Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרוש אבחון יותר מעמיק לבעייה בעזרת בדיקת סורק תקלות בזמן נסיעה.

הסורק שאתם מדברים עליו זה ה EXAMINER של פיאט ? רק להוציא אותו מהמוסך ולחבר אותו ולבדוק תוך כדי נסיעה?

ניסן חזזי - אני מצפון הארץ איזור חיפה ,קריות,עמקים יהיה טוב :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יתכן כי קיימת דליפה מאטמי הסעפת יניקה או שחיישן החמצן נפגע ממגע עם נוזל קירור במהלך תיקון הראש מנוע.

דרוש אבחון יותר מעמיק לבעייה בעזרת בדיקת סורק תקלות בזמן נסיעה.

דליפה כזו תבוא לידי ביטוי גם בירידת הצריכה לפי מחשב הדרך של הרכב ?

למחשב עצמו יש סטייה של 1-1.5 מהצריכה האמיתית לדוגמא כשהוא היה מראה לי( פעם ) צריכה של 1:15.3

הייתי בפועל עושה 1:14

כעת הוא מראה לי 1:13 ואני עושה 1:11.5

תודה מראש

שחר

פורסם

שחר,

אתה בטוח שאתה משווה לאותה נסיעה באותה תקופה? נסיעה עם מזגן בתנאים סמי-עירוניים יכולה בקלות להביא את הפונטו לצריכת דלק כפי שאתה מתאר. אצלי בספייס הידנית (8V) הצריכה ללא מזגן היא 1:13.5 עם נסיעות דיי קבועות מאזור אלוף שדה לאזור יהוד. עם מזגן אפשר בקלות לרדת בכ-2 ק"מ לליטר...

פורסם

האם מי שעשה לך ראש בפונטו 16V הוא מוסך שרות של פיאט?

אם לא, כדאי לבדוק כיוון טיימינג מכיוון שברכב זה יש נעילות מיוחדות לטיימינג.

אם נעשה ראש ללא הנעילות יש סיכוי שפיספסו שן או שתיים מה שיכול לגרום לאכילת דלק ולקצת שינויים בסחיבה.

אני חושד מאוד בטיימינג יש נטייה למכונאים שלא עובדים לפי הספר (ואני מכונאי אני רואה דברים כאלו) לפספס בכיוונים שם.

פורסם

אמרת בעבר "היום בבוקר הכנסתי את הבובה לטיפול 60K

פיאט פונטו דיינאמיק 2005

במוסך המורשה הגדול ביותר "והנחשב" ביותר באיזור חיפה והצפון

כחלק מהטיפול עשו לי טיימינג

לאחר סיום הטיפול ניסה המוסכניק להניע והרכב לא הניע

בדק, ניסה שוב, ושוב לא הניע

פתח, פירק את הטיימינג, הרכיב מחדש, שוב ניסה ,לא הניע

המסקנה של מנהל העבודה מהעניין הוא שעקב הרכבה כניראה לא מספיק מדויקת

של הרצועה ועקב ההנעה הכושלת, התעקם לי שסתום במנוע,פשוט טעות אנוש שקורה אחת ל..."

לפי הסיפור שלך אפילו שהם מוסך מורשה הנחשב ביותר בצפון קרתה להם טעות הם לא עבדו לפי הספר שזה הסרת טיימינג עם נעילות מה שגרם לפגיעה בראש מנוע אצליך.

מה ימנע מהם לטעות שוב? למה הביטחון הזה שלא טעט שוב?

פיספוס של שן או שתיים לא תורגש אצליך כמעט בנסיעה רק אם אתה באמת חי ונושם את האוטו (כמו במקרה שלך) אבל אתה כן תרגיש את זה בוודאות בצריכת הדלק.

פורסם

אם מדובר בגלגלת של גל זיזים אחת המניעה 16 שסתומים, פספוס של הרכבת רצועה התזמון אפילו בשן אחת תורגש ועוד איך ומיד!

אך אם מדובר בזוג גלי זיזים, פספוס של שן בגל זיזים בודד יכול לגרום לתופעות פחות מורגשות שיבואו לידי ביטוי בהרעת תצרוכת דלק בין היתר.

פורסם

זכריה - אין לי דרך לדעת אם טעו שוב הלא כך?

דניאל -בפונטו ELX 80 16V יש גל זיזים עילי כפול

ונניח שזה זה דניאל?

יש טעם לפרק מחדש ?

פורסם

רק המחשבה על מישהו מהמוסך הזה נוגע לי באוטו שוב מעוררת בי חלחלה דניאל

במיוחד בטיימינג אחרי ש"חיללו" לי את הרכב , כי אם אדרוש זה יהיה אצלם ועל חשבונם כמובן

פורסם

כנראה שמי שעשה לך את הראש מנוע לא עשה כיוון שסתומים(במכון לשיפוץ ראשי מנוע יש מכונה שדואגת לקיצור השסתום לאחר הכנת תושבת חדשה,)

או מי שחיבר לך את הראש לא עשה לך כיוון שסתומים טוב,זה גורם לצריכת מוכפלת של דלק,

גם אני סבלתי מזה עד לא מזמן.....

פורסם

יש אצלי מרימים הידראוליים ככה שלפי מה שהבנתי אין שם כ"כ מקום לטעויות

בכיוון השסתומים ולכן זו לא הבעייה.

אני צריך להיות בטוח שהבעייה היא אכן מה שדניאל חושב שיש פיספוס של שן

בכיוון הטיימינג ולכן יש צריכה מוגברת לפני שאני מפרק את הרצועה שוב.

פורסם

רוב המנועים היום מצוידים בחיישנים שמודדים את מיקום ואת מהירות גל הארכובה וכן את מהירות ואת מיקום גל הזיזים. אם אתה מתחבר לאות המוצא של החיישנים עם סקופ אתה יכול לראות יפה באם הטיימינג לא נכון ביניהם.

זו דוגמא לטיימינג לא נכון, אתה רואה שהסיגנל של חיישן הקאמשאפט (כחול) לא מגיע בזמן שיש הפסקה בסיגנל מחיישן הקרנק (אדום).

attachment.php?attachmentid=122703&d=1217839136

זו דוגמא לטיימינג נכון. הסיגנל של חיישן הקאמשאפט (אדום) מגיע בזמן שיש הפסקה בסיגנל מחיישן הקרנק (כחול).

attachment.php?attachmentid=122704&d=1217839136

התמונות נלקחו מהסקופ בזמן שאבחנתי מנוע שנעשה בו כיוון טיימינג שגוי. הבדיקה לוקחת כרבע שעה ולא מצריכה פירוק כלשהו של מכלולים.

engine_not_working_good3.gif

correct timing.gif

• תוכן חדש...