Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אני יודע - 205 ואני סובל, מתחיל ממש להמאס לי מהרכב :\

היום הלכתי החלפתי טרמוסטט צינור ראדיאטור עליון עשיתי ניקוי למערכת. בעמידה הרכב מתפקד מעולה המאוררים נכנסים לפעולה מתי שצריך וכדומה, אבל עושה רושם שהם נכנסים לפעולה מאוחר מדיי, משהו סביב ה-96 מעלות (תקנו אותי אם אני טועה) וזה כבר קרוב מדיי לקו האדום, עם מזגן המצב אפילו חמור יותר.

נראה לי הפתרון היחידי כדי לעבור את הקיץ הזה זה לפקוד על המאוררים להכנס לפעולה ממש מוקדם יותר משהו באיזור ה-80 מעלות אפילו, איך ניתן לבצע זאת ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נתקלתי בבעיה כזו בליאונה שלי.

משום מה לא הגיע מתח ליוניט מאווררים, ולא עלה בדעתי אפילו להתחיל לחפש למה, אחרי שהשקעתי ביוניט מקורי והחלפתי כל מה שהיה אפשר להחליף.

סיימתי ע"י גרימת קצר מכוון במאווררים, כך שיתחילו לעבוד מיד עם פתיחת הסוויץ'. לא אידיאלי, אבל עדיף מהתחממות של האוטו ונזק לראש המנוע.

בהצלחה.

פורסם

זה לא היה טיפול עצמאי, אלא אצל דוד שלי שהוא מכונאי עם דיפלומה למכונאות OLD FASHION.

אני לא זוכר בדיוק איך הוא עשה את זה, אבל אני מניח שכל חשמלאי שתפנה אליו יבצע את העבודה תמורת 20 ש"ח, שזה בעצם מעל ומעבר לעבודה של 2 דקות בלחץ.

פורסם

האמת אני מאוד שונא קומבינות ברכבים איך שמהנדסי הרכב השקיעו ותכננו ויצרו ככה הרכב צריך לתפקד.

תבדוק שליוניט חום מגיע מים כמו שצריך תבדוק אם היא בכלל מתאימה לרכב (אולי צריך יוניט שנכנס מוקדם יותר )

בדוק חיווט למאוורר הראדיאטור וניקיון של המגעים החשמליים, מגעים מלוכלכים ימנעו מהזרם לזרום כמו שצריך והמאוורר יעבוד חלש.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
היום הלכתי החלפתי טרמוסטט צינור ראדיאטור עליון עשיתי ניקוי למערכת. בעמידה הרכב מתפקד מעולה המאוררים נכנסים לפעולה מתי שצריך וכדומה, אבל עושה רושם שהם נכנסים לפעולה מאוחר מדיי

קודם כל, איך הם יכולים להיכנס לפעולה "מתי שצריך" אבל "מאוחר מדי" ? :roll:

ניקזו אוויר כמו שצריך אחרי החלפת הצינור וניקוי המערכת? כי אם לא, זה יהיה בדיוק הסימפטום.

כשיש בעיה במערכת קירור, צריך לאתרה, ולא לעקוף אותה.

אילוץ המאווררים לפעול באופן קבוע זה לא פתרון רצוי.

פורסם

היום הייתי במוסך פיז'ו מורשה, ניקזו אויר החליפו נוזל קירור החליפו תרמוסטט, אני מניח שמהבחינה הזאת מערכת הקירור במצב טוב מאד, הם עבדו על הנושא דיי הרבה זמן ושוב, אני רוצ הלהאמין שמוסך מורשה יודע לנקז אויר ולטפל במערכת הקירור.

בלי קשר לא אמרתי שהמאוררים יפעלו תמיד ושאלתי אם ניתן איכשהו לעשות שהם לא יפעלו מאוחר כל כך, 96 מעלות לערך נראה לי מאד מאוחר (פועלים בזמן התכוונתי לזה שהריליי מאוררים עובד), אני כמעט משוכנע שאם המאורר היה נכנס לפעולה כעשר מעלות לפני כן הכל היה נמנע, לכן אני שואל האם ישנה אפשרות לעשות מצב שכזה (שוב, לא מצב שבו המאורר יפעל תמיד אלא יכנס לפעולה כעשר מעלות לפני כן).

עוד קצת פרטים :

המאורר מתחיל לפעול על מהירות נמוכה ב-96 מעלות לערך, האם הדבר תקין מהניסיון שלכם ?

