Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

לפני כחודש קניתי פונטיאק גרנד פרי. האוטו הרגיש נוח יחסית לקומנדקרים היפניים, והיה לו אפקט קל של נדנוד אמריקאי נעים (שאני, אגב, מאד אוהב...), אבל היתה תחושה שהאוטו עדיין קשיח יחסית למצופה מהאופי ה'רכרוכי' של האמריקאיות.

מהבעלים הקודמים נודע לי שהוא החליף בזמנו ל-4 בולמי מונרו גז תחליפיים, וכששאלתי את יבואן מונרו בארץ, הוא אכן אישר שהם קשים יותר מהבולמים המקוריים שהם, לפי הגדרתו, "סמרטוטים". גם מוסכניק המתמחה ברכבים אמריקאיים עשה סיבוב קצר על האוטו וקבע מיידית שהוא קשה מדי. מכיוון שכך, ומכיוון שגם היה חשד שבולמי מונרו הקדמיים גמורים (המתלים נפתחו ב"בום" חופשי בירידה מבאמפרים), הוחלט לפי עצת המוסכניק להחליף את השניים הקדמיים בבולמים המקוריים של AC Delco (שהם חברת החלפים המקוריים של GM, למי שלא מכיר, ופונטיאק שייך ל-GM).

היום הוחלפו הבולמים אחר כבוד. כאשר השוויתי את המונרו מול המקוריים החדשים על השולחן, הסתבר ש:

1. המונרו היו רטובים, כנראה דולפים

2. הכיווץ של 2 סוגי הבולמים היה פחות-או-יותר זהה ברמת הקושי, אבל בפתיחה חזרה היה הבדל גדול מאד - בעוד שהמקוריים נפתחו לאט-לאט, המונרו נפתחו בבת-אחת ובלחץ מורגש.

הרכבנו את הבולמים החדשים ונסעתי לדרכי. די מהר התברר לי לאכזבתי הקשה, שלא זו בלבד שהאוטו לא נהיה 'רכיכה אמריקאית' כמו שרציתי, אלא שהוא הפך להיות הרבה יותר קשיח!! לא אגזים אם אכנה זאת 'בלימת זעזועים בסגנון חרקירי יפני'. שום נדנוד קל שבקלים, ואל יקפצו כל מתעבי האמריקאיות בצקצוקי לשון...כן, אני רוצה סלון על גלגלים וגם אשתי רוצה; את הנהיגה הספורטיבית אני פורק על רכב אחר.

אינני יודע מה לעשות כעת. כיצד ייתכן שעם הבולמים המקוריים הרכב התקשח? האם יש מצב שהורכב משהו בצורה לא נכונה במתלים? מה הולך פה?

המון תודה

גיתאי

"סוויץ' בראש" - מכונאות רכב לחובבים | www.switch-barosh.com

פורסם

אני חושב שבולמים מתפקדים כמו שצריך רק לאחר מס' ק"מ, מעיין תקופת "הרצה" .

תיסע איתם עוד קצת אולי זה יהיה רך יותר.

ואולי הוחלפו גם הקפיצים?

פורסם

תודה על התשובות עד כה.

רק הבולמים הוחלפו, השאר נשאר. האם יכול להיות מצב שהרכבת המתלים לא היתה נכונה? על פניו קשה לי להאמין, עזרתי בעצמי למכונאי בעבודה ואינני זוכר שפספסנו משהו.

בררתי לגבי תפקוד הבולמים, ולמיטב ידיעתי לא אמור להיות כל שינוי בהתנהגות הבולמים לאורך חייהם התקינים. אחרי הכל, גם רכב חדש שנקנה באולם התצוגה מגיע עם בולמים חדשים לגמרי ולא אמורה להיות קשיחות ראשונית כלשהי.

לגבי בולמים מבונוביל - המוזר הוא, שהבולמים שהרכבנו אצלי הם אכן המק"ט הנכון (בדקתי באינטרנט באתר של AC Delco), אינני יודע האם הבולמים של הבונוביל עונים לאותו מק"ט או שהם מק"ט אחר, ואז האם הם מתאימים למתלה של הגרנד פרי. האם כדאי לקחת בולמים מפירוק?

מוזר ביותר. אני מת לחזור לבולמים הנוזלים של מונרו, אבל ברור לי שזה לא פתרון...מה עושים?

שבת שלום

גיתאי

"סוויץ' בראש" - מכונאות רכב לחובבים | www.switch-barosh.com

• תוכן חדש...