Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני חדש פה וממש נהניתי לראות איזה יופי של קהילה ועזרה הדדית יש כאן.

שאלתי היא כזו:

ברשות אשתי מיצובישי סופר לנסר GLI (לא GKXI) שנת 1995 אוטו'. בעוונותינו שנינו לא כ"כ מביינים במכוניות וגם עקב חוסר אכפתיות וגם עקב בורות מסויימת - לא טיפלנו ברכב למעט טיפול 10,000 שעשיתי בתחילת 2007 וארבעה גלגלים שהחלפתי לאחרונה. לרכב מעל 200,000 ק"מ כארש רכשנו אותו בסביבות ה 140,000-150,000 ק"מ.

בכוונתינו למכור את הרכב בטווח הקרוב של חודש-חודשיים (גג שלושה) אבל כנראה שזה לא רכב אטרקטיבי למדי למכירה וכמובן ישנה מספר בעיות מכניות ואפילו אולי בטיחותיות שרצית להתייעץ עמכם לגבי כדאיות טיפול (אם בכלל כדאי לפני מכירה) וכמובן מחירים של התיקונים.

1. הייתי מעוניין לבצע לרכב סוג של "יישור קו" - בדקה כללית של כל מנגנוני הרכב וחלפים

2. אני יודע שעלי להחליף רצועת טיימינג לא עשיתי את זה עד עכשיו - האם יש טיפולים נוספים שעלי לעשות כגון משאבות ורצועות נוספות שצריך להחליף? מה כדאי לעשות ועל מה כדאי לוותר? מה יכולות להיות העלויות?

3. בבדיקה לפני שקנינו נאמר לנו שבולמי הזעזועים של הרכב כבר גמורים ולכן נרגיש כל אבן חריץ ובור על הכביש - אכן הדבר נכון וכל דבר מרגישים. האם שווה להשקיע בתיקון מערכת בולמי הזעזועים לנסיעה חלקה יותר? מה העלויות?

4. גיר - ידעו שלדגם הזה יש מחלה - הגיר האוטו'. לפעמים מריגישם קפיצות או רעידות מסויימות קלות מבעבר מ Dל-R או הפוך בייחוד כשהרכב קר - אבל סה"כ הרכב נוסע מצויין. הייתי במכון גירים (ג'נרל גיר בת"א) ואמרו לי ששיפוץ גיר זה לפחות כ- 4,000 ש"ח, כמוכן הוא אמר לי לא להחליף אץ השמן גיר הישן השחור שלי בגלל שהוא כבר צמיגי ויכול להיות שזה מה שמחזיק את הגיר בחיים ואם אני אחדש את השמן לחדש(אדום) זה מה שיקצר את חיי הגיר שלי.

5. כיוון פרונט-נאמר לי כשהחלפתי את הגלגלים מכיוון שיש שחיקה מוגברת בצדדי הגלגלים

6. כל דבר שתוסיפו אשמח לשמוע כי כאמור אני לא מבין כזה גדול ואין לי מי שייעץ לי.

נזכור שהבטיחות היא מעל הכל ושבסך הכל אעדיף לבצע את המינמום ההכרחי כדי שאוכל למכור את הרכב בצורה סבירה. מה אתם חושבים?

המון תודה

פורסם

אתם מסכנים את עצמכם, וגם את הנמצאים סביבכם ..

כוון פרונט - הכרחי ומהר, בבלימה חריפה( לפני תאונה, או סטייה מהנתיב) הרכב ינוע כרצונו,ולא לאן שכיוונתם.

בולמי זעזועים - מצמידים את גלגלי הרכב לכביש, יוצרים מגע רצוף, ומשככים קפיצות ותנודות .

( בזמן בלימה, גלגלי הרכב, לא יצמדו במלואם לכביש, הרכב ינוע מעלה ומטה, ויצור אנרגיה נוספת,זמן ואורך הבלימה יוגדל

והדרך לתאונה, תהיה קצרה יותר ..)

לגבי הגיר (ממסרה אוטומטית) הייתי נזהר בהחלפת הנוזל,אם הוא שחור מאוד, ולא הוחלף הרבה זמן.

לבדוק היטב - את מערכת הבלמים ברכב ,לפרק גלגלים, לראות את מצב הרפידות..

