Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במקור פרסמתי את הפוסט הזה במספר פורומים העוסקים בקארטינג, אבל מכיוון שהבמה שם צרה והנפשות הפועלות הן לא בהכרח קהל היעד שלהן, חשבתי לפרסם אותו כאן, בהחשיבני פורום זה כבמה ניטרלית, יציבה ורחבה.

אני מקווה שאנשים שיושבים כרגע על הגדר יקראו את המאמר כך שיעזור להם להבין למה הם עלולים להיכנס, ואולי אף להפיח רוח חדשה במפרשים.

המאמר מתייחס לקארטינג 2 פעימות עם מנוע מסוג ימאהה - מנוע ותיק מאוד, מוכר, זמין וזול. זו לא פסגת ההיצע בעולם הקארטינג, אבל בכל זאת מדובר בקטגוריה זולה יחסית וזמינה למתחיל. מה שיפה בקארטינג, שתמיד אפשר להתקדם מכיוון שלרוב כל שנדרש הוא להחליף מנוע ואולי סוג צמיגים. השילדה שלי למשל יכולה להתמודד עם מנועי ימאהה, רוטקס, ROK, EasyKart, Reed Valve למיניהם ובעצם כל מנוע שהוא לא שיפטר.

אני יודע שהיצע המסלולים כרגע לא מרהיב (לטרון הוא מסלול די קטן, אבל כרגע הוא הכי זמין לנהגי קארטינג, נחשונים הוא פוטנציאלי אבל מצריך לפחות 20 נהגים כדי שהעלויות יהיו סבירות, ואשדוד הוא no man's land - לטוב ולרע).

עם זאת, אני מקווה שיהיו התפתחויות מעניינות העונה עם מבט לעבר העתיד.

אשמח לקבל התייחסויות מאנשים ששוקלים להיכנס לקארטינג וגם מעוסקים בתחומים אחרים לשם השוואה.

חישוב עלויות הוא מחוייב המציאות, לא כולנו רוטשילד, אבל לפעמים הוא קשה. האם אנו לוקחים בחשבון את עלות קניית הקארט? האם אנו לוקחים בחשבון עלויות של אביזרים שאנו קונים בהמשך (מנועים, ג'אנטים, כיסאות, מייכרון וכו') או רק עלויות שוטפות, ואם כך אז מה בעצם כוללות עלויות שוטפות?

נתעלם מהעלויות הראשוניות, הכוללות קניית לבוש, קארט, מנוע, ג'אנטים ואביזרים, מכיוון שהיא יכולה להתחיל ב 5000 ש"ח לקארט שחוט ועתיר ריתוכים ולהגיע לעשרים ומשהו אלף ש"ח לקארט חדש.

הבה נתבונן בראיה חודשית:

הוצאות למסלול -בעונה האחרונה התשלום למסלול בלטרון היה 120 לאימון ועוד 350 למירוץ.

יש נהגים שמתאמנים מספר פעמים בשבוע (אני חושב שיש רק שניים-שלושה כאלה כיום...), הרוב באים לתחרות ואימון או שניים. בהנחה שעושים שני אימונים, מירוץ ועוד שבוע מנוחה, סה"כ 590 ש"ח.

דלק - בין 5 ל 10 ליטר ליום אימון, תלוי כמה נוסעים ובאיזה מסלול, אז נגדיר צריכה של 20 ליטר לחודש, בסביבות 130 ש"ח.

שמן - מחיר ליטר שמן למנועי קארטינג נע בין 80 ל 140. נניח שמחיר בקבוק שתשתמש בו הוא 100 ש"ח, ואתה צורך 20 ליטר, משמע אתה צורך 80% מהבקבוק ולכן מדובר ב 80 ש"ח לחודש. יש לשים לב לא לקנות סתם שמן מנוע ל 2 פעימות, כי הוא לא בהכרח בנוי לטמפרטורת העבודה של המנוע.

צמיגים ומנוע - החלטה שלך כל כמה זמן לטפל ולהחליף, כי הם קובעים במידה ניכרת כמה אתה תחרותי. בנוסף, בהתאם לתקציב שלך, מומלץ שיהיה לך מנוע אימונים וסט ג'נטים + צמיגים לאימונים, שיכולים להוות גם תחליף חירום בזמן מירוץ.

