Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יאריס 2005-2006

אוקי, מעניין.

השאלה אם היא באמת תרגיש לי (מבחינת כוח ומהירות) כמו הקורולה שברשותי, והאם אפשר באמת למצוא יאריס במצב טוב וקילומטראז' נורמלי. (15,000 לשנה)

פורסם

אני בסה"כ מבקש מכונית שתשתווה לקורולה מבחינת ביצועים, ושתרגיש כמו הקורולה.

אני לא צריך תא מטען גדול, או מכונית משפחתית כלשהי, אך בהחלט מחפש מכונית שאפשר להכניס בה 5 אנשים במידת הצורך.

בעוד כ-חצי שנה, מזדה 2, מודל 2008, אמורה לרדת ב 15% עקב הכנסת מודל חדש לשוק?

פורסם
אני בסה"כ מבקש מכונית שתשתווה לקורולה מבחינת ביצועים, ושתרגיש כמו הקורולה. תקנה קורולה יותר חדשה

אני לא צריך תא מטען גדול, או מכונית משפחתית כלשהי, אך בהחלט מחפש מכונית שאפשר להכניס בה 5 אנשים במידת הצורך.

בעוד כ-חצי שנה, מזדה 2, מודל 2008, אמורה לרדת ב 15% עקב הכנסת מודל חדש לשוק?

באמת, אין לך דרך אחרת להרגיש כמו בקורולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
באמת, אין לך דרך אחרת להרגיש כמו בקורולה.

ועכשיו ברצינות.

אני לא מחפש משפחתית גדולה, מפני שאני לא יכול לממן אחזקה של אחת כזו.

אבל אני כן רוצה להרגיש כמו קורולה מבחינת הנסיעה.

האוטו היחיד שנהגתי עליו מעולם הוא הקורולה המדוברת, ואיתה מאד נוח לי ומעולם לא הרגשתי שהיא מתאמצת מדי או לא סוחבת.

זה מה שאני מבקש לקבל במכונית הבאה.

וזה מה שאני שואל- היאריס תספיק את הסחורה?

פורסם

אני לא צחקתי - זאת אפשרות עבורך לקנות קורולה 2002 (ב2003-2004 אל תיגע כי אתה יכול ליפול על הסיפור הזה ).

אחזקה של קורולה לא יקרה- ביטוחים ממש לא יקרים, צריכת דלק יותר טובה מרוב המשפחתיות האחרות.

קורולה יקרה לקניה (תאותה המידה כמו יאריס), אבל אם תמצא שמורה לא תצטרך לבלות במוסכים.

ולא, אתה לא תרגיש ביאריס כמו בקורולה. ביאריס יש הרגשה שאתה קטן, כמו בתוך מין צעצוע (אבל אמין,חיסכוני ואיכותי).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני לא צחקתי - זאת אפשרות עבורך לקנות קורולה 2002 (ב2003-2004 אל תיגע כי אתה יכול ליפול על הסיפור הזה ).

אחזקה של קורולה לא יקרה- ביטוחים ממש לא יקרים, צריכת דלק יותר טובה מרוב המשפחתיות האחרות.

קורולה יקרה לקניה (תאותה המידה כמו יאריס), אבל אם תמצא שמורה לא תצטרך לבלות במוסכים.

ולא, אתה לא תרגיש ביאריס כמו בקורולה. ביאריס יש הרגשה שאתה קטן, כמו בתוך מין צעצוע (אבל אמין,חיסכוני ואיכותי).

אוקי, אם כך אני באמת בבעיה.

משפחתית אני לא אקנה, אין טעם. אני לא צריך בגאז' גדול או את כל הגודל.

אני בסה"כ מחפש ביצועים שלא נופלים מהקורולה, וצריכת דלק דומה(או טובה יותר).

אם מזדה 2 (בעוד חצי שנה) יד שניה לא הייתה יקרה מדי, הייתי אומר שזו הבחירה המושלמת.

פונטו, פולו, יאריס(?) יהיו חלשות מדי.

האם אין שום מכונית מיני שתעמוד בדרישות?

פורסם

האוטו היחיד שנהגתי עליו מעולם הוא הקורולה המדוברת, ואיתה מאד נוח לי ומעולם לא הרגשתי שהיא מתאמצת מדי או לא סוחבת.

