Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את טועה, כי אם תחזור לגז לפני זה אתה עלול לכוון את הרכב למקום לא טוב. התיקון הוא צריך להיות קודם.

לא. אתה טועה. אבקש ממך לחדול להדריך מרגע זה ואילך.

השברכב בלי ABS אסור לך להגיע למצב של נעילת גלגלים,.

שוב, זה לא נכון.

נהג הדיוט שאיננו מתורגל עדיף שינעל גלגלים ויחזיק חזק. זו העיצה שנותנים בכל מסלול מירוצים/קורס נהיגה מתקדמת, כאשר מגיעים למצב של החלקה ללא שליטה. זו הדרך עם הסבירות הכי גבוהה לאבד מהירות כמה שיותר מהר ולסיים במינימום נזק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמוסבר בסרטון מייצג את כל הרעה החולה של "המקצוענים" בהדרכת נהיגה מתקדמת. הצגה שטחית של נושא מורכב וניסיון ללמד בהתכתבות מה שאפשר ללמוד רק בתרגול מבוקר. נהג לא מיומן שמאבד שליטה טוב יעשה אם יעמוד על הבלמים ולא ינסה לתקן עם ההגה. תיקון היגוי יתר דורש מיומנות ותיקון גרוע יוביל לנזק גרוע פי כמה מנעילת גלגלים. את זה מלמדים בכל בית ספר לנהיגה מתקדמת ומסבירים בכל מסלול מירוצים שאני אי פעם הייתי בו (והייתי בחמישה לפחות).

המקרה יוצא הדופן היחידי היה במשטח החלקה, שמדמה נהיגה על משטח עם קרוב לאפס אחיזה. אז הטכניקה שונה.

מה שמוסבר בסרטון שהבאת הוא חלקי, לא מדוייק והצגתו כך לציבור הרחב הינה חסרת אחריות.

לא הייתי מביא זאת כדוגמא למקצוענות בתחום הדרכת הנהיגה.

בנוסף, שומדבר בסרטון לא אמר שההיגוי הנגדי חשוב יותר ו/או בא לפני תיקון עם דוושת הגז. העובדה שמה שנחקק אצלך כחשוב ביותר הוא ההיגוי הנגדי מוכיח כמה שגוי פרסום הדרכות אינסטנט כאלו באינטרנט.

פורסם
תיקון היגוי יתר דורש מיומנות ותיקון גרוע יוביל לנזק גרוע פי כמה מנעילת גלגלים.

מה שמוסבר בסרטון שהבאת הוא חלקי, לא מדוייק והצגתו כך לציבור הרחב הינה חסרת אחריות.

בנוסף, שומדבר בסרטון לא אמר שההיגוי הנגדי חשוב יותר ו/או בא לפני תיקון עם דוושת הגז. העובדה שמה שנחקק אצלך כחשוב ביותר הוא ההיגוי הנגדי מוכיח כמה שגוי פרסום הדרכות אינסטנט כאלו באינטרנט.

אני מסכים עם מה שנאמר.

אני לא מבין איך אומרים שם שתיקון נגדי של ההגה הוא "פשוט וקל לנהג". נהג לא מיומן פשוט יסובב את ההגה יותר מדי ימינה ושמאלה ויגמור עם התחת נגד כיון התנועה.

את זה אפשר לראות יופי ב LFS - כשחברים לא מיומנים שלי נכנסים להיגוי יתר ומשתמשים רק בהגה לתיקון וללא דוושת הגז.

בד"כ, נהגים לא מיומנים פשוט יבלמו (ולא הכי חזק שהם יכולים) ורק יחריפו את היגוי היתר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם אני מבין נכון את הסיטואציה שהוא נכנס אליה, לא היה שם משהו דרמטי ולכן לא נדרשה תגובה דרמטית, הבחור נתן גז לקראת היציאה מהכיכר, נכון, טעות בכביש רטוב (וגם ביבש אם אתה לא מנוסה) אבל מספיק היה שלא להיכנס ללחץ, להחזיק את ההגה בשתי הידיים ולעזוב את הגז, הקידמיים היו מחדשים אחיזה, בלי דרמות ובלי בלימות.

