Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

|סקר| מסלול מרוצים בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
------------לכל אלו שאמרו שמה זה משנה עם איזה אוטו ---------

זה משנה ועוד איך !! כי זה שמתכננן את המסלול כרגע רוצה לדעת איזה סוג מסלול לעשות בהתאם לסוג הרכבים .

כי אם הוא יתכנן אותו למכוניות ששופרו משמעותית מיבחינת אחיזה ומנוע..זה ייכול להיות מסלול גרוע למכוניות חא ספורטיביות ..ולהיפך...

אז השאלה הזנו נועדה כדי שיהיה אפשר לימצא את הכיוון הנכות של תיכנון המסלול ולא כדי לתת תחושה רעה למי שיש לו רכב לא ספורטיבי

לא, זה בכלל לא משנה. לא נראה לי שזה ש"מתכנן" את המסלול בכלל יודע על מה מדובר, אם זה מה שנמצא בראש מעייניו. מה גם שמצחיק אותי לשמוע שלפי תשובות של חבר'ה בפורום הוא יתכנן את המסלול שלו...

מסלול הוא כמו כביש באיכות טובה ועם סלילה ברמה גבוהה ביותר. כל מכונית יכולה לעלות עליו. ההבדלים היחידים הם במקרה של מכוניות מירוץ ייעודיות, שמן הסתם לא יכולות לעלות על כל מסלול. אני מדבר על רמה של פורמולה 1 ולא על רמה של "קליאו CUP"

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וזה מה שהוא שואל למעשה , האם ( ממש כמו במקרה של תחרויות העבירות ) יקומו פה קבוצות מקצועיות שיניחו על המסלול כל מיני רכבים יחודיים למסלול , ואז הם יזדקקו לתשתית המתאימה , או שכל מי שיגיע יבוא עם רכב כביש רגיל יחסית , זו שאלה חשובה לדעתי , כי ניתן להפוך את המסלול למאתגר יותר לרכב פרטי על חשבון הרכבים היעודיים ז"א לבנות מסלול שיתאים ל 150 קמ"ש נניח ואז להתחרות עם רכב רגיל יהיה נחמד מאוד אבל כל רכב יעודיים יהיה יותר מידיי מהיר למסלול הזה .

לגביי הסקר עצמו :

1) כרגע , פעם בחודשיים בלחץ נאסוף את כל החברה ונלך לשרוף צמיגים למשך איזה שעתיים

טובות , בעתיד כשיהיה אוטו יותר מוצלח אולי לעיתים קרובות יותר , אני בכל אופן לא ארד מפעם בשבועיים כי לא נראה לי שאני אוכל לעמוד בשחיקה של הרכב .

פורסם

זה משנה ועוד איך !! כי זה שמתכננן את המסלול כרגע רוצה לדעת איזה סוג מסלול לעשות בהתאם לסוג הרכבים .

כי אם הוא יתכנן אותו למכוניות ששופרו משמעותית מיבחינת אחיזה ומנוע..זה ייכול להיות מסלול גרוע למכוניות חא ספורטיביות ..ולהיפך...

אז השאלה הזנו נועדה כדי שיהיה אפשר לימצא את הכיוון הנכות של תיכנון המסלול ולא כדי לתת תחושה רעה למי שיש לו רכב לא ספורטיבי

אני לא מבין את הקשר...

מסלול נועד למכוניות מסלול, ובעלי מכוניות כביש כבר "ייתגמשו" לפי זה.

גם הנורבורגרינג נועד למכוניות מרוץ, מה שלא מפריע לו לקיים ימי מסלול למכוניות שגרתיות לחלוטין.

לשאלתך - כמה שיותר, עם כל רכב שאפשר - סטנדרטי, משופר, ביצועיסטי ופושר.

אבל זה תלוי במיקום המסלול, בעלות השימוש, בביטוחים שיציע ועוד.

וואללה!! ולי היה נדמה שהנורדשלייף התחיל בתור כביש למכוניות רגילות...

האין הדבר כך?

