידות של הפלסטיק.

8. פילטר דלק נמצא בדרך כלל במכוניות מסוג זה מתחת לרכב מאחורי גלגל אחורי ימני.

בהצלחה.

פורסם

שלום גם לך ותתחדש

1. אם אתה יודע מה משפשף את הצמיג אז הפתרון הוא להגביה את הרכב לפני שתגרום עוד נזק.

2. אם זה קורה לך כל פעם שאתה מניע אז זה לא תיקני סע למוסך שמבין ברכבים האלה.

3. אין דבר כזה איכותי וזול, רוצה איכות תשלם בהתאם תריץ חיפוש יש כמה שרשורים על זה.

4. פחחי רכב עושים את זה , שוב תריץ חיפוש .

5. יש קשר בין השניים , זה גם יכול להיות משהו אחר.

6. תבין אם תטפל ברכב במוסכי מדרכה אתה תהרוס את הרכב לגמריסע למוסך רון שמעתי עליו הרבה המלצות מבעלי VAG

7. תוריד את ריפוד הרכב ותשלים קליפסים בדרך כלל זו הבעיה.

8. תמתין לתגובה של מישהו שיש לו פולו .

9. יכולים להוריד , תלוי בבוחן.

10. שוב תמתין לתגובה של מישהו שיש לו פולו.

Peugeot 208GTI

פורסם

שלום, אני גם בעל פולו GTI שנת 2000, דבר איתי בפרטי.

והכי חשוב, תתחדש.

אם אתה לא תופס אותי כאן זה המסנגר שלי [email protected] תתחבר , ד"א קוראים לי חן, נעים מאוד :)

2. תלוי מתי זה קורה, אם זה קורה לך אחרי שהרכב עמד כול הלילה ובבוקר הנעת ולחצת בN אז זה בסדר, כי בלילה יש

טל והכול נהיה מים (לרוב שאתה בא לרכב שלך אחרי לילה הוא רטוב וגם בתוך האגזוז נוצר מים) ולכן

כשאתה מביא גז המים יוצאים.

3. ראיתי את הרכב הזה למכירה והוא בלי הBBS המקוריים נכון? חבל!!

בכול מקרה גם בקשר לגאנטים וגם בקשר לפנסים (4) אני גם צריך אז דבר איתי נחפש ביחד מישהו מומלץ.

6. הקלאץ אצלי גם קשה, החלפתי כבל קלאץ והיה יותר טוב אבל אני צריך להרגיש את הקלאץ שלך בשביל להגיד לך אם זה בסדר או לא

ברכב הזה. רך כמו חמאה זה לא יהיה.

7. חוש טכני יש? אם כן (ואני מקווה שכן כי עם החוש הזה אפשר לעשות הרבה דברים טובים) אז פשוט תפרק לבד את הריפוד

של הדלתות (אם אתה לא יודע איך אני אסביר לך) ותראה מה הולך שם, וכן צריך להפעיל כוח גם כשזה לא נראה/לא רוצים.

10. מתי הוא עשה טיימנג? אם אתה לא יודע גש למוסך המרכזי שיראו מה רשום במחשב (בתקווה שעשו טיימינג בבמוסך המרכזי)

Skoda Fabia 1.2TSI Sport

פורסם

העבודה איכותית? לא חוזרת לאחר מספר חודשים/שנים(שנתיים?)

ברכב של המשפחה-אימפרזה 2002 עשו ליטוש וזה חזר אחרי שנה,שנה וחצי.

עבודה איכותית זה לא חוזר מהר לא? נכון שאתה מוריד בעצם שכבה אבל עדין..

Skoda Fabia 1.2TSI Sport

פורסם

והכי חשוב, תתחדש.

אם אתה לא תופס אותי כאן זה המסנגר שלי [email protected] תתחבר , ד"א קוראים לי חן, נעים מאוד :)

2. תלוי מתי זה קורה, אם זה קורה לך אחרי שהרכב עמד כול הלילה ובבוקר הנעת ולחצת בN אז זה בסדר, כי בלילה יש

טל והכול נהיה מים (לרוב שאתה בא לרכב שלך אחרי לילה הוא רטוב וגם בתוך האגזוז נוצר מים) ולכן

לא רק אחרי שהרכב עמד כל הלילה, גם סתם באמצע היום...

בכול מקרה גם בקשר לגאנטים וגם בקשר לפנסים (4) אני גם צריך אז דבר איתי נחפש ביחד מישהו מומלץ.

דווקא לא, הוא בא עם BBS מקורי, רק שהם נראים על הפנים, אז אני רוצה לעשות צביעה, כמו שיש לי בתמונה הקטנה עכשיו.... זה עשו לי בפוטושופ.

6. הקלאץ אצלי גם קשה, החלפתי כבל קלאץ והיה יותר טוב אבל אני צריך להרגיש את הקלאץ שלך בשביל להגיד לך אם זה בסדר או לא

זהו, זה שמכר לי, אמר שהקלאץ' קשה באוטו הזה.... אבל לא זה מה שמפריע לי, הוא ארוך נורא, יש לו התחלה לא שימושית, והנקודה הקריטי שלו ממש בסוף, אני מרגיש לפעמים שאני נוגע עם האצבעות בפנסי הערפל.

