Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:roll:עצוב לראות איך מכונאים ותיקים וטובים הולכים ונסוגים אחורה, בעידן החדש די שנורת תקלות דולקת ומכונאי שלנו רב-הניסיון עומד המום ללא יכולת לסייע לנו והוא בצער מפנה אותנו אל מוסך אחר שלו יש סורק תקלות ובו יודעים אנגלית היכולים לקרוא את מה שהסורק מראה ! וגם לתקן את הטעון תיקון.

עצוב לי מאוד לראות קולגות מצטמקים ונעלמים מהשטח והמפנים את לקוחותיהם למוסכים אחרים יותר מתקדמים , אט אט הם מאבדים את הלקוחות.....המעדיפים לקבל שירות ממוסך הצועד עם הזמן.

זהו צו הזמן המודרני.

דוד ברזילי

:wink::wink::wink::wink:

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מר ברזילי היקר,

אתה כותב ויורה באוויר שטויות ללא אבחנה. קודי התקלה והתיאור של התקלה לא מצריך ידע מעמיק בשפה האנגלית מספיק שמתרגמים לכול מכונאי את קודי התקלה פעם פעמים וכול מכונאי זוכר כבר את התרגום התקלה.

יתרה מזאת מכונאי רכב שעיקר עבודתו על רכב מסויים הקושיי הוא מינימלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
נו? ו? מה הנקודה?

למה זה בטכני?

ומה אתה חושב ....יש לדעת למי לפנות ...כך יטב ...כמו כן הנוגעים בדבר יעשו מאמץ וילכו ללמוד.....בהחלט זה סופר-טכני

דוד

מר ברזילי היקר,

אתה כותב ויורה באוויר שטויות ללא אבחנה. קודי התקלה והתיאור של התקלה לא מצריך ידע מעמיק בשפה האנגלית מספיק שמתרגמים לכול מכונאי את קודי התקלה פעם פעמים וכול מכונאי זוכר כבר את התרגום התקלה.

חבר יקר ...זה לא מדוייק ...לפעמים "הנורה של התקלות" נשארת דולקת גם אחרי האיפוס וגם אחרי החלפת אותו רכיב שהסורק הראה.....כאן יש לקרוא "טראבל-שוטינג" ועוד ....לכן שליטה באנגלית חיונית מאוד . ניתן להעזר בפורמים מחו"ל וכדומה.

דוד ברזילי

פורסם

אני לא מזמן סיימתי טכנאי מכונאות התמחות רכב.

צריך 3 יחידות באנגלית בשביל לסיים את הקורס.

אז איך מכונאי לא ידע אנגלית?

פורסם

ללא ספק שללא אנגלית בסיסית וגם קצת טכנית קשה מאוד עד לא ניתן להתמודד במוסך של היום לא רק עם הסורקים ומחשבי האבחון אלא גם עם מידע טכני. עידכונים, מקראי שרטוטים שונים, הוראות הפעלה ועידכון ועוד.

לא רק בענף הרכב, מי שלא לומד ומתקדם הן בידע ובציוד ובשיטות פעולה ועבודה, נותר מאחור בפיגור שרק הולך וגדל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אני לא מזמן סיימתי טכנאי מכונאות התמחות רכב.

צריך 3 יחידות באנגלית בשביל לסיים את הקורס.

אז איך מכונאי לא ידע אנגלית?

הדרישה לאנגלית היא חובה וללא אנגלית ......חבל לך על הזמן !!.

תבין שיש דרישה למכונאים יודעי אנגלית וכמובן לטכנאים ולהנדסאים (ללא אנגלית לא יקבלו את הדיפלומה)

דוד ברזילי

מר ברזילי היקר,

בו נצמיד לכל מוסך מתורגמן ונפטרו הבעיות.....אתה חושב שדי בזכרון של המכונאי ומה עם כל התהליכים לאיתור תקלות ומה עם הוראות העבודה והתרשימים שכולם בשפה האנגלית....די לבורות ...חובה ללמוד . הרכב היום הוא היי-טק ומה עם המכונאי המיושן...הוא לא ישרוד !!!!

דוד

פורסם
מה מסתתר מאחורי האשכול ?

אחרי האשכול מסתתר עלה גפן ירוק !

חברי

הנושא הוא כל כך חשוב , ורק מי שחי בענף יודע כמה שהבעייה היא חמורה !!

עוד פרט חשוב, שאל את מוכרי הסורקים מה עם הרווחים ! ויענו לך שהעסק שלהם לא משגשג ותקוע!...אתה יודע למה ?....כי אין למי למכור !!.

מוסכניקים יודעי שפה זרה כבר רכשו ואילו רוב המוסכים בענף לא רוכשים .....כי הם לא יודעים שפה זרה !!.

קאפיטש!!!

דוד

פורסם

אכן הצדק איתך מר ברזילי,

אך המכונאים אינם נסוגים לאחור אלא תעשיית הרכב מתקדמת קדימה ואיתן בהכרח גם הצוות המתחזק את כלי הרכב, לפחות אמור להתקדם.

יש היום יותר מכונאים קוראי אנגלית מאשר בעבר והדור הצעיר מכניס קצת יותר ידע בתחום האנגלית, אך פחות ידע במכונאות בסיסית, וזה בגלל שאין למעשה כבר מספר שנים טובות בתה"ס מקצועיים ללימודי מכונאות רכב כפי שהיה בעבר.

האגלית הדרושה היא די בסיסית ורמת האנגלית שמלמדים בהסמכה היא יותר נמוכה ממה שצריך ולא מקדישים לה מספיק ש"ל.

יבואני הרכב עצמם הם גורם משני לתופעה בכך שהם מתרגמים ספרות יצרן לעברית ואפילו מתרגמים את התוכנות הסורקי תקלות היעודיים.

פורסם

דניאל,

ברור שהצורך באנגלית הינו חשוב אבל בל נגזים ונתאר מצב סופני כמו בכותרת. מכונאי מנוסה מספיק שיודע לקרוא שרטוט/ציור של פירוק והרכבה של חלק מסויים ללא מלל והוא כבר על דרך המלך.

אני אישית לא יודע גרמנית/רוסית ורוב הספרות החינמית היא בשפות שציינתי ואני נעזר בשרטוטים/ציורים וזה מספיק לי.

איזה כייף לי :)

פורסם

המצב לא סופני והכותרת היא כמו כל כותרת עיתונאית רק רצתה למשוך תשומת לב, והשיגה לדעתי את מטרתה.

תקרא את המסר בהודעה ועזוב את הכותרת.

עם הזמן יותר יותר פעולות בתחום המכונאות בסיסית ידרשו לקרוא נוהל או להבין שרטוט, אין בה"ס מקצועיים שיש בהם מגמת מכונאות רכב ואי אפשר לאייש את כל צוות המוסך בהנדסאיי או טכניי רכב.

רצוי שמכונאי ידע לקרוא ולהבין אנגלית זה יקל על הצוות הבכיר ויוריד מהם עומס לרדוף כל היום אחר מה עושה כל אחד ומה להסביר לו.

איגוד המוסכים מעביר שיעורי אנגלית למכונאי רכב ובעלי מוסכים ואני מקווה שיותר גופים יצטרפו לכח המשימה ויפתחו יותר קורסי אנגלית טכנית ובעלי המוסכים ישתכנעו שזה נחוץ ויממנו/יספסדו לימודים אלו לצוות העובדים שלהם.

• תוכן חדש...