Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אנשים (כמוני לדוגמא) שהחוק אינו משפיע עליהם במשך השנה, לא משנה על איזה רכב אני נוהגת או באיזה שעה של היום, תמיד אני בוחרת באופציה של הדלקת אורות בכל הרכבים במשך כל היום בזמן הנסיעה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הכי קל לחבר את האורות לסוויץ'?

לי בלאנסר ובג'אסטי זה מחובר לסוויץ' אז אני אפילו לא חושב על זה. הדלקתי את האוטו? יש אור!

ב106 אני מתחרפן כל פעם שאני עולה לאוטו ועל ההגה יש מדבקה שכתוב עליה "אור". כשאני מכבה את האוטו ופותח את הדלת האוטו מצפצף בהיסטריה כדי שאני אכבה את האור.

יותר גרוע, ביאריס שהייתה לאמא שלי האור לא היה מחובר לסוויץ' וגם לא היה עושה רעש אם היו שוכחים את האורות דלוקים. אח, כמה התנעות בדחיפה...

לא ממש אכפת לי מה אומר החוק, זה יותר בטיחותי לנסוע עם האורות דלוקים תמיד.

לא סתם חברות כמו מרצדס, וולוו, אודי וב.מ.ו עושות כיום אורות שדלוקים תמיד.

מה ?!?! לא חבל על המנורות ??

יצאתי עמבה

פורסם

זה נאמר בציניות נכון?

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
עוד מעט תטען שרכב שנוסע עם אורות פחות נראה על הכביש מרכב בלי אורות.

שי, איש לא טען כך.

העניין הוא פשוט, בכביש י-ם - ת"א אני לא מדליק אורות כי זה מיותר. מי שלא יזהה שם את "ביאנקה" בלי אורות, גם לא יזהה אותה עם אורות.

מאידך, בכביש הערבה אני כן אדליק אורות כדי שהנהג שמגיע מולי יזהה אותי ביתר קלות.

הכל תלוי בתנאי הדרך ומזג האוויר.

כשהתנאים מחייבים אני אדליק גם אם החוק לא דורש זאת.

כפי שכבר כתבתי, החוק הזה הופך את הנהג לאוטומט, כי לפי לשון החוק החל מאתמול זה בטוח לחלוטין לנסוע בדרך בין עירונית ללא אורות בכל תנאי מז"א.

פורסם

על אף שבין אפריל לנובמבר החוק נותן לנהג יותר שיקול דעת בנוגע להדלקת אורות הרכב ביום, הוא לא עושה זאת בין נובמבר לאפריל ובצדק. הרי הנהגים הישראלים כבר הוכיחו שלעתים הם מתקשים להשתמש בשיקול הדעת בחוכמה.

לצערנו, בכביש לא חסרים חמורים שלא מדליקים אורות גם באמצע הלילה..

אני מניחה שיש להבהיר שביום בו הראות לקויה יש להדליק אורות (הייתי משוכנעת שיש תקנה בנושא, אבל עפ"י האתר הממשלתי אין איזכור לתנאי הראות), אך לא נותר לנו אלא לקוות שבמקרה זה הנהגים ינהגו בשכל ויבינו מתי עליהם להדליק את האורות.

בנוגע לימים בהירים בין נובמבר לאפריל: כבר שמעתי על מקרים בהם נהגים ערערו על דוחות שנתנו עבור אי הדלקת אורות בחורף בטענה שבעת ביצוע העבירה היה יום בהיר וראות טובה ועל כן לא היווה הנהג סיכון לעצמו ולסביבה. כמובן שיש לטעון זאת בעת רשימת הדוח על מנת שהתגובה תצויין כבר שם ע"י השוטר (אני מסייגת את דבריי בעובדה שאינני עורכת דין ואין לי נסיון אישי בעניין, אני רק מעבירה את ששמעתי מאחרים).

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
על אף שבין אפריל לנובמבר החוק נותן לנהג יותר שיקול דעת בנוגע להדלקת אורות הרכב ביום, הוא לא עושה זאת בין נובמבר לאפריל ובצדק. הרי הנהגים הישראלים כבר הוכיחו שלעתים הם מתקשים להשתמש בשיקול הדעת בחוכמה.

כמה הערות:

- בחברות השכרת רכב באירופה, הנהג הישראלי נחשב דווקא לאורח רצוי ולנהג מצוין. כי מי שמסתדר בג'ונגל הישראלי יכול לשרוד בכל מקום.

- אל תבלבלי בין ההתנהגות הבהמית של חלק מהישראלים, לבין כישורי הנהיגה שלהם, אין קשר בין השניים.

