Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSG SEAT LEON FR 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המבינים ומי שבאמת מבין בבקשה

אני מתכוון לבצע שיפור כללי ברכב שלי SEAT LEON FR 2007 DSG

נתחיל בצ'יפ

פורק

פילטר פתוח

גלגלים 19"

מבקש לשמועה

איזה צ'יפ הכי טוב חזק ושלו דופק את המשעבת הדלק

איזה פורק הכי טוב ועם כדיי אחד שעושה רעש כן לא ולמה

איזה פילטר פתוח הכי מומלץ לרכב זה

וכמובן מי שמבין במחירים אני ישמח לשמועה

תודה לכולם מראש

ושוב בבקשה רק מי שמבין באמת.

פורסם

צ'יפ - גיא פרילינג הוא המאסטר....., יש גם את E&A שהם כוכב עולה בצ'יפים של UPSOLUTE וצ'יפים קאסטום....

פילטר - רק INBOX - תאמין לי, זה גם ככה לא משפיע יותר מדי אז עדיף להראות STOCK ולא למשוך תשומת לב - אם מחפש

שיפור מורגש - תרכיב INLET מסיליקון

פורק - אל תחפש יותר מדי הכי טוב זה GREDDY TYPE S - מאוד יקר ומיותר - תחליפיים עושים את אותה עבודה, בכל אופן

ההמלצה היא להימנע מפורק "חיצוני" - גם כי זה מתחיל לעצבן באיזשהוא שלב וגם גי זה כביכול "פוגע" בביצועים (בעניין

זה יש מספיק מאמרים - תתחיל לקרוא).

הכי חשוב - אם אתה רוצה באמת שיפור מורגש - תחליף בולמים/קפיצים - אין לך מושג... איך האוטו מרגיש אחרי זה - תבדוק ב

PIT STOP - תענוג יקר אבל שווה כל שקל.

מקווה שעזרתי - שבת שלום.

...CASKA for life

פורסם

לפני שאתה רץ לשפר, פורומי שיפורים של VAG בחו"ל מזהירים משיפור תיבות ה DSG ומחוסר העמידה שלהן בהספקים גבוהים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי הפורק- צריך לבדוק איזה פורק מתאים למנוע הנ"ל- כזכור הוא חדש והפורקים הרגילים לדעתי לא מתאימים לו.

אם יתאים פורק מדובר בפורק 50/50 ולדעתי גם זה מיותר.

דובר כבר מס' פעמים על השפעת הצי'פ ברכבים בעלי תיבת ההילוכים הנ"ל- הייתי הולך לפירלינג שייתכנן לי צ'יפ מיוחד לרכב.

בקשר לפילטר פתוח- ישנו קיט יעודי למנוע הנ"ל, איננו זול אבל לא מושך תשומת לב ונותן תוצאה ממש טובה.

דבר נוסף שיישפר לך את הביצועים- צנרת פתוחה לכל האורך עם אינלט מסיליקון- שינוי מורגש גם בכח וגם באוזן.

גלגלים 19'' לא ייתנו לך הרבה אם בכלל- יותר דלק נאכל, ההאצה נפגעת וכמו כן גם הנוחות.

במקום זה שקול לטפל בקפיצים ובבולמים- תנמיך את האוטו ותצמיד אותו לכביש- גם יפה וגם אופה.

לPIT-STOP יש כמה הצעות מאוד מעניינות בנושא.

אל תשכח שהשיפורים הנ"ל יבטלו לך את האחריות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כן, בארץ הקודש שבה כל אחד חייב להוכיח שיש לו את הכי גדול בין הרגליים וכמובן שהוא לעולם לא פראייר אז כל אחד עם GTI ן DSG מספר לך שהאוטו משופר ל 758 כ"ס וה DSG פיצוץ אטומי.

מה שהוא לא מספר לך זה על ה 15K ש"ח שהוא השאיר בצמפיון על DSG חדשה אחרי שהוא חיסל אותה וגם על הדרך הלכה לו האחריות.

קרא קצת פורומים בחו"ל (שם לא מנסים להוכיח שיש הכי גדול ואם יוצאים פראיירים אז מזהירים אחרים לא לעשות אותה טעות) ותגלה שה DSG היא תיבה בעייתית לשיפורי הספק.

בא נשאל אותך ככה, מה הרכב של VAG עם ההספק הגבוה ביותר שמגיע עם התיבה הזאת?

פורסם

החלטתי להרחיב קצת על תיבת ה DSG ולכן פוסט נפרד.