בוא נפרט:

סט צמיגי מקסיס לימאהה עולה 650 ש"ח. אפשר לנסוע עליהם עד שכבר לא רואים את חורי האינדיקציה לשחיקה, אבל יש לאזן בין ביצועים לתקציב... בלטרון, למשל, הקדמיים נשחקים בקצב מהיר לעומת האחוריים. במסלולים האחרים אני לא יודע כי לא נסעתי שם מספיק. בסופו של דבר, אחרי מספר אימונים אפשר להרגיש בהבדל בין צמיג חדש לשחוק ולדעת מה קצה הסיבולת.

אוברול למנוע - שמעתי הרבה אנשים שאומרים תעשה ככה ותעשה ככה.

להבנתי, אפשר לעשות עד 16 אוברולים למנוע ואז צריך להחליף את הצילינדר. אפשר להחליט לעלות מידה בבוכנה כבר על ההתחלה ולקבל קצת יותר ביצועים, אבל כך מקצרים את מחזור חיי המנוע. אחרי אוברול צריך לעשות הרצה, ויש כל מיני שיטות (תלוי אצל מי עושים), שגם המינימלית שבהן היא סוג של בלאי מסויים לקארט.

זו החלטה שלך עם מי אתה הולך וכל כמה זמן אתה עושה, ולכן אני לא יכול לומר בדיוק כמה זה יעלה, אבל אפשר לשקלל את ההוצאה הזו בין 300 ל 1000 ש"ח בחודש. דיברתי עם אנשים שעשו אוברול כל שני מירוצים והחזיקו באותה רמה גם את מנוע האימונים שלהם, ולעומתם כאלה שנסעו כל העונה על אותו מנוע בלי אוברול והגיעו להישגים יפים.

אני חושב שהכי טוב זה לבדוק את המנוע אחרי כל מירוץ אצל בעל מקצוע ולראות מה עושים.

בנוסף, כדאי שיהיה לך מנוע וצמיגים לאימונים, כדי שתשמור את ציוד המירוצים שלך במצב טוב, ולא תיאלץ לעלות למירוץ עם צמיגים שחוקים או מנוע גמור. העלות הראשונית גבוהה אבל בסופו של דבר ההפרש יצטמצם עם הזמן וההוצאות יקטנו, כי במנוע מירוצים משתמשים פחות ובאימונים אפשר לעשות אוברול במרווחי זמן גדולים יותר, שוב זו החלטה של הנהג.

כבונוס, אם מנוע ייתפס או יהיה פנצ'ר, אפשר להחליף ולא לפרוש מהמירוץ.

מבחינת חלקי חילוף - יש לשים בכל חודש 200 ש"ח בצד כמין קרן הצלה. ההנחה היא שלא יהיו תאונות על ימין ועל שמאל, וגם אם יהיו - חלק אפשר לתקן בלי החלפה, אבל לעולם אין לדעת.

באופן אישי אני יכול לספר שמבחינת חלקי חילוף נזקקתי העונה לפלאג ששבק חיים וציר אחורי שהתעקם כתוצאה מתאונה - אבל השמיים הם הגבול, מברגים שעפו כתוצאה מרשלנות בתחזוקה עד טוטאל לוס של הקארט... זה הספורט, מה לעשות.

הובלה - ברכב פרטי, ניתן לקשור את הקארט על הגג, או להוביל עם נגרר. ברכב מסחרי, ניתן לאחסן את הקארט בשלמותו, אבל יש לדאוג לקבע את הקארט והציוד היטב כדי שלא יעוף על הנוסעים במקרה תאונה או עצירת פתע.

כך או כך, מדובר בנסיעה עם מטען רב (~110 קארטינג וציודו, ועוד משקל הנגרר שהוא בקירוב 200 ק"ג), מה שמעלה את צריכת הדלק ב 15% לפחות.

עזרה טכנית ותחזוקה זה הסעיף הכי חשוב. נהג שהוא שועל בודד, עם ידע טכני מפותח ותושיה מרוויח בגדול.

אבל רוב הנהגים אינם כאלה, לפחות לא בעונות הראשונות, וצריך עזרה של מישהו.

