Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיע הזמן - אלפא 156

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאני מחכה לרגע הזה- חוסך, אוגר, עובד כמו חמור (ובעיקר מצביע לחברה שלי כל כל אחת שעוברת ברחוב).

בתקופה הקרובה אתחיל לחפש 156, מנוע 2.0 ידנית מהשנים 98-99.

כרגע, השיקול היחידי שעוד איכשהו מטריד אותי הוא עלויות אחזקה. כיום יש לי 306 1.8, כשהאחזקה החודשית עולה בסביבות ה-1700 ש"ח, כאשר כל העלויות משוקללות בנתון זה - דלק עבור כ-1200 ק"מ בחודש (עם ממוצע צריכה של 1/10-11), ביטוח ותיקונים שונים.

כמובן שלא ניתן לקבל הערכה מדוייקת לעלויות האחזקה, אך אשמח לשמוע עלויות משוערות ( הערכתי האישית היא בסביבות 2500 ש"ח לחודש).

כרגע אני סטודנט, ומוכן להקציב כ-2500 ש"ח בחודש לטובת אחזקת הרכב.

בנוסף, פרט לעניין הטיימינג והפלאגים, לאילו עוד דברים חשוב לתת את הדעת? (מלבד הרשימה השגרתית)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

משולשים קדמיים - רוב הסיכויים שתצטרך להחליף, וזה לא זול בכלל (הערכה אופטימית תהיה כ-5K מינימום על כל הארבעה). כן תבדוק האם החליפו מד זרימת אוויר (MAF), חלק יקר מאד גם הוא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבנתי. בהנחה שמדובר ברכב שעבר את הטיפולים החשובים (או שהם יגולמו במחיר הרכב), מהו אופי ההחזקה הכללי של הרכב?

אני מניח שצריכת הדק לא תהיה גרועה משמעותית ממה שאני מתמודד איתו כיום, הנושא היחיד שעוד נותר לי לוודא הוא הביטוח (בן 24 חודש הבא).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הביטוח לא יהיה זה שיהרוג אותך.

הבלת"מים הרציניים יכולים להיות החיישנים למיניהם, ואת זה מאד קשה עד בלתי אפשרי לחזות. כמו כן קח בחשבון שזה לא הרכב בו תוכל להתפשר על סוגי שמן, פלאגים, פילטרים וכו', מה שמייקר את העלויות בצורה ניכרת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הכל שטויות,חיים רק פעם אחת,הנאה=כסף, יש לך חלום תגשים אותו-מתי יהיה לך קל יותר? שתהיה נשוי עם 2 ילדים ומשכנתא?

אוטו כיף עולה cash:wink:

פורסם

שלום לך

לפני שבועיים קניתי 156,ידנית, 2000 סמ"ק,מודל 98.

אמנם השקעתי סכום מכובד ביישור קו,דברים שידעתי עליהם לפי בדיקה מוקדמת-

אבל לתענוג שבנסיעה כמעט אין מחיר.

מצטרף לדעת קודמי-בדוק אצל איציק בבית דגן-מקצועי,אמין וישר.

אצלו תקבל תמונה מדוייקת מה מצב הרכב,וכן הצעת מחיר ליישור קו.

בהצלחה בחיפושים והרבה סבלנות.

אני חכיתי לרכב למעלה משנה!!!

אילן

סלע

פורסם

אני מחכה כבר 24 :wink:

רומן - גם היום הרכב שלי מטופל בחלקים מקוריים בלבד, וכל 10K כמו שעון.

אני מניח שבמקומות שאינם המרכזי יהיה קל יותר לבלוע את המחיר.

ורובי - זאת הגישה 8)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

קודם כל, אני מאחל לך בהצלחה!

כל הכבוד על הגישה ונראה לפי דבריך שהכל מחושב ומתוכנן. כשאני הייתי סטודנט מכרתי את ה-205GTI שהיתה לי בשנת הלימודים הראשונה בעיקר בגלל ההוצאות הבלתי מתוכננות שעלולות היו להגיע. כשההכנסה קבועה עד סוף הלימודים ואין הרבה מאיפה לגלח עוד כסף צריך מאוד להזהר עם הגשמת חלומות בזמן הלימודים.