7. חוש טכני יש? אם כן (ואני מקווה שכן כי עם החוש הזה אפשר לעשות הרבה דברים טובים) אז פשוט תפרק לבד את הריפוד

של הדלתות (אם אתה לא יודע איך אני אסביר לך) ותראה מה הולך שם, וכן צריך להפעיל כוח גם כשזה לא נראה/לא רוצים.

חוש טכני יש, אבל אני אחד הפחדנים, אני שומע קליק אחד קטן, ובא לי לבכות.

רפי,

מצטרף לשאלה של חן, כמה אבנר לוקח על הליטוש? כמה זמן מחזיק הליטוש הזה?

לגבי כל הבעיות, אני באמת אקפוץ לרון, נשמע לי כמו אחלה מקום..

לגבי האגזוז, כבר יש לי אחד כזה, של סברינג, שנקנה בג'ידאב בחולון, בגלל זה אני שואל לגבי החוקיות... ורעש לא חזק מדיי? בשביל מי? אני לא יודע עד כמה חזק הוא...

לגבי ההגבהה של הרכב, צריך בולמים חדשים, לא? או שפשוט להחליף חזרה לקפיצים המקוריים?

כי הוא שם לי קפיצי הנמכה של אייבך, וכל השאר נשאר מקורי, שמעתי שזה בעייתי לעשות ככה...

אגב,

תודה רבה לכולם!

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם
שלום,

אני חדש בפורום, וגם התחדשתי עכשיו בפולו GTI שנת 2000.

מאחר וזה אוטו ראשון שלי, ואני מבין בזה כמו בפיזיקה גרעינית, יש לי כמה שאלות טכניות על הרכב, שאלות של "צעירים".

1. הרכב הגיע עם קפיצים מונמכים של אייבך. עכשיו כשהאוטו מלא, כל קפיצה בינונית, אני שומע צליל מזעזע כזה של "קחחח" נורא כואב ללב. אני משער שזה הצמיגים מאחורה נוגעים בכנף, כי גם יש עליהם פס כזה של חריטה.

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? ואיך לפתור אותה?

בודקים מה מצב הבולמים והקפיצים , ובמקרה הגרוע - מגביהים חזרה.

או שפשוט נוסעים בצורה סולידית ברכב עם 2 אנשים וזהו.

2. שמתי לב כמה פעמים, אחרי שהנעתי, שנותנים קיק בניוטרל, ועוזבים את הגז, האגזוז מתיז מים... זה תיקני? שאלתי מישהו, הוא אמר שזה בסדר כשמניעים אחרי שהאוטו עמד זמן מה.

סברות אחרות?

נורמלי, זאת לחות שמצטברת בצנרת.

3. אני מעוניין לצבוע את הג'אנטים שלי.. הם נראים כרגע כאילו מרחו אותם בחומצה גופרתית, יש קילופים, ולכלוכים שלא יורדים.

אמרתי שאם כבר לצבוע, אז לצבוע אותם בשחור, ופס כסוף מסביב.

איפה אפשר לעשות את זה באיזור המרכז? איכותי וזול?

4. איפה אפשר לעשות פוליש טוב לפנסים הקדמיים? הם פשוט דהו עם השני, ויש גוון צהבהב.. שמעתי שעושים פוליש כזה.. מישהו מכיר מקום שעושים את זה באיזור המרכז?

בצע חיפוש בפורום כדי לראות דוגמאות לעבודת הליטוש של הבחור שרפי לין המליץ עליו. התוצאות מצויינות.

5. ראיתי שיש לי נזילה קלה של שמן מהגיר, אמנם אין טפטופים על הרצפה, אבל כל האיזור שם בשמן.. אני גם מרגיש שהגיר נכנס לי קשה, יש קשר בין ה2? איפה בודקים שמן גיר?

רק בעל מקצוע יוכל לומר אם זאת נזילה, או הזעה נורמלית. בתור בעל פולו בעבר אני מהמר שייתכן שמדובר בנזילה מינורית ממחזיר שמן.

6. גם הקלאץ' שלי קשה, אמרו שצריך פשוט למתוח אותו, ויהיה סבבה.. איפה אפשר לעשות אתזה פרט למוסך מורשה? כי הם גנבים.

שוב, בדוק במוסך. יתכן וקשה זה מצב נורמלי ורק צריך להתרגל.

7. הפלסטיקה של הדלתות קצת מתפרקת, אני מרגיש שהבפנים של הדלת לא מחזיק טוב. כסוגרים את הדלת מרגישים את הפלסטיק זז קצת.. וזה נותן הרגשה לא טוב, של אי שלמות כזאת...

איפה אפשר לסדר את זה???

בטח מתקינים חאפרים פירקו את הדיפונים ושברו קליפסים, טפל בזה במוסך.