ולגבי תכנון המסלול - הנה הצעה למשקיע שלך:

מתכננים מסלול מרוץ בינלאומי שמתאים למכוניות מרוץ, ומקימים באמצע מסלול אלטרנטיבי שיוסיף עניין למכוניות רגילות במקום שיצטרכו לקרוע את המנוע בישורת של כמה מאות מטרים ובפרבולה שממילא תלקח בפול-גז. מכוניות רגילות יסעו על החלק ההדוק יותר של מסלול המירוצים, ובהמשך ההקפה יתפצלו למסלול האלטרנטיבי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מעניין מה השוטרים יגידו שאנשים יתחילו להרכיב כלובי התהפכות.

וכמו שאני מכיר אותנו (הישראלים), אין סיכוי שהמסלול יהיה באיכות באמת טובה, גם לא נראה לי שמישהו יציע ביטוח למשתתפים, אולי רק השלמה ל"אבנר" אבל כל השאר יהיה עלינו.

בכל מקרה לפי דעתי המסלול צריך יהיה להיות בנוי למכוניות מהירות ו"לתמוך אחורה" כלומר שיתאים גם למכוניות "עלק ספורט" - למשל כמו המשפחתומטית שלי. הרי זה מה שיש לרוב האנשים בארץ. לא שאני בא לזלזל חס וחלילה במכוניות של החבר'ה מפה, אבל אתם יודעים הרי כמה המשטרה רגישה לכל מיני קיטים לשיפור מנוע וכו' וכו'.

ברור שאני אבוא למסלול כזה עם ההונדל'ה שלי אבל חבל שכבר אין לי את האריקה שנת 82 שלי, הייתי מראה לכולם! :D הייתם נגנבים איך אני מרים את האנטנה עם המגבים אחרי כל פניה שמאלה...

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

סליחה שאני מבאס אותכם כאן אתם בקטע שיפתחו פה מסלול מירוצים. כן גם אני הייתי רוצה אבל

אין סיכוי, גם נגיד שהיה זה סכום אדיר להוציא על מסלול מירוצים.

ככה שאני לא רואה כאן מסלול כלשהו ב 10 שנים הקרובות :roll:

פורסם
וזה מה שהוא שואל למעשה , האם ( ממש כמו במקרה של תחרויות העבירות ) יקומו פה קבוצות מקצועיות שיניחו על המסלול כל מיני רכבים יחודיים למסלול , ואז הם יזדקקו לתשתית המתאימה , או שכל מי שיגיע יבוא עם רכב כביש רגיל יחסית , זו שאלה חשובה לדעתי , כי ניתן להפוך את המסלול למאתגר יותר לרכב פרטי על חשבון הרכבים היעודיים ז"א לבנות מסלול שיתאים ל 150 קמ"ש נניח ואז להתחרות עם רכב רגיל יהיה נחמד מאוד אבל כל רכב יעודיים יהיה יותר מידיי מהיר למסלול הזה .

להפך. למכוניות רגילות 150 קמ"ש זה הרבה הרבה יותר מדי מהר. מכוניות רגילות צריכות מסלול הדוק ו"צפוף" עם הרבה פניות איטיות יחסית. מכוניות מירוץ ייעודיות וכן רכבים חזקים במיוחד יכולים להסתדר עם פניות של 150 קמ"ש ומעלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברור גם שיהיו תאונות, הרי כולנו ראינו אילו תאונות יכולות להתרחש על מסלול מירוצים. ידוע שיבואו גם כל מיני מתלהבים שלא יודעים בדיוק לנהוג...

על כל תאונה שתתרחש מיד תספג ביקורת שלילית.

אפשר אולי להגביל את גיל המשתתפים, נגיד בלי נהגים חדשים.. אבל גם זה לא בדיוק ילמד על נסיון של בנאדם. למשל אני לא נהגתי שנה שלמה מתוך השנתיים "נהג חדש" שלי.

בקיצור, הנושא מאוד מורכב, ואני פסימי.

מישהו יודע איך זה הולך בארה"ב?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני לא מבין את הקשר...

מסלול נועד למכוניות מסלול, ובעלי מכוניות כביש כבר "ייתגמשו" לפי זה.

גם הנורבורגרינג נועד למכוניות מרוץ, מה שלא מפריע לו לקיים ימי מסלול למכוניות שגרתיות לחלוטין.

לשאלתך - כמה שיותר, עם כל רכב שאפשר - סטנדרטי, משופר, ביצועיסטי ופושר.

אבל זה תלוי במיקום המסלול, בעלות השימוש, בביטוחים שיציע ועוד.

