Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה לי תקופה של חצי שנה שהייתי נוהג כל יום על אוטומט, בעבודה מסויימית שעבדתי בה, ושנאתי כל רגע של זה. הייתי מחכה לסוף היום לחזור הביתה ברנו 87' המתפרקת שלי, כמה שהיא עגלה לפחות היא לא אוטומטית.

אין, פשוט מרגישים שמשהו חסר, מין תחושה מציקה כזאת שלא הצלחתי להתרגל אליה.

ומי שאומר שידני זה סיוט בפקקים וכואבת הרגל, הוא פשוט בנאדם מפונק. במיוחד עם הרכבים המודרניים, כמו שאמרו פה, שהכל יותר קל.

גם לי יש חבר שהוציא רשיון על אוטומט, ולא זז לשום מקום בלי הג'י פי אס כמובן. אפילו כשהוא נוסע לסבתא שלו הוא מפעיל אותו. תיקח לו את הג'י פי אס הוא לא ידע איך להגיע הביתה.

פשוט תופעות שמגעילות אותי, ויותר מזה - מדאיגות אותי.

בסוף עוד כמה שנים המכוניות יהיו כמו ב"איש ההרס", שאומרים לאן רוצים לנסוע והאוטו נוסע לבד.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מוסיף עוד פן לעניין:

האם לדעתם הנשים מובילות את כולנו (אני מדבר על ישראל בלבד) ל"מיני אבולוציה" כך שכולנו נהפוך במוקדם או במאוחר לחובבי האוטומטי ? ואולי יחול מתישהו שינוי וכולנו נחזור לגיר הידני ?

שווה לקחת בחשבון את היתרונות מול החסרונות בגיר האוטומטי,

יתרונות:

1. חיים קלים יותר

2. נהיגה פשוטה יותר

חסרונות:

1. יקר יותר לקניה (במשומש קונים שנתון נמוך יותר)

2. בזבזני יותר בדלק (ולכן גם מזהם יותר)

3. סוחב פחות טוב

4. אמין פחות

5. יקר יותר לתחזוקה

6. מנוון את המוח

7. מוסיף עוד מרכיב לניתוק הנהג מהנהיגה

שוב אני מדגיש שאני לא מנסה לשפוט אף אחד וגם אין בשירשור הזה שום דבר נגד נשים בפרט או ככלל, אלא רק דיון על התופעה שהבסיס לכך הוא עובדות בשטח.

דני G.

פורסם

אתם מבינים שלנהוג ברכב משפחתי ללא יומרות ספורטביות (ואולי אפילו להיפך),עם הילוכים ידניים זה לא ממש "תענוג" או "חדוות נהיגה"?

הפינוק של האוטומט שווה לרוב האנשים את צריכת הדלק הגבוהה,העיקר לא לערבב את הידית.

רציתי לקמבן לברלינגו שלי גיר אוטומטי ,אבל זה יוצא יקר מדי ,עדיף לחכות לרכה הבא (שגם הוא יהיה מסחרי -עבודה:-() שיהיה אוטומטי.

פורסם

ואתה מבין שזה לא מהנה בגלל הגיר האוטומטי? משפחתיות כמו פוקוס, מאזדה 3 או מונדאו יכולות להיות מהנות הרבה יותר עם גיר ידני.

emotion of motion

פורסם

דני, לדעתי זה כבר לא יחזור.

סיבה אחת היא כי בעשור הקרוב יתחילו להיות יותר ויותר רכבים היברידיים, שכולם יהיו אוטומטים, ואחרי זה יהיו רכבים חשמליים ועם טכנולוגיות אחרות שלא מצריכות אפילו תיבת הילוכים.

לדעתי זו גם לא אשמת הנשים, אלא פשוט התרבות המזרח תיכונית שמדכאת אותן ולא מאפשרת להן להנות מדברים טכניים, עם תירוץ שזה "עולם של גברים". עם כמה שהמחשבה הזו מגעילה אותי, יש בתרבות הישראלית הרבה מזה.

ההשראה שאנחנו לוקחים מהאמריקאים לפעמים פשוט לא עוזרת לאף אחד. ה"פול אוטומט" זה משהו שלקחנו מהם, למרות שבמדינה כמו שלנו אין הצדקה כלשהי לזה. אצלם יש אלפי קילומטרים של כבישים מהירים וישרים שלא מצריכים שינוי הילוך במשך יותר מ300 קילומטר, אבל אצלנו זה ממש לא ככה. הכי הרבה שאפשר לנהוג בישראל בלי להעביר הילוך הוא בין חיפה לתל אביב, וגם זה רק במקרה שאף אחד לא נכנס לך לתוך הנתיב.