נהג מנוסה היה מוסיף ברקס עדין תוך לקיחת חשבון כי יציאה מכיכר + אספלט רטוב בתחילת הקיץ + ברקס אפילו לא חזק במיוחד עלול להוציא אותו לריקוד עדין עם הזנב, ובכך היה נשאר נאמן כמה שיותר לקו שתכנן מלכתחילה.

בלי ABS + נעילה + כביש רטוב, עניין של מזל שלא סיים בתוך עמוד.

יש החושבים כי כל מצב חירום חייב להסתיים בבלימת חירום, אם אתה לא נהג מנוסה, ובכך למזער נזקים (תכנס בעמוד בעשר קמ"ש פחות), יש מקרים שאכן הבלימה יפה להם אך אילו מצבי קיצון בהם המרווח לתיקון אינו מן הנמצא, אז תבלום ותתפלל לטוב, ברוב המקרים קור רוח + ידע בסיסי ומעט תרגול קודם יספיק.

לכל אלא שממליצים לנהג ההדיוט, בואו לא נשכח שנהג מנוסה צריך לרכוש נסיון, נסיון שיקבל על הכביש, אם לכל דבר נמליץ את הפתרון הקל ביותר (שלא בהכרח הטוב ביותר) תוך שלילת מתן פתרון נכון ושליחה לקורס (שחשוב אך לא מספיק) המצב לא יהיה מרנין בכבישינו.

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם

לכל אלא שממליצים לנהג ההדיוט,

מה הכוונה במילה ההדיוט????

והבנתי תנושא הכי טוב בשבילי שאני יקח קורס נהיגה.

אבל כמה אמור לעלות בערך כל הקורס ואיך זה הולך כל העניין של הקורסים?

פורסם

הדיוט = פשוט.

ולגבי הפיתרון הקל ביותר, במקרה הזה הוא גם הנכון מכיון שפותח השירשור איבד שליטה ברכבו ולא ידע כיצד להחזיר אותה. גם בלימה חזקה שנועלת גלגלים במהירות שהוא היה בה לא היתה דרמטית. עובדה שלא קרה כלום.

שהרי אם היה יודע בדיוק כיצד להחזירה ולא היה נלחץ, לא היה פותח את השירשור הנ"ל, הלא כן?

הקורס הזה מאוד חשוב. מאוד מאוד חשוב. אם אתה יודע מה קורה לרכבך ולמה איבדת שליטה, אתה לא נלחץ ועושה מה שצריך לעשות על מנת להחזירה, בלי דרמות מיוחדות.

הבעיה היא שקורס אחד לא ממש מספיק. אלו דברים שצריך להתנסות ולתרגל. אפילו מקצי קארטינג עוזרים להבין את העברות המשקל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
הדיוט = פשוט.

ולגבי הפיתרון הקל ביותר, במקרה הזה הוא גם הנכון מכיון שפותח השירשור איבד שליטה ברכבו ולא ידע כיצד להחזיר אותה. גם בלימה חזקה שנועלת גלגלים במהירות שהוא היה בה לא היתה דרמטית. עובדה שלא קרה כלום.

שהרי אם היה יודע בדיוק כיצד להחזירה ולא היה נלחץ, לא היה פותח את השירשור הנ"ל, הלא כן?

הקורס הזה מאוד חשוב. מאוד מאוד חשוב. אם אתה יודע מה קורה לרכבך ולמה איבדת שליטה, אתה לא נלחץ ועושה מה שצריך לעשות על מנת להחזירה, בלי דרמות מיוחדות.

הבעיה היא שקורס אחד לא ממש מספיק. אלו דברים שצריך להתנסות ולתרגל. אפילו מקצי קארטינג עוזרים להבין את העברות המשקל.