לבדוק מתי הוחלף נוזל הבלמים - לאחר כ 3 שנים הוא מאבד מאיכותו, ומתחמם בבלימה, ומאבד מעוצמת הבלימה ..

אני מצרף , הודעה קודמת, לגבי טיפולים, במיצובישי גאלנט, ו " לנסר " - תואם לטיפולים ב " כריזמה "

( אפשר לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444 )

שמן כל 15K - או שנה, הקודם בניהם. ( חצי סינטטי - 40 - 10 )או 15-40 - פילטר מקורי. או חליפי ( MANN ) בלבד.

פילטר אויר כל שלושים אלף (אבל מומלץ לנקות כל 15K) - או שנתיים .

פלגים כל 30K - או שנתיים .

מערכת קרור כל שנתיים - נוזל קירור איכותי - אפשרי פרסטון ירוק .או מקורי - ( החלפה חלקית ) כ 4 ליטר .50-60 ש"ח .

ממסרה אוטומטית -

נוזל ATF כל 45K - סינטטי מלא בלבד ( B. G - או A.E - אוVALVOLINE ) - או מקורי בלבד ( החלפה חלקית ) אפשר לקנות, במוסכי החברה - ולבצע טיפול, במוסך אחר .

(כ 4 ליטר - מחיר 250 ש"ח ) אם יש, פילטר שמן חיצוני לממסרה החלף , תואם פילטר שמן מנוע .

- חשוב מאוד - ולא כל המכונאים מבינים, בסוגי נוזל הממסרה האוטומטית,ברכבים אלו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...9C%D7%A0%D7%98

נוזל בלמים גם כל שנתיים - DOT-4 .

רצועת תיזמון ורצועות משנה במנוע - כל 90000 או חמש שנים.

( הדבר היחידי אשר רצוי לטפל - במוסך מורשה יבואן .( כולל החלפת מותחנים, ובדיקת משאבת מים, ומחזירי שמן )

המחיר - כ 1600 ש"ח, + כ 800 ש"ח , (אם צריך משאבת מים ומחזירי שמן) 2400 ש"ח כולל הכל, בדוק בכמה מוסכי חברה, ובקש הצעת מחיר . ( אלה מחירי הגאלנט - תתכן סטייה במחיר )

כל שאר הטיפולים - בצע במוסך רגיל מורשה, החלפת שמנים,

פילטרים,פלגים,רצועות משנה,נוזל קירור .

נוזל ממסרה הגה - אין הוראות - אני מחליף חלקית כל ( 3 ) שלוש שנים - ATF .( כמו נוזל הממסרה האוטומטית )

או דקסרון 2/3 רגיל (אך ורק להגה )

בדוק מתי בוצעה החלפת רצועת התיזמון, בפעם האחרונה ...

אולי יש רישום, ולא צריך להחליף - שאל את בעל הרכב הקודם , אם הרכב נקנה לאחרונה .

אם צריך להחליף - אל תחכה,החלף אותה כדי שלא יגרם נזק.

= לכל הרכבים אצלנו,אני מבצע את הטיפול, כאשר אני מקבל את ההודעה על הטסט,

וכך יש לי מעקב ותיזכורת, על הטיפול ברכב, פעם בשנה =

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה רבה

אבל את כל זה לעשות גם אם אני מוכר בעוד חודש חודשיים?

אם בחודש חודשיים הקרובים, הרכב לא יהיה בכביש בנסיעה, עשה מה שאתה רוצה.

אבל אם בני משפחתך .. והסובבים , יקרים לך, והרכב יסע בכביש ..

טפל בבקשה , בכיוון פרונט, בולמי זעזועים, ובלמים .

בתודה מראש - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המוסך שלי מבקש 1500 ש"ח +מע"מ לפחות לטיפול 10,000 + טיימינג- האם סביר האם תוכלו להמליץ לי על מקום שאולי יעלה פחות?

המון תודה

פורסם
מה כולל הטיפול הנ"ל?

אם הוא כולל טיימיניג, משאבת מים, טיפול בברקסים וטיפול 10K זה מחיר סביר.

