Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוליש אם מכונה אצל בעל מקצוע בלבד, ידנית לא תצליך לעשות אם זה כלום.. וגם לא בטוח שפוליש אם מכונה יהיה מאוד אפקטיבי פה(תלוי בעד כמה השריטות עמוקות..)...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

לי זה נראה כמו שריטות מסכין יפנית, אך לא עמוקות במיוחד (לפי התמנות לפחות)

לי יש שריטות דומות לזה בכמה מקומות, השתמשתי עליהן ב"מעלים שריטות" של טורטל וואקס, עם הצלחה חלקית בלבד. טשטש (מילא) אותן מעט, אך אם מתקרבים עדיין ניתן לראות אותן. אם זה שריטות לא עמוקות, אז אני מאמין שהחומר הזה יכול לעזור לך.

לכיוון פוליש כבר לא הלכתי, העדפתי לא לעשות את זה על הצבע המטאלי שלי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
לי זה נראה כמו שריטות מסכין יפנית, אך לא עמוקות במיוחד (לפי התמנות לפחות)

לי יש שריטות דומות לזה בכמה מקומות, השתמשתי עליהן ב"מעלים שריטות" של טורטל וואקס, עם הצלחה חלקית בלבד. טשטש (מילא) אותן מעט, אך אם מתקרבים עדיין ניתן לראות אותן. אם זה שריטות לא עמוקות, אז אני מאמין שהחומר הזה יכול לעזור לך.

לכיוון פוליש כבר לא הלכתי, העדפתי לא לעשות את זה על הצבע המטאלי שלי.

יואב

לא זה סתם נראה ככה,כי זה מהפאלפון וזה בלי הרבה צבעים.

ננסה פוליש נראה מה יהיה.

האם צריך לעשות על כל הרכב או רק על השריטות ?

פורסם

אלו בעקרון החומרים שציינתי. ואולי הם לא יורידו את השריטות אבל הם ינקו אותן מכל צבע אחר שהוא לא צבע הרכב ואז הן פחות יבלטו לעין. בכל מקרה, זאת רק המלצה ...בהצלחה:)

פורסם

ההמלצה שלי במקרה זה היא ללכת למקום שעושה פוליש ווקס קריסטל וכולי.

מחיר ממוצע הינו 350-400 ש"ח, כשעתיים עבודה והרכב נראה חדש (פנימי, חיצוני)

לעשות "ניסוי" על הרכב כשבחיים לא התעסקתה בנושא עם מקדחה או פוליש לבד לא תמיד יביא לתוצאות הרצויות.

*זויות לא נכונה עם המקדחה תשלך אותך לפחח מהר מאוד

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

dudieee1,

אוקיי.. תודה על העזרה אחי.. אני אנסה עם הטורטל ווקס נוזלי ואז עם הווקס המשחה..

מה ההבדל ביניהם ? אולי אפשר להשתמש רק באחד מהם ? למה בעצם צריך את שניהם ?

והייתי ממש מודה לך אם היית גם קצת מסביר לי איך להשתמש בזה.. צריך לשים קצת טורטל נוזלי על מגבת (משהו 100 אחוז כותנה? או שלא חובה?) ואז לעבור בעדינות על השריטות? ואז מה ? וכעיקרון, אם אני עובר רק במקום של השריטות וזה יעשה אותו יותר נקי ונוצץ, אז לא ייראו הבדלי צבע בין מקום זה למקומות אחרים בצבע הרכב?

תודה על העזרה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אמנם באיחור , אבל מקווה שזה עוד יעזור לך .

אין הבדל בין ווקס נוזלי לבין ווקס מוצק , בתנאי שאנחנו מדברים על אותו המוצר בשתי הגירסאות , למעט היחס בין ממסים לשאר החומרים (בהם אתה מעוניין) .

יותר קל לבצע ווקס נוזלי , אבל באמצעות ווקס מוצק קל יותר לטשטש פגמים בצבע (שריטות , אזורים מחומצנים וכו') .

להעלים שריטות שהגיעו עד לצבע היסוד כמעט ובלתי אפשרי , ובד"כ ככל שנרצה לטשטש שריטה עוד יותר ככה נאלץ לפגוע יותר בצבע והלכה שמסביב לה (הטשטוש מסתמך הן על שינוי הצורה בה האור נשבר בעקבות השריטה , והן על העברה מזערית של חומרי צבע ולכה לתוך השריטה מהאזורים הסובבים אותה) .

הרבה חומרים (מסירי שריטות , פולישים , ווקסים ועוד תערובות שלהם) יכולים לעזור בטשטוש השריטה , ההבדלים הם "בחריפות" החומר ובנוחות העבודה עימו .

במקרים חמורים כמו שאתם מציגים אותם , רצוי להתחיל במסיר שריטות ולעבוד נקודתית מאוד , לאחר מכן לבצע פוליש רחב יותר , ורק לבסוף ווקס (לכל המכונית , כן? אם כבר אז כבר) .

אם יש ידיים , אפשר לשלב צביעה נקודתית במכחול , שלייף סבון , פוליש ולבסוף ווקס .

ביננו? כמו שאמרתי מהתחלה , לא מדובר בדברים מסובכים , אבל הם קשים יותר ממה שנדמה .

אני תמיד ממליץ ללכת למקום מקצועי (אדם כמו קוסטה או מקום כמו קלין קאר) , הם יעשו עבורכם הכל , ומאז כל שתצטרכו זה מדי פעם לשמר את שכבת ההגנה במריחת ווקס .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...