Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו 95' -רכב כבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במהלך נסיעה שגרתית נדלקה לי נורת המצבר ברכבי (פיאט פונטו 95 גיר רגיל נפח 1600) המשכתי לנסוע כ-5 ק"מ כאשר מדיי פעם היא נדלקת .

כאשר הגעתי לרמזור אדום והאטתי את הרכב -הרכב כבה לא הצלחתי לתת סטארטר נעזרתי בשני בחורים על מנת לפנות את הרכב ממרכז הכביש לצורך דירדור הרכב בירידה .

1. ניסתי להניע כאשר הסוויטש פתוח והילוך ראשון/שני משולב כמובן עם לחיצה על המצמד אך ללא הועיל!

2. כאשר סובבתי את המפתח בסוויטש הייתה תאורת לוח השעונים תקינה ואף אורות דרך וחניה פעלו כראוי .

3. יצרתי קשר עם המוסכניק שלי וזה אמר לי "סכנה אל תנסה להניע שוב".

4.עוד אמר לי המוסכניק האלטרנטור שלך גמור (וכל זה דרך הטלפון כמובן)כמו כן נסעת על השאריות של המצבר כך שתכין את עצמך להוצאה-אלטרנטור+מצבר+שאר ירקות!!!

מה דעתכם מה יכולות להיות הסיבות לכך? ומה הייתם יכולים לייעץ לי לעשות??

כמו כן רכבי נתקע בירושלים ואני תושב בית שמש השארתי את הרכב בירושלים ומחר אני אגרור אותו לבית שמש על מנת להכניסו למוסך!

מהי העלות+- לפריטים הנ"ל? והיכן הייתם ממליצים לי לטפל בכך?

5. האם כדאי לקנות אלטרנטור מפירוק?והיכן מומלץ?

בתודה וציפייה לתגובות----קופדי

" המחשבה ותשומת הלב

הן שעושות את ההבדל

הקטן................."

פורסם

לכאורה אלטרנטור, אך אם נכונה השערתי, הרי שאורות הדרך מצביעים על כך שהמצבר היה טעון מספיק לכאורה.

יתכן ויש בעיה במתג החשמלי של הסוויץ' או במגעים אליו, או בשניהם.

אינני פוסל כלל וכלל את אפשרות האלטרנטור, אך הצהרה "טלפונית" שיש גם להחליף מצבר, מוקדמת לטעמי, שכן במקרים רבים מאוד,ניתן להציל את המצבר על ידי טעינה, כל שכן טעינה איטית, אלא אם המצבר ישן מאוד.

הערתי האחרונה במיוחד לאור מחירם הגבוה של המצברים בארץ.

מחיר מצבר בארה"ב עומד על פחות מ 60 דולר ארהב.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני -תודה רבה!

באם משהו יכול להצביע על עלות תיקון -כאמור הרכב הגיע למוסך הבוקר אך היות והיום יום שישי לא ניתן לראות ולא לטפל..

בכדיי שתיהיה לי פחות או יותר אינדיקציה לגבי המחיר

אודה למגיבים

שבת שלום

קופדי

" המחשבה ותשומת הלב

הן שעושות את ההבדל

הקטן................."

פורסם

לא ניתן ליתן הערכת מחיר לתיקון, שכן הבעיה האמיתית אינה ידועה עדיין.

אתה יכול לבקש הצעות מחיר (לאחר שיבדקו את הרכב) ולשאול כאן לגבי ההגיון שבמחיר.

אם הרכב זקוק לגרירה למוסך , התייעץ עם רפי לין, לאיזה מוסך מקצועי, אמין והוגן, כדאי לגרור.

בברכת שבת שלום

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם בדקתה את הקטבים וההדקים של במצבר האם הם מחוברים טוב ? בכל מקרה נסה להסיר את החיבורים ואז להלבישם חזרה ולהדק טוב.

היתה לי בעיה די דומה ברכב זהה והתברר שההדקים לא היו מחוברים. למרות שממבט זה נראה בסדר.

תראה אולי יש לך סדק באחד ההדקים דבר היוצר מגע לא טוב.