וואללה!! ולי היה נדמה שהנורדשלייף התחיל בתור כביש למכוניות רגילות...

האין הדבר כך?

יופי נחמה :p

חסרים מסלולי מרוצים שבמקור הם כביש ציבורי ונסגרים לתחרויות?

פורסם

והמשמעות היא שמכוניות "רגילות" בהחלט היו יכולות להתחרות או סתם לנסוע על מסלול הגרנד פרי של מונקו, בעוד שאם הייתי עולה למונזה, לדוגמה, עם ה 309 שלי, נדמה לי שלא היה לי הרבה מה לחפש שם....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
והמשמעות היא שמכוניות "רגילות" בהחלט היו יכולות להתחרות או סתם לנסוע על מסלול הגרנד פרי של מונקו' date=' בעוד שאם הייתי עולה למונזה, לדוגמה, עם ה 309 שלי, נדמה לי שלא היה לי הרבה מה לחפש שם....[/quote']

לא, המשמעות היא - שלמרות שהנורבורגרינג הוא במקור מסלול מרוצים, זה לא מפריע לאף אחד לעלות עליו עם מכוניות סטנדרטיות ועגלתיות ולהנות. דוגמת הנורבורגרינג היתה להמחשה, יכולתי להגיד שם של כל מסלול (גם מונזה :wink: ) שנבנה למרוצים ומתפקד כיום/בנוסף כמסלול פתוח.

פורסם

אני אישית הייתי מבקר בערך פעם בחודש, עם קבלת המשכורת :wink:

ואישית, הייתי מעדיף שיהיו מספר מכוניות שניתנות להשכרה במקום... והכוונה היא למכוניות מיוחדות.. סתם לדוגמה EVO, אימפרזות, 147 GTA :roll: כל מיני רכבים חזקים שיש להם באמת מה לעשות על המסלול.. אני חושב שהמחיר שלהן יוחזר עם ההשכרה הקבועה.. כמו כן, ישנה האפשרות שבתי ספר לנהיגה מתקדמת ישתמשו במסלול, מה שיכניס לו עוד כסף.. באשר לרכבי הפרטי, למרות ש-DL ואחיותיה זה לא זה כמו שנאמר, ואני משוכנע שכך גם ה-205 הרגילה שלי, אף על פי שהיא די מהנה, אולי הייתי רוצה לנסות, ולכן כדאי שתיהיה האפשרות לימים פתוחים לכל המכוניות...

ובנסוף, אני חושב שיש לאפשר לעלות על המסלול רק ליוצאי קורסים של נהיגה מתקדמת... אבל רק! זה לא בטיחותי לתת לאנשים לא מנוסים לקחת פניות למיניהן, וכאלה כמוני שלא יכולים להשתלט אפילו על ההנעה הקידמית שלהם כי הם לא יודעים איך, בטח שלא מומלץ לתת להם איזה 200 כ"ס ביד עם הנעה אחורית/כפולה...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני מצטרף,

לפחות פעם בחודש עם רכב או אופנוע ואם אפשר גם להשכיר רכב חד מושבי מה טוב.

הכל תלוי בעלויות.

שקודם יעשה מסלול ואני כבר אדאג להתאים את עצמי.

רונן

פורסם

א. די הרבה... משמע , אני אחנה ליד המסלול כדי לא לבזבז כסף על דלק ואז יהיה לי יותר כסף בשביל להיכנס למסלול :wink:

ב. אני מאמין שרכב רגיל כמו איזו "אריקה"....

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

א. תלוי בסכום - אם מדובר בסכום גבוה אשאר עם הכבישים הציבוריים.

אם מדובר בסכום שווה לכל נפש - אז פעם בחודש - חודשיים

ב. 106 ראלי אקזוטית דור 1

:roll:

פורסם

א. אם המחיר יהיה סביר ויבואו אנשים רציניים, אז בכיף פעם בשבועיים לפחות!

ב. עם הרכב שלי.FORD FIESTA SI 16V

ואולי אם הזמן הייתי קונה רכב נוסף שיותאם רק למטרות האלו(תלוי עד כמה זה יהיה רציני)

רנו מגאן קופה 1600 16V

FORD FIESTA SI 16V

• תוכן חדש...