עזרה של מישהו עולה כסף.

אפשר לעבוד לבד, אפשר לעבוד ביחד עם קבוצה ואפשר לעבוד 1 על 1 עם מומחה - הכל עניין של כסף.

אפשר למנות בין האנשים שיכולים לעזור את איגור גלר, ייבואן PCR (גילוי נאות - הוא עוזר לי ואני מבסוט icon_smile.gif ), דוד מנשה (איש מקצוע עם אוזן רגישה לכל ציוץ מהקארט), טימו הירבי (אלוף עונת 2006!) וברק גודלפינגר (יבואן רוטקס, אבל גם ייבא קארטים של סוויס האטלס שנסעו רובם ככולם עם מנועי ימאהה). אני משער שיש עוד אנשים אבל לא זכיתי להכיר אותם.

ראיתי העונה מספיק מתחרים שלא צלחה דרכם וזה בגלל שלא היה מי שיעזור להם בשטח, ובסופו של דבר הם פרשו. לכן חשוב ללכת עם מישהו שמתאים מבחינת מחיר, יחס, שירות ומיקום גיאוגרפי. בלי תמיכה כנראה לא תשרדו ותתאכזבו, וחבל.

הסעיף הזה לבד יכול לא לעלות בכלל, וגם יכול להגיע לאלפי שקלים.

לסיכום, מנסיוני האישי (בן ששת החודשים...), העלויות לחודש הן סביב 1500 ש"ח. כמות המתחרים בכל מירוץ לא הייתה גדולה במיוחד, אבל אפשר לומר שהחמישיה המובילה הייתה שקולה בכוחותיה ובתקציב הזה העמדתי קארט שהיה תחרותי ועמד בקצב של המתחרים המנוסים יותר, ואף עליתי פעמיים לפודיום.

אני לא חושב שיש עוד ספורט מוטורי שמאפשר לך מעל 100 ק"מ נסועה חודשית בכזה תקציב ותנאים, כך שלדעתי פשוט מדובר בבי"ס לנהיגה בכל גיל.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

כמו בכל העולם, הקארטינג נחשב כספורט מוטורי זול יחסית ודי קורץ לכל מי שרוצה להתחיל בספורט מוטורי וגם להנות ממנו .

הבעיה כמו שאני רואה אותה כרגע, בארץ, היא העדר האופק הורוד , האור בקצה המנהרה (ומאלו סובל כל הספורט המוטורי הישראלי) אבל בעיקר מהעדר חשיפה .

אני לא יודע כמה מדיירי הפורום שלנו יודעים או מודעים לקיומם של מרוצי קרטינג 2 פעימות בארץ.

בבדיקה אקראית שנעשה נגלה כי יתכן וקיימת פעילות כזו אבל היא ידועה בעיקר למי שמקורב לעניין או למי שעוסק בספורט עצמו, כמעט כמו בראלי הישראלי, אלא מה ההבדל ?

הראלי זוכה ליחצ"נות כזו או אחרת בפורום הזה ובכל פורום אחר לטובה ולרעה (היה מי שאמר פעם שאין פירסומת רעה) ולמרות שהאימונים נערכים בחשאי אנחנו זוכים לפחות לדעת שהיה ארוע ולראות תמונות שונות.

הקרטינג, לפחות בתחום הזה לוקה בחסר וכך "חוסך" מעצמו קהל יעד פוטנציאלי די גדול.

אז...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

כל הכבוד על הסיכום, נקווה שזה יעזור למי שרוצה להיכנס לעניינים, חוששני שהשרשור יהפוך לעוד דיון עקר על מה בא קודם, ביצה או תרנגולת.

אין חשיפה כי לא קורה כמעט כלום, לא קורה כמעט כלום כי אין חשיפה. אין נהגים כי אין בעלי מקצוע שיעבדו איתם, אין בעלי מקצוע כי אין ביקוש בצורת נהגים. אין מסלולים כי אין ספורט, אין ספורט כי אין איפה לממש אותו.

אין לזה סוף וקל למצוא אשמים בכל הצדדים. התחום מדשדש כבר שנים וכל אחד זורק האשמות, הרבה פעמים בצדק, אך מנער עצמו מאשמה בדרך.