וברגע שהמגע לא טוב הרכב פשוט מתכבה באמצע וזהו.

פורסם
לא ניתן ליתן הערכת מחיר לתיקון, שכן הבעיה האמיתית אינה ידועה עדיין.

אתה יכול לבקש הצעות מחיר (לאחר שיבדקו את הרכב) ולשאול כאן לגבי ההגיון שבמחיר. את זה כמובן אעשה תודה דני

אם הרכב זקוק לגרירה למוסך , התייעץ עם רפי לין, לאיזה מוסך מקצועי, אמין והוגן, כדאי לגרור.

בברכת שבת שלום

דני

אגב בשבוע שעבר בדקתי את הקטבים כמובן היו מהודקים ואף הוספתי מים מזוקקים למצבר אשר נרכש פחות משנה

ושוב תודה לדני ולשאר.............

" המחשבה ותשומת הלב

הן שעושות את ההבדל

הקטן................."

פורסם

פרק את ההדקים ונקה אותם מבפנים אם מברשת ברזל (או פשיטה חאפרית תגרד קצת אם מברג מבפנים) כי נוצרת שכבת קורוזיה על המתכת וזה שהם מהודקים לא מחייב מעבר זרם כמו שצריך.

פורסם

נייר שיוף עדין, או צמר פלדה יחדשו לך לחלוטין את הנועלים של המצבר. (שים לב, שניקוי עם צמר פלדה על הדקי המצבר לא מומלץ, זה יוצר ניצוצות ויש בזה סכנה ממש! עדיף נייר שיוף עדין).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
היום במהלך נסיעה שגרתית נדלקה לי נורת המצבר ברכבי (פיאט פונטו 95 גיר רגיל נפח 1600) המשכתי לנסוע כ-5 ק"מ כאשר מדיי פעם היא נדלקת .

כאשר הגעתי לרמזור אדום והאטתי את הרכב -הרכב כבה לא הצלחתי לתת סטארטר נעזרתי בשני בחורים על מנת לפנות את הרכב ממרכז הכביש לצורך דירדור הרכב בירידה .

1. ניסתי להניע כאשר הסוויטש פתוח והילוך ראשון/שני משולב כמובן עם לחיצה על המצמד אך ללא הועיל!

2. כאשר סובבתי את המפתח בסוויטש הייתה תאורת לוח השעונים תקינה ואף אורות דרך וחניה פעלו כראוי .

3. יצרתי קשר עם המוסכניק שלי וזה אמר לי "סכנה אל תנסה להניע שוב".

4.עוד אמר לי המוסכניק האלטרנטור שלך גמור (וכל זה דרך הטלפון כמובן)כמו כן נסעת על השאריות של המצבר כך שתכין את עצמך להוצאה-אלטרנטור+מצבר+שאר ירקות!!!

מה דעתכם מה יכולות להיות הסיבות לכך? ומה הייתם יכולים לייעץ לי לעשות??

כמו כן רכבי נתקע בירושלים ואני תושב בית שמש השארתי את הרכב בירושלים ומחר אני אגרור אותו לבית שמש על מנת להכניסו למוסך!

מהי העלות+- לפריטים הנ"ל? והיכן הייתם ממליצים לי לטפל בכך?

5. האם כדאי לקנות אלטרנטור מפירוק?והיכן מומלץ?

בתודה וציפייה לתגובות----קופדי

הערכה שלי , זה האלטרנטור אם המצבר שלך מעל 3 שנים אז יש מצב שכאשר נסעת על המצבר והוא נגמר אז בעצם גמרת אותו סופית כי היכולת שלו להטען שוב כמעט ובטוח שאיננה.

ובקשר למה שאמר דני שאם אורות הדרך פועלים זה אומר שהמצבר טעון מספיק , אז זה לא בהכרח נכון , אני נתקעתי לא מזמן עם אלטרנטור גמור בערך עם אותו מאפיינים כמו שתיארת ולאחר שהרכב התכבה האורות פעלו כרגיל והכל עבד רגיל , למרות שלפני שהוא התכבה כל צרכני החשמל החלו לגמגם. יכול להיות שבשביל להפעיל אורות נשאר לו חשמל אבל בשביל להניע לא היה לו מספיק.

