Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קראתי הרבה פה בפורום על המנועים הרגישים למי ברז שיש לדייהטסו אפלאוז..

השאלה היא כשאני בא לרכוש את הרכב הזה מאיין לי לדעת אם לא השתמשו בו במי ברז בשלב כלשהו בשימוש?

כתבתם בעבר שלהסתכל איפשהו שאין מן הצטברות קורוזיה בצורת מלח ירוק.. ולפתוח את מיכל המים (?) לוודא שיש שם מים ירוקים או אדומים. האם בעל הרכב לא יכול לדעת שהוא דפק קצת את המנוע שלו ולהחליף את המים לירוקים וכן לנקות את הקורוזיה וה"מלח הירוק" , גם כדי להציל את המנוע של עצמו (ואולי כבר נגרם נזק בלי שהקונה יידע) וגם כדי להראות לקונה שהוא השתמש במים הנכונים והירוקים?

בקיצור, איך אני מוודא לחלוטין שלאורך כל שנות השימוש ברכב, השתמשו בו רק במים הירוקים, הנכונים?

שאלה שניה היא איזה עוד רכבים דורשים שימוש במים ירוקים?

וכמה עולה מנוע חדש?

תודה!

פורסם

אין לך אפשרות לדעת, זאת בדיוק הסיבה שאנשים מעדיפים לקנות רכב מיד ראשונה ועם היסטוריית טיפולים. אך במקרה של רכב ישן יותר כמעת בלתי אפשרי למצוא דבר כזה. בגדול, מים יכולים לגרום לנזק בראש מנוע, שפירוק חריטה והחלפת סט אטמים יעלה לך בסביבות 1,500 ש"ח. במקרה היותר גרוע עם יסדק בלוק מנוע, יש לך אפשרות להרכיב מנוע מפירוק (3,500 ש"ח) או מיובוא 6,000 ש"ח. המחירים הם כוללים עבודה ומתייחסים למחירים באזור הצפון, כמובן לא במוסכים מורשים.

המנועים הנוספים שרגישים מאוד למי ברז (תאמת כולם, אבל אם כבר :wink:) הם פג'ו עם מנוע 1.4, מיצובישי סופר לנסר, רובר 214-216... וכמובן יש עוד אבל זה משעולה לי בראש עכשיו.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

אז לפי דברייך מדובר בקניית "חתול בשק" , אבל לא סתם חתול.. חתול בצורת מנוע שעולה אלפי שקלים!!

אם אתה אומר שהבעלים של האוטו יכל להשתמש במי ברז ולא משנה בכלל כמה זמן השתמש (מי רוצה לקחת סיכון כזה בקניה?), אני בטוח שבחור חסר אמצעים ששם את כל הכסף שלו על האוטו הגם ככה לא הכי יוקרתי הזה לא מעוניין להיתקל בבעיות מנוע בגלל טיפול לא נכון של הבעלים הקודמים, אז זה ממש מסוכן!

הוא יכל להשתמש בזה , לנקות את הקורוזיה, להחליף מים, וכאילו כלום לא קרה? מנועים רגישים עדיף לא לקחת סיכון אפילו אם השתמש במי ברז פעם אחת!

אפשר לאמת את דבריי? איך אפשר לקנות בכלל אוטו כזה אם ככה יכלו לעשות לו בלי שתוכל לוודא, נשמע תמוהה..

פורסם

מה זאת אומרת איך אפשר לקנות רכב כזה?

רכב משומש הוא סוג של הימור. אתה יכול להגדיל את הסיכויים שלך לזכות בהימור ע"י בחינה מושכלת של הנתונים שלפניך. אם למשל הבעלים הנוכחי שם נוזל קירור ולא מי ברז - זה סימן טוב. אם לבעלים הנוכחי יש היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מסודר - זה סימן טוב. אבל אלו רק דוגמאות ואף פעם לא תדע בוודאות מה הוא עשה או לא עשה אם הרכב.

לא טוב לך? אומרים שרכב חדש זה לא בשמיים. לך קנה אחד :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה זאת אומרת איך אפשר לקנות רכב כזה?

רכב משומש הוא סוג של הימור. אתה יכול להגדיל את הסיכויים שלך לזכות בהימור ע"י בחינה מושכלת של הנתונים שלפניך. אם למשל הבעלים הנוכחי שם נוזל קירור ולא מי ברז - זה סימן טוב. אם לבעלים הנוכחי יש היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מסודר - זה סימן טוב. אבל אלו רק דוגמאות ואף פעם לא תדע בוודאות מה הוא עשה או לא עשה אם הרכב.

לא טוב לך? אומרים שרכב חדש זה לא בשמיים. לך קנה אחד :lol:

ברור שרכב משומש הוא סוג של הימור, בכל מצב.

אבל יש הבדל בין הימור להימור...

להמר בקניית מנוע שימיו ספורים הוא *קצת* גדול עלי, ולכן רציתי לוודא אם יש אפשרות לוודא עד הסוף שהמנוע שמור מהבחינה הזאת..

• תוכן חדש...