- באחד הביקורים שלי במינכן, היה פקק תנועה נוראי בעיר (משהו בסדר גודל שמקובל בישראל). תתפלאי אבל הצפיפות הוציאה מהכלים גם את הנהג הגרמני האדיב (בד"כ). ראיתי שם תופעות שמוכרות גם כאן, כולל צפירות עצבניות מאוד.

כנראה שכשישנה צפיפות בלתי נסבלת, החיה יוצאת מהאדם.

פורסם

אני מדליק אורות באופן אוטומטי כל השנה.

טוב או לא טוב ... לא יודע.

הגעתי למסקנה שטוב.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
אני מדליק אורות באופן אוטומטי כל השנה.

טוב או לא טוב ... לא יודע.

הגעתי למסקנה שטוב.

:mm_yeah:

להדליק אורות זה לא כואב ולא עולה כסף. מקסימום, מקצר את חיי הנורה (ומוסיף לחשבון עוד 30 שקל בשנה שאני משקיע באוטו).

והיתרונות ברורים!

כשכביש רותח בקיץ, ועולים ממנו אדים קשה מאוד לראות רכב שבא ממול, או רכב שבא מאחור (מראות). וכשהוא מדליק אורות, רואים אותו בבירור.

לא סתם החליטו באירופה שכל המכוניות שמיוצרות מ2010 לא יהיו מצוידות בכפתור כיבוי אורות, והאורות ידלקו באופן קבוע כל יום כל השנה.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

לא סתם החליטו באירופה שכל המכוניות שמיוצרות מ2010 לא יהיו מצוידות בכפתור כיבוי אורות, והאורות ידלקו באופן קבוע כל יום כל השנה.

יאיר.

נו זה כבר לא ממש טוב. מה לא תמיד רוצים לנסוע עם אורות. לדעתי זה מוגזם יש מצבים שצריך לכבות את האורות, מה אז? בכל אופן אני חושב שאורות זה בחירה אם להדליק או לא (אני לא מדליק סתם ביום שמש בגלל שברנו ידוע שהפנסים האחוריים נמסים כתוצאה מכך) אבל מדליק כשאני חושב שצריך, אובך, ערפל, חשכה וכו'.

זה כמו שיעשו רדיו קבוע שינגן בווליום קבוע. ואין בחירה. למרות שיש אנשים שיעדיפו שהוא ינגן חלש יותר.

:-) just smile
פורסם

הישראלי הוא נהג מעולה :roll:, הוא יודע את עשרת הדיברות של הנהיגה:

1) אם עקפת רכב בבאר שבע זה בסדר להשאר בשמאל עד חיפה.

2) אין צורך להסתכל במראה כדי לעבור נתיב, הנהג שאתה חותך יסתגל למצב.

3) מהירות הורגת, אבל אם יש לך זמן לבזבז, אין שום סכנה בלסע 40 בכביש ראשי.

4) אוויר בצמיגים? פפפפף מי צריך את זה בכלל..

5) הנתיב האמצעי הוא בסה"כ נתיב ימני נוסף.

6)נשרף לך האור? אל תחליף, סע עם אור גבוה. אם לנהג לפניך אין משקפי שמש באמצע הלילה- זבש"ו.

7) בכניסה לחניה סע עד הבום.

8) נסיעה בשכיבה זה הכי, אחי!

9) זה נורא מעייף שתי ידיים על ההגה,יד על המשענת ויד מחוץ לחלון זה בפנאן.

10) בוא נכנס לסיבוב, אחרי זה נסגור על המהירות..

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

אוי, אם רק הייתם נוהגים בכל מקום שהוא לא אירופה או טוקיו...

המצב בארץ הוא יחסית טוב וכמות התאונות שלנו היא כמעט מצחיקה.

אפילו האמריקאים סובלים מיותר תאונות יחסית לרכבים של הכביש ויחסית לאוכלוסיה.

פורסם

לנסוע עם אורות עובדים ביום קיץ רותח של 40 מעלות בשמש יוקדת זה מעשה מטופש. מרוב השמש לא רואים את האורות שאתם מדליקים.

אותי ממש לא מעניין מה התאריך, בשרב האחרון באמצע חודש שעבר נסעתי בכבישים בין עירוניים ללא אורות, למרות שהיה חובה להדליק. תתפלאו, 50% מהמכוניות נסעו ללא אורות באותו היום.

בנוסף, אני לא מדליק כלל את האורות במהלך הקיץ.

• תוכן חדש...