בדיוק מה שאמרתי.

מה שניסיתי לחדד, שאיש יקר שכזה, שמעלה את המקרה שקרה לו ומצפה לתגובות, מלבד ההמלצה לקורס (שאני חוזר שהוא אכן חשוב) מצפה גם לשמוע דרכים נכונות לתגובה ולא מה שעשית עשית.

זה שנגמר איך שנגמר זה עניין של מזל/הסתברות/צירוף מקרים בלבד, במקום אספלט ריק ופנוי יכל להיות שם רכב חונה, עמוד תאורה או סתם הולך רגל שבא לחצות את הכביש.

נעילת גלגלים = חוסר שליטה על הרכב ושימת מבטחינו בבורא (יש היגידו שזה בסדר), במקרים שאין מה לעשות זה אכן הדבר הנכון, ברירת מחדל אם תרצו, אך במקרה הזה, שוב, לדעתי בלימת חירום אינה הייתה הפתרון הנכון.

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם
אם אני מבין נכון את הסיטואציה שהוא נכנס אליה, לא היה שם משהו דרמטי ולכן לא נדרשה תגובה דרמטית,

לכל אלא שממליצים לנהג ההדיוט, בואו לא נשכח שנהג מנוסה צריך לרכוש נסיון, נסיון שיקבל על הכביש

1. אין אפשרות באמת לדעת מה היה דרך התיאור באינטרנט.

2. ניסיון בנהיגה טכנית לא רוכשים מניסיון על הכביש. בלי לימוד של טכניקה נכונה ותרגול מבוקר רק מקבעים הרגלים לא נכונים.

פורסם

ניסיון בנהיגה טכנית לא רוכשים מניסיון על הכביש. בלי לימוד של טכניקה נכונה ותרגול מבוקר רק מקבעים הרגלים לא נכונים.

מוסיף ומחזק - הרבה פעמים הנהג יודע "מה צריך לעשות" אבל חוטא באחת מהדרכים הבאות:

1. עושה את הדברים נכון, רק בסדר הלא נכון.

2. עושה את הדברים נכון, בסדר הנכון, רק במינון לא נכון או תזמון שגוי בין הפעולות עצמן.

3. ממש לא עושה "מה שצריך לעשות", אבל בטוח שהוא כן עשה, בשל התגברות האינסטינקט על המחשבה במצב אמת / לחץ.

בכל אחת מהפעמים הללו, לפחות בפעם הראשונה שהסבתי את תשומת לב הנהג לכך,

הוא עדיין היה משוכנע שהוא לא חטא באחד מהחטאים הנ"ל.

רק בפעם השנייה (ולפעמים יותר) הוא שם לב כי אכן יש מרחק בין התיאורייה שמצוייה בראשו לבין התוצאה בפועל.

לכן לפעמים בקרה עצמית דרך אדם מוסמך היא טובה לא רק בשביל "לחזק ידע" (שזה תמיד טוב)

אלא גם לוודא כי מה שאתם יודעים הוא אכן מה שאתם עושים.

צריך לזכור שנהיגה זה דבר מסובך, ונהיגה ספורטיבית מסובכת עוד יותר.

אם היה אפשר ללמוד או ללמד הכל בסרטונים של חצי דקה ביוטיוב, הרי שלהרבה אנשים טובים לא הייתה עבודה היום.

בפעמים הראשונות שבהן נהג מתרגל מצב חדש (כמו היגוי יתר לדוגמה), הוא "יאבד" את הרכב בצורה או ברמה כזו או אחרת.

זה בסדר, זה טוב, בשביל זה התרגולים נעשים במשטח מבוקר ובסביבה סטרילית.

אם ההסתמכות שלכם היא שאתם "יודעים מה לעשות" בלי תרגול אמיתי, הדבר היחיד שיש לי להגיד הוא,

שמחיר של קורס בסיסי הוא זול יותר מהשתתפות עצמית במקרה של תאונה, ואני כבר לא מדבר על נזקי גוף או רכוש כלשהם.