לי עלה לשפץ את האלטרנטור 350 שקל ואצלי המצבר בן פחות משנה ככה שהוא נטען מחדש כאשר הנעתי את האוטו עם אלטרנטור תקין. הרכב שלי הוא אונו שנת 95

פורסם
ובקשר למה שאמר דני שאם אורות הדרך פועלים זה אומר שהמצבר טעון מספיק , אז זה לא בהכרח נכון ,

שים לב, רשמתי:

לכאורה אלטרנטור, אך אם נכונה השערתי, הרי שאורות הדרך מצביעים על כך שהמצבר היה טעון מספיק לכאורה.

נראה כבעית אלטרנטור, באם הרכב נתקע תוך כדי נסיעה, אזי המתח שיש במצבר יהיה מתחת ל8 וולט, או אף פחות מכך, זה אומר שהאורות דולקים , אבל חלש, ולא רגיל.

זה מה שהיה חייב להיות אצלך, כך ולא אחרת. אם שמת לב, או לא שמת לב להבדל בעצמת האורות, זה עניין של רגישות ו/או מקצועיות, ו/או קרא לזה בכל תיאור שהוא.

מכיוון ש"קופדי" רשם:

ואף אורות דרך וחניה פעלו כראוי .

באה תגובתי בצורתה כפי שנרשמה בתחילה.

אם מישהו קורא לאורות בעוצמה פחות מ 8 וולט, "אורות" או "תקין" או "ראוי" , זה דבר שלא ניתן לאבחנו (את הטעות שבו) מעל דפי הפורום.

יותר מסביר שהאורות לא פעלו בשיא עצמתם, גם לא קרוב לכך, אך עיין שאינה מקצועית לא תבחין בכך, ואז האשמה היא באלטרנטור.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
הערכה שלי , זה האלטרנטור אם המצבר שלך מעל 3 שנים אז יש מצב שכאשר נסעת על המצבר והוא נגמר אז בעצם גמרת אותו סופית כי היכולת שלו להטען שוב כמעט ובטוח שאיננה.

ובקשר למה שאמר דני שאם אורות הדרך פועלים זה אומר שהמצבר טעון מספיק , אז זה לא בהכרח נכון , אני נתקעתי לא מזמן עם אלטרנטור גמור בערך עם אותו מאפיינים כמו שתיארת ולאחר שהרכב התכבה האורות פעלו כרגיל והכל עבד רגיל , למרות שלפני שהוא התכבה כל צרכני החשמל החלו לגמגם. יכול להיות שבשביל להפעיל אורות נשאר לו חשמל אבל בשביל להניע לא היה לו מספיק.

לי עלה לשפץ את האלטרנטור 350 שקל ואצלי המצבר בן פחות משנה ככה שהוא נטען מחדש כאשר הנעתי את האוטו עם אלטרנטור תקין. הרכב שלי הוא אונו שנת 95

כל מילה בסלע ואכן גם דבריו של דני!!

אכן זהוא האלטרנטור!

גררתי את הרכב למוסך בבית שמש חשמלאי- אנשים לא תאמינו ביקשו ממני:idea: 1296:idea: ש"ח על אלטרנטור???!!!

(ועוד בשיא החוצפה גררתי אליו את הרכב וביזבזתי את אופציית השימוש בשירותי דרך בחברה אליה אני משוייך כאשר יצרתי קשר בשנית על מנת להעביר את הרכב ליעד חדש דרשו ממני 900 ש"ח היות ופניתי באותו עיניין במהלך החודש-לא מוגזם??)

התייעצתי עם מכונאי וזה אמר לי לגשת לפירוק ולקנות ב-350 ש"ח בלבד!

עלות התקנה 200 ש"ח .

מחר בלי נדר אגש למקום ואעדכן בהמשך

תודה לעוזרים והמפנים

" המחשבה ותשומת הלב

הן שעושות את ההבדל

הקטן................."

• תוכן חדש...