תיבת ה DSG נקראת O2E 350, ה 350 מייצג את המומנט המירבי שבו עומדת התיבה הזאת (350 ניוטון מטר).

זה נתון שבעצם הוא זהה לחלוטין לנתון של התיבה הידנית 02M350 כך שבעקרון אפשר על שתיהן להעמיס את אותו הספק בדיוק.

איפה בעצם הבעיה? הבעיה היא שזה רק בעיקרון, תיבת ה DSG על פי פרסומי VW אמורה להיות תיבה אשר שורדת את חיי הרכב ולא מטפלים בה ולא מחליפים בה חלקים (עפ"י VW אפילו צמד הקלאצים לא מוחלפים לאורך חיי הרכב), בכדי שהם יוכלו לעמוד בכבוד מאחורי ההכרזה הזאת VW תכננו את ה (TCM (TRANSMISSION CONTROL MODULEבצורה כזאת שברגע שהוא מרגיש מומנט גדול מ 350 הוא ישר נותן פקודה למחשב הרכב להוריד הספק עד שנתון המומנט יגיע לערך נתון מ 350.

אז נכון, יש כבר היום תוכנות עידכון ל TCM בכדי "לעבוד" עליו, אלא מה, ה TCM נמצא בתוך תיבת ההילוכים :shock:

בכדי שתוכל "לעבוד" על תיבת ההילוכים אתה צריך לפרק אותה מהרכב, לפתוח אותה ל 2 חלקים, להחליף את המודול ולהחזירה למקום. רק עכשיו אתה מוכן לשיפור המנוע.

אם אתה מוכן לעשות את זה פה בארץ ולהיות הראשון שמורידים לו כזאת תיבת הילוכים,מפרקים אותה לגורמים ומחליפים לו מודול, אני מצדיע לך.

אם אתה לא מוכן לעשות את זה, אל תצפה לעליה משמעותית בהספק שגם תרד לכביש כי ה TCM יסרס לך את ההספק .

עריכה, רק מילה אחרונה, סט קלאצים משופר ל DSG (בא נגיד של HPA TURBO) עולה בסה"כ 3000$ בארה"ב ללא משלוח מיסים והרכבה !

פורסם

כלומר שאפילו רק צי'פ זה מסוכן מידי ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תראה, אם אתה נכנס לאתרים גדולים (וורטקס למשל) אז אתה קורא על אנשים שמחליפים לטורבו יותר גדול ומוציאים מהאוטו 400 כ"ס בגלגל ומעידים על זה שאין שם בעיה ב DSG.

מצד שני, אם באותו פורום בדיוק אתה נכנס לפורום DSG נהיה לך חושך העיניים ממה שהולך שם.

תיבות הילוכים ששובקות חיים ב 20K מייל.

תיבות הילוכים שמשתגעות ומנסות להכניס 2 הילוכים ביחד! :shock:

בקיצור, צדיק באמונתו יחיה אבל אני באופן אישי לאור כמות התקלות (במשופרות בלבד) ולאור יוקר החלקים של ה DSG וחוסר הידע והנסיון בארץ הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי רץ לשפר בכבדות.

פותח השרשור מוזמן לקרוא ולהחליט לבד: VWVORTEX

פורסם

השיפורים שהוא הזכיר מעלה זה שיפורים מינימליים , לא בכבדות

לא ביקרתי בוורטקס איזה 3-4 שנים אבל מצחיק לשמוע על זה שקיים פורום DSG, אני מציע שיפתחו פה את פורום קורולה-רובוטי

פורסם

עצם העובדה שיש פורום DSG כבר אומר דרשני.

פורסם

כן זה דרשני אבל אל תשכחני ששם זה לא פה ושם הם משפרים בכמויות ובעצם העובדה שזה פורום עם משתמשים מכל העולם

פורסם

אנשים פה ישר ממליצים על "החלפת בולמים לקוני וקפיצי הנמכה", חבר'ה יש רכבים שהבולמים והקפיצים כמעט ולא משפיעים לטובה ולא שווה לשפוך 5000 ש"ח על זה, על אי נוחות.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם
אנשים פה ישר ממליצים על "החלפת בולמים לקוני וקפיצי הנמכה", חבר'ה יש רכבים שהבולמים והקפיצים כמעט ולא משפיעים לטובה ולא שווה לשפוך 5000 ש"ח על זה, על אי נוחות.

זה כי בדר"כ אנשים שואלים על איביזה טורבו :lol:

פורסם

מי ביכלל דיבר פה על קוני ?

• תוכן חדש...