פורסם

הרעיונות שהועלו כאן וניסו לייחס את הימנעות הנשים מלנהוג על רכבים עם תיבה ידנית, נכונים ברובם: לגברים יש לרוב סנטימנטים לרכב ו\או מודעות רבה יותר ליתרונות התיבה הידנית. אני חושב ששורש הבעיה נעוץ עמוק יותר מההסברים המתקבלים כאן. הרי ישנם שווקים בהם נהוגות תיבות ידניות יותר מאשר אוטומטיות ונגזרת מכך היא שגם נשים מעדיפות תיבות ידניות, הרי אחרת - ובהתחשב בכך שהתפלגות בין נשים וגברים בכל מדינה הוא פחות או יותר דומה (לרוב יש יותר נשים) - לא היה לתיבה הזו "רוב" באותם שווקים. לפיכך, יש לבצע אבחנה בין שתי תופעות: הראשונה, השליטה המכרעת שיש לתיבה האוטומטית בשוק הרכב הישראלי והשניה, נטייתן של נשים ישראליות לסלוד מתיבה ידנית - תיבה שונה מזו ה"נהוגה" בשוק.

אם כך, ראשית יש להסביר מדוע אחוז החדירה של התיבה האוטומטית כל כך מכריע, ללא קשר למין הנהג: אני חושב שיותר מכל התופעה הזו נעוצה דווקא בהליך האמריקניזציה והאחיזה המתחזקת והולכת שיש לה בישראל. לדעתי, התופעה שפותח השרשור העלה היא סימפטום - אחד מיני רבים - של הליך האמריקניזציה הזה.

בחברה האמריקאית הקפיטליסטית שבה תענוגות הגוף - בתוכן מגולמת גם השאיפה לחיי נוחות ופינוק מירביים, שלעולם יבואו על חשבונם של האחרים ושל הסביבה - מקבלות סדר עדיפות גבוה, אין זה פלא שהשוק המוטורי שם אימץ את התיבה האוטומטית ברצון רב. כעת, אם אתה מסכים איתי שישראל - בין השאר בשל הקשרים המדיניים-כלכליים הענפים שיש לה עם ארה"ב שהחלו לאחר ההתקרבות בין שתי המדינות מאז סוף שנות ה-60 - נתונה יותר ממדינות אחרות ל"הגמוניה" האמריקאית בשל כך, זה יכול להסביר את פני הדברים כיום לפיה התיבה האוטומטית שולטת בצורה מוחלטת כמעט. בנוסף לכך, אני משוכנע שלא מדובר רק בהתקרבות בין המדינות; מדינה-מעצמה שואפת - גם אם ביודעין או לא - "לייצא" את התרבות הנהוגה בה למדינות אחרות. מדינות דמוקרטיות קטנות יחסית נתונות יותר מכל להשפעה הזו; אבל זה עדיין לא מסביר איך באירופה, שם ישנן מדינות דמוקרטיות קטנות הנתונות לאותה השפעה במידה דומה, התופעה המדוברת לא זכתה לביסוס. יש לי כמה השערות, אלא שהייתי מעדיף לשמוע מה חברי הפורום חושבים לפני שאני חולק אותן.

כעת, האבחנה בין נשים לגברים היא רצויה בהקשר זה וכאן כבר באים לידי ביטוי ההבדלים הפונדמנטליים בין נשים וגברים (רמז: אני מבטיח לכם שההסבר לא מריח שובניזם, אבל מצד שני זה כנראה גם לא ימצא חן בעיני פמניסטיות).

:idea:
פורסם

כשאישתי קיבלה רשיון לפני 7 שנים, הוריה קנו לה פיאט אונו חבוטה וידנית שתתנסה עליה.

היא אכן "השתפשפה" עליה כהוגן ולא פעם הובלנו את האונו המסכנה אחר כבוד למוסך ו/או פחח.

בסופו של יום היו לנו רק מכוניות ידניות- פונטו ספייס, איביזה FR ועכשיו הWRX.

היא נוהגת על הרכב כמעט כל יום ומבחינתה משפחתומטית לא באה בחשבון.

בקיצור- תנו להן ידני הן ינהגו על ידני, תנו להן אוט' והן ינהגו על אוט'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
פעם יצאתי עם מישהי שהייתה בשוק מזה שאני נוהג על ידני.

היא אמרה "יש לך 3 מכוניות בבית ואף אחת מהן לא אוטומטית? אתה מטורף? מי נוהג על לא-אוטומט?".

לא היה דייט שלישי.