אולי כדאי שתנהג קצת גם על רכבים אחרים ותראה שהקורולה היא לא מציאה גדולה כמו שאולי אתה חושב.

אני לא מבין למה החלטת שהפולו, הפונטו והיאריס יהיו חלשות מדי. אף אחת מהן לא תעקור לך את העיניים בתאוצה מהמקום, אבל גם הקורולה לא תצליח לגרד אותם. כל עוד אתה נוסע לבד בשיוט בין-עירוני במהירות סבירה, כולן יספקו את הסחורה בלי שום בעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אולי כדאי שתנהג קצת גם על רכבים אחרים ותראה שהקורולה היא לא מציאה גדולה כמו שאולי אתה חושב.

אני לא מבין למה החלטת שהפולו, הפונטו והיאריס יהיו חלשות מדי. אף אחת מהן לא תעקור לך את העיניים בתאוצה מהמקום, אבל גם הקורולה לא תצליח לגרד אותם. כל עוד אתה נוסע לבד בשיוט בין-עירוני במהירות סבירה, כולן יספקו את הסחורה בלי שום בעיה.

כבר הדגשתי- לא נהגתי באף רכב חוץ מהטויוטה, ואני לא מצפה שהרכב שאקנה ידהר כמו מכונית ספורטיבית עם מנוע מטורף.

אני כן מחפש רכב שיהיה ברמה של הטויוטה מבחינת מהירות \ זריזות.

מבין השורות כאן, הבנתי שהפולו והיאריס חלשות יחסית לטויוטה.

אתה אומר בפירוש שלא ארגיש הבדל מבחינת מהירות\זריזות?

פורסם

לא יודע אם תרגיש הבדל מבחינת תאוצה או לא.

שוב, כמו שכבר ניסו לענות לך קודם. אתה מתמקד בשטויות במקום להתמקד בעיקר.

הרכב היחידי שיתן לך תאוצה של טיוטה קורולה 93 הוא טיוטה קורולה 93. נניח וכל אחת מהאופציות האחרות שציינת יהיו איטיות מעט יותר, אז מה? כך או כך אתה אומר שמרבית הנסיעות שלך עירוניות ובמילא אתה לא מנצל את הפוטנציאל התיאורטי של מנוע ה1600 "האימתני" של הקורולה שלך.

כל אחת מהאופציות שציינת, וגם אופציות חלשות בהרבה כמו יאריס 1000 סמ"ק או סמארט פיור, יעשו יופי של עבודה בעיר ואתה לא תרגיש מקופח במירוץ אחרי הרמזור האדום הבא.

פורסם
לא יודע אם תרגיש הבדל מבחינת תאוצה או לא.

שוב, כמו שכבר ניסו לענות לך קודם. אתה מתמקד בשטויות במקום להתמקד בעיקר.

הרכב היחידי שיתן לך תאוצה של טיוטה קורולה 93 הוא טיוטה קורולה 93. נניח וכל אחת מהאופציות האחרות שציינת יהיו איטיות מעט יותר, אז מה? כך או כך אתה אומר שמרבית הנסיעות שלך עירוניות ובמילא אתה לא מנצל את הפוטנציאל התיאורטי של מנוע ה1600 "האימתני" של הקורולה שלך.

כל אחת מהאופציות שציינת, וגם אופציות חלשות בהרבה כמו יאריס 1000 סמ"ק או סמארט פיור, יעשו יופי של עבודה בעיר ואתה לא תרגיש מקופח במירוץ אחרי הרמזור האדום הבא.

אז אולי העלית כאן נקודה שאני, בתור בנאדם חסר ניסיון, לא ידעתי.

אני באמת חשבתי שאפשר למצוא מכונית שתרגיש לי אותו דבר, ועכשיו באמת חידשת לי.

מבחינת צריכת הדלק- אם רוב הנסיעות שלי יהיו בתוך העיר, יהיה הבדל משמעותי בין יאריס לבין גולף ידנית 1.6 לדוגמא?