בעת הפעלת המזגן נכנס לפעולה מאורר נוסף על מהירות גבוהה קבועה.

לא זכור לי ששמעתי את מאורר הקירור (לא זה של המזגן) נכנס למהירות גבוהה איי פעם.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

אם הבעיה היחידה היתה הטמפ. שבה המאווררים מתחילים לפעול, אז לא היתה אמורה להיות בעיה כשהמזגן פועל, כיוון ששני המאווררים פועלים בעוצמה מלאה.

העובדה שהרכב ממשיך להתחמם גם כששני המאווררים פועלים מרמזת שהבעיה במקום אחר.

מוסך מורשה שלא מנקז אוויר כראוי? כבר היו דברים מעולם. אבל בהחלט יתכן שהבעיה לאו דווקא שם.

פורסם
אם הבעיה היחידה היתה הטמפ. שבה המאווררים מתחילים לפעול, אז לא היתה אמורה להיות בעיה כשהמזגן פועל, כיוון ששני המאווררים פועלים בעוצמה מלאה.

העובדה שהרכב ממשיך להתחמם גם כששני המאווררים פועלים מרמזת שהבעיה במקום אחר..

הנה אולי עזרת לי בבעיה, כשהמזגן פועל רק מאורר אחד נכנס לפעולה חזקה והשני לא קורה איתו כלום ,לפעמים כשהרכב מגיע לטמפרטורה של 96 מעלות לערך הוא נכנס לפעולה גם השני אבל על עוצמה חלשה.

כשהמזגן עובד שני המאוררים צריכים לפעול על עוצמה חזקה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

תבדוק את היוניט שיושב על הרדיאטור בצד ימין למעלה (בצד של הפקק) יכול

מאד להיות שהיוניט נדפקה וגורמת לוונטות להדלק מאוחר יותר

פורסם

תחליף יוניט מאוורר לכזה שנכנס למהירות מוקדם יותר.

אצלי הוא נכנס למהירות ראשונה ב 85 .

לעניות דעתי עדיף ללכת על בטוח ולא להצטער.

ארצנו חמה.

לא לשכוח שמדובר ב 205 :roll:

ברכב השני שנת 89 205

ביטלתי 2 מהירויות וארגנתי מהירות אחת (15 דקות עבודה על החיווט).

כך שב 85 מעלות 2 המאווררים עובדים חזק.

זקן הילד.

שאלה חשובה לי אליך

המזגן מקורי או אלכס אוריגינל.

מקורי הפעלתו מתחת לקונסולה של האיוורור?\

תן תשובה אני יגיד לך למה.

יכול להיות שהיוניט מלאה אבנית.

כניסת מאווררים לפעולה ב 95 מעלות זה לא תקין

יש לך שעון חום בכלל או שאתה משער את הטמפ"

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אשמח לדעת איפה ניתן לקנות יוניט שכזה או איך ניתן לארגן את החיווט שלך, אני בהחלט מעדיף את עניין הללכת על בטוח וזה היה מטרת כל השירשור הזה.

יש לי שעון טמפרטורה. והמזגן אגב של אלכס.

שוב, אשמח מאד לדעת איך ניתן לארגן את עניין הפעלת זוג המאוררים ב-85...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

בעל רכב נכבד שלום.

ב 205 המאורר מתחיל לפעול ב 92 מעלות( מהירות נמוכה).

ב 99/100 מעלות המאורר עובר למהירות מקסימלית.

ברכבך יתכנו מספר בעיות בדוק לפי הסדר.

1) האם הרדיאטור לא סתום?

2) טרמוסטט שנפתח ב 87 מעלות.

3) ניקוז אוויר בבורג ההלן בבית הטרמוסטט, ואחר כך בפקק השחור צמוד לקיר האש.

במידה והכול תקין, החלף את היוניט האחראי על הפעלת המאורר ל 87 מעלות.

היוניט יושב על הרדיאטור למטה בצד ימין.

על המהירות הגבוהה אחראי נגד חום המורכב על הרדיאטור בחלקו העליון ( גליל כסוף עם מחבר 2 פינים).

במידה ואתה נתקל בבעיה אתה מוזמן להעזר בי.

בהצלחה.

אורן

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

לא יצא לי לבדוק יותר מדיי אבל אני מניח שסביב ה-105-110 גבוהים מאד :(

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...