זו לא קשור למוט ההילוכים של המכונית, אני מניח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מאמין שהתגובות של שמר ורוני די מסכמות את העניין, אבל רק כאשר מדובר בנשים ישראליות.

המיצוב של האישה בישראל הוא כשל יצור נחות שאינו מסוגל להנות מנהיגה, ובקושי מסוגל לנהוג בכלל.

אבל מצד שני הסטראוטיפ על נשים הנהיגה קיים בכל העולם.

ויש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון, הגירים הרובוטיים החדשים כדוגמת DSG‏ ‏שנותנים מצבים אוטומטיים מלאים ואפילו מחלחלים למכוניות הספורט. גיר כזה פותר הרבה מהבעיות של האוטומט.

אני אישית רק מחכה לחזור לידני .

פורסם

אולי יש בזה משהו, שנשים בישראל מושכות את השוק יותר לכיוון האוטומטי - אני מניח שבהרבה משקי בית לגבר לא תהיה בעייה לנהוג בידני, אבל האשה תלחץ לאוטומט. זה מתווסף לכל שאר הסיבות, כמובן.

עוד ממה שנאמר כאן נכון - הגיר הידני הולך ונכחד, אין מה לעשות. לא רק בארץ, אבל כאן זה אפילו יותר בולט - כמעט רק למכוניות ספורטיביות או מכוניות קטנות יש גיר ידני. למרבית הקטנות שמגיעות או יגיעו ארצה בשנתיים-שלוש הקרובות יהיה רק גיר אוטומטי, או אולי גרסה אחת עם גיר ידני, ולספורטיביות רבות יהיה גיר רובוטי כזה או אחר.

כיום אולי 20% מהדגמים הנמכרים בארץ מגיעים בגיר ידני, אבל מאוד יכול להיות שבתוך 10 שנים אפשר יהיה לספור על שתי ידיים את הידניות האמיתיות הנמכרות בארץ. מצד שני, בתוך 20 שנה כולנו נסע במכוניות חשמליות שיכוונו את עצמן, כך שהכל אבוד ממילא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חושב שהאירופאים יותר מודעים לנושא איכות הסביבה והחסכון בכסף (במיוחד כנראה ההולנדים, הרי יצא להם שם של קמצנים). בגלל זה הולך שם דיזל וידני, עד לרמה שמכוניות שאין להן גירסת דיזל נידונות להיות בד"כ רכבי נישה.

אצלנו בארץ, כפי שכבר נאמר, הרוב המוחלט של הנוהגים ברכב משני המינים היו שמחים אם בכלל אפשר היה לעצום עיניים ושהאוטו יסע לבד, אז אם יש אוטומט זה נראה בעיניהם טירוף לבחור בגיר ידני, ואני באמת מבין אותם. אשתי נוסעת בסבבה על גיר ידני ואצלנו במשפחה מעולם לא היה גיר אוטומט, אבל היא בכל זאת תעדיף שהאוטו הבא יהיה אוטומטי, ולמען האמת, אם לא מדובר במשהו ספורטיבי אז גם אני.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אבל מצד שני הסטראוטיפ על נשים הנהיגה קיים בכל העולם.

ויש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון, הגירים הרובוטיים החדשים כדוגמת DSG‏ ‏שנותנים מצבים אוטומטיים מלאים ואפילו מחלחלים למכוניות הספורט. גיר כזה פותר הרבה מהבעיות של האוטומט.

אני אישית רק מחכה לחזור לידני .

אני מניח שבדקת באמת בכל ארצות העולם ועדיין לא יצאת מהטראומה שבערי סקנדינביה ועוד כמה חורים פרימיטיביים נהגו אותך נשים במונית,אוטובוס ,חשמלית,מטרו ורכבת.

גם % 99.9 מהקברניטים הגברים לא היו מצילים את האירבאס על ההדסון.

פורסם

זה שיש שם נשים שנוהגות כמקצוע עדיין לא הופך את התרבות לחסרת סטריאוטיפים.

כל התרבויות כמעט שבהן יש רכבים, יש בהן סטריאוטיפים כאלו ואחרים על נשים.

למעשה זה לא שהן לא נוהגות טוב, אלא שמלמדים אותן שנהיגה זה לא חשוב בשבילן. זה לא משהו מהותני שנשים נוהגות פחות טוב, כי אם כל הנשים שאני מכיר שאכפת להן מהעניין, כן נוהגות טוב.

מה שקורה זה שמלמדים אותן שזה לא צריך להיות אכפת, אז אלו שנתלות מהסטריאוטיפ הזה הן בדיוק אלו שנוהגות גרוע.

זו נבואה שמתגשמת מעצמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...