8. מישהו יודע במקרה, איפה נמצא הפילטר דלק ברכב הזה?

מעל הציר האחורי, חייבים ליפט כדי להגיע אליו.

9. שאלה שחרשו אותה 200 פעמים בפורומים, ואחרי מליון חיפושים, אני עדיין לא סגור על זה מאחר ויש מלא תשובות.

דוד זרימה חופשית של סברינג, חוקי או לא? יכולים להוריד על זה מהכביש? טסט? אישורים למיניהם, תופסים?

ההצעה שלי: קודם תסדר את הליקויים ברכב, אחר כך תקפוץ למקדמי דאווין למיניהם

10. כל כמה זמן עושים טיפול טיימינג ברכב?

אני ממליץ לבצע כל 10K או פעם בשנה, מה שבא קודם. אני חושב שמרווח הטיפולים המוגדר הוא 15K.

11. לפעמים נדלקת אצלי נורית ABS, ולפעמים לא. מה יכולה להיות הבעיה?

בעיה מוכרת וידועה - ברוב המקרים מדובר בחיישני ABS מלוכלכים בגלגלים , או חיישן אחד לא תקין ,

צריך לטפל במוסך שיש לו סקאנר שמתאים לVAG ,ובכל מקרה מנסיון אני ממליץ לפרק 4 גלגלים ולנקות את החיישנים.

תודה רבה מראש, לכל העוזרים,

התשובות בגוף השאלות

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה אייל,

לגבי הטיימינג,

כמה בערך עולה טיפול טיימינג?

אגב, עוד שאלה,

נוזל הקירור, חייב להיות G12, או שכל נוזל קירור אחר עם האנטיפריז גם תופס.

אם לא, למה?

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

והכי חשוב, תתחדש.

אם אתה לא תופס אותי כאן זה המסנגר שלי [email protected] תתחבר , ד"א קוראים לי חן, נעים מאוד :smile:

לא רק אחרי שהרכב עמד כל הלילה, גם סתם באמצע היום...

דווקא לא, הוא בא עם BBS מקורי, רק שהם נראים על הפנים, אז אני רוצה לעשות צביעה, כמו שיש לי בתמונה הקטנה עכשיו.... זה עשו לי בפוטושופ.

זהו, זה שמכר לי, אמר שהקלאץ' קשה באוטו הזה.... אבל לא זה מה שמפריע לי, הוא ארוך נורא, יש לו התחלה לא שימושית, והנקודה הקריטי שלו ממש בסוף, אני מרגיש לפעמים שאני נוגע עם האצבעות בפנסי הערפל.

חוש טכני יש, אבל אני אחד הפחדנים, אני שומע קליק אחד קטן, ובא לי לבכות.

3. לגבי הגאנטים גם אצלי הם ככה, אני גם מחפש בעל מקצוע שממליצים עליו אבל זו עבודה לא פשוטה, ליטוש,צביעה והכול יוצא סיפור של 1000, 1000+, 4 גאנטים כמובן.

ובזמן העבודה שזה כמה ימים טובים במקרה הטוב הרכב יהיה ללא גלגלים, אז או שצריך לאחסן את הרכב איפהשהו או להשכיר 4 גלגלים שזה גם כסף.

אני הרבה זמן חושב על זה ולא יודע מה לעשות :\

6. כן הקלאץ ארוך, הנקודה ממש בסוף, היה פולו GTI שבדקתי שהנקודה הייתה ממש ממש בסוף ובפולו GTI שאני קניתי היא טיפה לפני, מתרגלים.

7. כן גם אני פחדתי אבל אין מה לפחד...עם הריפודי דלתות זה קצת מפחיד כי אתה פותח שלוש ברגים ואז זה הכול בכוח בגלל הקליפסים

הגדולים שיש שם.

Skoda Fabia 1.2TSI Sport

פורסם

וואלה??? הייתי בטוח זה הרבה יותר פשוט מזה.. שעתיים עבודה גג...

איפה הוא עובד הבחור שהמליצו לך?

אני כבר התחלתי להתרגל, אבל עדיין לפעמים כשמכניסים ריוורס, יש צליל חריקה קל של הגיר.. לא רציני, אבל עדיין... לא ממש עוזר כמה רחוק תלחץ עליו..

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

פורסם

לא זוכר, אני אברר שוב...נעשה ביחד מקווה למחיר מופחת.

בקשר לרוורס, תעצור את הרכב, שים N תחכה כמה שניות ואז תשים R.

בעיקרון אם אתה מעביר ישר/מחכה שנייה הגלגלי שיניים עדין מסתובבים וזה גורם לחריקה, 3 שניות זה מספיק.

אם הזמן תתרגל ולא תשים לב כמה זה אתה מחכה לR , אל תעביר ממש מהר כי יהיו לך חריקות.

Skoda Fabia 1.2TSI Sport

פורסם

תודה....

לגבי טיימינג.. עשית כבר?

ידוע לך כמה עולה?

ולגבי נוזל הקירור, חייב את הG12?

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

• תוכן חדש...