נעים לראות אנשים כמו zizkebab שעדיין נקלטים לתחום. אני בטוח שחלק מהסיפוק שלך נובע מהעובדה שזכית לעמוד על הפודיום פעמיים. מה שקורה להרבה נהגים זה שהם מצפים לראות תוצאות במהירות, ואם להיות ריאליים אין למה לצפות בעונה הראשונה של נהג. לאנשים אין את הסבלנות הזאת.

אני מקווה שתמשיך להתחרות ושיהיו עוד אנשים שיוכיחו יציבות על מנת לגרום למארגנים להרגיש שיש טעם להשקיע ושיש אפשרות להריץ מרוצים באופן קבוע ורווחי. כשזה יקרה ודברים יתחילו לרוץ, אפקט הדומינו הזה יתהפך ובמקום להוציא אחד לשני את הרוח מהמפרשים, התחום יתחיל סופסוף לצמוח ולהגיע למימדים שמייצגים את הפוטנציאל האמיתי שלו, במהרה בימינו אמן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

גרשון, תודה על המילים הטובות.

אני מסכים שהרבה אנשים שלא ראו תוצאות על ההתחלה פרשו. אני חושב שצריך להיות ריאליסטיים, וכל הגעה על הפודיום שלי היא שילוב של נחישות והתמדה, אבל יש גם מין חוסר המזל של אחרים ומיעוט משתתפים (בד"כ בין 7 ל 9 קארטים).

המטרה הראשונית הייתה לסיים מירוץ בהצלחה ללא תאונות, תקלות טכניות או פסילות. בהמשך המטרה הייתה לא לסיים אחרון ולפחות במרכז הטבלה. כל הישג נוסף היה מבחינתי מעל ומעבר לציפיות.

אני חושב שהמטרות הראשוניות שהצבתי הן אלו שהאנשים הרציניים שמים לנגד עיניהם, ומי שחושב אחרת אינו בנוי לספורט מוטורי בפרט או לספורט בכלל, או חי בעולם של פנטזיות.

אני בטוח שבעונה שבה יהיו כ 20 מתחרים, כל התברגות בעשיריה הראשונה תהיה הישג. גם בעולם הגדול, ניתן לראות נהגים גדולים כמו Davide Fore נוחלים ניצחונות גדולים לצד אכזבות והתברגות במרכז הטבלה, מאחר והמירוצים טומנים בחובם קרבות פגוש אל פגוש שלא רואים כמעט באף מירוץ מסלול אחר, ואני בטוח שאם הוא ממשיך ומתמיד למרות הכישלונות, מי אנחנו שנתפרק?

לגבי עתיד התחום, אני צופה בו באופטימיות זהירה. ביום שישי הייתה ישיבה שסיכמה את עונת הימאהה אך היא הייתה מעורפלת במקצת, הערב יש ישיבה של עמותת קס"ם (אני לא יודע למה הם לא פרסמו פה...) - המעוניינת לארגן עונה, יש עוד יזמים שפועלים לכיוון מנועי רוטקס (לאנשים שרוצים לעלות מדרגה מעל הימאהה...) אבל אני לא מעודכן בנושא כל כך.

בנוסף, פורטל מייקארט שהוקם על ידי צמד נערים חובבי קארטינג נרכש לאחרונה על ידי שני נהגים שמוקירים את התחום, ונראה לי שגם הם רוצים לתרום להצלחת הענף.

אין מנוס מכניסת תקנות הנהיגה הספורטיבית בקרוב, מה שיגרום לכל הגורמים בענף להתכנס יחד - אם הם רוצים או לא...

כל הגורמים הללו יחד גורמים להאמין (ואני מקווה שלא אתבדה) שמכאן יש מקום לשיפור. לא יודע איך עתיד הקארטינג ייראה, אבל הוא כאן כדי להישאר.

(אגב שמי למי שלא יודע - ציון)

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

כשאני התחריתי בקארטינג 2 פעימות, העלויות השוטפות לשנה היו 20K, כשהיה לי ספונסר, 10K

(עלויות שוטפות = הכל חוץ מקניית הקארט)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...