פורסם

תעיף מבט בשרשור הזה, תקבל מושג כללי לגבי תצרוכת הדלק של הרכבים הנ"ל. אתה לא חייב לעבור על כל העמודים בשרשור, יש אפשרות לחפש בתוך השרשור. במבט חטוף ראיתי שם כמה תגובות על גולף ועל יאריס.

כמובן שיש לקחת את הנתונים שיש שם בערבון מוגבל. קרא את ההודעה הזאת כדי להבין מדוע.

אבל יודע מה - אל תאמין לי.

קח סיבוב על סופר-מיני מודרנית ואולי תופתע לטובה מהתאוצה וה"סחיבה".

פורסם
תעיף מבט בשרשור הזה, תקבל מושג כללי לגבי תצרוכת הדלק של הרכבים הנ"ל. אתה לא חייב לעבור על כל העמודים בשרשור, יש אפשרות לחפש בתוך השרשור. במבט חטוף ראיתי שם כמה תגובות על גולף ועל יאריס.

כמובן שיש לקחת את הנתונים שיש שם בערבון מוגבל. קרא את ההודעה הזאת כדי להבין מדוע.

אבל יודע מה - אל תאמין לי.

קח סיבוב על סופר-מיני מודרנית ואולי תופתע לטובה מהתאוצה וה"סחיבה".

תודה רבה על המידע!

אני מאמין לך, אחרת לא הייתי פונה לעזרתך.

לאחמ"שית שלי יש פונטו ספייס 2003, אבל לא נעים לי לבקש לנהוג עליה.

אם אבקש ממנה ללחוץ קצת על הדוושה בזמן שאנחנו נוסעים, זה ייתן לי אינדיקציה ?

פורסם

נכנסתי לשירשור אליו הפנית אותי וראיתי שם בעלים של גולף SDI שטוען שהמכונית שלו עושה 17 ק"מ לליטר.

ובכן, כמה שאלות בנוגע לגולף עם מנוע דיזל:

1. האם יש גולף ידנית בעלת מנוע דיזל בשנתון 2004 ?

2. אם כן, מחירה יקר בהרבה מאותה גולף בעלת מנוע בנזין?

3. האם נכונה השמועה שגולף יקרה במוסך? (יחסית ליאריס?)

פורסם

מנועי SDI של פולקסוואגן הם חלשים (במיוחד למי שמחפש כוח).

היתה לי פולו SDI עם 64 כ"ס -חיסכונית ביותר 1:18 במשך 5 שנים ללא שינוי.

אם אתה פוזל למנועי דיזל תחפש גולף TDI . זה כבר סיפור אחר.

הבעיה ברכבים עם מנועי דיזל זה למצוא שמור שלא נסעה המון ק"מ.

אם אתה לא נוסע הרבה (25- 30 אלף ק"מ בשנה ) -אין לך סיבה לקנות דיזל כי הטיפולים יותר יקרים וירידת ערך יותר גבוהה (במיוחד לרכבים עם קילומטראז' גדול).

רק מי שנוסע הרבה מכסה את ההוצאות האלה ע"י צריכת סולר הרבה יותר טובה.

פורסם
מנועי SDI של פולקסוואגן הם חלשים (במיוחד למי שמחפש כוח).

היתה לי פולו SDI עם 64 כ"ס -חיסכונית ביותר 1:18 במשך 5 שנים ללא שינוי.

אם אתה פוזל למנועי דיזל תחפש גולף TDI . זה כבר סיפור אחר.

הבעיה ברכבים עם מנועי דיזל זה למצוא שמור שלא נסעה המון ק"מ.

אם אתה לא נוסע הרבה (25- 30 אלף ק"מ בשנה ) -אין לך סיבה לקנות דיזל כי הטיפולים יותר יקרים וירידת ערך יותר גבוהה (במיוחד לרכבים עם קילומטראז' גדול).

רק מי שנוסע הרבה מכסה את ההוצאות האלה ע"י צריכת סולר הרבה יותר טובה.

אם כך, באמת אין טעם להסתכל על דיזל.

אני מתכנן לנסוע כפי שתארתי - משהו כמו 10 ק"מ ביום, ולפעמים נסיעות מחוץ לעיר.

עכשיו רק נותרה השאלה- אחזקת גולף מבחינת מוסך יקרה בהרבה מיאריס?

• תוכן חדש...