חלק ניכר מההנאה מהרכב (אם לא כולה) הוא יכולת השליטה בו, ובשביל זה, אני לפחות, מוכן לשלם הרבה מאוד כסף.

גילוי נאות: הכותב עובד בתחום, לכן גם נמנעתי מהתייחסות ספציפית לסרטון כזה או אחר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כמה אמור לעלות לי קורס נהיגה? ואיזה סוגי קורסים יש או איזה קורסים כדי לי לעבור??

ושוב תודה על העזרה התגובות וההמלצות!! עזרתם לי ללמוד להבין ולדעת מה לעשות בעתיד.

פורסם
כמה אמור לעלות לי קורס נהיגה? ואיזה סוגי קורסים יש או איזה קורסים כדי לי לעבור??

ושוב תודה על העזרה התגובות וההמלצות!! עזרתם לי ללמוד להבין ולדעת מה לעשות בעתיד.

מסלולים - http://www.maslulim.co.il/safe1/

אלטרנתיבי - http://www.alternativi.com/courses.asp

דרייב ארט - http://www.drive-art.co.il/courses/index.html

אלו החברות שאני מכיר.

בהצלחה!!

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
אתמול זה קרה לי בפעם הראשונה איבדתי שליטה על הרכב זה היה בסביבות 01:30 בלילה נסעתי עם עוד 2 חברים באוטו הגעתי לכיכר על מנת לפנות שמאלה וכל הכיכר הייתה רטובה מהמטרות שעבדו לפני זה.נכנסתי לכיכר בסביבות המהירות של ה 30 אולי 40 קמ"ש מקסימום לקראת היציאה מהכיכר התחלתי להאיץ ואז פתאום אני מרגיש שאני מאבד שליטה על הרכב ולא שולט בו והרכב התחיל להחליק לי לצד ישר נתתי ברקס חזק ושברתי את הגה שמאלה ואז שנייה לפני שאני כבר עולה על המדרכה הרכב נעצר.

שנתתי ברקס הרגשתי איך שהגלגלים ננעלו והרכב ממשיך לנסוע יש לציין שהרכב הוא סזוקי בלנו שנת 95 ואין בו לא ABS ולא מערכת אחרת למזלי הכביש הייה ריק ולא היה מכוניות בסביבה וזה לא נגמר בתאונה.

אני נהג חדש ויש לי רשיון סך הכל חצי שנה לכן אין לי הרבה נסיון ודבר כזה שאני מאבד שליטה על הרכב קרה בפעם הראשונה

ורציתי לדעת מה הסיבה שזה קרה לי האם זה בגלל המהירות ובגלל שהאצתי בלי לשים לב שהכיכר רטובה?

והאם יש סיבות נוספות כמו צמיגים לחץ אוויר וכו'?

ועוד שאלה אחרונה אם דבר כזה קורה לי שוב חס וחלילה איך אני אמור להתנהג במצב כזה לתת ברקס חזק או בהדרגה לשבור את הגה לכיוון אחר או לא?

השקיית כיכרות היא רעה חולה. עבדכם הנאמן רוכב על דו"ג וזהירות יתירה, ניסיון כמו גם מזל מנעו ממנו להחליק. הגדילה ממטרה אחת שכיבדה אותי בשפריץ בפניי ועל גופי תוך כדי רכיבה.

יסלחו לי כולם כאן עם כל העצות הטובות, אם יורשה לי, אני מטיל ספק אם הייתם מצליחים יותר במצב זה.

לעניות דעתי עצם זה שלא היו פגיעות רכוש או גרוע מזאת פגיעות גוף מספיקה כדי לומר לנהג הרכב - כל הכבוד.

דבר נוסף - אם כותב השרשור יצרף שרטוט לדעתי יועיל.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...