Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אני דיי חלש בתחום [בשביל זה אני פה .. בשביל ללמוד...] מהנושא הקודם שהעלתי עלתה לי השאלה .

מהו בעצם קומפננט בהשוואה לרמקול ? אם אפשר לקבל התייחסות למיקום של השנים ברכב והתוצאות ...

מקווה שהבנתם . אני בטוח שיווצר דיון מעניין ... [יהיו לי הרבה שאלות..] ...

:idea:

בקרו גם אתם ב"נוסטלגיה ולתמיד" - בית המשחקים הישנים.

מעל 550 משחקים ישנים שליוו את ימי ילדותנו ! ויחיזרו אותכם אחורה בזמן !

פורסם

סט קומפוננט מורכב מכמה רכיבים:

סט 2WAY - מיד-באס, טוויטר, קרוס אובר

סט 3WAY - וופר, מיד-באס, טוויטר, קרוס אובר

תפקיד הקרוס בסט הוא לחלק את הצלילים המגיעים מהרדיו-דיסק או המגבר

ולהעביר כל תחום תדרים מסויים לרמקול המתאים.

על תחומי התדרים המדוייקים והתאמתם לאיזה סוג רמקול תוכל למצוא פה בפורום בעזרת חיפוש.

רמקולים רגילים - היום רובם מורכבים עם יותר מדרייבר אחד (כל אלה המוגדרים 2WAY/3WAY/4WAY וכן הלאה...).

שני הבדלים עיקריים בין רמקולים רגילים לקומפוננט:

1. אופן ההתקנה - בקומפ' אתה יכול להתקין כל רכיב במיקום שונה (כמובן שיש חשיבות למיקום) על מנת ליצור במת סאונד יותר מדוייקת. רמקולים רגילים מותקנים כיחידה אחת וכל הסאונד יוצא מאותה פינה מה שמצמצם את עיניין המרחב...

2. חלוקת הצלילים שמתבצעת בקומפ' בד"כ יותר טובה מאשר ברמקולים הרגילים משום שיש לכך את הקרוס, נכון - ברמקולים רגילים יש קבלים שחותכים מעט את הצלילים לטוויטר אך התוצאה לא אותה תוצאה.

רמקולים וקומפ' אתה יכול להתקין בכל מקום באוטו, קומפ' נהוג לשים רק מקדימה למרות שיש כאלה שישימו קומפ' גם מאחורה, וכמו שאמרתי קודם לגבי בנית במת הצלילים - בניה זו יכולה להגיע לרמות יותר גבוהות בשימוש בסט קומפוננט כך ניתן לפזר את הצלילים בצורה יותר "מרחבית"

עוד נקודת חשובות שבטח שכחתי או שאני לא מכיר עדיין (אף אחד לא מושלם) בטח יוסיפו לך חברה אחרים כאן בפורום.

פורסם

שני תיקונים קלים

מערכת קומפוננט 3ווי מורכבת מוופר של מיד באס, וופר של מיד, וטוויטר

בהקשר לקרוסים גם ברמקולים הקואקסלים ישנם קרוס אוברים לכל יחידה

והם בנויים כמו קרוסים פאסיביים של מערכות קומפוננט מקדימה שכמו שציינת -קבל :היי פס

סליל -לו פאס

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

אני ממש מצטער אבל דיברתם בכל כך הרבה מושגים שאני בכלל לא מכיר ... שפשוט לא הבנתי כלום . אין מקום שאני אוכל להתחיל ללמוד ממנו את הבסיס בסיס ... ?

כל מה שהבנתי הוא שקומפוננט הוא פשוט יותר טוב מרמקול . אין לי כל כך מושג למה ועוד שאלה היא . איך הצורה הפיזית שלהם משפיעה [ 6על 9 אל מול מעגל ... ] ...

סליחה על הבורות . זה פשוט נורא מעניין אותי ...

פורסם

אם תסביר בדיוק מה לא הבנת זה יעזור,

תעשה רשימונת של מושגים...

פורסם

וופר, קרוס, במת סאונד ...

קבלים שיש ברמקולים רגילים ... מה יש בקומפ' ?

קבל :היי פס

סליל -לו פאס

קוואקסלים ?

קרוס פאסיבי .?

פורסם

ניסיתי ...

ביקשתי לברר מידע בסיסי[מצידי שיהיה עשרה עמודים אבל שיסביר מה זה בעצם איך זה ובד ושאר שאלות של מתלמד...] ... על המושג קרוס ... וקיבלתי 6 עמודים עמוסים לעייפה בהודעות שבהם מופיעה המילה ... אני לא חושב מה יקרה כשאני יבקש למצוא מידע על מושגים כמו מיד ... או וופר ...

כל הרעיון [לפי דעתי ...] בפורום ... ובאינטרנט בכלל הוא להקל על חיינו . למה שזה לא יקרה בעצם ? אם מוכנים לעזור לי ואפילו להפנות אותי למקום כזה או אחר ...כדרך לעזור לי ...

תודה על ההבנה...

פורסם
כל הרעיון [לפי דעתי ...] בפורום ... ובאינטרנט בכלל הוא להקל על חיינו . למה שזה לא יקרה בעצם ? אם מוכנים לעזור לי ואפילו להפנות אותי למקום כזה או אחר ...כדרך לעזור לי ...

קבל הדרכה: תצא מהת'רד הנוכחי לעמוד הראשי של פורום "אודיו לרכב" -> תכנס לקישור הדביק שמופיע בראש העמוד -> תרד טיפה למטה עד שתראה תאוריה ומדריכים טכניים-> תעבור אחד אחד -> אם לא תצא אחרי זה פרופסור לאודיו לרכב תחזור אלינו(למרות שאם זה לא יעזור לך אז שום דבר כבר לא יעזור :) )

פורסם

קבל הדרכה: תצא מהת'רד הנוכחי לעמוד הראשי של פורום "אודיו לרכב" -> תכנס לקישור הדביק שמופיע בראש העמוד -> תרד טיפה למטה עד שתראה תאוריה ומדריכים טכניים-> תעבור אחד אחד -> אם לא תצא אחרי זה פרופסור לאודיו לרכב תחזור אלינו(למרות שאם זה לא יעזור לך אז שום דבר כבר לא יעזור :) )

תודה . אני אעשה את זה ! :D

• תוכן חדש...