כמו קודמי - מחיר סביר, ( אבל רצוי לפרט, מה יטופל )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לדברי המוסכניק - הטיפול כלל טיפול 10,000 (חלפים, פילטרים שמנים נוזל קירור וכו' ) + החלפת רצועת טיימינג במנוסף הוא אמר שהוא בדק את משאבת המים (נאמר לי שהיא בסדר ואין צורך להחליף) בדיקת ברקסים (נאמר לי שהם בסדר ואין מה לעשות שם למרות שלדעתי הם קצת חורקים). המוסכניק אמר שיש נזילות שוליות אבל לא כאלה שיש מה לעשות או להתרגש מהם ולכן אמר שרכב כזה (גיל, קילומטרז וכו') חבל ואין למה לתקן כל נזילונת שולית.

שורה תחתונה - עדיין אינני יודע אם אכן המחיר סביר.

יתרה מכך, אינני יודע אפילו האם באמת הוחלף משהו...:roll: כל מה שיש לי זה מילה של מוסכניק (המוסכניק הראה לי רצועת טיימינג שתלויה על המראה ואמר לי שזו הרצועה הישנה שלי - יצויין שהיא היתה נראית לי חדשה לגמרי שחורה ולא בלויה מתנועה. שאלתי אותו האם ניתן לראות או לבדוק שהיא בלויה - הוא אמר לי שאין איך לדעת אין תאריך עליהם. מה שכן הגעתי למוסך ללא התרעה מוקדמת וראיתי שמכסה המנוע פתוח ומשהו שם עושה סוג של "הרצה" אני לא יודע למה לייחס את הדבר...

וחשבון של 1500 ש"ח + מע"מש הם כמעט 12% ממחירון הרכב :cry:

פורסם

וחשבון של 1500 ש"ח + מע"מש הם כמעט 12% ממחירון הרכב :cry:

אין קשר למחיר הרכב - גם ברכב חדש ויקר יותר, מחליפים בדיוק, את אותה הרצועה, השמן, פילטר השמן

וכו', וזמן העבודה, הוא אותו הדבר .

( רצועת תיזמון ישנה , לא תראה קרועה , או סדוקה , צריכה להיות משופשת וישנה )

אם אתה לא סומך, על המוסך שעשה את העבודה - מדוע הכנסתה לשם , ומדוע לא נשארתה במוסך לראות את הטיפול .

קשה לתת תשובות לשאלות שלך - השאר בפורום ( עכשיו אתה מכיר אותנו ) למד בכייף על נושא הרכבים

יש מוסכים מומלצים הרשומים בפורום , אולי אחד מהם יתאים לך בעתיד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם אתה לא סומך, על המוסך שעשה את העבודה - מדוע הכנסתה לשם , ומדוע לא נשארתה במוסך לראות את הטיפול .

קשה לתת תשובות לשאלות שלך - השאר בפורום ( עכשיו אתה מכיר אותנו ) למד בכייף על נושא הרכבים

יש מוסכים מומלצים הרשומים בפורום , אולי אחד מהם יתאים לך בעתיד .

אייל .

אייל,

ראשית כל תודה מקרב לב לך ולאחרים על העזרה.

כל עוד אדם לא מבין ברמה בסיסית במכונאות רכב או בטיפול הנדרש ובחלקים הרלוונטיים - אין לו אלא לסמוך על בעל המקצוע ולקוות לטוב. כך גם בתחום שלי - כאשר אנשים באים לקבל ייעוץ משפטי כמעט ואין להם את היכולת להעריך עד כמה הייעוץ שקיבלו אכן טוב ואיכותי ואין להם אלא לסמוך על כך שאכן קבלו ייעוץ ושירות מעולים כפי שקיוו.

שנית, בהחלט אני מוצא עניין וסיפוק רב מהקהילה האיכותית כאן וכמובן אשמח להישאר ללמוד ולהחכים מכולכם.

אגב - היכן באתר (או בפורום) ניתן למצוא את רשימת המוסכים המומלצים?

רוב תודות שוב לכולכם.

פורסם

בכייף ותודה , בשם כולם .

מצורפים קישורים, הקש עליהם לכניסה .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129649

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103054

בעתיד כאשר תהיה צריך, עזרה בבעיה ברכב ,רשום מהיכן אתה בארץ , ורפי לין , יכול לעזור לך, בכיוון למוסך מתאים.

ברוך הבא - אייל .

( כנס גם , לרכב הכללי , והאוף טופיק - ואוליי שם, תיעץ לנו מניסיונך )

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...