קניתי קטנוע מגניב חדש מהניילונים ונהנתי מאוד שנה וחצי עם ראש שקט, כשראיתי את סוף הלימודים באופק חזרתי לרכב ספורטיבי כשהייתי בטוח שאני יכול וגם אז זה לא תמיד היה פשוט (והרווחתי לא רע בתור סטודנט).

אני מקווה שחישבת הכל, כי 2500 ש"ח בחודש על אוטו זה לא מעט כסף עבור תזרים המזומנים של סטודנט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אל תהיה ציני - רק אתמול אמרו בטופ גיר - "אתה לא יכול להיות MOTOR HEAD אמיתי אם לא הייתה לך אלפה".

אז אתה כבר שם ;)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

silver mr2 כתב:

יחסים פתוחים, אה....?

ששש! what she doesn't know won't kill me

קספר - כרגע אני עוסק בתחום ההנדסה, ככה שתזרים המזומנים אמור לשרוד מתקפה קטנה...

עכשיו רק חסרה הכלה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אמנם אין זו תגובה אינפורמטיבית, אבל בכל זאת: "התאהבתי" ב-156 בזמן צאתה.. החברים בחטיבת הביניים לא ממש הבינו על מה ההתלהבות - היה זה מבחן הדרכים שערך לה אברהם פורת ז"ל בגיליון החלומות של מגזין הרכב 'אוטו' (מס' 150) שגרם לי לחוש כך, במידה רבה בזכות איכות כתיבתו (אשר לא היה לה אח ורע בעולם המוטוריקה הישראלי של הימים ההם, לפחות). מין הסתם לא יכולתי לאמת או להפריך את טענותיו והערכותיו, אבל די היה ב"סמכותו" כדי לגרום לנער צעיר שגילה עניין רב מאד בעולם הרכב, להסכים לכל מילה ומשפט. התאהבות טקטית וטבעית מתוך רצון לצדד ב-underdog ולהיחשב מבין - כמה תמים... :-o

הייתי בוהה במשך שעות (ואיני מגזים) בתמונת הפנים שפורסמה בכתבה - קימורים יפהפיים ובשפע רב, הגה מעץ, מוט הילוכים בגימור עץ ובזווית ניכרת "מעל האופק", לוח מחוונים בעל רקע בהיר, מד מהירות ומד סל"ד שקועים בתוך "קונוס" המורים על השעה 6 בתור נקודת האפס ועוד...

אני מאחל לך בהצלחה עם הגשמת החלום! חיינו היו אומללים לולא קיומו של עולם החלומות ובמידה לא מבוטלת, הנחישות והנכונות להגשמתם (בהנחה שהם ריאליים) נובעת מתוך תקווה לימים מרגשים יותר.. :-) אם המכונה הזו אכן מסוגלת לרגש אותך, אשריך.

:idea:
פורסם

אני גם חושב שהיא יפיפיה אמיתית.

אבל היא דווקא אחת הדוגמאות הבולטות לתופעה ששמתי לב אליה - כאשר היא יצא היא הייתה נראים מהפנתת - ואז יצאה גרסה מתוחת פנים שהפכה את הגרסא הראשונית לנראית קצת לא משהו.

הגרסא האחרונה יצאה בכלל הפכה את הראשונית למשהו אנאכרוניסתי - עם פנסי חזית ואחוריים קטנים ומצחיקים.

איך זה קורה?

המכונית שהייתה נראית שהתגשמות אלוהית פתאום נראית מיושנת?

ומצד שני יש מכוניות בנות 30-40 שעדיין נראות מדהים ואולי אפילו "מושלם"?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הגרסא מתוחת הפנים (2002 בעולם, 2003 אצלנו) כלל לא שונה חיצונית מהדגם הראשון, אלא רק מבחינת עיצוב פנים, מנועים ואבזור. השינוי החיצוני היה רק במתיחה השניה והדגם המושלם, לדעתי, הוא בדיוק דגם הביניים.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...